ניסיתי לשלוט על האצבעות שלי בכל דרך בכדי לא להכנס לדיון על קובי עם עדת המעריצות שלו, אבל פעם חייבים לבדוק מה יש בו בבחור הזה שגורם לגברים בוגרים להתנהג כמו אחרונות המעריצות של ג'סטין ביבר.
אני אומר את זה בכנות, הרי אי אפשר באמת לנהל דיון על קובי בראיינט בלי יציאות ילדותיות של חבר'ה שלא מוכנים להקשיב לרציונאל או לנהל דיון רציני. זה תמיד "קובי הכי חכם, הכי גדול, אין עוד מלבדו..." או "אם קובי לא מוסר הוא יודע למה".
למה הוא תמיד צריך להיות בסדר וקדוש? אם לחצי עולם המשחק שלו מפריע, אולי יש דברים בגו. וזה לא בגלל שהוא מהלייקרס. גם מג'יק, קארים, וורת'י (שמשום מה לא מוזכר בדברי ימי הטבעות שלכם) ושות' היו מהלייקרס ולא עוררו כזה אנטיגוניזם.
גם לג'ורדן היו שונאים, אני לא סבלתי אותו. הוא סירס דור שלם של שחקנים שהייתי מטורף עליהם אבל לא חשבתי עליו את מה שאני חושב על קובי. האיש הוא השחקן הכי אגואיסטי בתולדות המשחק. הוא שחקן התקפה נדיר, הוא שחקן הגנה נהדר, הוא אחד הווינרים הגדולים בתולדות המשחק ואחד מארבעת השחקנים הכי אלגנטיים שראיתי מימיי, זה פשוט עונג לראות אותו בתנועה.
אבל האיש מעורר אנטגוניזם ולא בכדי. מה שהוא עושה לא מקדם את הקבוצה שלו לעבר אליפות. אף אחת מהאליפויות עם שאק לא רשומה עליו משום ששאק הפך את השחקנים סביבו לטובים יותר בעוד שקובי גימד אותם ורק חיפש את התהילה האישית שלו.
האליפות היחידה שבה מבחינתי קובי עבר רידמפשן הייתה זו עם פאו. אבל הוא בחיים לא היה לוקח אותה בלעדיו. פאו הפך את השחקנים סביבו לטובים יותר. פאו היה תפור על התקפת המשולש. פאו ריווח, מסר והפך את המשחק של הלייקרס לאחד המהנים בליגה. אפילו שונא לייקרס שכמותי פשוט נהנה לראות אותם משחקים. וקובי של אותה עונה היה פחות אנוכי, היה אפילו צנוע יותר בראיונות. חשבתי שהוא התבגר, אבל מסתבר שהוא לא יכול להיות כזה לאורך זמן, זה נוגד את האופי שלו.
אני מצטער אבל פאו וביינום זה לא זוג חוטבי עצים, אלו כוכבים בליגה וצמד שחקני הפנים ההתקפי הכי טוב בליגה.
בזמן שכל העולם אמר שקובי יירד בתפוקה שלו השנה, לי היה ברור שזה לא יקרה בגלל שמייק בראון הגיע וקובי כבר לא יצטרך לעבוד קשה במשולש ולהניע כדור לפני שהוא זורק. אוהדי קובי קוראים לזה לקחת על עצמו, אני קורא לזה לתת לעצמו.
כי ככל שהוא זורק יותר, יש פחות זריקות לחברים שלו וגם כשהם זורקים הם סגורים כי זה לא מגיע ממהלך חכם שמפנה אותם. וככל שתזרוק פחות, ירד לך הבטחון ותפגע פחות בסופו של יום.
לא יכול להיות שקובי לוקח 30-35 זריקות במשחק ופאו לוקח 10 וביינום 15. זה פשוט לא הגיוני ולא בריא לקבוצה שרוצה אליפות.
אם היו משחקים בפרונט קורט סרג' איבאקה ופרקינס הייתי מקבל את זה, אבל רבאק אלו פאו וביינום! אבל אני לא מצפה להרבה ממאמן פחדן וחסר מעוף כמו בראון. ובטח שלא מצפה מבראיינט לא להתפרע כשנותנים לו.
קובי הוא אחד הסווינגמן הגדולים בכל הזמנים. לוינס ומגריידי היה כשרון זהה לשלו אבל האופי ללא ספק הפריד ביניהם והשאיר אותו עם הגדולים מכולם ואותם עם העשן מאחור. על זה אין ויכוח.
אבל אם אני בונה קבוצה של כוכבים, קובי הוא בוודאי לא הכוכב האידיאלי לקחת איתי. אני משוכנע לחלוטין שבלי שאק ובלי פאו לקובי לא הייתה טבעת.
שחקן גדול שכנראה באחד על אחד ייקח כל שחקן בעולם, אבל שחקן קבוצתי רע מאוד.
הלוואי שיום אחד יהיה אפשר לנהל דיון כזה עם עדת המעריצות של קובי, אולי כשהם יעברו את גיל 30...