סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 4:16 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 37 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אז... לאיפה לנסוע?
הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 4:54 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
יש לי חופש בפברואר ואני רוצה לנסוע קצת לבד לנקות את הראש ולא לחשוב יותר מדי. הייתי שמח לא לדמם כסף (ביטוי ששמעתי אי-שם באירלנד מבחור שטייל עם בנו) אבל זה לא השיקול העיקרי. עדיף לא מקום קר בטירוף אבל אני לא פוסל שום דבר כרגע. האם למישהו/מישהי יש המלצה לאיפה כדאי לנסוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אז... לאיפה לנסוע?
הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 5:06 pm 
Hall of Famer

לכמה זמן? ואני גם לא יודע מה זה לדמם כסף. בכמה כסף מדובר? אתה מעדיף נופים אורבניים או שלא, ומה עם חופים? מה עם טרקים? מה עם תרבויות? אתה מעדיף להיות בחברת אנשים זרים, או כמה שיותר לבד? תכל'ס, יש שם מעט מדי מידע.

דבר אחד אני כן יכול להגיד לך גם בלי שתרחיב על השאלות לעיל - רק לא הודו, לא הייתי בכל המדינות בעולם, אבל הייתי במספיק. והודו היא המגעילה שבהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 5:07 pm 
Hall of Famer

אתה יודע, נורטון, שיש כמה וכמה (וכמה!) אנשים שיחלקו עליך בנושא הודו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 5:12 pm 
Hall of Famer

יופי להם. אני יכול לנמק את שנאתי להודו מכאן ועד מחר.
אגב, כמה מחבריי הטובים ביותר הם הודים, ואני מכיר היכרות אישית עשרות הודים ומחבב את רובם. זה כמובן לא משנה את דעתי על המדינה. מדינה מגעילה, מסואבת, מכוערת, בירוקרטית ומיזוגנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 5:21 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
החלום הפרטי שלי הוא איסלנד, אבל לא הייתי שם אז לא בדיוק המלצה.

צריך קצת יותר פרטים... - האם זה טיול ראשון? האם היית כבר במקומות מסוימים ורוצה משהו דומה/שונה? האם אתה חובב קתדרלות או כרישים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 5:27 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
יופי להם. אני יכול לנמק את שנאתי להודו מכאן ועד מחר.
אגב, כמה מחבריי הטובים ביותר הם הודים, ואני מכיר היכרות אישית עשרות הודים ומחבב את רובם. זה כמובן לא משנה את דעתי על המדינה. מדינה מגעילה, מסואבת, מכוערת, בירוקרטית ומיזוגנית.

כן, אתה יודע, ואוהבי הודו יכולים לנמק את אהבתם להודו מכאן ועד מחר.

אני יכול להבין את מה שאתה אומר על מסואבת ובירוקרטית וכל השיט, אבל מכוערת?! זה כבר לא ממש ניתן לויכוח שבהודו יש כמה מהנופים היפים ביותר על הפלנטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 5:31 pm 
Hall of Famer

נדב, אתה היית בהודו?

כן, מכוערת. מה זה מכוערת, מגעילה ברמות. בומביי זה סלאם אחד גדול. דלהי קצת יותר יפה ומודרנית, אבל עדיין מלוכלכת ברמות וגם היא סלאם מובהק (והיא גם מיזוגנית מבומביי). שלא לדבר על מה שקורה כשיוצאים מהערים הגדולות (אגרה, רג'סטאן). פרות, סחי ורפש. איכסה, וכל נופי העולם או הטאג' מהאל, הבאמת מרשים, לא ישנו את זה.

והנה העניין, בגלל היכרותי עם הודים - הייתי גם במקומות שרוב הישראלים לא יילכו אליהם. חתונות יקרות, מועדוני קריקט ששווים מיליונים, בתים מפוארים - כן, יש את היהלומים האלה איפשהו באמצע בומביי או דלהי, ועדיין - איכס, איכס, איכס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 5:39 pm 
Hall of Famer

לא, לא הייתי.

אבל שוב, אתה מדבר על הישובים ועל הלכלוך. ידוע שכשאתה נוסע להודו, אתה מגיע למקום מאד-מאד שונה מהעולם המערבי המוכר. אין שום צורך לחפש את היופי בחתונות יקרות או במועדוני קריקט של מיליונרים, הוא נמצא בנופים הפראיים שיש שם ובשבילם שווה לנסוע (בין היתר. אני מת לנסוע לשם גם בשביל לשנות קצת את קו המחשבה המערבי שלי ולספוג מהתרבות שם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 5:47 pm 
Hall of Famer

אז אם לא היית, איך בדיוק אתה יכול להתווכח?

כשהגעתי להודו, היו לי שתי אפשרויות (מעבר לערים, שם החברים שלי נמצאים). לנסוע לאחד משני הסטייטים המפורסמים ביופיים. קרלה ורג'סטאן. הזמן שלי היה מוגבל, והחברים שלי קבעו - רג'סטאן. אז גם אם בקרלה ונופיה לא הייתי, ברג'סטאן ונופיה, דווקא כן הייתי.

זה לא שהכל ברג'סטאן מכוער. באמת שלא, העיר הכחולה של ג'דפור למשל, מהממת. דיונות חול זה אף פעם לא דבר רע מדי. ועדיין, בסך הכלל, רג'סטאן מגעילה, מסריחה, מלאה פרות, כלבים נכים, ואנשים לא ידידותיים. כמו שאמרתי, סחי ורפש.

חוץ מזה, אתה שוכח שאתה מדבר עם מישהו שבכל זאת ראה קצת עולם. כנראה יותר מאשר הרוב המוחלט של האנשים בפורום הזה. יש לי נקודות השוואה. אני יכול להשוות בקלות את בומביי לקואלה לומפור (המרשימה מאד, שלא לומר מיוחדת), את דלהי לבנגקוק (שהיא כל כך הרבה יותר מערבית). את נופי רג'סטאן לנופי סרי לנקה (שהיא מדינה מופלאה למדי), ואת הטאג' מאהל לאנקור וואט (שהוא אולי מעט פחות מרשים, אבל יותר ידידותי, וגם שוכן ליד סיאם ריפ, שהוא מקום שווה פי אלף מאשר שאר אגרה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 6:53 pm 
Sophomore

נורטון, הרגת אותי מצחוק.
היית ברגסטאן,מומביי,אגרה ודלהי והחלטת שראית את כל הודו ?
לא ראית את הקמצוץ שבקמצוץ.
היית במקומות היותר מתויירים והפחות יפים של המדינה הענקית הזאת.
במקומות האלה הכאוס הוא רב, יש הרבה שרוצים לעבוד עלייך,מיסחור רב והתייר המערבי משול לארנק.
אבל... אם תראה את ספיטי וקינור,לדאק,סיקים ועוד אני בטוח שתדבר קצת אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 6:55 pm 
Hall of Famer

אז נורטון, בתור מישהו שגם ראה כמה וכמה מדינות, ובתור מישהו שהיה בהודו כנראה קצת יותר ממך (11 חודשים למעשה), אני חייב לחלוק עלייך, היא מדינה פשוט מהממת. אני באופן אישי די אהבתי את רג'אסטן למרות שלא נפלתי מהרגליים ממנה, אבל בשורה התחתונה, עוד לא הייתי במקום שמתקרב לצפון הודו, כל האיזורים של לאדאק, ספיטי, עמק קולו ובמיוחד קינור הם אולי האיזורים הכי יפים שהייתי בהם, ואני עוד בכלל לא מדבר על עמק פין שאליו לא הצלחתי להגיע שלפי הסיפורים והתמונות אמור להיות יותר יפה. תוסיף לזה מקום כמו האמפי בדרום, החופים של גואה, דרמאסלה, רישיקש ואת כל איזור הבק-ווטרס של קראלה ואלו רק האיזורים שהייתי בהם. עוד לא דיברנו על איזורי סיקים, איי אנדמן, המקדשים של קאג'וראו, שמורות הטבע כמו קורבט, ההיל סטיישנס בקראלה וטאמיל נאדו וכן הלאה והלאה. אז נכון שהערים הגדולות בדרך כלל די מלוכלכות, מגעילות ולא עומדות בסטנדרטים של כל עיר נורמלית בעולם, אבל אף אחד לא בא להודו בשביל להסתובב בדלהי, בומביי וכלכותה.

ואחרי כל זה, עדיין לא הייתי ממליץ על הודו לטיול קצר יחסית, הודו היא מקום שדורש די הרבה זמן, גם מהבחינה שהנסיעות ארוכות ולא קלות, גם מהבחינה שיש המון לראות אבל בעיקר מהבחינה שלוקח זמן עד ש-"נכנסים לראש" של הודו, למישהו שמגיע פעם ראשונה זה יכול לקחת לפחות שבועיים-שלושה.

מבחינת הטיול, כמו שנורטון כתב, חסרים המון פרמטרים, טיול בעיר או משהו יותר בטבע? נופש או טיול ממש? 3 ימים, 3 שבועות או 3 חודשים? כל בחירה כזו הופכת את הסיפור למאוד משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 7:06 pm 
Hall of Famer

יוטה, לא אמרתי שראיתי את כל הודו. הרי אפילו בגואה לא הייתי, וברור שיש בהודו עוד המון מקומות, וברור שחלק מהם יפים ואולי אפילו יפים מאד.

זה לא סותר את העובדה שראיתי מדגם. ומה לעשות, בתור תייר. כל מה שאני יכול לעשות הוא לראות מדגם ולהסיק ממנו. לגבי הכיעור הסקתי את מסקנותיי ואני עומד מאחוריהן. זה שהמדינה מכוערת, כאמור, לא אומר שאין בה שכיות חמדה. אבל היא כן אומרת שחלקים משמעותיים ממנה דוחים ברמות. אני לא אמור להגיע בכל מדינה לכל המדינה בשביל להסיק מסקנות, שהן חלקיות אמנם אך תקפות בוודאי - בדיוק כפי שמקופנהגן ואודנסה, אני יכול להסיק דברים מסוימים על דנמרק ואף על סקנדינביה (למשל - אוף, הסקנדינביות כוסיות). או בדיוק כפי שמהאנוי וסייגון אני יכול להסיק על ויאטנם. כך אני יכול לעלות מסקנות מארבע מקומות על הודו. מסקנות כאמור חלקיות, בוודאי, אך תקפות בוודאי. זאת מדינה מגעילה. מה לעשות.
וזה רק לגבי היופי. לגבי דברים אחרים כמו המיזוגניה המסריחה של המדינה הזו (והיא מסריחה ברמות) או הבירוקרטיה המגעילה (והיא מגעילה ברמות). זה נראה כאילו הדברים האלה הם אפילו ברמת המקרו. ואני אתפלא מאד, אם זה שונה במקומות שהזכרת.

אגב, בכל מקום שהייתי בו, טיילתי עם לפחות הודי אסלי אחד (גם אם כאלה שהתמערבו כמעט לגמרי). כלומר, עבדו עליי, אבל לפחות היה דובר הינדית אחד בקבוצה, ובכל זאת ברור לי שהתייחסו אלינו כמו חרא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 9:23 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אז אם לא היית, איך בדיוק אתה יכול להתווכח?

כשהגעתי להודו, היו לי שתי אפשרויות (מעבר לערים, שם החברים שלי נמצאים). לנסוע לאחד משני הסטייטים המפורסמים ביופיים. קרלה ורג'סטאן. הזמן שלי היה מוגבל, והחברים שלי קבעו - רג'סטאן. אז גם אם בקרלה ונופיה לא הייתי, ברג'סטאן ונופיה, דווקא כן הייתי.

זה לא שהכל ברג'סטאן מכוער. באמת שלא, העיר הכחולה של ג'דפור למשל, מהממת. דיונות חול זה אף פעם לא דבר רע מדי. ועדיין, בסך הכלל, רג'סטאן מגעילה, מסריחה, מלאה פרות, כלבים נכים, ואנשים לא ידידותיים. כמו שאמרתי, סחי ורפש.

חוץ מזה, אתה שוכח שאתה מדבר עם מישהו שבכל זאת ראה קצת עולם. כנראה יותר מאשר הרוב המוחלט של האנשים בפורום הזה. יש לי נקודות השוואה. אני יכול להשוות בקלות את בומביי לקואלה לומפור (המרשימה מאד, שלא לומר מיוחדת), את דלהי לבנגקוק (שהיא כל כך הרבה יותר מערבית). את נופי רג'סטאן לנופי סרי לנקה (שהיא מדינה מופלאה למדי), ואת הטאג' מאהל לאנקור וואט (שהוא אולי מעט פחות מרשים, אבל יותר ידידותי, וגם שוכן ליד סיאם ריפ, שהוא מקום שווה פי אלף מאשר שאר אגרה).

מה זאת אומרת איך אני יכול? עובדה. אמנם לא הייתי, אבל שמעתי התרשמויות וקראתי הרבה. אז מעבר לכך שאני מקווה שברור לך שכמו שאתה חושב שהודו היא המדינה המסריחה והמגעילה ביותר, ישנם מספיק אנשים שמשוכנעים שמדובר בגן עדן, צריך להבין מהי נקודת ההתייחסות. וכשאני קורא את הדברים שלך ורואה שאתה מתייחס בעיקר לערים, לנקיון ולמערביות, אני מבין שהנקודה קצת מפוספסת. כמו שכבר אמרו כאן, אף אחד לא נוסע להודו כדי להסתובב בסלאמס של בומביי, וכל נסיון להתרשם מחיקוי של מערביות עשירה כזו או אחרת הוא קצת אידיוטי כשמדובר בהודו. אתה נוסע לנופים אחרים, לתרבות אחרת, לראש אחר. לפי דבריך, לא נשמע שעשית את זה ולכן כנראה כה סבלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 9:59 am 
Hall of Famer

נדב, הרבה אנשים נוסעים להודו כדי להסתובב בסלמאס של בומביי. יש אפילו סיור מודרך במקומות האלה (אני מניח בעקבות "סלאמדוג מיליונר").

בכל מקרה, הויכוח עם רוני ויוטה הוא ויכוח שמבוסס על ידע (ולמעשה, אינו ויכוח כלל. ברור לי שיש בהודו שכיות חמדה, בדיוק כפי שברור לי שבאופן כללי זו מדינה מגעילה, מהרבה מאד סיבות).
הויכוח איתך, לעומת זאת הוא לא כזה. אין לי מושג מהי נקודת המוצא שלך (אני מניח ניסיון להצדיק את הרצון שלך לנסוע להודו, או משהו כזה), אבל דיון אינטליגנטי הרי, זה לא יהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 10:21 am 
Sophomore

אז גם אני כן הייתי בהודו, ואני יכול להגיד לך שבכל פרמטר מערבי/אובייקטיבי הערים ההודיות אכן מגעילות. עם זאת, אחרי תקופה די ארוכה שם, אתה מוצא קסם בצבעוניות ובבאז החי הזה שיש לערים כמו ורנאסי למשל, על כל התנועה והריקשות והחרא של הפרות גם. אי אפשר ללמוד את הודו או להתרגל אליה אם אתה רק בערים גדולות. אמא שלי שעשתה לפני חצי שנה קורס מדריכי טיולים בחו"ל (בשביל הכיף)ף עשתה את עבודת הגמר שלה על הודו וביקשה ממני פידבק - כשראיתי את המסלול שמציעות חברות התיירות התבאסתי בשביל התיירים, ביג-טיים, ושמחתי בשביל הטיילים - כי ככה לעולם לא נצטרך לראות את משפחת פילוס בצפון הודו למרות המחירים הזולים עד-כדי גיחוך.

רוני, אני הייתי בפין ואלי, ואני חייב לומר שהייתי בכזה הלם-נוף שתפסתי תרמיל קטן והתחלתי ללכת לכיוון הפאס אל פרוואטי כמו מסומם ולא רציתי לחזור (למרות שידעתי שזה לוקח משהו כמו שמונה ימים והייתי לבד עם ליטר וחצי מים), עד שנהיה לי ממש ממש קר ורצתי ברבאק חזרה. אבל כן - אחד המקומות היפים עלי אדמות. מזכיר במשהו את נוברה ואלי בספיטי רק יותר קיצוני.

קורבט פארק מדהים אבל בשביל ספארי אני מעדיף את אפריקה (למרות שהטיגריס הוא החיה הכי מדהימה שיצא לי לראות).

לגבי שלושה שבועות בהודו, אני מסכים שאין מה לעשות שם לתקופה כ"כ קצרה, עם הסתייגות אחת קטנה - אנדמן. חופים בתוליים, חול לבן, קוקוסים, מחירים ברצפה (אבל באמת) וחוסר קשה בצ'ראס אבל מסתדרים.

חוץ מזה, נפאל. אם אתה רוצה לאתגר את עצמך קצת, אני בנפאל הכנסתי שלושה ימי קניות ועתיקות בעמק קטמנדו, שלושה ימים של ספארי, שמונה ימי ראפטינג בנהר הסן-קושי (חוויה מדהימה), וטרק של 13 יום (אראונד אנפורנה + אנאפורנה בייס קמפ), באנג'י, סנפלינג מפלים, נסיעה של 18 שעות על גג אוטובוס עם שתי עיזים וגם טיסה במטוס קל מעל האברסט, וכל זה בחודש בערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 10:24 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
סלאמדוג מיליונר זה נער החידות ממומבאי (אגב, למה הפורום הזה מקפיד בקוצו של יוד בכל הקשור לשמות שחקנים, אבל עדיין אומרים כאן "בומביי" ולא "מומבאי"?)? תהיתי באמת איזה נתון יגרום לי לשנוא אפילו יותר את הספר הנוראי הזה, והנה נורטון סיפק אותו.

ממבט מהצד (וממי שלא ביקר וכנראה גם לא יבקר - אלא אם העבודה תחייב אותי - בהודו), אני לא כל כך מבין את הויכוח. כל מה שנאמר כאן על הודו ידוע לחלוטין. נראית לי עמדה לגיטימית לשנוא את הודו בגלל העוני (אשתי מרגישה ככה לגבי מצרים, למשל) ונראית לי עמדה לגיטימית לגמרי לחפש את הדברים הטובים. ממילא ברור שנורטון הביע רק את דעתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 10:26 am 
Hall of Famer

מה שמזכיר לי באמת. שנכון, הסתובבתי עם הודים (ואמרקאים, וסינית אחת) עשירים. אבל הודו, באמת, לא כ-ל כ-ך זולה. הייתי במקומות זולים יותר בהחלט (קמבודיה, ויאטנם, לפחות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 10:35 am 
Hall of Famer

רק תיקון קטן, נוברה ואלי הוא בלאדאק (צפונית ללה) ולא בספיטי והוא פשוט מקום מדהים, במיוחד איזור הדיונות, כשאני הייתי שם הייתה בעייה קלה שלא היה יותר מדי מה לאכול כי כמעט ולא היו מסעדות וגסט האוסים, אבל אני מניח שהיום זה השתפר קצת. לגבי פין ואלי, יש לי כמה חברים שעשו את הטרק מפין לפארוואטי לפני כמה חודשים ולפחות מהתמונות זה נראה פשוט מדהים, כשאני הייתי בסביבה הזו לפני משהו כמו 9 שנים כמעט אף אחד בכלל לא שמע על כל האיזור הזה ולא הגיע לשם ולא היה שום מידע על לאן ללכת, איך להגיע ואם בכלל שווה, היום אני מניח שמי שנוסע להודו כבר לפחות יודע שהוא קיים.

ולגבי נפאל, אני חייב להבין משהו לגבי האראונד אנאפורנה, כשאני הייתי שם עשיתי אותו ב-16 יום וזה היה נחשב קצב די מהיר, ממה שהבנתי קיצרו את המסלול משמעותית ועכשיו הכביש מגיע הרבה יותר עמוק לתוך השמורה, לא? בכל מקרה, למי שיש כמה שבועות בודדים נפאל היא בהחלט מקום מעולה להגיע אליו, היא גם יותר ידידותית לתיירים והרבה יותר מאורגנת מהודו.

ונורטון, לגבי מחירים, זה נורא תלוי איפה אתה, בערים הגדולות בהחלט לא זול, אבל לפחות כשאני הייתי, היה גם הבדל עצום בין הדרום לצפון, בדרום הוצאתי באיזור ה-400-500$ לחודש בזמן שברג'אסטן ובצפון 300$ לחודש היה הממוצע והיו לי גם חודשים של 200$, וממש לא התכלבתי, בכל מקום שהיה אפשר למצוא הייתי בחדר עם מקלחת חמה ושירותים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 10:41 am 
Hall of Famer

כן, האמת היא שאחד מהחבר'ה שנסעתי איתם, הוא הודי שגר באמריקה כבר 6 שנים. לפני הנסיעה הוא סיפר לי כמה שיהיה זול, וכמה שאפשר להשיג ארוחה בכיף בדולר (50 רופי) או מלון בשמונה דולר (400 רופי).

דא עקא, גם הוא עצמו הודה לי שהוא פשוט לא היה בהודו יותר מדי זמן.הארוחות הזולות ביותר היו לפחות 200 רופי, כשהיו מקרים בהם גם הוצאתי אלף או אפילו אלפיים. בירה ואלכוהול בכלל הם דבר מאד לא זול בהודו (כולל ברג'סטאן כמובן). לפחות 200 רופי לבקבוק, שזה בהחלט לא מעט (למרות שהדיוטי פרי זול בטירוף). גם מלונות, לא באמת מצאנו בפחות מ 1800 רופי, או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 10:50 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
נדב, הרבה אנשים נוסעים להודו כדי להסתובב בסלמאס של בומביי. יש אפילו סיור מודרך במקומות האלה (אני מניח בעקבות "סלאמדוג מיליונר").

בכל מקרה, הויכוח עם רוני ויוטה הוא ויכוח שמבוסס על ידע (ולמעשה, אינו ויכוח כלל. ברור לי שיש בהודו שכיות חמדה, בדיוק כפי שברור לי שבאופן כללי זו מדינה מגעילה, מהרבה מאד סיבות).
הויכוח איתך, לעומת זאת הוא לא כזה. אין לי מושג מהי נקודת המוצא שלך (אני מניח ניסיון להצדיק את הרצון שלך לנסוע להודו, או משהו כזה), אבל דיון אינטליגנטי הרי, זה לא יהיה.

אולי יש סיורים מודרכים בסלאמס של מומבאי (יאללה ראובן, מסכים איתך) ואנשים נוסעים לשם במיוחד, אבל ברור ש"יופי" לא ניתן למצוא שם.

ואני ממש לא מקבל את שאר מה שכתבת. רוני, יוטה ואתה הייתם בהודו, אני לא, זו עובדה. נקודת המוצא שלי היא של מי שלא היה בהודו, ולקראת נסיעה מתוכננת (השנה, אינשאללה) שמע הרבה מאד דעות וסיפורים עליה, החל מאלה שנחתו במומבאי ופשוט נשארו בשדה התעופה כדי לתפוס את המטוס בחזרה הביתה ועד אלה שמרגישים שכל דקה שלהם מחוץ לתת-היבשת מהווה רגע מבוזבז מהחיים. ברור לי לחלוטין שהערים ההודיות הן מלוכלכות מאד, לא עומדות בסטנדרטים מערביים של תכנון ונוחות, מסריחות וכו'. אני קורא את הדברים שלך ופשוט מתרשם שהגעת מנקודת מבט מערבית ודרך זה אתה עורך את ההשוואות שלך, וברור לי שזה קנה מידה בעייתי.

אז אם זה לא יהיה דיון אינטיליגנטי, צר לי, אבל אני לא בטוח שזה בגלל הצד שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 10:58 am 
Hall of Famer

ברור שנקודת מבט מערבית, אלא מה? אני מערבי.

רק מה, גם את האנוי , באלי או סנטu דומינגו שפטתי בעיניים מערביות, והתוצאות היו אחרות לגמרי, כאמור.

וכאמור, מעבר לזה. וכפי שכבר אמרתי - אין לי ויכוח עובדתי כאן עם אף אחד. ברור לי לחלוטין שהמקומות שיוטה ורוני הזכירו הם מקומות יפהפיים, אין לי ספק בזה. לצערי, הייתי במקומות מגעילים, ולצערי כאמור דברים אחרים שעומדים בעוכריה של המדינה (בירוקרטיה, אוכל בינוני שרובו נראה ונטעם בדיוק אותו דבר, מיזוגניה ושובניזם) אכן עומדים בעוכריה.

וכן, נו, מה לעשות, אני לא טייל. אני לא טרקר. אני בן אדם שאוהב ללכת לנופים אורבניים ולחופים, וקצת בשביל לצאת ידי חובה, גם לעשות טיול לייט בן יום או יומיים באיזה מדבר או יער. ככה אני. מערבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 11:02 am 
Hall of Famer

נו, סבבה. אז די ברור שתגיד שהודו היא מקום מחורבן, ודי ברור שהגישה שבאת איתה והמקום שהסתובבת בהם (כנראה גם פרק הזמן שהקדשת לזה) שונה מאד מרוב האנשים שנוסעים לטייל בהודו. ומכיוון שכך, קצת בעייתי היה ה"רק לא הודו" שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 11:07 am 
Hall of Famer

נורטון, המחירים שאתה מספר עליהם הזויים לגמרי ולא קשורים בכלל למה שתרמילאי משלם, בדלהי הייתי במלון פשוט במיין בזאר, אבל עדיין עם מקלחת חמה וטלוויזיה בחדר ושילמתי סדר גודל של 300-350 רופי ללילה, בצפון בכלל שילמתי סביב ה-100-200 רופי ללילה על חדר עם מקלחת חמה ושירותים ובדרום לרוב שילמתי 400-500 רופי ללילה. לגבי ארוחות, בוא נגיד שבמסעדת תיירים סבירה יצאתי בנזק של 100-200 רופי לארוחה ואם החלטתי לחסוך ולאכול טאלי במסעדה מקומית (וטאלי במסעדה מקומית זה אכול כפי יכולתך לרוב, כך שאתה בשום פנים ואופן לא יוצא רעב) אז שילמתי 20-50 רופי לארוחה. אלכוהול אכן יקר מאוד בהודו פרט לגואה, שם בקבוק בירה של 650 מ"ל עלה לי באיזור ה-50 רופי, בשאר הודו בכלל לא טרחתי לנסות, פשוט כמעט ולא ניתן היה להשיג ואם כן אז מאוד ביוקר ובאיכות נמוכה.

לפחות ממה שאתה מספר נראה לי שדווקא בגלל שהסתובבת עם הודים, וכנראה הודים מהמעמד העליון והעשיר, פיספסת לגמרי את כל חוויית התרמילאות בהודו, שאני מסכים שהיא לא מתאימה לכל אחד, אבל עדיין, קצת פיספוס. בכל מקרה, בשביל נופים אורבניים אין טעם לנסוע להודו, אלא אם כן מה שמעניין אותך זה סלאמס כחוויה אנתרופולוגית או משהו בסגנון, הערים בהודו פשוט לא עד כדי כך מעניינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 11:17 am 
מנהל פורום

אני מסכים לגמרי עם ראובן, זה חרא ספר. אבל ממש חרא.
ואני גם מסכים לגמרי עם נדב, ניתן ועוד איך להביע דיעה על מקום שלא היית בו.
ואני מסכים לגמרי עם נורטון, הודו מכוערת, מלוכלכת ומגעילה. שומר נפשו ירחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 1:04 pm 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני מסכים לגמרי עם ראובן, זה חרא ספר. אבל ממש חרא.
ואני גם מסכים לגמרי עם נדב, ניתן ועוד איך להביע דיעה על מקום שלא היית בו.
ואני מסכים לגמרי עם נורטון, הודו מכוערת, מלוכלכת ומגעילה. שומר נפשו ירחק.

יאיר לפיד של סלניוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 37 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 90 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה