סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 11:58 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 8:06 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ישבתי לפני כמה ימים עם שני חברים טובים על כמה פיינטים של גינס (חוץ מירון, הוא שותה היינקן הפוסי)
וכמו תמיד, אחרי שמיצינו את שיחות הנשים, עברנו לספורט.
לא יודע למה, אבל תמיד כששותים ומדברים על ספורט, יש צורך לדרג או להחליט מי הטוב ביותר (בעצם זה עובד גם בנשים...)
וכך כשליבנו טוב בכישות, התחלנו לחפש את שחקן ההגנה הטוב ביותר שראינו בNBA.
זה קצת לא הוגן כי אי אפשר להשוות יכולות הגנתיות של סנטר לפויינט גארד. ומשום מה רובנו הלכנו על סווינגמן או סנטר. פחות על פאוורים ופויינטים, שזה שווה דיון בפני עצמו.

אבל בעודנו מעלים את השמות, התחוור לי משהו.

אחרי ויכוחים רבים (ירון הוא מאוהדי מייקל ג'ורדן, כך שלמילה שלו היה פחות משקל) נשארנו עם סטייסי אוגמון (נחשו מי התעקש עליו) סידני מונקריף ומייקל קופר (לא באותה הליגה אם תשאלו אותי)

אם נוציא את סטייסי אוגמון מהמשוואה ואני מניח שאם אני לא הייתי בדיון, הוא לא היה עולה בכלל, הרי ששמתי לב למשהו מאוד מטריד.

אני מניח שגם אם הייתי מעלה את השאלה כאן בפורום העיקרון היה זהה.

אנשים בוחרים כוכבים, או לפחות שחקנים אפורים שהיו חלק חשוב בפאזל אליפות.

או שאנשים הולכים על סטאטס. חוסם גדול, חוטף גדול וכדומה. למרות שברוב המקרים דווקא החוסמים והחוטפים הם לא שחקני הגנה גדולים אלא ריסק טייקרז או סתם חפפנים.

כשאני חושב על שומרי הפנים הכי טובים שראיתי בעשור האחרון, עולים שמות כמו בראיין גראנט, מייקל ראפין, דייל דיוויס וצ'אק הייז. חוץ מדיוויס לאף אחד מהם אין אפילו את מוטת הידיים לחסום. אבל הם שחקני הגנה אמיתיים, כאלו שיודעים לשים גוף, לעבוד עם הרגליים, לסגור בנפח. שומרי צבע אמיתיים.
מישהו היה מאזכר אותם בכלל? אין סיכוי. כולם היו הולכים על איזה שוט בלוקר גדול שבדר"כ הוא שומר קבוצתי נהדר (במקרה הטוב- דווייט למשל) אבל שומר אישי בינוני ומטה (בירדמן, קאמבי, דאלמבר)

כנ"ל בשומרי פרימיטר, הנה דוגמא מצוינת ואקטואלית- עכשיו בדיוק שיקאגו שחררה את שומר הפרימיטר הכי טוב שלה שלא משחק בשום מקום וכמוה עשתה גם דאלאס. והאיש שהביא אליפות למיאמי בגמר ולא קוראים לו ווייד אלא פוזי, גם יושב בבית כרגע.

פוזי, האסל, רוס הם שלושה מהשומרים הטובים ביותר שראיתי בעמדת הסווינגמן, אבל מי היה מאזכר אותם? יש יותר סיכוי שהיו מאזכרים את קובי, אולי אפילו את לברון שנבחר לחמישיית העונה בזמן שכל אחד מאלו יכול היה לעשות לו בי"ס בהגנה.

אז השאלה היא, האם כשמעלים את שאלות מיליון הדולר המטופשות הללו, האם לא צריך להוסיף כוכבית שאומרת השומר המוכר הטוב ביותר? או לפחות, השומר עם ההישגים הקבוצתיים הטוב ביותר?

כבר אמרתי שאני מתגעגע לצ'ארלס אוקלי? :ps_ih:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 8:48 pm 
Senior

לא כל כך הבנתי את המטרה של הת'רד. בכל אופן יש לא מעט שחקני חבר'ה שהם שחקני הגנה מצויינים שמקבלים את ההערכה שלהם למרות שהם חסרי הישגים ברמה הקבוצתית כמו שיין באטייה נניח(שההישג הכי גדול שלו בפלייאוף זה סיבוב שני). בכל מקרה, דוויט הוא ממש לא אוברייטד הגנתית. האיש החזיק על גבו לבד את ההגנה של אורלנדו בשנים האחרונות, כשחבר'ה כמו ג'אמיר נלסון וטורקוגלו שהם ממש לא שומרים משובחים הסתובבו בפרימטר ולידו בפנים שיחק רשארד לואיס. אני כן חושב ששחקנים כמו פרקינס ובוגאנס צריכים לקבל יותר קרדיט(אני רוצה לראות איך ההגנה של הבולס תיראה מול מיאמי כשהמילטון ינסה לרדוף אחרי וויד) בהצלחה של הקבוצות שלהם. אבל זה ממש לא אומר שצריך לזלזל בלברון ו-וויד. אני מציע לך לראות קלטות של גמר המזרח ולראות איך שניהם מאמללים לחלוטין את דרק רוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 9:36 pm 
Junior

בעיני דניס דה מניס רודמן יהיה השחקן הגנה הכי טוב שראיתי.
גם בעזרה גם בוורסטיליות, במהירות ובבבוקס אאוט וגם בזה שהוא נכנס לראש של שחקנים שפיזית הוא לא הצליח לעצור וכך גם אותם הוא הוציא מהמשחק.
אחריו הייתי הולך על פייטון בשיאו גם בואן היה מאד אפקטיבי.
מייקל היה שומר מדהים אבל לא הייתי שם אותו על הכוכב ומבזבז לו את כל האנרגיה בהגנה בכל מקרה.
HM לשחקנים כמו וואלאס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 10:51 pm 
Hall of Famer

אם כבר אתה מאזכר גבוהים של פורטלנד, איך אתה לא מאזכר את הגבוה הטוב מכולם שגם היה שחקן הגנה מעולה, ראשיד וואלאס.

עם כל השנאה לפרובקציות ולשמירה המלוכלכת, חייבים לציין את ברוס בוואן כאחד השומרים הגדולים ביותר של העשור האחרון, אם לא הגדול שבהם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 11:05 pm 
Hall of Famer

MWP לא שווה איזה אזכור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 11:14 pm 
Hall of Famer

אני חושב שיש כמה סיבות למה אותם שחקני הגנה הרבה פעמים נעלמים מדיונים כאלו ומנגד הכוכבים מתבלטים.
1. הסטיגמה של שחקני הגנה ללא התקפה. אצל גבוהים הם מקוטרגים אוטומטית כ"נגרים". אצל הסווינגמנים הם הופכים מיידית ל"קובי סטופר" או כיום "לברון סטופר", "וייד סטופר", "דוראנט סטופר" וכד'. כלומר, לא כשחקני הגנה, אלא ככאלה שהמטרה שלהם להפריע לאחר. רובן פאטרסון וראג'ה בל סבלו מזה במאבקיהם מול קובי לאורך השנים.

2. בהמשך ל-1, רוב שחקני ההגנה שאין להם התקפה, במוקדם או במאוחר מוצאים את עצמם עם פחות דקות. אתה מדבר על בוגאנס שהבולס שיחררו, אבל צריך לזכור שהבולס שיחקו שנה שעברה עם 4 שחקנים בהתקפה למשך 18 דקות כל משחק. בפלייאוף, כשמיאמי הביאו דאבל טים על רוז בכל פיקנרול אפשרי, פתאום הבינו כמה זה קריטי שיהיה עוד מישהו בבק-קורט שיכול להוביל כדור וליצור מצבי קליעה לאחרים. גם אם ריפ המילטון הוא לא הדמות האידיאלית למטרות הללו, הוא בטח שעושה עבודה הרבה יותר טובה מבוגאנס. תשים לב לשחקנים כמו ראג'ה בל, רון ארטסט, קירילנקו, שיין באטייה, רובן פאטרסון, ברוס בוואן. כולם נחשבים או נחשבו שחקני הגנה מעולים. כל אחד מהם, מי יותר ומי פחות, יכול לשים שלשה פנויה או איזה פוסט אפ, או ג'אמפ שוט ברמה כזאת שהוא לא לגמרי liability בהתקפה. בוואן אולי האקספשן כאן (גם עקב אחוזי קו מזעזעים), אבל גם הוא יכל לתפור שלשה פנויה ואפילו לפעמים כמה במשחק. והוא גם היה האקספשן בצד השני.

3. לכוכבים יש יתרון אחד נוסף משמעותי על ה"לא מוכרים" - עצם זה שהם כוכבים. סוג של אפקט היילו, שמגיע הרבה פעמים גם עם כבוד מהשופטים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 11:23 pm 
Sophomore

אם מאזכרים את ג'ורדן אז אני חושב שיש לתת את הכבוד הראוי לפיפן בהגנת שיקגו בשנות ה-90.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 11:27 pm 
Junior

סתם העליתי הגיגים שחף, לא צריך לקחת את זה קשה.

חוצמזה, אני מציע ללמוד קצת הבנת הנקרא כי מה שכתבת על דווייט חיזק את כל מה שאמרתי...

ואגב, המרחק בין לומר שפוזי יכול לעשות בי"ס בהגנה ללברון (וBA וגם MA אם אתה מתעקש) לבין לזלזל ביכולות ההגנתיות של לברון הוא גדול.

והנה, בלי להרגיש, כולכם הוכחתם את מה שכתבתי... כל היוז'ואל סספקט.

או כוכב, או חלק מקבוצה גדולה.

גימלריך, אני מבין למה שחקנים כאלו נעלמים מדיונים אבל אני כן קצת מתפלא שכשעולה שאלה לחבר'ה שמבינים ורואים כדורסל, שאלה פשוטה לכאורה כמו- מי שחקן ההגנה הכי טוב שראית- עולים שמות שהם לאו דווקא הכי טובים אלא יותר מוכרים או זכו להכרה בתפקיד כקובי או שמואל סטופר.

בא נאמר כך, עמוס לב היה התקווה האחרונה שלי...

נ.ב. כשומר אישי אני עדיין מעדיף את סטייסי ומונקריף על פני השמות שהעלתם. בואן הוא היחידי שיכול להתחרות עם השניים האלו בהגנה של אחד על אחד על סווינגמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 11:29 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מה הסנסציה של איזכור קבוצה גדולה? מאז ומעולם הMVPים למיניהם נבחרים מקבוצות גדולות וכאלה שהתמודדו על תארים או השיגו אותם. מה מותר ההגנה על ההתקפה? גם הבחירה של עמוס בבוואן קשורה קשר הדוק לשלל האליפויות של הספרס.

הווינג סד ת'ט - איפה מוטומבו ברשימה הזו, או שהוא שייך לקטגוריה ה"חסם הרבה ולכן נחשב שחקן הגנה טוב"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 11:36 pm 
Junior

מוטומבו הוא הסנטר ההגנתי הכי טוב שאני ראיתי. ממש לא עוד שוט בלוקר... בעיניי הוא הול אוף פיימר.

אבל אין כאן שום רשימה. אם הייתה הוא היה ראשון בסנטרים אצלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 11:48 pm 
Junior

עם כל הכבוד מוק, בדיוק כמו שאתה יודע כמה שחקן התקפה הוא באמת גדול רק במאני טיים כאשר יש תואר על הכף כנ"ל לגבי ההגנה.
באיזה מעמדים מלחיצים היה סטייסי אוגמון בקריירה שלו?
בואן ורודמן שמרו על הכוכבים הכי גדולים והכי קשים לשמירה כאשר הייתה טבעת על השולחן ולכן הם חייבים להיכנס לרשימות האלו.
זה שתמצא 100 שחקנים שאולי טכנית היתה להם עבודת רגליים יותר טובה זה לא עוזר אם כל ההשגים שלהם היו בעונה הרגילה או בסיבובים הראשונים בפלייאוף היכן שהאינטנסיביות היא שנות אור מאשר בגמר בנשיונל טלויז'ן מול 100 מליון איש.
לדעת טריוויה על מליון שחקנים אנונימים לא הופך את הטיעון שלך לטוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 12:22 am 
Junior

בעשור האחרון, נראה לי שתהיה הסכמה שברוס בואן ובן וואלאס השומרים הכי טובים. בואן-קרציה עם שלל שטיקים בהגנה שהצליח להגביל את השחקנים הטובים ביותר ב1 על 1.
בן וואלאס שומר אדיר בפוסט, הפך את הפיסטונס לקבוצת הגנה שהם היו, השווה את השיא של מוטומבו עם 4 זכיות בשחקן ההגנה המצטיין, וואלאס זכה 4 פעמים ב5 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 2:20 am 
Junior

לא מסכים אתך רן. השאלה היא לא "מי שחקן ההגנה הטוב ביותר במאני טיים" אלא מי שחקן ההגנה הטוב ביותר.
זה בדיוק העניין, אנשים חוטאים בדיעות משוחדות, זה בדיוק כמו הבחירות בסוף השנה שמושפעות מהפלייאוף...

ואגב, הפלסטיק מאן שיחק בלא מעט מעמדים רציניים במשחקי פלייאוף באטלנטה, פורטלנד ושארלוט. אל תזלזל.

בנוגע לוואלאס ובואן, תוסיף אליהם את ארטסט ואין ספק שהם הקונצנזוס של השנים האחרונות. מה שמייחד את ביג בן לעומת השאר היא העובדה שהוא היה גם שומר קבוצתי מדהים (הטוב ביותר) וגם שומר אישי מצוין.

כל ההגנה של הפיסטונס התבססה על המטריה האווירית של האיש והיכלת שלו לרוץ את המגרש. אי אפשר היה להחליף את ההגנה שלו מבלי לשנות את כל הסגנון של הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 6:17 am 
Hall of Famer

אני גם הולך על רודמן.

שני הסנט שלי לדיון אומרים דבר נוסף - לכוכבים דווקא כן יש יתרון הגנתי. לא תמיד, לא מוחלט, לא גורף, אבל כן . ולמה? כי בדרך כלל (כאמור לא תמיד) כוכבים הם כוכבים גם בגלל יתרון אתלטי, ואותו יתרון אתלטי נותן להם גם יתרון יחסי בהגנה. ברור לחלוטין שיש מיליון יוצאי דופן. ועדיין. אגיד זאת כך, ברור לי לחלוטין שאם לברון או ווייד רוצים, ומשקיעים את כל כולם בהגנה, הם בהחלט יכולים להיות שני שחקני ההגנה הטובים בעולם, ומהטובים בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 10:39 am 
Sophomore

איך אף אחד לא הזכיר את אולגואן ואת ביל ראסל ???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 10:43 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
האם אנחנו בדרך לויכוח אלמותי על מיהו הבסט דיפנדר אין דה גיים?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 10:47 am 
Sophomore

G כתב:
אם מאזכרים את ג'ורדן אז אני חושב שיש לתת את הכבוד הראוי לפיפן בהגנת שיקגו בשנות ה-90.

"אלה יכולת טבעית, תשוקה וידע שהופכים את סקוטי לשחקן הגנה גדול. הוא מכתיב את הקצב בהגנה שלנו. הוא משבש את ההתקפה של כל אחד כי הוא יכול לשמור על כל עמדה במגרש - רכז ועד סנטר."
מייקל ג'ורדן.
תרגמתי, הוא אמר את זה באנגלית...

נדמה לי שהצורך לשמור על השחקן הטוב ביותר שדרך על פרקט באימונים הוא דרישת קדם להתמודדות על התואר הזה, או לפחות מקנה כרטיס כניסה לדיון.
במשחק השלישי בסדרת הגמר של 98, כששיקגו פירקה את יוטה 96-54, דורפן כתב "מספר שחקני ההגנה של הבולס שרואים מיציע העיתונות הזרה: 12. אחד לכל שחקן התקפה, עוד 4 סקוטי פיפנים מתרוצצים, שני שופטים והקהל"
אז מבלי להמעיט בערך הקהל, ומוק, פיפן יכול להיות מפורסם, זה לא מפחית מהערך שלו. הבנאדם באמת שמר על 5 עמדות, מאוסטרטג ועד סטוקטון (או מארק ג'קסון בשנים אחרות) ומירר להם את החיים, on the ball וגם off the ball.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 10:59 am 
מנהל פורום

אני גם מאד אהבתי את סטייסי אוגמון, אצלי הוא גם כן מדורג מאד גבוה ברשימה.
מי היה הכי טוב? אני אפתיע! רודמן! בטח אף אחד לא חשב עליו.

אני גם חושב שדיוויד רובינסון היה שומר מצויין. וכן, אני כנראה מצדיק את הטיעון של מוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 1:39 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני גם מאד אהבתי את סטייסי אוגמון, אצלי הוא גם כן מדורג מאד גבוה ברשימה.
מי היה הכי טוב? אני אפתיע! רודמן! בטח אף אחד לא חשב עליו.

אני גם חושב שדיוויד רובינסון היה שומר מצויין. וכן, אני כנראה מצדיק את הטיעון של מוק.

מפליא שלא חשבת על רונדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 1:43 pm 
מנהל פורום

רונדו לא בדירוגים האלו, זה מתחת לכבודו. ובגלל שהכנסת אותו לדיונים כאלו הוא יאכל את הילדים שלך כשיהיו לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 3:00 pm 
Sophomore

פיפן אחד הגדולים וגם הווארד
וכמובן גם רון שלום עולמי ארטסט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 5:01 pm 
Junior

ברוס בואן קצת אוברייטד לדעתי, אני מעריך יותר את ההגנה של ג'יימס פוזי או שיין באטייה. גם ארטסט שומר טוב ממנו ואולי אפילו ראג'ה בל.
בנוגע לגבוהים הצבע של דטרויט בשיאו היה הכי מפחיד בשנות ה-2000... הראנר-אפ זה הצבע של הסלטיקס, כשקווין גארנט הוא שומר אדיר שקצת נשכח כאן וגם קנדריק פרקינס מצויין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 5:08 pm 
Sophomore

שתי הקבוצות של דטרויט שמרו מדהים
גם הקבוצה של 89 עם תומאס, דומארס, אגוויר מהורן וליימביר וכמובן ויני ג'ונסון ורודמן

וגם הקבוצה של 2003 עם בילאפס, פרינס ,המילטון, ראשיד ובן וולאס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 8:56 pm 
Junior

אם אתם מתעקשים לזרוק שמות... שיקאגו בכלל הייתה קבוצת הגנה גדולה, מעבר לג'ורדן ופיפן, הוראס גראנט היה אחד משומרי הפנים הכי גדולים וחכמים בליגה.

וקווין גארנט שהוא שומר קבוצתי נדיר (סלע ההגנה של קבוצת האליפות של הסלטיקס ובעיניי השחקן הכי חשוב בפאזל של אותה שנה) הזכיר לי את האיש שאמלל אותו בימים שהוא היה מיסטר טריפל דאבל- קליף רובינסון. הפורוורד שהחל את טרנד השרוכים הארוכים שיכולים לשחק כמעט בכל עמדה על המגרש. שומר אישי מדהים.

אגב רודמן, הוא הברוס בואן של שחקני הפנים. נכנס לכוכב מתחת לחולצה ומוציא אותו מדעתו. מה שהוא עשה לשני מספרי 4 הגדולים בכל הזמנים, אף אחד לא עשה. עד היום תגידו את שמו ליד האציל והדבר ויש מצב שלא תצאו שלמים...

רודמן, ביג נאסטי, ג'אנק יארד דוג... כבר אין שחקנים כאלו היום... בעצם, יש אחד- קפטן ג'ק! פסיכי עם קבלות ובחירת זריקות שערורייתית, אבל אחד השומרים הכי טובים שיש היום בליגה והוא לא סטטיסט שמחביאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 9:58 pm 
Hall of Famer

ועם כמה שאני אוהב את ההודעות של מוק ועד כמה שאני באמת חושב שהוא לא כותב מספיק בפורום, הניימדרופינג הדי מופרע שלו בפוסט האחרון, מן הסתם היה לא ברור לא רק לי ולא ברור למה הוא נועד. (מה שכן, סחתין מוק, אתה מכיר המון כינויים. הרשה לי להרכין ראש)

אז גיגול קצר העלה:
ביג נאסטי = קורליס ווליאמסון
ג'אנג יארד דוג = ג'רום ווליאמס
קפטן ג'ק = סטיבן ג'קסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עמוס לב ו 56 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה