ישבתי לפני כמה ימים עם שני חברים טובים על כמה פיינטים של גינס (חוץ מירון, הוא שותה היינקן הפוסי)
וכמו תמיד, אחרי שמיצינו את שיחות הנשים, עברנו לספורט.
לא יודע למה, אבל תמיד כששותים ומדברים על ספורט, יש צורך לדרג או להחליט מי הטוב ביותר (בעצם זה עובד גם בנשים...)
וכך כשליבנו טוב בכישות, התחלנו לחפש את שחקן ההגנה הטוב ביותר שראינו בNBA.
זה קצת לא הוגן כי אי אפשר להשוות יכולות הגנתיות של סנטר לפויינט גארד. ומשום מה רובנו הלכנו על סווינגמן או סנטר. פחות על פאוורים ופויינטים, שזה שווה דיון בפני עצמו.
אבל בעודנו מעלים את השמות, התחוור לי משהו.
אחרי ויכוחים רבים (ירון הוא מאוהדי מייקל ג'ורדן, כך שלמילה שלו היה פחות משקל) נשארנו עם סטייסי אוגמון (נחשו מי התעקש עליו) סידני מונקריף ומייקל קופר (לא באותה הליגה אם תשאלו אותי)
אם נוציא את סטייסי אוגמון מהמשוואה ואני מניח שאם אני לא הייתי בדיון, הוא לא היה עולה בכלל, הרי ששמתי לב למשהו מאוד מטריד.
אני מניח שגם אם הייתי מעלה את השאלה כאן בפורום העיקרון היה זהה.
אנשים בוחרים כוכבים, או לפחות שחקנים אפורים שהיו חלק חשוב בפאזל אליפות.
או שאנשים הולכים על סטאטס. חוסם גדול, חוטף גדול וכדומה. למרות שברוב המקרים דווקא החוסמים והחוטפים הם לא שחקני הגנה גדולים אלא ריסק טייקרז או סתם חפפנים.
כשאני חושב על שומרי הפנים הכי טובים שראיתי בעשור האחרון, עולים שמות כמו בראיין גראנט, מייקל ראפין, דייל דיוויס וצ'אק הייז. חוץ מדיוויס לאף אחד מהם אין אפילו את מוטת הידיים לחסום. אבל הם שחקני הגנה אמיתיים, כאלו שיודעים לשים גוף, לעבוד עם הרגליים, לסגור בנפח. שומרי צבע אמיתיים.
מישהו היה מאזכר אותם בכלל? אין סיכוי. כולם היו הולכים על איזה שוט בלוקר גדול שבדר"כ הוא שומר קבוצתי נהדר (במקרה הטוב- דווייט למשל) אבל שומר אישי בינוני ומטה (בירדמן, קאמבי, דאלמבר)
כנ"ל בשומרי פרימיטר, הנה דוגמא מצוינת ואקטואלית- עכשיו בדיוק שיקאגו שחררה את שומר הפרימיטר הכי טוב שלה שלא משחק בשום מקום וכמוה עשתה גם דאלאס. והאיש שהביא אליפות למיאמי בגמר ולא קוראים לו ווייד אלא פוזי, גם יושב בבית כרגע.
פוזי, האסל, רוס הם שלושה מהשומרים הטובים ביותר שראיתי בעמדת הסווינגמן, אבל מי היה מאזכר אותם? יש יותר סיכוי שהיו מאזכרים את קובי, אולי אפילו את לברון שנבחר לחמישיית העונה בזמן שכל אחד מאלו יכול היה לעשות לו בי"ס בהגנה.
אז השאלה היא, האם כשמעלים את שאלות מיליון הדולר המטופשות הללו, האם לא צריך להוסיף כוכבית שאומרת השומר המוכר הטוב ביותר? או לפחות, השומר עם ההישגים הקבוצתיים הטוב ביותר?
כבר אמרתי שאני מתגעגע לצ'ארלס אוקלי?