ראובן כתב:
רק שהעובדות לא מדויקות או חסרות:
המקרה הראשון - שכחת לציין שכל הקבוצות הנ"ל ויתרו (כל זמן שחיפה היתה אמורה לשחק ביול"ב) על המקום באירופה. רק הפועל היתה מוכנה לשחק ביורוצ'לנג'. אחרי שחולון ויתרה (גם זה קשור לשיריון של הפועל?), הוד פרימדוניותן החליטו שביול"ב קאפ הן כן רוצות לשחק ונענו בסירוב ובצדק. הנה מקרה שבו הפועל היא היחידה שפעלה נכון ובמקום ששאר הקבוצות ייענשו על הסירוב לשחק באירופה היא זו שמוצגת כפרימדונה.
המקרה השני - לי זכור שגליל לא היתה מוכנה לשחק במוקדמות, אבל בכל מקרה, הפועל לא בדיוק קיבלה את המקום של חיפה (אגב, זה שחיפה פרשה, גם קשור לשיריון של הפועל?), אלא שיחקה במוקדמות כשחיפה היתה אמורה לשחק בשלב הבתים.
המקרה השלישי - זה שחוזרים על משהו לא הופך אותו לנכון. יהיו הנימוקים לגבי פסילת הגליל אשר יהיו, הם לא נימוקי "אין אולם" (אלא אם מישהו יביא אמירה מפורשת).
בקיצור, הפועל משוריינת כי כשחולון וחיפה לא רצו לשחק, והגליל מצאו תירוצים או סתם רבו עם היול"ב, אז הקבוצה היחידה שהיתה מוכנה להשתתף בכל מצב היא גם זו ששיחקה בסופו של דבר. יופי. נניח שבארץ היה מצב מוזר שבו האלופה משחקת ביורוליג, ואחרי האליפות של חולון (שכידוע ויתרה על האירופה בגלל השיריון של הפועל) מכבי היתה משחקת במקומה, מישהו היה מעלה על דעתו לטעון שמכבי משוריינת ביורוליג?
לגבי המקרה הראשון, סלח לי, אבל ממתי אתה קובע את הקריטריונים? זה כמו שבטניס טניסאי מסויים לא ירצה לשחק באיזה צ'לנג'ר (איזה קטע, צ'לנג') אז יעדיפו שחקן אחר בדירוג יותר נמוך שכן הסכים לשחק בו. אתה קובע קריטריונים כניסה למפעל שלא קיימים. אני רק מדמיין מצב שצסק"א מסיימת במקום שמתאים ליול"ב ולא רוצה לשחק בו, ואז מתפנה מקום ביורוליג, אז נותנים את המקום לקבוצה במקום יותר נמוך מצסק"א שתשחק ביורוליג, רק כי היא הסכימה לשחק ביול"ב. מאיפה מצאת כזה קריטריון הזוי?
אף אחד בכלל לא נימק את אי ההשתתפות של הקבוצות האלה במפעל בזה שהן "לא הסכימו לשחק בצ'לנג'", דובר על כך שנהריה רחוקה משדה תעופה (בוא תסביר את זה) ולאשקלון אפילו לא פנו. פשוט קפצו מעליהם. ואגב, זו הייתה המנהלת, לא היול"ב.
מעניין איזה "צירוף מקרים" יקרה העונה. לחולון לא יהיה אולם, גליל כרגיל לא תשחק שם למרות שכרגיל תסיים לפני ירושלים, ראשל"צ תיפסל על חוסר עניין לציבור, ואם עוד קבוצה תסיים לפני ירושלים (אשקלון) היא תיפסל בגין אותה סיבה שפסלו אותה בעונת 2008-2009.