סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 08, 2024 3:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 6:05 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
אני יודע שזה (אמור להיות) דיון על הקו האחורי אבל אני הייתי שמח לראות במכבי את המלפפון לשעבר פול דייויס. לאור בעיית הדקות של סופו והעובדה ששון ג'יימס לא ממש מוכן לרמה האירופאית הגבוהה, דייוויס שהוא 2.11 ודי רחב יכול להתאים.
כרגע הוא משחק בקאחסול שבמקום השישי ב-ACB ומוביל את טבלת המצטיינים עם 17.5 נק' (58% מהשדה, 78% מהקו) ו-8 ריב' ב-24 דקות בממוצע. שחקן קצת כבד, לא חוסם, אבל חזק מאוד ויודע להשיג נקודות גם עם הגב לסל וגם מחצי מרחק.
סופו הוא שחקן שמשפיע מאוד על המשחק, אבל יש לו קצת יותר מדי מגרעות (עבירות, לא יכול לשחק הרבה דקות, ריבאונדר בינוני מינוס, מוסר לא משהו מהדאבל טים למרות שיפור מסוים לאחרונה, לא מגן על הטבעת, בעיה בפיקנרול, שום משחק עם הפנים לסל) וצריך איזשהו סנטר מחליף רציני (הנדריקס עם כל הכבוד וההערכה נמוך מדי וג'יימס רזה מדי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 6:07 pm 
Freshman

נורטון כתב:
אני עם ראי, בלו צריך להישאר לפחות עוד 2-3 שנים במכבי, עד שייגמר. כרגע, הוא ממש לא גמור.
מי צריך ללכת? ג'יימס כמובן. לא רואה במה הוא באמת תורם ברמה האירופאית.

לגבי הלפרין, גם הגזמתם. היה מצוין , שלא לומר חמישיה שניה (אאז"נ) באירופה. הוכיח ומוכיח את עצמו כבר שנים כשחקן עם יכולות גם ברמה האירופאית הגבוהה. אולי לא הכוכב של אף קבוצה, אבל בקלות שחקן חמישייה תורם מאד, ועם כל הכבוד לטל בורשטיין, שחקן טוב היום, ממה שהוא היה אז באמצע העשור הקודם.

מסכים איתך ברמה המקצועית אבל אני לא רואה את מכבי משחררת את טל ככה שאפשר לקחת את הנוכחות של טל כאקסיומה לעונה הבאה , את הלפרין צריך להביא כשחקן מוביל ללא שום קשר לטל שממלא את התפקיד של שארפ בעונות האחרונות.

את הרצון לשחרר את בלו אני בכלל לא מבין , הוא אחד מהשחקנים הטובים באירופה במה שהוא עושה ובמחיר מצחיק , אני לא רואה שום סיטואציה שבה הוא לא ממשיך במכבי.

את מאצ'באן גם הייתי מחזיר אחרי ההצגות שלו ביורוליג ובאליפות אירופה האחרונה , הוא כישרון שלא רואים כל יום ויחד איתו מכבי תחזיק את הקו הקידמי הטוב באירופה , מה שישאיר הרבה שקט לסגירת החורים בקו האחורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 6:16 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
אני יודע שזה (אמור להיות) דיון על הקו האחורי אבל אני הייתי שמח לראות במכבי את המלפפון לשעבר פול דייויס. לאור בעיית הדקות של סופו והעובדה ששון ג'יימס לא ממש מוכן לרמה האירופאית הגבוהה, דייוויס שהוא 2.11 ודי רחב יכול להתאים.
כרגע הוא משחק בקאחסול שבמקום השישי ב-ACB ומוביל את טבלת המצטיינים עם 17.5 נק' (58% מהשדה, 78% מהקו) ו-8 ריב' ב-24 דקות בממוצע. שחקן קצת כבד, לא חוסם, אבל חזק מאוד ויודע להשיג נקודות גם עם הגב לסל וגם מחצי מרחק.
סופו הוא שחקן שמשפיע מאוד על המשחק, אבל יש לו קצת יותר מדי מגרעות (עבירות, לא יכול לשחק הרבה דקות, ריבאונדר בינוני מינוס, מוסר לא משהו מהדאבל טים למרות שיפור מסוים לאחרונה, לא מגן על הטבעת, בעיה בפיקנרול, שום משחק עם הפנים לסל) וצריך איזשהו סנטר מחליף רציני (הנדריקס עם כל הכבוד וההערכה נמוך מדי וג'יימס רזה מדי).

דיוויס אכן יופי של שחקן, אבל להערכתי הוא הולך לקבל הרבה מאוד כסף בעונה הבאה. משהו באיזור ה-7 ספרות איפשהו. הוא נותן עונת סופרסטאר ברמות של הליגה הכי טובה באירופה והמרחק שלו מאחת הגדולות באמת/ אחת הרוסיות עם ימבה כסף נראה קצר..

מי שכן קשור לקו האחורי, וגם משחק לקאחסול, והוזכר לא אחת כמלפפון עתידי למכבי הוא תומאס סטוראנסקי. לא עושה יותר מדי שם העונה, אבל הוא פוטנציאל גדול וגם אחריו כנראה הולך להיות מרדף של 2-3 קבוצות עליו בקיץ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 7:05 pm 
Hall of Famer

סאטורנסקי לא מתאים לאלקטרה, ואלקטרה לא מתאימה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 7:41 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הנדריקס לפני מכבי נתן בספרד עונה של 13.1 נקודות וכמעט 7 ריב' למשחק (חמישי בליגה) והיה שלישי בליגה בחסימות. הוא זכה ב"תגלית העונה" בספרד וגבר בהצבעה על ג'ייסי קרול, למרות שקרול היה מלך הסלים של הליגה - כך שאי אפשר להגיד שלא שמו לב אליו. ועדיין לא ראיתי שקפצו עליו בסכומים מטורפים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 7:51 pm 
Hall of Famer

אני גם חושב שאם אפשר להביא סנטר טוב במקום שחורצי, זה לא יהיה רעיון רע. שחורצי זה יפה, אבל זה בסופו של דבר, זה יפה לעשרים דקות כאמור. פול דייויס הוא אחלה פנטזיה והשחקן המועדף עליי מבין כולם. אבל...
אבל אם לא, אפשר גם לחשוב על ג'יימס אוגוסטין שנותן 12 נקודות ו 8.5 ריבאונדים במורסיה, על רפאל הטשמייר שנותן 13 ו- 7.5 ריבאונדים בסרגוסה, ואני גם לא רואה סיבה שאי אפשר להתמודד מול מלאגה על ג'ואל פרילנד (למרות שבאיזשהו שלב הוא ייצא לנ.ב.א) מן הסתם. ותמיד גם אפשר לחשוב על יוצא נ.ב.א (ארל בארון? כריס ווילקוקס סוף סוף? או אם רוצים תחליף שחורצי אמיתי... אדי קארי?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 7:52 pm 
Hall of Famer

ושכחתי עוד אחד שאמנם נעלם בפאו, אבל לא שכח לשחק - אלכס מאריץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 9:50 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
סאטורנסקי לא מתאים לאלקטרה, ואלקטרה לא מתאימה לו.

אשמח לשמוע למה. ראיתי אותו משחק, מעט אמנם, אבל אני לא מצליח להבין איך ולמה אתה אומר שהוא לא מתאים לקבוצה שממש לא ברור איך הקו האחורי שלה ייראה בעונה הבאה. ולמה הקבוצה לא מתאימה לו?

לגבי דיוויס - צפיתי את תגובות ה"הנדריקס גם עשה סטט' יפה ואף אחד לא קפץ עליו" ולדעתי היכולת של דיוויס היא קצת יותר מתגלית העונה, יותר כמו חמישיית העונה.
בנוסף, אני חושב שבסיטואציה שנוצרה עם סופו במכבי, הוא יעדיף להישאר מאשר להרוויח יותר בהרבה מקומות אחרים, ומכבי עשויה לנצל את זה ולהציע לו חוזה דומה לזה שהוא מחזיק היום. למרות כל המגבלות שלו, אסור לשכוח שהבנאדם אחד מ-3 הנשקים הכי בטוחים בהתקפה באירופה.

מאריץ'? הלוואי, אבל אני לא רואה לזה סיכוי ממשי. מעניין מתי אוברדוביץ' יהפוך אותו לשחקן משמעותי ברוטציה סופסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 10:03 pm 
Hall of Famer

הוא לא מתאים לאלקטרה, כי הוא עדיין צעיר, בוסרי ולא מספיק משויף. הוא בטח לא יכול להיות שחקן מוביל בשלב הזה, ואני לא חושב שיש לאלקטרה אינטרס לקחת סיכון עם פרויקט כמוהו, כשגארדים איכותיים זה סך הכל מוצר שקל להשיג ביחס לפורוורדים ובטח לגבוהים. אלקטרה לא מתאימה לו, כי מדובר במועדון לחוץ וסופר-הישגי, שהתפתחות בנחת היא לא הקאפ אוף טי שלו. שחקן אגדי כמו וויצ'יץ' לא מצא מקום בעונה הראשונה שלו והושאל, שחקן מעולה כמו מצ'באן לא קיבל את הצ'אנס המתאים. אז שחקן כמו סאטורנסקי, שכרגע רחוק מאד ממצ'באן? לא נראה לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 10:06 pm 
Hall of Famer

למה אין סיכוי למאריץ'? מה שקורה לו כבר שנתיים בפאו זה ייבוש מוחלט, במילים אחרות - הוא לא יכול לעלות יותר משהוא עלה לפאו, וכנראה הרבה פחות .כלומר, הוא במסגרת התקציב של מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2012 11:40 pm 
Hall of Famer

סופו רחוק מלהיות אחד הנשקים הבטוחים בהתקפה באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 1:07 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
סופו רחוק מלהיות אחד הנשקים הבטוחים בהתקפה באירופה.

זה שתגיד שהוא לא בטופ 3, אני מוכן לקבל. נניח שגם את לא בטופ 5 אני מוכן לקבל. רחוק מלהיות? נשמע לי כמו הגזמה. מי לפניו?
בכל מקרה, שחקן עם שקשה מאוד לעצור. שחקן שרק ל-2-3 קבוצות באירופה יש את הכלים לעצור אותו באחד על אחד. נשמע לי מספיק טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 1:09 am 
Hall of Famer

כן, רחוק מלהיות. לא צריך לדרג מי לפניו. תסתכל על הסטטיסטיקות שלו בתקופתו במכבי ותראה פלקטואציות גדולות בתרומה ההתקפית שלו, כולל כמה משחקים של אפס נקודות.
זה עוד לא אומר שלא הייתי שומר אותו, כמובן בתלות בדרישות הכספיות שלו. הוא בהחלט שובר שוויון במצבים מסויימים והראש התברג לו על הכתפיים טוב אחרי הרבה שנים. אבל לא צריך לעשות ממנו מה שהוא לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 1:20 am 
Sophomore

תשמע, אני מאוד אוהב סטטיסטיקות, אבל במקרה של סופו זה משחק תפקיד משני. הבנאדם נכנס וסוחט עבירות מהגבוהים ב-5 דק' הראשונות של המשחק, כופה דאבל אפים, מכריח את המאמן השני לחשוב חזק מאוד, והכי חשוב - קולע נק' קלות בצבע. אם הוא היה יכול לשחק יותר דקות הוא לא היה באירופה בכלל. הרבה דברים הוא לא, אבל יעיל מאוד הוא כן ובהחלט אחד השחקנים הראשונים באירופה שהייתי פונה אליהם כדי להשיג 2 נק'. וכאן, כנראה, נגמר הויכוח שלנו (אני חושב א', אתה חושב ב', לא נשתכנע, הלאה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 1:23 am 
Senior

אני לא חושב שבתקציב שלה מכבי יכולה להשיג יותר מסופו.מישהו כמו פרוביץ' שהוא בסופו של דבר בעיקר שחקן הגנה טוב מרוויח הרבה יותר ממנו. אם כן הדיון הזה באמת היה רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 1:25 am 
Hall of Famer

גם את כל הדברים שאמרת הוא לא תמיד עושה. בכל אופן, סנטר בסייז שלו לא יכול להסתפק בכפיית דאבל-אפים.

עם ההערה האחרונה של שחף אני מסכים מן הסתם, ולכן אמרתי ששווה עדיין להשאיר אותו אם לא יגזים בדרישות הכספיות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 1:32 am 
Senior

אגב לגבי הנדריקס, במקרה שלו הדיון הוא אחר לחלוטין. מכבי ממש לא צריכה לעבור את ה-700 אלף דולר לשחקן מחליף. בסופו של דבר עם כל הכבוד להאסל של האיש הוא לא דניס רודמן וראינו את זה היום עם החגיגה של לורבק עליו. לא שלורבק לא שחקן מעולה, הבעיה שהיום בקביעות הוא הלך כל פעם לאותו מוב והנדריקס לחלוטין לא קרא את זה. הוא גם חטף סל די מביך מפראן ואסקז שהוא לא בדיוק אמן לואו פוסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 2:12 am 
Sophomore

חייב להודות שציפיתי שהוא ייתן לו פייט יותר טוב. לא יודע אם מתכוונים להשאיר אותו בתור מחליף או משנים את כל הקונספציה של הקו הקדמי, אבל אם הוא נשאר כמחליף אתה צודק. אם בלאט מאמין שהוא יהפוך לשחקן מוביל יותר, אולי שווה למכבי להשקיע בו יותר.

לגבי סאטורנסקי (נדב) - ברור שהוא לא מוכן עדיין ואם יחתימו אותו זה לטווח ארוך פלוס השאלה. אבל צריך לראות מה מייעדים לו ומתי, אם בכלל.
לגבי מאריץ' (נורטון) - לדעתי פשוט פאו לא ויתרו עליו עדיין, ואני מאמין (אבל באמת לא יודע) שהוא מרוויח יותר מסופו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 2:31 am 
Hall of Famer

סכומי המקסימום מבחינתי?
סופו - 800 אלף דולר, גג, גג, גג. אם הוא רוצה יותר, צריך להגיד לו יפה שלום ולהביא מישהו גבוה יותר, שהוכיח את עצמו קצת (נגיד השמות שהזכרתי), ויוכל לתת יותר מ 20 דקות למשחק.
הנדריקס - 700 אלף דולר. גם פה גג. עם כל הכבוד, הנדריקס הוא יופי לרמה האירופאית עד צסק"א, פאו וברצלונה. שחקנים שיכולים לשחק גם ברמה הזאת (טרנס מוריס למשל היה כזה), שווים הרבה יותר. הנדריקס, לא.
שון ג'יימס - 400 אלף דולר. לא ממש מוכיח את עצמו, כל דבר מעבר לזה יהיה די משעשע
לנגפורד - 1.2 מיליון דולר, לפחות. האיש הוא לא רק שיחוק רציני, הוא יותר מזה - הוא אחד הגארדים היוצרים הטובים באירופה. טוב לא הרבה פחות מנבארו, איש שפשוט חייב להישאר במכבי.
בלו - 400 אלף דולר. אולי אולי חצי מיליון. כאמור, לא יציב. על כל משחק טוב מאד שלו, יש לו שניים או שלושה שהם סתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 2:42 am 
Hall of Famer

כמה הבהרות :
- לגבי ג'יימס ( שחתום במכבי לעוד שנתיים כמדומני ) , אני חושב שהוא די אידיאלי ( מבחינת תכונות , עלות ומעמד ) כסנטר שלישי בקבוצה שיש בה את סופו ( מוגבל בדקות , נח הרבה משחקים , פצוע לעיתים וכו' ) . לא רואה אפשרות להשיג יותר בסכומים שכאלה ( ואין סיבה לשים סכומים גבוהים יותר , בכל זאת שחקן 11-12 ) .
- בלו כבר בן 31.5 , ואני חושב שמכבי צריכה להיפרד ממנו על מנת לפנות מקום למצ'באן , שהוא בהחלט יכול להיות שחקן מרכזי במכבי בשנים הקרובות . זה לא חכמה להגיד שצריך גם להשאיר את בלו , וגם להביא את מצ'באן - זה לא בדיוק מציאותי / יעיל .
- לא שאישית הייתי הולך על זה , אבל שם שאולי צריך להזכיר בכל זאת הוא רותבארט , שאולי יכול לבוא כגבוה חמישי בסיטואציות מסוימות .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 3:07 am 
Hall of Famer

אני לא מסכים. הגבוה הראשון שצריך ללכת לדעתי הוא בכלל שון ג'יימס. כך שאני רוצה לפחות את מצ'באן, הנדריקס, אליהו ובלו בקבוצה שלי. פלוס סנטר אחד אמיתי (כאמור, עדיף מישהו טוב משחורצי, שחורצי כברירת מחדל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 3:44 am 
Junior

zurkin כתב:
תשמע, אני מאוד אוהב סטטיסטיקות, אבל במקרה של סופו זה משחק תפקיד משני. הבנאדם נכנס וסוחט עבירות מהגבוהים ב-5 דק' הראשונות של המשחק, כופה דאבל אפים, מכריח את המאמן השני לחשוב חזק מאוד, והכי חשוב - קולע נק' קלות בצבע. אם הוא היה יכול לשחק יותר דקות הוא לא היה באירופה בכלל.

אם הסנטר האירופי הטוב ביותר לא מגיע ל-20 דקות ב-NBA, אז סופו בטוח לא
דווקא בקונספציה של סנטר מחליף שטורף את המגרש ל-10-15 דקות עם נקודה לדקה ו-3 עבירות ואז לקחת בלון חמצן והמבורגר כמו בתקופת פאו הוא יכול מאוד להתאים ל-NBA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 4:55 am 
Hall of Famer

תקופת אולימפיאקוס אתה מתכוון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 10:47 am 
Sophomore

idansha כתב:
zurkin כתב:
תשמע, אני מאוד אוהב סטטיסטיקות, אבל במקרה של סופו זה משחק תפקיד משני. הבנאדם נכנס וסוחט עבירות מהגבוהים ב-5 דק' הראשונות של המשחק, כופה דאבל אפים, מכריח את המאמן השני לחשוב חזק מאוד, והכי חשוב - קולע נק' קלות בצבע. אם הוא היה יכול לשחק יותר דקות הוא לא היה באירופה בכלל.

אם הסנטר האירופי הטוב ביותר לא מגיע ל-20 דקות ב-NBA, אז סופו בטוח לא
דווקא בקונספציה של סנטר מחליף שטורף את המגרש ל-10-15 דקות עם נקודה לדקה ו-3 עבירות ואז לקחת בלון חמצן והמבורגר כמו בתקופת פאו הוא יכול מאוד להתאים ל-NBA

לא אמרתי לכמה דק' הוא היה מגיע בNBA, אמרתי שהוא היה מגיע לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 11:24 am 
Senior

הנדריקס לא יהפוך לשחקן טוב יותר ממה שהוא עכשיו. הוא אידיאלי כסותם חורים אבל המובים שלו לא שווים הרבה מול סבן פוטרים כמו אלה של ברצלונה. לגבי סופו, השאלה מה הסיכוי במסגרת התקציב של מכבי למצוא מישהו יותר טוב ממנו בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גמליאל ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: