סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 08, 2024 3:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 4:52 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
א', זה ממש לא מה שאמרת בהודעה המקורית שלך אבל מילא, אני לא חובב גדול של ציטוטים-בתוך-ציטוטים אז נניח לזה. ו-ב', על זה בדיוק הדיון. מה המקום של מצ'באן במכבי ואיך זה מסתדר בתוך הראייה הכללית של הרוטציה. ברור שלהחזיר אותו שוב כדי לשחק 5 דקות זה לא רציני.

גם ההנחה שלך ש"כל עוד אליהו ובלו במכבי אין לו מה לחפש שם" לא מאוד מדויקת וממילא לא הכרחית. בלו מסיים חוזה הקיץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 4:52 pm 
Senior

בלאט לא כזה אוהב את אליהו ובמקור לא רצה להחתים אותו בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 4:59 pm 
Junior

קוף - אתה (שוב) מניח את המבוקש ואז כמובן מגיע למסקנה מעגלית בלתי נמנעת.

הנה שלושה תסריטים, לא מופרכים בכלל, לחזרה של מצ'באן למכבי באופן שהוא גם יקבל דקות משחק משמעותיות:

1. דיוויד בלו לא מאריך חוזה בקיץ.

2. בלו ואליהו נשארים, דווין סמית' נחתך. מכבי לא מחתימה זר במקומו ובלו עושה הסבה משמעותית יותר לעמדה 3.

3. בלו ואליהו נשארים, שניהם על עמדה 4. דיוויד נותן למצ'באן דקות על חשבון שניהם.

התסריט השלישי לכאורה נשמע הכי פחות הגיוני (כי כבר היינו בסיטואציה הזאת בשנה שעברה) אבל גם הוא לא מופרך.

בקיצור, הכל תלוי בתפיסה של מכבי את העתיד של הקבוצה ואיפה מצ'באן נמצא בתמונה הזאת. מי שמאמין שזה השחקן שיכול להוות את היתרון של המועדון בשנים הבאות, ימצא לו מקום וגם דקות. אין ספק בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 5:15 pm 
Senior

ועדיין הוא חתם ובלאט הודה בטעות שלו בעניין הזה אפילו. בלאט גם לא אוהב את מצ'באן וויתר עליו בלי למצמץ השנה (אחרי שבתקופה שהוא במכבי הוא לא קיבל דקות ממש ובקושי תרם, לא רק ביורוליג גם בליגה תרומה מינימלית מאד). אני לא רואה את בלאט דוחף או מבקש להחזיר את מצ'באן למכבי על חשבון בלו או אליהו. אליהו חתום לעוד 3 שנים אם אני לא טועה (חתם ל5 שנים), ואת בלו דיוויד עושה רושם מאד מאד אוהב ואני לא רואה סיטואציה שהוא מעדיף את מצ'באן על פניו.

דייבי ברור שאם בלו לא נשאר הסיפור הוא אחר, אני פשוט לא חושב שיש סיטואציה כזאת שהוא לא נשאר. ואני בטוח שכל עוד שניהם במכבי אין סיכוי שמצ'באן יעלה לפני אף אחד מהם ברוטציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 5:18 pm 
Senior

דייבי, לטעמי 2 ו 3 הנחות לא הגיוניות בעליל (דעתי בלבד) ואין סיכוי שיקרו.

אם מצ'באן היה שחקן שמכבי רכשה ולא עבר פה כבר אז נגיד. מצ'באן כבר שיחק חצי שנה שמכבי, גם את העונה הזאת הוא התחיל במכבי, בלאט לא הראה גרם של אמון בו או שהוא מחזיק ממנו. אנחנו מדברים על זה שאפילו בליגה הוא לא ממש תרם, לא לדבר על היורוליג. אני לא יכול להכנס לראש של בלאט כמובן, אבל אני חושב שדיי הגיוני להניח שבלאט לא מחזיק ממצ'באן אחרת הוא היה דוחף ומקדם אותו בדיוק כמו שהוא עשה עם הנדריקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 5:35 pm 
Hall of Famer

פח, פח, אבל פרטיזן ניצחה את מכבי השנה, במשחק אחד (שבה היה לה את מצ'באן). מעבר לכך, לא נראה לי שיש ספק שבפן ההתקפי מצ'באן עלה על הנדריקס , יש לו ריינג' גדול יותר ויש לו תנועות רבות יותר (בדיוק כמו שבפן ההגנתי, המצב הפוך אבל כאמור, לא משנה מספיק כשמולך איזה לורבק או קרסטיץ').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 6:02 pm 
Senior

גם הפועל ירושלים ניצחה את מכבי השנה. וכמה פעמים שון ג'יימס ניצח את מכבי? או מאריץ' ניצח את פנאתנייקוס? לא צריך הרבה בשביל להבין כבר שאין קשר בין מה ששחקנים עושים בקבוצה כמו פרטיזן לבין מה שהם עושים בקבוצה ברמה של מכבי.

זה שמצ'באן שחקן התקפה טוב יותר מהנדריקס אני לא חושב שיש בכלל ספק. אבל מצ'באן הוא קודם כל בתפקיד שיש 2 שחקנים טובים מאד במכבי (וישראלים) שעושים אותו סה"כ טוב מאד. ועוד יותר מזה מצ'באן הוא שחקן שכבר הוכח שצריך המון ביטחון ואמונה של המאמן דברים שבלאט בזמנו במכבי לא הראה לשנייה שיש לו במצ'באן. ההנחה כאילו החודשיים של מצ'באן בפרטיזן ביורוליג ישנו את זה היא לטעמי הנחה שגויה מאד והסיכויים הם הרבה יותר גבוהים לזה שמצ'באן יראה גרוע בדיוק כמו שהוא נראה במכבי עד עכשיו מאשר שהוא פתאום יצליח שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 6:12 pm 
Junior

אני חושש שאתה עדיין מפספס את הנקודה. בוא נהיה הכי ספציפיים שאפשר - אתה חושב שאליהו ובלו שחקנים יותר טובים ממילאן מצ'באן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 7:26 pm 
Senior

נכון להיום בהחלט כן. חד משמעית. אולי בעתיד מצ'באן יתפתח לשחקן טוב יותר, נכון להיום (וגם לשנה הבאה לדעתי) אליהו ובלו הם שחקנים שיכולים לתת למכבי יותר ממה שמצ'באן יכול. הם שחקנים מנוסים ברמות האלה, מוכחים ברמות האלה, שמשחקים בביטחון וכבר הוכיחו שהם יכולים לתרום בקבוצת צמרת אירופית (ולא שנה אחת חד פעמית אלא כמה וכמה שנים). מצ'באן אולי יגיע לזה יום אחד, היום הוא לא ברמתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 7:32 pm 
Junior

אוקיי. אני לא מסכים איתך ברמות הכי בסיסיות שאפשר אבל לפחות עכשיו העמדה ברורה יותר. למעשה, אני חושב שאתה במיעוט רציני גם בקרב ה"מתנגדים" של מצ'באן במכבי (מכיר לא מעט אוהדים כאלה), שטוענים שהוא אמנם שחקן יותר טוב אבל משיקולי דרכון והמשכיות, חשוב לשמור את ליאור ובלו בקבוצה כשחקנים מרכזיים.

בוא נעמיס עוד כמה פרמטרים לאגף הספקולטיבי של המשוואה.

בהינתן העובדה שמצ'באן תחת חוזה במכבי (ומניחים שישנן עלויות התרה מסוימות, כולל עלויות "הפסד עסקה" אם אתה אכן מכיר לפחות בפוטנציאל העתידי שלו להפוך לשחקן טוב יותר מהשניים האמורים), אתה עדיין מעדיף לשלוח אותו לשנת השאלה נוספת או בכלל לחתוך אותו, על פני האופציה של להחזיר אותו לקבוצה? למשל, תוך הסטה של דיוויד בלו לעמדה אחרת במגרש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 7:49 pm 
Senior

תלוי באופציות. לטעמי האופציה שצריכה להיות עדיפה על מכבי היא למכור אותו, למצוא קבוצה שתשלם את החוזה שלו + איזה באייאווט נחמד ולהשתחרר מהחוזה שלו. החוזה של מצ'באן נגמר לפני החוזה של ליאור, ליאור שחקן טוב ממנו (בהבדל משמעותי נכון להיות לדעתי, מצ'באן ילך ויצמצם את הפער בשנים הבאות אבל עד אז הוא יסיים את החוזה) ולהחזיק את מצ'באן בשכר ענק (יחסית למכבי) מהספסל זה פרווילגיה שאין לה לדעתי.

עכשיו אם נוצרת הזדמנות להשאיל אותו לקבוצה שתקח את כל החוזה שלו ולשמור על הזכויות שלו בלי להפסיד כסף, אז כמובן שזאת אופציה עדיפה כי אין להם מה להפסיד מזה. אבל סביר שקבוצה שתסכים לקחת את החוזה של מצ'באן במלואו תעדיף לרכוש אותו מאשר להשאיל.

הסטה של בלו לעמדה 3 לדעתי היא לא אופציה. קודם כל הוא לא יעיל שם כמו ב4, דבר שני בלאט לא מחזיק ממנו בעמדה הזאת, והדבר הכי חשוב יש בעמדה הזאת כבר את פניני (לדעתי 3 טוב מבלו), כנראה את לאנדסברג (שהוא גם 2) ואת סמית או זר אחר בעמדה הזאת. אין צורך להשתמש בבלו בעמדה הזאת.

אני לא ראיתי ממצ'באן שום דבר שהראה עד היום שהוא שחקן טוב יותר מבלו או ליאור. אני מתקשה להבין איך אנשים יכולים לחשוב שהוא שחקן טוב מהם, אני יכול להבין אנשים שאומרים וחושבים שבעתיד מצ'באן יתפתח להיות שחקן מוביל באירופה בעמדה 4 (אם כי אני לא חושב ככה, אלא שחקן נחמד) ושווה להשקיע בו בשביל זה. אבל אני לא רואה את מצ'באן מסוגל לתרום למכבי יותר מבלו או אליהו בשנתיים הקרובות, ובעוד שנתיים הוא גם ככה יסיים את החוזה ואם הוא יהיה טוב כמו שחושבים אז קבוצה עם כמה גרושים יותר כמו פילזן וכו' כבר תיקח אותו. אם השכר של מצ'באן היה נמוך שהיה שווה ואולי לקבל ממנו תרומה גדולה בשנתיים הקרובות אז עוד היה משהו הגיוני בזה, אבל השכר של מצ'באן אמור להיות אחד הגבוהים במכבי בשנים הקרובות ככה שלי נראה שהרבה יותר חכם והגיוני למכבי להשתחרר ממנו (במידה ויש להם אפשרות) או למכור אותו למישהו ולהמשיך ללכת עם ליאור (שהוא אחד הטובים באירופה בתפקידו) בעמדה הזאת, כשגם ליאור סה"כ הוא לא שחקן מבוגר ואמור בשנים הקרובות להגיע לשיא שלו אם כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 8:31 pm 
Junior

אהבתי את גרף השיפור הפרבולי שאתה מתאר כאן ובאופן מופלא מתלכד עם הגרף (הקבוע?) של ליאור בדיוק בסוף החוזה שלו. 8)

אם זה מה שאתה חושב על מצ'באן (וחמור מכך, על ליאור אליהו) כל שנותר לי הוא לקוות שבמכבי רואים את הדברים קצת אחרת, כדי שנוכל להיווכח בטעות שלך כשהוא משחק כאן ולא באיזו מלאגה או סיינה בעוד שנה-שנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 8:41 pm 
Senior

נראה לי שהיה כבר מאמן שטען שעדיף שחקנים אחרים על פני אליהו, אז בסוף אליהו יצא לגלות בויטוריה של שנה וחזר על חוזה שהוא לא היה יכול לחלום עליו במכבי לפני זה.

איכשהו יש נטיה להמעיט ביכולת של שחקנים ישראלים כשהם משחקים במכבי טוב מאד.

מצב שני, מדהים כמה מפריזים על שחקן כמו מצ'באן שלא הוכיח אפילו לשניה אחת שהוא שחקן טוב יותר מאליהו או בלו, ולא הוכיח שהוא בכלל יכול לתרום בקבוצה כמו מכבי, אבל איכשהו הוא שחקן הרבה יותר טוב מאליהו (שמוכיח את עצמו ברמות האלה במכבי כמעט כל שנה שהוא משחק אצלה) אצל כל מיני אנשים.

אני מאד מקווה שמצ'באן יחזור למכבי גם כן, בשביל שנוכל להיווכח בטעות שלך (וכנראה רבים אחרים) או לשמוע את התירוצים כשהוא שוב יראה כמו כלום ומכבי תחפש להיפטר ממנו בכל הכוח אז (וכמובן להשלים מחצית מהשכר שלו וכדומה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 9:48 pm 
Hall of Famer

אני לא משוכנע בכלל שאליהו עדיף על מצ'באן וכשחקן חמישיה הייתי מעדיף את מצ'באן על פני בלו (אך ממש לא כמחליף, כמחליף בלו הוא נכס שאין כמותו, מצ'באן לא נותן את הדברים שבלו נותן בדקות מוגבלות, נראה שמצ'באן שחקן שצריך למצוא את הביטחון במשחק שלו ולא יכול לעלות לדפוק כמה צ'אקות ב-5 דקות, לפוצץ בהגנה ולרדת שוב לספסל). אבל כל זה לא רלוונטי. אליהו הוא שחקן ישראלי מוביל. אין הרבה כאלו ומכבי צריכה את אליהו. בלו כאמור גם ישראלי וגם נותן דברים אחרים. נכון להיום, גם עם הסרבי עדיף עליהם, זה לא יתרון משמעותי ובהשוואה לדרכון ולתמורה מהספסל, בוודאי לא יתרון שיגרום לבלאט להעדיף אותו על פניהם, בוודאי אם לוקחים בחשבון (וחייבים לקחת) את המשכורות הגבוהות של מצ'באן ואליהו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 11:02 pm 
Junior

את העמדה של עמוס לב, שאני חושב שהיא עמוק בקונצנזוס של פרשני הכדורסל בארץ ובאירופה, אני בהחלט יכול לקבל. יש פה מערכת שיקולים חזקה מאוד של חוקי זרים ודרכונים שהופכת את העסק למסובך. הערך של בלו ואליהו כישראלים גבוה מן הסתם, הרבה יותר.

אבל העמדה שלך מאוד מוזרה. מצד אחד נותן דוגמאות שסותרות את הטענה שלך (באמת? העונה של ליאור בויטוריה? אם כבר הוא הראה שם שהוא רחוק מאוד מבאנקר כטופ פורוורד ביורוליג) ומצד שני שופט את מצ'באן על ה"3-4 דקות" שהוא קיבל, להגדרתך, במכבי.

נו, מילא. התסריט האופטימלי יהיה כנראה אם מכבי תשאיל את מצ'באן לחיפה בעונה הבאה. כך תוכל אולי לעמוד על טיבו באופן מעט מדוקדק יותר (עם 5,000 צופים משולהבים ברוממה החדש, כן? 8) ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 11:16 pm 
Senior

אתה מפרש את הדוגמאות שלי ככה ומפרש כוונה שלא הייתה.

את הדוגמא של ליאור שעזב נתתי לא כדוגמא לזה שהוא 4 מוביל באירופה, אלא איך יש לנו בישראל את התכונה היפה לא להעריך שחקנים בזמן שהם נמצאים פה... וששנה אחת של ליאור מחוץ למכבי הספיקה בשביל להחזיר אותו בחוזה אסטרונומי, וזה למרות עונה בינונית בחו"ל. איכשהו נוטים לזלזל בשחקן הישראלי במכבי לגמריי, ואז אחרי שמגלים שהעולם לא יפה בלעדיו כמו שחשבו ושהוא הרבה יותר חשוב ממה שחשבו אז משלמים לו פי כמה וכמה. זאת הנטייה האוטומטית לקחת שחקן שמככב בפרטיזן ואיכשהו להחליט שהוא טופ באירופה, בזמן שבקבוצה נמצא שחקן שכבר כמה וכמה שנים מעמדים ממוצעים דו ספרתיים ומשחק נהדר.

גם מריץ' פעם קראו לו פה הסנטר הכי טוב באירופה. איפה הוא ואיפה הסנטר הכי טוב באירופה היום? בקושי שחקן ספסל מועיל בפנתנייקוס וגם זה אחרי שהם עוד נחלשו השנה. רק לשם השוואה, הסטטיסטיקה של מאריץ' בפנאתנייקוס זהה לסטטיסטיקה של ג'יימס במכבי. וזה שחקן שלפני שנתיים נחשב (בעייני רבים לדעתי) כאחד מהסנטרים הכי טובים באירופה וככוכב על רק בגלל העונה הטובה שלו בפרטיזן (שאז גם הייתה קבוצת פיינל פור ולא קבוצה פח כמו השנה). אני לא ממש מצליח להבין איך על סמך כמה משחקנים בפרטיזן אנשים מעיזים בכלל לשים את אליהו ומצ'באן על אותה עמדה, אליהו הוא 4 מוכח ברמות הגבוהות של אירופה, תורם בקבוצת צמרת אירופית כמה וכמה שנים כבר, מצ'באן עדיין לא הוכיח אפילו לדקה שהוא מסוגל להיות שחקן תורם ברמות האלה כמו אליהו, יכול להיות שהוא יעשה את זה ויכול להיות שלא, נכון להיות אליהו בדרגה אחרת לגמריי ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 11:19 pm 
Senior

דייבי ג'ונס כתב:
נו, מילא. התסריט האופטימלי יהיה כנראה אם מכבי תשאיל את מצ'באן לחיפה בעונה הבאה. כך תוכל אולי לעמוד על טיבו באופן מעט מדוקדק יותר (עם 5,000 צופים משולהבים ברוממה החדש, כן? 8) ).

זאולי דווקא התסריט ההגיוני. חזרה למכבי, חוסר הצלחה, התייאשות של בלאט שירצה איזה חיזוק של גארד או משהו (כל שנה הם צריכים ומביאים איזה חיזוק באמצע לדעתי) ויצטרכו לשחרר מישהו. ואנחנו נצטרך מישהו להרים את הקבוצה ממאבקיי התחתית בטח, אז נקבל את מצ'באן בשביל לעזור לנו מהמיני ספונסר שלנו שמקרה מנהל את מכבי גם כן :twisted:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 11:22 pm 
Hall of Famer

אותה פרטיזן עם מאריץ' ניצחה את מכבי, כזכור בסדרה.
לי אישית, אין ספק, שלפחות מאריץ' הוא אכן אחד הסנטרים הטובים באירופה. ראיתי אותו מספיק בשביל לחשוב כך. למה הוא לא מקבל דקות בפאו? בגלל המעמד של באטיסט, בגלל שהם משחקים עם יוונים מתחת לסל, לא יודע, אלף סיבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 11:37 pm 
Senior

או שהוא לא מספיק טוב.

גם בני השרון עם ג'יימס כמעט והדיחה את מכבי ת"א בסידרה ולא ראיתי מישהו טוען (בצדק כמובן) שג'יימס קרוב להיות הסנטר הטוב באירופה או משהו בכיוון. מעניין אם גם ביוון האוהדים שלהם שואלים שאלות כאלה. האם ג'יימס לא טוב בגלל המעמד של סופו? בגלל שדייויד מת על הנדריקס? בגלל שיש להם שחקנים ישראלים בעמדה 4? אני בטוח שלא. הם חושבים שהוא לא מקבל דקות כי הוא לא מספיק טוב.

בתי הקברות מלאים בשחקנים שהיו טובים בפרטיזן ובקבוצות מובילות באמת באירופה לא הצליחו להביא רבע מהיכולת ליידי ביטוי. קאמינגס או לאסמה למשל. לורנס רוברטס ששיחק ביחד עם מאריץ באותה שנת פיינל פור או טפיץ' שהיה מצוין בפרטיזן ולא הצליח בפנא והשנה אפילו בקחאסול. או ווליסקוביץ' שלא מצליח להתקדם בריאל מדריד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2012 11:45 pm 
Junior

אני מאוד מקווה שחיפה לא תבלה עוד שנה בתחתית, כי מאגר עוזרי המאמנים בישראל מתחיל להדלדל בצורה רצינית...

לגבי הדיון שלנו, כנראה שנצטרך להסכים שלא להסכים אבל אתה יודע, בין זלזול מוחלט בשחקן הישראלי לבין ההכרזה שהוא א-פריורית יותר טוב מכל שחקן זר שלא ראינו פה, יש עוד כמה נקודות על הסקאלה. אני חושש שאתה קצת נסוג לקצה המנוגד לזה שאתה מזהיר כאן מפניו.

על כל אלכס מאריץ' (שאפשר להתווכח מה משמעות ה"כישלון" שלו בפאו) וקליי טאקר כזה, שאתה טוען שמפומפמים ללא פרופורציה בקבוצות קטנות, יש גם בו מקאלב וג'ייסי קארול ואפילו ריצ'רד הנדריקס שאני זוכר היטב חלק מהתגובות הלא-מאוד אוהדות פה אחרי שסקולה הציע את המועמדות שלו בקיץ שעבר. בקיצור, הדרך לדעת מתי אנשים סתם מנפחים שחקנים שהם לא באמת מכירים (יותר קל משחקן שכולם מכירים, בוודאי) ומתי באמת יש דברים בגו, היא פשוט להתרשם בעצמך. נסה לבחון שוב כמה מתוך האנטגוניזם שלך כלפי מילאן מצ'באן נובע מהעובדה שגם הוא עונה על הפרופיל הזה (פרוספקט צעיר שקיבל סופרלטיבים בקבוצה קטנה אחרי משחק גדול מול קבוצה ישראלית, כשלא ברור כמה אנשים באמת ראו אותו לפני כן בכלל) וכמה מזה כי אתה באמת לא מעריך את היכולות שלו כשחקן. כי בינינו, אובייקטיבית, לא חושב שאפשר לפספס את העובדה שהוא באמת שחקן מצוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2012 12:32 am 
Senior

לא אמרתי שאליהו טוב יותר מכל זר שלא ראינו, אמרתי שאליהו הוכיח את עצמו ברמות הגבוהות של אירופה (במכבי) כאחד ממספרי ה4 הטובים באירופה. מצ'באן רחוק משם מאד ולא קרוב לזה כרגע. אולי הוא יגיע לשם ואולי לא, אבל נכון להיום אין מקום להשוואה בינו לבין אליהו לדעתי.

מצ'באן לטעמי הוא שחקן טוב מאד לרמה הבינונית של אירופה ושם הוא באמת הוכיח את עצמו (המופארם ופרטיזן השנה), ברמות הגבוהות בצ'אנס היחידי שקיבל (אני מדבר על צ'אנס בחוזה, לא על המגרש) הוא נכשל, לא תרם כלום בשנה שעברה ואחרי חצי שנה בקבוצה העדיפו לשחרר אותו ולהשלים מן הסתם חלק משכרו מאשר להמשיך ולקדם אותו או לדחוף אותו בתוך הקבוצה. מצ'באן הוא בהחלט שחקן טוב, אבל בהחלט שחקן שלא עשה כלום ברמות הגבוהות של אירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2012 1:01 pm 
Sophomore

אני חושב שאתם מפספסים נקודה מאוד חשובה- מכבי היא קבוצה סופר אתלטית במונחים אירופאים ומצ'באן הוא בין שחקני הכדורסל הכי לא אתלטים שראיתי בשנים האחרונות, לכן במכבי הוא לא יכול (או סביר שלא) להצליח כי מה לעשות כל השיטה של מכבי (ללא קשר לבלאט) מתבססת על אתלטיות- זה הנשק של מכבי מול אירופה (בעיקר בגלל עניין חוקי זרים בליגות האירופאיות).
מצ'באן שחקן טוב, במיוחד ביחס לגיל ולתפקיד. האם הוא יהיה או לא יהיה יותר טוב מאליהו ובלו אי אפשר לדעת, אפשר לנחש ניחוש מושכל, אבל בכל זאת ניחוש. מכבי עשו טעות גדולה (בעיקר בגלל אורך וגודל החוזה) שהביאו אותו ואני בטוח שכולם (כולל הוא) מצטערים, אולי זו תהיה נקודה טובה להתרת הקשר ביניהם.

באופן כללי לדעתי, הבעיה במכבי (וזה פשוט בא לידי ביטוי במשחק האחרון כי מה לעשות שקבוצות בסדר גודל כזה מבליטות את המגרעות שלך בדיוק כמו שמכבי עושה לקבוצות בארץ) היא שרוב השחקנים בסגל הם שחקנים "לא שלמים" (אפשר ללכת אחד אחד ברוסטר ולבדוק, אבל אני אחסוך לכם). במצב כזה, כל שחקן מביא סט יכולות שאין למתחרה שלו על העמדה ואז לכאורה קשה מאוד לוותר עליו.
לדעתי, אין מנוס מלבנות מחדש. אני לא אומר 100% מהסגל, אבל אחוז ניכר. נרצה או לא נרצה לישראלים במכבי יש משקל סגולי גדול (בגלל הליגה), לכן צריך להביא את הזרים שישלימו בצורה הטובה ביותר את העוגנים הישראלים. איך שאני רואה את זה העוגנים הם אליהו ובלו בעמדה 4. לכל אחד מהם יש את החסרונות והיתרונות וכל הקו הקדמי צריך להבנות על פיהם. קל להגיד קשה לבצע כי ליד שניהם אתה צריך סנטר הגנתי חיית פוסט ואני בספק אם יש בנמצא מחוץ לNBA וגם שם אני לא בטוח אם יש בשפע.
עוגן נוסף הוא פניני כמחליף בעמדה 3. כאן אין בעיה כל כך רצינית כי כפניני הוא 3 מחליף לגיטימי.
בקו האחורי למכבי אין עוגן מקצועי (ישראלי) אלא קבוע חוזי שסותם כל אפשרות להתפתח נכון. מבחינת עוגן מקצועי פרופר אני חושב שלאנגפורד הוכיח שהוא שייך לטופ האירופאי ומאוד הפתיע אותי לטובה. החבל היחיד הוא שתמיד יש בתקשורת באזז שלילי סביבו שנוצר על יד שרף כשכל השאר נוהים אחריו מבלי לבדוק את העובדות לאשורן. אני חושב שהוא הוכיח יכולת קבלת החלטות סבירה פלוס, יצירת מצבים מצוינת לו ולאחרים והגנה טובה. לא אומר שאין לו מגרעות, אבל אם לא היו לו הוא היה בNBA ולא כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2012 1:15 pm 
Senior

גם וויצ'יץ' ושאראס הם לא בדיוק גדולי האתלטים, והם השתלבו נפלא בקבוצה שדרסה את אירופה ושיחקה התקפות של 8 שניות. לגבי חיית פוסט שהיא גם נוכחות הגנתית חזקה, אפשר להביא שני שחקנים שמשלבים ביחד את התכונות האלה. דייויס שהוזכר כאן וסנה נניח. דייויס מביא סקורינג, סנה מביא נוכחות הגנתית וסייז. שניהם גם מספיק אתלטים כדי לשחק מול ה"סנטרים" בקופליה בלי יותר מידי בעיות מאצ' אפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2012 1:34 pm 
Sophomore

וויצ'יץ' גבוה ונייד לעמדה (מבלי להיכנס לוויכוח המטופש בת'רד השני לגבי מה זה אתלטיות ומה זה לא) שיכול להתמודד עם השחקן שלו הגנתית. מצ'באן לא יכול לשמור על פאוור והוא קצר מידי לשמור על סנטר. דמיין לעצמך אותו במשחק שלשום...
לגבי שאראס הוא אתלט סביר במונחים אירופאים וחוצמזה עילוי התקפי כזה שווה וניתן להחביא בגנה. כמובן שקל לעשות את זה כשיש לך את האתלט והשחקן הכי טוב באירופה ועוד חוסם בחסד שמנקה כל טעות...

הפתרון שלך הוא מציאותי והכל, אבל שוב מכניס בדיוק לאותה הבעיה שכבר קיימת. זה פשוט לא עובד לעלות שחקן להגנה ולעלות אחר במקומו להתקפה (לפחות לא בכדורסל). צריך שחקן חמישייה שלם שהמחליף שלו יכול לתת מימד נוסף שלא קיים או פחות בולט במוחלף.
אם היה אפשר לנקות את השולחן ולהתחיל הכל מהתחלה, אז כמובן שאליהו לא היה חוזר או שהיה במעמד של 4 מחליף, אבל מה לעשות שהוא יושב על חוזה סופר יקר והמחליף שלו הוא בעיקר אינסטנט אופנס, למרות השיפור האדיר בהגנה. ואם התקציב לא היה מתבזבז על כל מיני בורשטיינים ופוטים למיניהם עוד היה ניתן להביא שחקנים מהטופ האירופי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2012 4:49 pm 
Junior

קובי כתב:
דמיין לעצמך אותו במשחק שלשום...

מבלי לעורר שוב את הדיון לגביו, האמת שדווקא בהחלט דמיינתי (תוך כדי הצפייה) את מצ'באן במשחק ביום חמישי. ובדמיוני המעורער הוא נתן למכבי אופציה התקפית מעמדה 4 שלא היתה לה כל המשחק. אם מכבי היתה מקבלת משהו, חצי ניצוץ מעמדות 3-4-5 בהתקפה היא היתה בפוזיציה לקחת את המשחק. ביום שבו סופו לא מגיע לשחק, ובהינתן ליינאפ גבוה כזה שלא מאפשר לליאור או בלו לייצר מצבי זריקה, שחקן כמו מצ'באן (שבהחלט יכול לייצר גם מול קבוצה כמו ברסה) היה יכול להועיל מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17 ו 38 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: