סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 12:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 95 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 7:50 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
עכשיו כבר הוא עלה.

בכל אופן, קלי מקארתי, פפי תורג'מן, אפי בירנבוים, ואני בטוח שיש עוד. בליגה שלנו שנה שעברה היה את הטרייד של קילינגסוורת' על וילקרסון, את המעבר של בוכמן מבני השרון לראשון, ואת המעבר שכמעט קרה של קוקיה לראשון. מה הבעיה בדיוק?

אם ויכוחי השיריון זה ויכוח על לך תוכיח שאחותך לא זונה, אז הויכוח הזה הוא על לך תוכיח שאחותך לא רופאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 11:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אם לעזוב לרגע את ויכוחי השיריון והתותחנים, החתמה של גארד זה מה שהתבקש. לא מבין מה אנשים רוצים, עוד גבוה? רנדל, תומאס, ורנאדו (ששוחרר), קוקיה, כדיר. למכבי יש פחות שחקנים בקו הקדמי. בהינתן שעמדה 3 כבר סגורה עם גראנפלד ומשה מזרחי, טבעי שיחתימו גארד. לטעמי ההחתמה הזאת סופסוף מאזנת את הפועל ואני לא אתפלא לראות שיפור עד סוף העונה.

גארדים: נעימי, גוני יזרעאלי, סטרוברי, בראדלי
סמול פורוורד: משה מזרחי, גראנפלד
פאוור/סנטר: קוקיה, כדיר, תומאס, רנדל

סה"כ 10 שחקנים, הרכב עמוק שהמחליפים יכולים להיות בערב נתון לא פחות טובים מהחמישיה. בספק אם זה יספיק מול מכבי, אבל מול שאר הקבוצות בליגה, ובערב נתון בפיינל פור, הכל יכול לקרות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2012 11:34 pm 
Freshman

גליל נפסלה מאחר והיא המאיסה את עצמה בעייני היול"ב. אני זוכר את הכתבה של סגל(?) בישראל היום, המתארת את ההתנהלות של מר עמית גל בכינוסים של היול"ב. אז יכול להיות שהשיקולים כנגד הגליל אינם נקיים אבל לא קשורים לירושלים.
אגב, בשנים של גודס כמאמן ירושלים, היא האמינה שכנציגת ישראל ביול"ב היא תקבל כרטיס לשלב הבתים, אבל נאלצה להתמודד במוקדמות, ואף הפסידה לקאזאן ועפה לירוצ'לנג'.
הבעיה של גליל היא לא ירושלים, אלא התנהלות. ירושלים נהנתה מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 12:19 am 
Freshman

רק בשביל להבהיר, לא הנחתה ולא גרביים על המאמן. אני מבין את אי ההבנה של למה לשחרר את בראדלי, מן הסתם עשינו את השיקולים שלנו. אנחנו כן מתכוונים להביא מחליף. אגב, למען הבהרה, אף אחד מירושלים לא דיבר עם ראמל לפני שהיה סיכום בין הקבוצות על סכום הפיצוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 12:34 am 
Senior

אם כבר, אז לשם ההבהרה. האם הפנייה הגיע מירושלים לאשדוד בבקשה לשחרר אותו או שאתם אלו שפניתם ועניינתם את ירושלים ברכישה שלו?

ואם כבר משחררים אותו אז למה בדיוק להביא שחקן במקומו? הרי ברור ששיחרור שלו הוא רק משיקולים של מחסור בכסף ובעיות כלכליות. למה אם ככה להביא מחליף (אפילו אם הפיצוי מאפשר את זה בנוסף לכסף רב שנחסך מן הסתם על השכר שלו) ולא פשוט להמשיך עם 3 זרים ולקדם איזה שחקן ישראלי אולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 12:50 am 
Freshman

אנחנו בטח ובטח לא פנינו לאף קבוצה....

נוצר איזשהו רושם שבגלל ששחררנו את ראמל אנחנו מוותרים על העונה, ממש לא, כי במצב כזה באמת לא היינו מביאים מחליף. למה להביא מחליף? מכמה סיבות, דבר ראשון להישאר תחרותיים ולהתמודד על הפלייאוף העליון. מי שלא נמצא בתוך קבוצה כנראה לא יבין כמה אף קבוצה לא נמצאת בדופק אפס למרות שאין יורדות, יש לחץ ויש רצון להצליח. יש גם איזושהי מחשבה לעתיד כשהכוונה היא להביא שחקן שימשיך איתנו לעוד עונה. עדיין לא ברור בכלל מי זה הולך להיות, אבל זו הכוונה הכללית.

להגיד שלא היה כאן אספקט כלכלי יהיה שקר, אבל לא מדובר רק בזה. אני יודע שזה אולי יישמע צבוע מאוד, אבל אנחנו אוהבים את ראמל בראדלי ברמות שקשה לתאר, באמת חשוב לנו שהוא יצליח. חוזה בהפועל ירושלים פלוס אופצייה נחמדה לעונה הבאה בהפועל ירושלים, הם בכל זאת שדרוג ממכבי אשדוד. אם היינו חושבים שאנחנו יכולים להמשיך עם ראמל לעונה הבאה, כנראה שלא היינו משחררים אותו ומנסים להמשיך איתו עוד עונה, אבל ברור לנו שלא נוכל לשלם לו את מה שהוא רוצה\מגיע לו.

לקדם ישראלי? צ'מע, יש לנו שלושה ישראלים ברוטציה מתחת לגיל 25, אני חושב שאנחנו משתדלים ללכת לכיוון הזה בלי קשר למחליף של ראמל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 1:00 am 
Senior

יכול להיות שאתה צודק, אבל מאד מאד לא נראה שתירוץ של "אנחנו אוהבים אותו ורצינו לקדם אותו" זה משהו שאפשר למכור לציבור שהוא לא אידיוט גמור.

בו נשאל את זה ככה, אם היו ירידות השנה אז גם הייתם משחררים אותו כי אתם מאד מאד אוהבים אותו?

אם בשבוע הבא תפנה אליכם גליל גלבוע ותבקש את דאנקן גם תשחררו אותו? או שחולון תפנה ותבקש את קארטר אז גם תשחררו אותו?

לגביי הקידום המקצועי והאופציה הנחמדה בירושלים. יש הרבה יותר סיכוי שהאופציה הזאת היא על הנייר (אולי בשביל לשכנע אותו לעבור?) מאשר במציאות כשמן הסתם הוא לא ימשיך בירושלים בשנה הבאה. ירושלים נוהגת להחתים שחקנים עם אופציות כדרך קבע בשנים האחרונות, אפשר לספור על אצבע אחת את מס' השחקנים שהאופציה איתם גם מומשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 1:22 am 
Freshman

לא אמרתי שזו הסיבה ששיחרנו וגם לא הסיבה המרכזית, אבל זו אחת הסיבות. לא הסתרתי שיש פה עניין כלכלי לשנייה. אנחנו קבוצה שמגרדת את תקציב המינמום, אנחנו צריכים לשרוד, עבורנו כל שקל חשוב. זה לא שוויתרנו עליו בשביל קפה ועוגה, כן? אני חושב שזו עסקה של ווין ווין, ירושלים מרוויחה שחקן, ראמל מתקדם, אנחנו מקבלים פיצוי כספי ויכולים להביא מחליף.

לגבי השאלה על דאנקן וקארטר, האמת לא יכול לענות לך, כי אין לי תשובה. מניח שזה עניין של סיטואציה, אני חושב שאם היית שואל אותי לפני שבוע-שבועיים לגבי ראמל וירושלים, הייתי אומר לך שאין מצב. שלא תחשוב שהתשובה היא כן, אפילו קשה לי להאמין שהתשובה תהיה כן, אבל לנוכח העובדה שראמל עובר לירושלים, בסיטואציה מסויימת גם זה יכול לקרות.

השאלה עם היורדות היא שאלה טובה, ואני חושב שהיינו עושים את אותו המהלך בסופו של דבר במצבנו. אני אהיה כנה ואגיד שכנראה זה היה מצריך מאיתנו עוד קצת מחשבה, אבל אני חושב שהפלוסים היו גוברים על המינוסים.

ראמל לא ילד, גם לא הסוכן שלו, הוא יודע מה זו אופצייה, ברור לו שהוא ימשיך שם רק אם הוא יהיה טוב והקבוצה תגיע להישגים. עם כל הכבוד למכבי אשדוד, ויש המון כבוד (בכל זאת משלמים לי משכורת), יש לו יותר סיכוי להתקדם מהפועל ירושלים (אם לחוזה לעוד עונה שם ואם לקבוצה בכירה יותר) מאשר ממכבי אשדוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 1:30 am 
Senior

זה כמובן תלוי ביכולת שהוא יציג שם. אם הוא ישחק כמו מקיימי זה אם כבר יכול לפגוע בסיכוים שלו להתקדם ודווקא להחזיר אותו לאשדוד (אם ירצו אותו שם).

כשאתה אומר במצבך אז זה אומר שמצבכם הכלכלי הוא עד כדי כך קשה, שגם במחיר של ירידת ליגה הייתם לוקחים את הסיכון הזה ומעדיפים את הכסף?

אם ככה נשאלת השאלה איך קרה מצב שבו מועדון (שככה לפחות נראה) שמתנהל טוב מאד הגיע למצב שהוא נאלץ למכור את השחקן המוביל שלו בגלל בעיות כספיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 1:36 am 
Freshman

נא לא להכניס לי מילים לפה ולא להסיק מסקנות מדברים שלא אמרתי. כתבתי כמה פעמים, היו מכלול סיבות למה החלטנו לשחרר אותו, חלקן פירטתי, מן הסתם יש עוד כמה. מצבנו הכלכלי לא מזהיר, אבל זה לא שנאלצנו למכור את ראמל בשביל להציל את המולדת, כי במצב כזה לא היינו מביאים מחליף. במצבנו התכוונתי למצבנו הכלכלי, מצבנו בטבלה ומצבנו על המגרש. אני לא מגלה לאף אחד כלום שהעונה אנחנו נראים פחות טוב. חס וחלילה שראמל אשם, אני אישית חושב שהוא הופיע לכל משחק העונה, אבל לפעמים צריך לרענן, וזו האופצייה שעמדה על הפרק. בשורה התחתונה, שוב, לא סיבה אחת, כמה סיבות. בפלוסים נגד המינוסים, במצב הנוכחי, הפלוסים ניצחו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 2:57 am 
Sophomore

אני לא מבין איך אנשים שרואים את הליגה ומבינים כדורסל יכולים לחשוב משהו חיובי על הפועל ירושלים העונה. עד שלא יוכח אחרת, זאת קבוצת תחתית שיכולה להיות פייבוריטית רק נגד חיפה או הרצליה, וזה גם בערבון מוגבל.
אין טעם להתחיל לנתח, עכשיו, מה חסר להפועל. כרגע, חסר שם מאמן, שחקן מוביל ושחקנים משלימים (ופסיכולוג קליני). חסרה כימיה, תיאום, היררכיה, שיטת משחק, תרגילים, סגנון. בעיקר - חסר חשק לשחק כדורסל. עד שזה לא יחזור, אין טעם לדבר על הבעיות המקצועיות של הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 8:29 am 
מנהל פורום

התותח המפוברק כתב:
אם לעזוב לרגע את ויכוחי השיריון והתותחנים, החתמה של גארד זה מה שהתבקש. לא מבין מה אנשים רוצים, עוד גבוה? רנדל, תומאס, ורנאדו (ששוחרר), קוקיה, כדיר. למכבי יש פחות שחקנים בקו הקדמי. בהינתן שעמדה 3 כבר סגורה עם גראנפלד ומשה מזרחי, טבעי שיחתימו גארד. לטעמי ההחתמה הזאת סופסוף מאזנת את הפועל ואני לא אתפלא לראות שיפור עד סוף העונה.

גארדים: נעימי, גוני יזרעאלי, סטרוברי, בראדלי
סמול פורוורד: משה מזרחי, גראנפלד
פאוור/סנטר: קוקיה, כדיר, תומאס, רנדל

סה"כ 10 שחקנים, הרכב עמוק שהמחליפים יכולים להיות בערב נתון לא פחות טובים מהחמישיה. בספק אם זה יספיק מול מכבי, אבל מול שאר הקבוצות בליגה, ובערב נתון בפיינל פור, הכל יכול לקרות.

בחייך גימלריך, הרבאונדר הטוב היחיד בסגל הזה זה סטרוברי, וגם הוא "טוב ביחס לעמדה".
יש להפועל את הקו הקדמי הגרוע בליגה מבחינה התקפית, גם עם וורנאדו, שלפחות נתן מישהו שמסוגל להטביע אם יקבל את הכדור מתחת לטבעת (קרה 6 פעמים העוונה, בשאר העונה הכדור נמסר לכדיר או רנדל שעשו פירואטים במטרה לפגוע בשעון ה-24).
ובהתחשב בכך שקו החוץ שלנו בכ"ז מלא בשחקנים עם כשרון התקפי מסויים זה די ברור לי שהפועל חייבת גבוה.
אבל מ'לשות, ותמיד מגלים רק בדיעבד שאני צודק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 9:06 am 
Hall of Famer

אתה כמו ביבי-הראשון שזיהה וכו....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 9:13 am 
מנהל פורום

אימש'ך כמו ביבי. תזהר ממני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 10:09 am 
Hall of Famer

אמיר שפירא כתב:
אני לא מבין איך אנשים שרואים את הליגה ומבינים כדורסל יכולים לחשוב משהו חיובי על הפועל ירושלים העונה. עד שלא יוכח אחרת, זאת קבוצת תחתית שיכולה להיות פייבוריטית רק נגד חיפה או הרצליה, וזה גם בערבון מוגבל.

אז דווקא ההוכחה הכי טובה , שהיא הטבלה , לא תומכת בכלל בתיאוריה שלך. הפועל ירושלים , על אף היכולת המזוויעה שלה , מאוד רחוקה מהתחתית , ומאוד לא רחוקה מהצמרת.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 11:46 am 
Sophomore

עופר, אנחנו לא יכולים לשקר לעצמנו. אם לא הניצחון בנוקיה (שנבע מסגל הזוי של בלאט), מזל נגד ראשל"צ וטיימינג נגד נתניה (פגשנו אותם בתקופה הרעה שלהם) היינו היום עמוק בתחתית. עזוב את הטבלה בצד. אני חושש שלא נאהב להסתכל על הטבלה בסיום העונה.

לי אין ספק שהפועל אנדרדוג מול גליל, חולון, ראשל"צ, אשקלון והבקעה. אשדוד אחרי הטרייד זה סיפור אחר, אבל עדיין יש לה מספיק כלים כדי לנצח ולנו אין את הזכות לחשוב שאנחנו פייבוריטים. נתניה, מאז שיצאה מהמשבר של פתיחת העונה, היא קבוצה אחרת והרבה יותר מסוכנת. קבוצה כמו רוב הקבוצות בליגה - לא מוכשרת אבל פייטרית. בדיוק סוג הקבוצות שקשה לנו לנצח. בקצב של המשחקים האחרונים, בכלל לא בטוח שאנחנו פייבוריטים מול חיפה.
חוץ מזה, כבר למדנו בכדורסל לא להסתכל רק על הנייר. כדורסל זה יותר מחומר שחקנים (ואין לנו חומר שחקנים טוב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 1:04 pm 
Junior

[quote="kickass"] אם היינו חושבים שאנחנו יכולים להמשיך עם ראמל לעונה הבאה, כנראה שלא היינו משחררים אותו ומנסים להמשיך איתו עוד עונה, אבל ברור לנו שלא נוכל לשלם לו את מה שהוא רוצה\מגיע לו.quote]

למה לא תוכלו לשלם לו מה שהוא רוצה ?
החתמתם אותו אחרי קריירה יפה בקנטאקי ועונה סולידית בדיז'ון, אחרי עונת טובה מאוד בשנה שעברה הצלחתם להחתים אותו השנה (אמנם נפצע אבל לא משהו שגומר קריירה). השנה הוא בירידה מסוימת, קולע פחות, באחוזים פחות טובים, קצת מוסר פחות, וכל זה בקבוצת תחתית. צריך גם לזכור שאם בשנה שעברה הוא נחשב אולי לגארד הראשון או השני בטיבו בליגה (נוציא מהתמונה את אלה של מכבי) הרי השנה יש לא מעט זרים בעמדה שלו שמרשימים הרבה יותר כמו רון לואיס, בנקס, לנדסברג, קרופורד/קיצ'ן.
בקיצור, לא בדיוק רואה את הזינוק המטאורי, אם בכלל, במחיר שלו ואת קבוצות היורוליג והיורוקאפ מסתערות על שירותיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 1:25 pm 
Sophomore

עופר האדום כתב:
אמיר שפירא כתב:

אז דווקא ההוכחה הכי טובה , שהיא הטבלה , לא תומכת בכלל בתיאוריה שלך. הפועל ירושלים , על אף היכולת המזוויעה שלה , מאוד רחוקה מהתחתית , ומאוד לא רחוקה מהצמרת.

אתה צריך לשנות את השם ל"עופר הורוד"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 1:30 pm 
Junior

אל תהיה רע, תודה שאתה נהנה לקרוא בכל פעם מחדש את תחזיות האליפות / גביע / פיינל-פור / ניצחון על גליל / משחק צמוד נגד רישון / הפסד בפחות מ30 הפרש לבקעה...

אופטימיות זה עסק מסוכן, ללא ספק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 2:01 pm 
Hall of Famer

jack the ripper כתב:
עופר האדום כתב:
אמיר שפירא כתב:

אתה צריך לשנות את השם ל"עופר הורוד"

הפועל מדורגת כרגע עם נקודה אחת פחות מהמקום השלישי , ו-4 נקודות מהמקום השמיני. לא מאוד קשה לחשב האם היא יותר קרובה לצמרת או לתחתית.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 3:34 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יותר נכון, 3 נקודות או אפילו 2. לאשדוד ונתניה יש משחק חסר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 3:39 pm 
Sophomore

רק כדי להמשיך את דיון השיריון של הפועל י-ם, אני באמת לא מבין איך אפשר לחשוב שהיא לא משוריינת שם.

2007-2008- מסיימת מקום 6, חולון מוותרת, בני השרון נכנסת לשלב הבתים, נהריה רוצה להשתתף ואומרים שהיא לא יכולה בגלל מרחק משדה התעופה (WTF???), אשקלון שסיימה מקום 5 רוצה להשתתף ואומרים שאין מה לעשות והיול"ב כבר בחר את ירושלים. משעשע לחלוטין. הפועל משתתפת במוקדמות ומודחת ע"י קאזאן, משתתפת לאחר מכן ביורוצ'לנג'.

2008-2009- מסיימת מקום 4, חיפה מוותרת ומקומה של גליל פשוט מועבר לירושלים. בלי שום סיבה מיוחדת.

2010-2011- גליל מודחת מנימוקי "אין אולם" כשגם לירושלים "אין אולם".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 4:46 pm 
מנהל פורום

רק שהעובדות לא מדויקות או חסרות:

המקרה הראשון - שכחת לציין שכל הקבוצות הנ"ל ויתרו (כל זמן שחיפה היתה אמורה לשחק ביול"ב) על המקום באירופה. רק הפועל היתה מוכנה לשחק ביורוצ'לנג'. אחרי שחולון ויתרה (גם זה קשור לשיריון של הפועל?), הוד פרימדוניותן החליטו שביול"ב קאפ הן כן רוצות לשחק ונענו בסירוב ובצדק. הנה מקרה שבו הפועל היא היחידה שפעלה נכון ובמקום ששאר הקבוצות ייענשו על הסירוב לשחק באירופה היא זו שמוצגת כפרימדונה.

המקרה השני - לי זכור שגליל לא היתה מוכנה לשחק במוקדמות, אבל בכל מקרה, הפועל לא בדיוק קיבלה את המקום של חיפה (אגב, זה שחיפה פרשה, גם קשור לשיריון של הפועל?), אלא שיחקה במוקדמות כשחיפה היתה אמורה לשחק בשלב הבתים.

המקרה השלישי - זה שחוזרים על משהו לא הופך אותו לנכון. יהיו הנימוקים לגבי פסילת הגליל אשר יהיו, הם לא נימוקי "אין אולם" (אלא אם מישהו יביא אמירה מפורשת).

בקיצור, הפועל משוריינת כי כשחולון וחיפה לא רצו לשחק, והגליל מצאו תירוצים או סתם רבו עם היול"ב, אז הקבוצה היחידה שהיתה מוכנה להשתתף בכל מצב היא גם זו ששיחקה בסופו של דבר. יופי. נניח שבארץ היה מצב מוזר שבו האלופה משחקת ביורוליג, ואחרי האליפות של חולון (שכידוע ויתרה על האירופה בגלל השיריון של הפועל) מכבי היתה משחקת במקומה, מישהו היה מעלה על דעתו לטעון שמכבי משוריינת ביורוליג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 5:35 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
רק שהעובדות לא מדויקות או חסרות:

המקרה הראשון - שכחת לציין שכל הקבוצות הנ"ל ויתרו (כל זמן שחיפה היתה אמורה לשחק ביול"ב) על המקום באירופה. רק הפועל היתה מוכנה לשחק ביורוצ'לנג'. אחרי שחולון ויתרה (גם זה קשור לשיריון של הפועל?), הוד פרימדוניותן החליטו שביול"ב קאפ הן כן רוצות לשחק ונענו בסירוב ובצדק. הנה מקרה שבו הפועל היא היחידה שפעלה נכון ובמקום ששאר הקבוצות ייענשו על הסירוב לשחק באירופה היא זו שמוצגת כפרימדונה.

המקרה השני - לי זכור שגליל לא היתה מוכנה לשחק במוקדמות, אבל בכל מקרה, הפועל לא בדיוק קיבלה את המקום של חיפה (אגב, זה שחיפה פרשה, גם קשור לשיריון של הפועל?), אלא שיחקה במוקדמות כשחיפה היתה אמורה לשחק בשלב הבתים.

המקרה השלישי - זה שחוזרים על משהו לא הופך אותו לנכון. יהיו הנימוקים לגבי פסילת הגליל אשר יהיו, הם לא נימוקי "אין אולם" (אלא אם מישהו יביא אמירה מפורשת).

בקיצור, הפועל משוריינת כי כשחולון וחיפה לא רצו לשחק, והגליל מצאו תירוצים או סתם רבו עם היול"ב, אז הקבוצה היחידה שהיתה מוכנה להשתתף בכל מצב היא גם זו ששיחקה בסופו של דבר. יופי. נניח שבארץ היה מצב מוזר שבו האלופה משחקת ביורוליג, ואחרי האליפות של חולון (שכידוע ויתרה על האירופה בגלל השיריון של הפועל) מכבי היתה משחקת במקומה, מישהו היה מעלה על דעתו לטעון שמכבי משוריינת ביורוליג?

לגבי המקרה הראשון, סלח לי, אבל ממתי אתה קובע את הקריטריונים? זה כמו שבטניס טניסאי מסויים לא ירצה לשחק באיזה צ'לנג'ר (איזה קטע, צ'לנג') אז יעדיפו שחקן אחר בדירוג יותר נמוך שכן הסכים לשחק בו. אתה קובע קריטריונים כניסה למפעל שלא קיימים. אני רק מדמיין מצב שצסק"א מסיימת במקום שמתאים ליול"ב ולא רוצה לשחק בו, ואז מתפנה מקום ביורוליג, אז נותנים את המקום לקבוצה במקום יותר נמוך מצסק"א שתשחק ביורוליג, רק כי היא הסכימה לשחק ביול"ב. מאיפה מצאת כזה קריטריון הזוי?
אף אחד בכלל לא נימק את אי ההשתתפות של הקבוצות האלה במפעל בזה שהן "לא הסכימו לשחק בצ'לנג'", דובר על כך שנהריה רחוקה משדה תעופה (בוא תסביר את זה) ולאשקלון אפילו לא פנו. פשוט קפצו מעליהם. ואגב, זו הייתה המנהלת, לא היול"ב.

מעניין איזה "צירוף מקרים" יקרה העונה. לחולון לא יהיה אולם, גליל כרגיל לא תשחק שם למרות שכרגיל תסיים לפני ירושלים, ראשל"צ תיפסל על חוסר עניין לציבור, ואם עוד קבוצה תסיים לפני ירושלים (אשקלון) היא תיפסל בגין אותה סיבה שפסלו אותה בעונת 2008-2009.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 5:59 pm 
מנהל פורום

נכון, לאחרים לא פנו (ואגב, עד כמה שאני יודע זו היתה הליגה שלא פנתה, אבל אולי אני טועה), ובצדק. למרבה הצער לא אני קובע את הקריטריונים בד"כ, ואם הייתי קובע אותם הרבה דברים היו משתנים, אבל במקרה הייחודי הזה דווקא הקריטריונים תואמים מאוד את דעותי. אני אישית חושב שקבוצות שמוותרות על אירופה צריכות להיקנס בחומרה או למצער להיענש מהרחקה מאירופה לכמה שנים טובות.

ומכיוון שאני מבין שכל "צירוף מקרים" (ואלה לא צירופי מקרים - מרבית הקבוצות מתייחסות לאירופה כאל סרח עודף ומשתדלות להימנע מהייצוג שם, כך שזה לא מקרה שכל הדברים הללו קרו ורק הפועל לא סירבה בשום שלב) קשור בעיניך ל"שיריון" של הפועל, אז אני מניח שבעיניך גם שתי העובדות הפשוטות שהתעלמת מהן - שחיפה וחולון בזמנן היו אמורות להשתתף ביול"ב קאפ וסירבו, גם זה קשור לשיריון של הפועל?

וכמובן שלא התייחסת גם לדברים שלא תואמים את התיאוריה, כמו למשל העובדה שחיפה היתה אמורה לשחק בשלב הבתים אבל הפועל שיחקה בכלל במוקדמות. או שגליל הועדפה על פניה במוקדמות היורוליג (ושיחקה בשלב הבתים ביורוקאפ אחרי ההדחה - בזמן שהפועל שיחקה במוקדמות). אבל ככה זה עם תיאוריות קונספירציה. מה שמתאים הופך להוכחה ברורה לתיאוריה (איך כתבת? "איך אפשר לחשוב שהיא לא משוריינת שם") ומה שלא מתאים נזרק לפח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 95 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: shmueliki, stambody, uriel17, נורטון, קובי ו 38 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: