דייבי ג'ונס כתב:
יותר מהניצחון של רישון שהיה (עם כל הצניעות המתבקשת) די צפוי, הניצחון של הפועל באמת באמת גדול. זאת קבוצה פחות מוכשרת מהקבוצה של העונה שעברה שהחזיקה 2 זרים מצוינים גם לרמת ליגת על, השנה אין להם זרים מדהימים וגם הישראלים בעיניי לא משהו (שולדברנד נתן משחק גדול אבל אני לא קונה את כל הסופרלטיבים, הוא עדיין טווינר בלי עמדה אמיתית וזאת הסיבה שלא הצליח כמעט בשום קבוצה ששיחק בה בארץ, גל איתן שהיה מצוין בשנה שעברה נראה כמו כלום השנה) ובכל זאת הם נתנו הגנה פשוט עצומה וכמובן משחק מאוד מבוקר וניצחו את מי שנחשבת בעיניי רבים לקבוצה מס' 2 בארץ. כבוד כבוד.
אני מחכה לדרבי ברבע-הגמר או מי יודע, אפילו בחצי. לא הייתי פוסל עוד ניצחון של הפועל על קבוצת ליגת על.
שתי מילים בכל זאת על המשחק של רישון: זה ניצחון שחתום עליו השם אפי בירנבוים. הצורה שבא הוא מצליח להביא את השחקנים שלו בכזאת רמה לכל משחק פשוט מעוררת כבוד. הרבה ביקורת שמענו במהלך השנים על אפי שלא מבין בזרים, לא מנהל פסקי זמן וכו'. אבל מוטיבטור אין כמוהו בכדורסל הישראלי, השחקנים משחקים בשבילו וזה אולי הדבר הכי חשוב בליגה שבה באמת אין כמעט פערים מקצועיים. מי שרוצה יותר בדרך כלל מנצח פה משחקים.
כמה אפשר לכתוב על דברים שאין לך בהם מושג?
כמה שנים ובכמה קבוצות שולדברנד שיחק בארץ בדיוק? בכמה משחקים בדיוק ראית אותו משחק שאתה קובע שהוא טווינר? כמה משחקים של הפועל ראית שאתה קובע שגל איתן נראה כמו כלום השנה?
שולדבראנד לא טווינר ולא בטיח. הוא 4 ורק 4. הוא יכול לתת דקות בעמדה 5 אבל 4 הוא המקום הטבעי שלו. הוא שחקן הי פוסט אדיר והוא אחד השחקנים הכי חשובים של הפועל השנה, גם כשהוא לא עושה הרבה נקודות.
גל איתן נותן עד עכשיו עונה מצויינת, אחרי שהתחיל אותה חלש. הוא הישראלי הכי טוב של הפועל מבחינה התקפית והגנתית בכל העונה הזו, שבה מתן חלש מאד מבחינה התקפית.
ולענין - הפועל ניצחה כי היא שיחקה הגנה (מול קבוצה שמבחינת המצ'אפים וצורת המשחק הרבה יותר קל לה לשמור), וכי הגליל לא רגילה כל כך לראות הגנות כי בליגת העל לא ממש משחקים הגנה.
יש בליגת העל שתי קבוצות שמשחקות הגנה - מכבי תל אביב והבקעה. זהו.
לראשון וחולון יש משחקים ודקות שבהן הן שומרות, אבל רוב המשחקים הם משחקים של התקפות. בגלל זה הבקעה מצליחה כל כך. כי היא לא תלויה רק ביכולת ההתקפית של דילייני או שחקן אחר, אלא היא משחקת הגנה כל משחק כל המשחק.
זו הסיבה שהפועל ניצחה למרות משחק התקפה רע מאד והחטאות לייאפים בלתי נתפסות כל המשחק.