סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 12:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 9:28 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
bill_tipesh כתב:
ודים, אני לא חושב שהסטט' האישית חשובה לקובי יותר מההצלחה הקבוצתית. אני חושב שהוא רוצה לנצח יותר מכל דבר אחר בעולם.
אני פשוט חושב שהוא חושב שהוא יכול לעשות סל טוב יותר מכל בהממ, היסטוריה כנראה, ועל כן הוא לוקח את זה על עצמו, גם אם זה לא מחויב המציאות.
אני לא בטוח אם זה מצב עדיף, אבל ככה אני תופש את הדברים בכל מקרה.

בכוונה לא דיברתי בהודעה שלי על סטטיסטיקות אישיות בהכרח, אלא כתבתי שהוא יעדיף להאדיר את שמו. הוא רוצה לנצח והוא גם רוצה לקחת אליפויות... כדי שהוא ייחשב כטוב בכל הזמנים, ולא לשם האליפות עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 9:36 pm 
Junior

הסקנדל בפיניקס כולו באשמתינו. גם עני וגם הבלייזרס היינו שאננים. הייתה לי הזדמנות ראשונה לראות משחק בלי לחלק עיתונים ולא קמתי. אותו הדבר ביחס לבלייזרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 9:43 pm 
Hall of Famer

אני באמת לא מבין את הבעיה ודים, ברור שקובי רוצה להיחשב לטוב בכל הזמנים - וברור שכך חייב ומוכרח להיות. ובאותה מידה, ברור שגם ג'ורדן, בירד ומג'יק רצו לעשות בדיוק את אותו הדבר.

עם כל הכבוד לאגו הקבוצתי, האגו האישי הרבה יותר מפותח. כי ככה זה הטבע האנושי, אכפת לו יותר מעצמו מאשר מאחרים, ורק כך אפשר להתקדם (ולא רק בכדורסל, דוגמה קלאסית היא כמובן הקפיטליזם הכלכלי, אבל יש עוד המון דוגמאות).
השחקנים הגדולים בהיסטוריה לא נמדדים במספר הנקודות שהם קלעו, אלא באופן שבו הם הביאו למיצוי את היכולות שלהם, אל תוך היכולות הקבוצתיות. נראה לך שג'ורדן לא רצה להיחשב לגדול בהיסטוריה? בעיניי, ברור לחלוטין שכן, אבל הוא ידע לעשות את זה בתוך המארג הקבוצתי. קובי בדיוק אותו כנ"ל, רק שלקובי לפעמים קופצים הפיוזים, לפחות יותר ממה שהם קפצו לג'ורדן, והוא לא תמיד יודע איך לשלב את הגדולה האישית שלו בתוך המארג הקבוצתי. ועדיין, הוא יודע לשלב אותו, הרבה יותר מאשר רוב השחקנים. מה לעשות, ג'ורדן יש רק אחד.

אתה רוצה לדעת איך נראה שחקן שמוותר על האגו שלו לטובת האגו הקבוצתי? הוא נראה כמו לברון באליפות האחרונה. בדיוק כך. זה פשוט לא יכול לעבוד. הדבר היחיד שיכול לעבוד הוא כשהאגו האישי נמצא קודם, וזה קרה לכל אורך ההיסטוריה.
ברור כמובן שאגו אישי לא נמדד רק בנקודות. מג'יק למשל העדיף לפעמים את הנו לוק פאס על פני הנקודות, אבל זה לא נובע מאגו קבוצתי - ממש לא. זה נובע מאגו אישי שיודע לנצל את עצמו בתוך המארג הקבוצתי. המסירות של מג'יק הן שהפכו אותו, ארגיואבלי לשחקן הגדול בהיסטוריה עד לתקופתו, והוא ידע את זה. המסירה הנוספת היא רק כלי נוסף בדרך לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 9:48 pm 
Sophomore

מישהו יודע מה קורה לכספי?
השנה, הוא ירד בסטטיסטיקות בחצי. וזאת למרות שהוא משחק בסיטואציה הכי נוחה שיכולה להיות לו.
אולי התחזית של BMSA לגביו תתממש בסוף...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 10:25 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אוי, נורטון, החזרתי אותי לויכוחים האינסופיים של ימי התיכון שלי של האם האדם מונע ממאה אחוז אגו או לא. מה שיפה בויכוח הזה שהוא מעגלי לחלוטין. נניח, בשני המשחקים העונה שמיאמי הגיע לסיום צמוד (וגם לברון וגם וייד שיחקו) וייד זרק את הזריקה האחרונה. אז אם לברון לא היה מוותר לוייד ודורש את הכדור לעצמו, זה כי כמובן חשובה לו ההצלחה האישית על פני הקבוצתית. ואם לברון מוותר לוייד, אז זה לא כי חשובה לו ההצלחה הקבוצתית, אלא כי חשובה לו ההצלחה האישית ולכן היה איכפת לו יותר להשיג ניצחון ולכן הוא ויתר לטובת מי שיכול להשיג אותו ביותר סיכויים (כמובן שהוא לא ויתר על להיות המוסר באחד המקרים). מש"ל.

אם כבר מדברים על כספי והתחזיות לגביו אחרי הדראפט - גם בהנחה שהשנה לא הולך לו במיוחד (לדעתי הוא בשיפור משמעותי ביחס לאיך שהוא סיים את העונה הקודמת, בטח אם משקללים את המצב של הקבוצה שלו), אפשר לטעון שהבחירה שלו במקום ה-23 היתה שגויה? כמה רוקים שנבחרו אחריו הוכיחו שהיו צריכים להיבחר לפניו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 10:35 pm 
מנהל פורום

בלי קשר למיני דיון הזה על קובי, ראוי למי שלא יודע להוסיף שהוא מתמודד מאז תחילת העונה עם כמה וכמה פציעות שונות, העיקרית שבהן בשורש כף היד הקולעת. הוא מקבל בקביעות לפני משחקים זריקת אלחוש. בכל מקרה הניתוח האובר פסיכולוגיים האלה מיותרים כי אף אחד מאיתנו לא יודע מה עובר בראש שלו.

הלייקרס חלשים כל כך מבחוץ. היה להם השבוע משחק עם 0 שלשות. הם נמצאים במקום האחד לפני האחרון בליגה (!) באחוזים מבחוץ, 23% עלובים ביותר. פשוט חוץ מקובי, נגיעות של פישר, ונפילה על יום עם ברגים של שלום עולמי אין על מה לבנות שם. בלייק נוכח נפקד, בארנס לא קיים ויש פשוט ואקום שכבר הרבה שנים לא היה. לכל אחת מהקבוצות הגדולות של הלייקרס בעשור האחרון היו קלעים מעולים בקו הקדמי, כגון פישר עם רגליים, רוברט הורי, ריק פוקס. רחוק אי אפשר להגיע ככה. הבעייה שטרייד שיעיף גבוה תמורת קלעי ייצור חור בפנים, כי גם שם אין הרבה עומק בעמדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 10:38 pm 
Hall of Famer

ראובן - יחסית למיקום שלו בדראפט, לא מעט. טאג' גיבסון, יונאס ג'רבקו, מרכוס ת'ורנטון, דח'ואן בלייר, מיקס, באדינגר הם רק חלק מהשמות. לא רק בדיעבד הבחירה בכספי הייתה בחירה מוטעית בעיניי, כיוון שהיכולת שלו באותו זמן לא הייתה מספיק טובה ואילו האפסייד שלו לא גם כן לא היה מספיק גבוה כדי להצדיק בחירה בסיבוב הראשון.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ש' ינואר 07, 2012 10:55 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 10:47 pm 
Hall of Famer

אני לא יכול לחשוב על יותר מדי שחקנים מהדראפט של כספי שנבחרו אחריו ועברו אותו, מרקוס תורנטון ודחואן בלייר בוודאות, גם לחבר'ה כמו טוני דאגלאס, טאג' גיבסון, מיקס, ג'רבקו ובאדינג'ר יש קייס כזה או אחר, אבל כאן זה כבר יותר עניין של סיטואציה בעיני. מצד שני, לכספי יש קייס סביר שהקריירה שלו עד עכשיו הייתה עדיפה על כמה חבר'ה שנבחרו לפניו, ת'אביט, ארל קלארק, אוסטין דיי, ג'יימס ג'ונסון, אריק מיינור (שלמרות החיבה העזה של מוק אליו ולמרות שיש לו כנראה פוטנציאל גדול יותר מזה של כספי הראה עד עכשיו הרבה פחות ממנו) ו-ויקטור קלאבר.

סה"כ אם היינו עושים היום מחדש את דראפט 2009 סביר להניח שכספי עדיין היה נבחר בערך באותו מקום, גיב אור טייק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 10:47 pm 
Hall of Famer

כן, זה טיעון מעגלי משהו. אבל לא חושב שיש מישהו שראה את לברון משתנק לו במשך סדרה שלמה, ולא יטען את הטיעון הזה לגביו אשתקד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 10:54 pm 
Senior

לא חושב שטאג' גיבסון היה נבחר לפני כספי גם אם הדראפט היה מתקיים היום. מספרי הקריירה של כספי גבוהים יותר, וזה בקבוצה עם אחד הרכזים היותר אגואיסטיים ב-NBA ובלי מאמן נורמלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 10:59 pm 
Hall of Famer

ברצינות?! גיבסון בעיניי הוא אחד הפאואר-פורוורדים המחליפים הטובים בליגה, שחקן הגנה נהדר וחלק חשוב בקבוצה שניצחה 62 משחקים בעונה שעברה. הערך שלו גבוה בהרבה מזה של כספי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 11:14 pm 
Senior

שים את גיבסון בסקרמנטו של השנתיים האחרונות ואני בספק רב אם הוא יתרום להם יותר מכספי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 11:26 pm 
Hall of Famer

לכספי יש דבר אחד יחיד שלגיבסון אין וזה אפסייד. כן, קל לנו כישראלים להגיד - "מי? כספי? אפסייד? על מה אתה מדבר?" אבל אם תורידו את המשקפיים של הציניות והביקורתיות, אנחנו מדברים על סמול פורוורד שהראה שיפור מרשים במשך 3-4 שנים מאז שהתחילו לעקוב אחריו, הצטיין בחלק גדול ממחנות הדראפט, הראה ידית טובה מבחוץ, ריצה טובה למתפרצות, ונחישות להשתפר גם בצד ההגנתי.
לגיבסון אין הרבה תקרה, זה היה ברור ביום שבחרו בו בדראפט וזה גם ברור היום. פאוור פורוורד עם קליעה מחצי-מרחק, ריבאונדר בסדר, חוסם בסדר, זה הכל. או כמו שסיכמתי לפני שנתיים אני חושב, דרו גודן 2.0.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 11:37 pm 
Hall of Famer

כמו שכתבתי, במקרה של גיבסון (כמו של חבר'ה כמו באדינג'ר, מיקס וג'רבקו) יש כאן עניין של סיטואציה לא פחות מאשר של יכולת אמיתית. שים את כספי בבולס ואת גיבסון בקינגס לפני שנתיים ויכול להיות שכספי הופך בשיקגו להיות "אחד הסמולים המחליפים הטובים בליגה שמשחק בקבוצה של 60+ ניצחונות בעונה" וגיבסון היה מתייבש מאחורי כל מיני תומפסונים וקארל לאנדרים למיניהם שהסתובבו בסקרמנטו. כדי לשפוט באמת צריך לחכות לפחות עוד שנה-שנתיים, למרות הכושר הגרוע כספי נמצא כרגע בסיטואציה בכלל לא רעה ובהחלט יכול לראות שנראה אותו משתפר ככל שהעונה מתקדמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2012 11:40 pm 
Hall of Famer

אולי אנחנו לא רואים את הפוטנציאל של כספי להתפתח למשהו שאנחנו לא רואים כרגע (למה? לשחקן שמסוגל לייצר נקודות בעצמו?) כי אנחנו ציניים וביקורתיים אבל כרגע נראה כי המגמה היא הליכה לאחור ולא שיפור. מקווה שכספי יגרום לי לאכול את הכובע. אחרי הכל אני באופן כללי בעדו.
לגבי גיבסון, אני מתחיל לחשוב שהוא אנדרייטרד. החצי מרחק שלו דווקא לא משהו בכלל אבל הוא לא חוסם בסדר, הוא חוסם מצוין והוא שומר נהדר, בעיניי יש לו חלק חשוב מאוד בעונה שעברה בשיקאגו וראינו גם בפלייאוף כמה הוא משמעותי. אתמול הוא סגר את המשחק ביחד עם בוזר וההימצאות שלו ברבע הרביעי היא לא נדירה. ת'יבודו מאוד מעריך אותו ובצדק. כספי אם ימשיך בדרך הזו יגיע לאירופה. גיבסון אם ימשיך בדרך הזו, יזכה לחוזה נאה למספר שנים באחת הקונטנדריות המובילות בליגה.

אבל אני מסכים שצריך לחכות שנה-שנתיים כדי להיות בטוחים בוודאות שלא מדובר בעניין של סיטואציה. הסיטואציה של כספי כרגע היא טובה (בעיניי הייתה לו סיטואציה טובה גם כאשר הוא הגיע לליגה) ונראה מה הוא יעשה איתה. כנראה שהסיטואציה הכי טובה מבחינת כספי היא בקבוצה כמו הספרס או שיקאגו. להיות בקבוצה בה נותנים לו לשחק בחמישיה דקות רבות וליצור בעצמו רק חושף את המגבלות שלו. הוא (שוב, אני לא סומך על קפיצה משמעותית שלו מבחינת רמת כדורסל) יכול להיות רול פלייר בליגה וככזה הוא צריך ויכול להשתפר, בייחוד בהגנה ובקליעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 12:23 am 
Freshman

אני די מסכים עם Att לגבי גיבסון, הוא חוסם מצוין (2 חס' פר 36 דקות בקריירה, לצורך השוואה - דוייט האוורד חסם 2.3 זריקות פר 36 דקות בעונה שעברה), ריבאונדר טוב ושחקן הגנה טוב מאד בעיקר הודות לניידות שלו - דבר שחשוב בהגנה של הבולס. מה שטוב בגיבסון הוא שהתקרה שלו אולי לא גבוהה כל כך אבל הרצפה שלו גם לא ממש נמוכה ומה שהוא יודע לעשות, הוא עושה טוב מאד רוב הזמן.
כמו שזה נראה כרגע, גיבסון בדרך לחוזה יפה מאד בסוף חוזה הרוקי שלו, בטח בליגה שבה צ'אק הייז ויודוניס האסלם מרוויחים בסביבות ה-MLE בעוד שכספי נאבק על שמירת מקום בחמישיה עם אלונזו ג'י.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 12:28 am 
Senior

גיבסון בשנתיים וקצת שלו בליגה מעמיד מספרים של 1.3 חסימות ב-24 דקות. נחמד, אבל יש סמול פורוורדים(שלא לדבר על גבוהים) שמעמידים מספרים דומים לזה. בטח לא עונה להגדרה של "חוסם נהדר".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 12:33 am 
Freshman

ואם דוייט האוורד היה משחק 24 דקות אז הוא היה חוסם 1.4 זריקות למשחק בקריירה - נחמד אבל יש סמול פורוורדים (שלא לדבר על גבוהים) שמעמידים מספרים דומים לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 12:47 am 
Hall of Famer

לא תמיד חייבים סטט' בשביל להתווכח. לפעמים פשוט צריך לראות את השחקן משחק. גיבסון הוא לא איזה מכונת חסימות, וגם לא ממש מהווה הרתעה לשחקנים שחודרים לצבע. זה לא מוריד מזה שמספרי החסימות שלו הם אחלה בחלה (מקום 19 בחס' פר 48 דקות), והעונה, עד כה, הוא ניצב באותה שורה עם שחקנים כמו טים דאנקן, רוי היברט, אלטון ברנד, ג'ואקים נואה, קווין גארנט, קנדריק פרקינס, כריס בוש וכו' וכו', על אף שמשחק כולה 18 דקות למשחק.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 1:29 am 
Junior

כמה מילים נוספות לגבי קובי. מדובר בשחקן היחיד בהיסטוריה שעל 39 נקודות ואחוזים של 46.4% מהשדה ו12-14 מהעונשין, יאמרו ש"זה סביר ובטח לא משהו להתלהב לגביו". הוא נתן משחק נהדר. אין פה שום סגידה ושום הערצה, יש שינאה עיוורת לאחד השחקנים הטובים בהיסטוריה.

וכמו שחשבתי שיקרה, בנתיים קובי משחק 35.8 דקות למשחק, וזה כאשר אין ימי מנוחה כמעט-הלייקרס עד עכשיו עם 9 משחקים ב13 ימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 2:42 am 
Hall of Famer

אני לא מתבסס על סטט' אלא על משחקים שראיתי וגיבסון, למרות שהוא אולי לא איום שמונע מהיריבים מלהיכנס לצבע, בהחלט בולט בתחום הזה, וזה לא שהוא מזנק על כל פייק. הוא שומר טוב ומגן טוב על הטבעת. הוא אתלטי ומאוד נייד, קורא נכון מצבים ובא לעזור בזריזות והיכולת שלו לשמור על נמוכים בחילופים היא מאוד מועילה. ההגנה הגם כך טובה מאוד של שיקאגו משתפרת משמעותית כשהוא במשחק והצירוף שלו ושל אשיק ביחד יעיל במיוחד (הגנתית). ההבדל בין כספי לגיבסון, מעבר לכך שמדובר בשחקן פנים טוב ואלו נדירים יותר, הוא שזה שחקן מוכח וזה עדיין פרויקט שבצידו סימן שאלה.

או במלים אחרות, גיבסון מסיים חוזה ומקבל mle במינימום. אוהדי שיקאגו מודאגים שיציעו לו 7-8 ושהקבוצה תעמוד בפני מצב בו היא צריכה להחליט האם להשוות את ההצעה. כספי לעומת זאת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 3:09 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אני רק מקווה בשביל כספי שלא יתחיל עם ההתבטאויות החצופות בתקשורת כמו שהוא עשה בסקרמנטו. ביירון סקוט הוא מסוג המאמנים שמכניס שחקנים ל-doghouse ולא מוציא אותם משם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 3:13 am 
Sophomore

http://espn.go.com/espn/story/_/id/7428 ... s-shooting

ריק ריילי כותב על כמות הזריקות של קובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 4:28 am 
Junior

ודים כתב:
bill_tipesh כתב:
ודים, אני לא חושב שהסטט' האישית חשובה לקובי יותר מההצלחה הקבוצתית. אני חושב שהוא רוצה לנצח יותר מכל דבר אחר בעולם.
אני פשוט חושב שהוא חושב שהוא יכול לעשות סל טוב יותר מכל בהממ, היסטוריה כנראה, ועל כן הוא לוקח את זה על עצמו, גם אם זה לא מחויב המציאות.
אני לא בטוח אם זה מצב עדיף, אבל ככה אני תופש את הדברים בכל מקרה.

בכוונה לא דיברתי בהודעה שלי על סטטיסטיקות אישיות בהכרח, אלא כתבתי שהוא יעדיף להאדיר את שמו. הוא רוצה לנצח והוא גם רוצה לקחת אליפויות... כדי שהוא ייחשב כטוב בכל הזמנים, ולא לשם האליפות עצמה.

בפעם הבאה כשאתם מדברים והוא משתף אותך במחשבות שלו, תמסור לו ד"ש ממני. קובי, דרך אגב, מעולם לא נלחם על ריבאונד כשהמשחק גמור בשביל הטריפל דאבל כמו לברון לדוגמא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 08, 2012 6:14 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
לא, הוא יותר בקטע פאסיבי-אגרסיבי כמו השביתה האיטלקית מול פיניקס בזמנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 31 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה