סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 5:43 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 1:17 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
להביא אחוזים של שחקנים משלוש בליגה האיטלקית זה קצת לא קשור הייתי אומר. לא מדובר בליגה הספרדית שקרובה ברמתה ליורוליג. דווין סמית׳ במכבי זו דוגמא מצויינת לזה. סמית׳ קולע למעלה מ-40% בליגה הישראלית ובאדריאטית( שם יש כמעט אוטו מספר של קבוצות יורוליג כמו בליגה האיטלקית) וקלע בשנה שעברה למעלה מ-2 שלשות למשחק באיטליה באחוזים יפים. ביורוליג, ד״ר, הוא עומד על 22.5% מביכים מחוץ לקשת ולא עבר 2 שלשות באף משחק של מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 1:39 pm 
Hall of Famer

שמואליקי הביא את האחוזים של השחקנים שציין גם מהליגה האיטלקית וגם מהיורוליג, כך שניתן לראות את ההבדלים אצל מי שיש. זה קצת לא קשור להגיד שזה לא קשור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 3:29 pm 
Junior

נסטה לרגע מנושא הת'רד (חרש העץ קאון) ונגיד כמה מילים על קאנטו הקבוצה:

קבוצת הגנה טובה מאוד, שבהתקפה מסתמכת בעיקר על הזריקה משלוש. נשמע מוכר? בהחלט, זאת קבוצה איטלקית טיפוסית היישר משנות ה90. גופות גדולים בצבע, גארדים חזקים פיזית עם התמחות במדעי הכאב ופורוורדים שאוהבים לקלוע מבחוץ. המאמן שלהם טרינצ'יירי (להלן: שרון דרוקר) עדיין בתחילת דרכו אבל הקבוצה בהחלט נראית מאומנת ומציגה כדורסל מאוזן גם אם לא מאוד יפה לעין. אגב קאנטו זה מועדון שכבר שנים מצליח להעמיד קבוצות טובות ואיכותיות באיטליה בעיקר בזכות בחירת זרים טובה. זה בערך מה שנשאר מתהילת העבר אבל גם זה לא מעט. למרות לא מעט הישגים בשנים האחרונות הם לא הגיעו ליורוליג עד השנה.

מקצועית - הם קבוצת התקפה בינונית מינוס. פותחים את ההתקפה בדרך-כלל בדאבל אלבואו לרכז צ'ינצ'יאריני (ארז כץ האיטלקי) או פוסט-אפ לפורוורד מיצוב. משם הנעת כדור עד שמוצאים את הקלעי החופשי.
מיצוב הוא השחקן היוצר הכי טוב שלהם ביי פאר. אוהב את הפוסט אבל גם מוריד כדור נהדר לרצפה. בכלל שחקן מאוד מוכשר, לא סקורר גדול אבל אול-אראונד שאוהב ללכת שמאלה ומזכיר למען האמת את אידסון. הוא לא יהיה שם עוד הרבה זמן. עליו מכבי תצטרך לשים דגש בפיקנ'רול, כל האחרים לא יוצרים טוב מחסימה ולמען האמת היוצר הכי טוב אחריו זה מרקושווילי (סגנון דומה, עוד גארד/פורוורד שיודע גם לשחק בפוסט אבל שחקן שאני לא סובל). יש להם גם תרגילי קלעים קלאסיים, בעיקר עבור הקפטן מאזארינו שגם הוא שחקן מפתח. וותיק, מנוסה ובמשחקים שאני ראיתי קולע טוב מאוד בבית. הרבה-הרבה פחות אפקטיבי כשהוא צריך להוריד כדור לרצפה וזאת המטרה.

חוץ מזה יש שם אולם מאוד ביתי, אליפטי משהו (מזכיר את האולם של קינדר). הקהל הכי טוב באיטליה. מאוד מעורב במשחק, קולני. כיף לראות ווטרן כמו דניס מרקונאטו עדיין בעניינים ומשחק טוב. הוא עדיין מסוכן בריב' התקפה וכמובן בחצי הוק אחרי סיבוב לכתף ימין. זה מהלך שכנראה לא נשחק עם הגיל. אני לא יודע מה קורה עם שקיץ' שפתח את העונה טוב ונפצע (יהיה כשיר לטופ16?) אבל אם הוא לא משחק, עולה מהספסל שמארדיני שאני לא כ"כ אוהב וסופו צריך לאכול אותו. שחקן רך אם כי גבוה מאוד ופיקנ'רולר טוב.

הגנתית הם קבוצה מאוד קשוחה, שומרים בעיקר הגנה אישית. רואים שיש חוקים מאוד ברורים להתמודדות עם פיקנ'רול, מתי מחליפים (כמעט ולא) ומתי עוברים אובר/אנדר. כמעט כולם שם שומרים טוב, במיוחד הגארדים. אני לא מאמין שמכבי תראה מולם הרבה איזורית אבל אם כן המפתח הוא בגבוה השני שמרווח את המשחק ומאיים מהיי-פוסט. הנדריקס, בלו, אפילו אליהו יודעים לעשות את זה טוב.

בשורה התחתונה - לדעתי מכבי צריכה להתמודד איתם טוב מאוד. מסוג הקבוצות שמכבי "אוהבת" - מעט שחקנים יוצרים, לא קבוצה שרצה ומייצרת נקודות במעבר. התבססות על קליעה מבחוץ. לנגפורד צריך לחגוג עליהם (הם חטפו די חזק משחקנים עם אחד-על-אחד טוב בחדירה לסל) ומכבי באופן כללי צריכה לקחת את שני המשחקים מולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 7:06 pm 
Sophomore

מסכים עם רוב הדברים שאתה כותב, מספר חידודים:
שרמדיני אמנם חלש פיזית, אבל פיק'נרולר מצוין וגם משנה זריקות בהגנה. הוא שחקן חשוב במערך של קאנטו, ולמרות שסופו יעשה ממנו קציצות כשהוא יהיה על המגרש, הוא יכול לסחוט הרבה עב' בצד השני. יש לו יד רכה, תנועה טובה לסל והוא די זריז. חוצמזה, כמו שכבר כתבתי, חוסם טוב.

הגארדים שומרים אישית לא רע, אבל באזילה שנמצא הרבה על המגרש הוא מינוס בהגנה. בגילו ובכלל, קשה לו להתמודד עם חודרים אתלטיים ומהירים.

עוד שחקן שמאוד שווה לשים אליו לב הוא מארטן ליונן (ליאונן, לאונן, המאונן, Leunen), הפורוורד האמריקאי עם השם הפיני (אולי הוא כזה?) שזורק הרבה למרות אחוזים לא משהו. משחק בעיקר רחוק מהסל, ומייצר נק' באופן די קבוע.

בכל מקרה, זאת קבוצה מאוד ביתית. אם אני לא טועה יש להם רק 2 הפסדים בבית העונה בשתי המסגרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 7:24 pm 
Junior

לא סובל שחקנים מהסוג של לאונן. פורוורדים שכל המשחק שלהם זה ג'אמפרים מבחוץ (או חצי מרחק במקרה הטוב). קשה לי להאמין שעם שם כזה הוא לא נורדי במקור ואם כן אז אין מנוס מהשוואה לשחקן מאוס אחר, האנו מוטולה כמובן. רק עם 30% מהכישרון בערך. הוא בעיניי חד משמעית החוליה החלשה במשחק שלהם אולי חוץ מהרכז (שבאופן משעשע משהו, דווקא מתאים מאוד לסגנון של הקבוצה).

באזילה מאוד מאוד מצא חן בעיניי השנה. הוא דווקא כן עושה מאמץ אדיר בהגנה למרות שאף פעם לא היה שומר גדול (כמו גם מאזארינו בן ה36 שעדיין מתרוצץ כמו משוגע אחרי גארדים הרבה יותר גדולים ממנו ונותן הגנה מאוד פיזית). טינצ'יירי מתמרן יוצא מן הכלל בין השחקנים שלו ובאזילה הוא באופן מובהק ה"אקס פקטור" שלהם. מכניסים אותו ברגעי מומנטום והוא שובר את היריבות עם השלשות המשוגעות המוכרות שלו אבל בעיקר עם הרבה מנהיגות. הוא למעשה גם הרכז המחליף של הקבוצה.

מסכים איתך לגבי שמארדיני, אלה אכן נקודות החוזק שלו ועדיין מדובר על שחקן שאני מאוד לא אוהב. מרקונאטו עדיף עליו בגיל 36 גם התקפית וגם הגנתית ואם היה לו אוויר לשחק יותר מ15-20 דקות למשחק לדעתי הוא היה יותר על המגרש.

וכן, הם בהחלט קבוצה מאוד-מאוד ביתית. כבר שנים אגב. יש להם אולם טוב שהקהל יושב קרוב יחסית למגרש וזה לא קהל הקונצרטים של מילאנו למשל או החבר'ה הנחמדים בסיינה. קהל הארדקור כמו שצריך, כמו שהיה לפורטיטודו למשל בימים הגדולים. בבית גם אחוזי הקליעה שלהם עולים משמעותית ולקבוצה שמסתמכת באופן די מובהק על הקליעה מבחוץ, זה חשוב מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 02, 2012 11:39 am 
Hall of Famer

הבאתי את נתוני אחוזי ה-3 מהליגה האיטלקית , כי לדוגמא אתה לא יכול להמר על הקליעה של מאזארינו ( למרות 31% בינוניים ביורוליג ) , היות והאיש קולע ב-54% באיטליה . למכבי למשל , שמטיילת בליגה המקומית יותר מאשר קאנטו , אין אף קלעי עם יותר מ-48% ל-3 .

הצד השני של "משוואת הקבוצה הביתית" הוא שקאנטו די חלשים במשחקי החוץ - 4-1 ביורוליג ( כאשר גם הניצחון דחוק ביותר ) ו- 4-3 בליגה האיטלקית . קצת קשה לראות איך הם משיגים 3 ניצחונות ונלחמים על העלייה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 02, 2012 12:21 pm 
Junior

יש שם שני שחקנים שאתה לא משאיר חופשי בשום אופן, גם כי הם קלעים באמת גדולים (האולד-סקול האיטלקי שאתה כבר לא כל-כך רואה בימינו) וגם כי הם מכניסים מומנטום אדיר לקבוצה שאוהבת לשחק עבורם. אני מדבר על מאזארינו ובאזילה, כמובן. יש שחקנים אחרים כמו מיצוב ומרקושווילי שהייתי מעדיף שיזרקו מבחוץ (למרות שמיצוב למשל קלעי טוב) מאשר שיחדרו לסל. אצל שניהם זאת עדיפות ברורה. בסך-הכל אין סיבה אמיתית למכבי לתת שלשות פנויות וההגנה צריכה להגיב טוב ולעזור בפיקנ'רול רק על מי שצריך. אני סומך על דיוויד בקטע הזה.

סטטיסטיקות בצד, קאנטו קבוצה שחיה מההגנה שלה. אם היא תגיע עם מכבי ליותר מדי פוזשנים של חצי מגרש ולא תצליח לייצר שלשות במעבר או איבודי כדור (של מכבי, כמובן) יהיה להם קשה מאוד. במילים אחרות, כמו שמאמנים כאלה ואחרים אוהבים להגיד, נגד קבוצה כזאת ההגנה הכי טובה היא התקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 5:38 pm 
Sophomore

לדעתי אם מאלט ייכנס מהר לעניינים יש למכבי סיכוי טוב לנצחון מול בארסה בבית
ואז זה יכול לשנות את תמונת הבית
חמישיה של מאלט, אוחיון/לנגפורד, סמית, הנדריקס וסופו/ג'יימס
בהחלט יכולה לעשות צרות לכל קבוצה
אז אני עדיין אופטימי

חזור למעלה
 פרופיל אישי