סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 4:36 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

מי מכם שעושים מילואים לא יעשו מילואים כדי לבטל את חוק טל ולחייב חרדים בשרות צבאי?
עושה מילואים ואמשיך לעשות 95%  95%  [ 18 ]
עושה מילואים ואמחה בכך שלא אתייצב 5%  5%  [ 1 ]
סך הכל הצבעות : 19
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מחאת המילואימניקים
הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2012 8:23 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
יהיה יותר פשוט בסקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2012 9:52 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע אם החמישה ימים שאני עושה בשנה עונים להגדרה "עושה מילואים". אבל אם כן, האפשרות הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2012 10:18 pm 
Sophomore

לא רואה שום הגיון במחאה שבה כולם ייסימו בכלא. אני אומנם משוחרר טרי ועדיין לא יצא לי לעשות מילואים, אבל כמובן שאלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2012 10:25 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
סליחה על השאלה, אבל זה ריאלי? כאילו, מישהו באמת מדבר על זה?

בכל אופן, מילואימניקים, להבדיל ממתמחים או נהגי מוניות, הם באמת קבוצה שיש לה יכולת השפעה אמיתית בחברה דמוקרטית. שיקומו המילואימניקים שרוצים לשנות משהו, ובמקום להגיד שהם לא מתכוונים להתגייס למילואים, שיגידו שהם לא מתכוונים להצביע למפלגה שתצביע בעד חוק טל. זה לא רק הדרך הנכונה בחברה דמוקרטית לפעול, אלא גם מהלך שבאמת יש לו סיכוי לעשות משהו ושלא כרוך בכריתת הענף שיושבים עליו או בזריקת אבנים לבאר ושאר ביטויים מהסוג הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 9:44 am 
Sophomore

שמעתי על זה בתוכנית של שלונסקי וליפשיץ בגלצ (תחרות צמודה עם בני בשן על התכנית הכי טובה ברדיו!).
ראובן- הבעיה במה שאתה מציע היא שאין פה שום דרך התאגדות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 9:49 am 
מנהל פורום

לא הבנתי (לא מה הבעיה בזה ולא למה זה נכון).

הבעיה במה שאתה מציע (בהנחה שאתה מציע את זה) זה שזו דרך פסולה, לא מוסרית ולא חוקית. אגב, אין טעם לקרוא לזה "מחאה". זה מרי אזרחי במקרה הטוב וסרבנות (באותו מובן של יש גבול) במקרה הרע. אגב, למה רק מילואימניקים? למה שלוחמי גולני סדירים לא ינטשו את הבסיס במחאה על אישרור חוק טל?

אגב, הידעתם שכל קצין בצה"ל מחזיק טלפון סלולרי מטעם הצבא, עם אפשרות שימוש חופשית לשיחות בתוך הצבא? פרט טריביה שלמדתי אתמול וזיעזע אותי עמוקות. מעניין איזה כותרות יהיו ואילו מחאות יפרצו אם מישהו ירצה לקצץ את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 10:03 am 
Senior

מה הבעיה עם המירס של הקצינים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 10:30 am 
Hall of Famer

תומר כתב:
מה הבעיה עם המירס של הקצינים?

אגב, זה בכלל לא כזה חידוש. עניין ה-VPN נכנס עוד במחצית האחרונה של השירות הסדיר שלי (השתחררתי באמצע 2001).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 11:07 am 
Sophomore

ודאי שאינני מציע את זה. שמעתי על הרעיון בתכנית רדיו (כשכמובן שגם שם התנגדו) וסקרן אותי האם יש אנשים שתומכים בזה.

לגבי המירס- אם אני זוכר נכון, בסוף השרות שלי דווקא עלתה הצעה להגביל את השימוש במירס אבל אני לא זוכר את הפרטים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 11:25 am 
Sophomore

ציטוט:
אגב, הידעתם שכל קצין בצה"ל מחזיק טלפון סלולרי מטעם הצבא, עם אפשרות שימוש חופשית לשיחות בתוך הצבא? פרט טריביה שלמדתי אתמול וזיעזע אותי עמוקות. מעניין איזה כותרות יהיו ואילו מחאות יפרצו אם מישהו ירצה לקצץ את זה.

זה הדבר הכי הגיוני. האבסורד ששמתי אליו לב בהיותי בצבא הגירוש והכיבוש הוא שהמ"כים שמים בלא מעט מקרים חלק ניכר מהמשכורת הצבאית שלהם על חשבון הטלפון שבו השתמשו רבות לצרכים הפיקודיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 1:00 pm 
מנהל פורום

אין לי בעיה עם טלפון לשימוש מבצעי. יש לי בעיה קשה עם מתן טלפונים ואישור בלתי מוגבל כמעט לשימוש פרטי. מה ההבדל הגדול בין זה ובין החשמל חינם של חברת החשמל, סליחה על ההשוואה?

עד כמה שאני יודע, צה"ל אמור להימצא בתהליך של קיצוצים ומשמעת תקציבית. כשאני הייתי בסדיר, קיצצו למקום שהייתי בו את האופציה לבצע שיחות מקומיות (היה אז דבר כזה) חינם, כחלק מהצבא הקטן והחכם של אהוד ברק. משום מה זה נראה לי כמו משהו עם משמעות תקציבית גדולה מאוד (חוץ מזה הכל בסדר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 1:06 pm 
Hall of Famer

ראובן, אתה עצמך כתבת - שיחות בתוך הצבא. לא חושב שאי פעם הייתה הגבלה על שיחות בקו מטכל"י (קרקעי). למה לדעתך צריכה להיות הגבלה על שיחות בקו צבאי סלולארי? והעלות התקציבית של זה שולית לגמרי. חברת פלאפון בזמנו, ועכשיו מירס, ממש מוכרות את התחתונים כדי שהמדינה וצה"ל יקנו מהן שירותי V.P.N (או, בעברית צחה, virtual privet network) לדעתי (אם זה ממש מסקרן אותך, אני יכול לבדוק, אמא שלי הייתה אחראית על התחום הזה בדיוק במשטרה) ההבדל בעלות, מבחינת צה"ל, בין עשר דקות שיחה בתוך הרשת למאה דקות איננו שולי, או שואף לאפס - הוא אפס עגול.

נערך לאחרונה על ידי אורן בתאריך א' ינואר 29, 2012 1:13 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 1:11 pm 
מנהל פורום

אם אין עלות תקציבית אז אני חוזר בי מכל ההאשמות. ההנחה שלי היתה שמחיר של אלפי אנשים צעירים שמדברים זה עם זה בסלולרי בלי ממש לשים לב למחיר יהיה משמעותי מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 1:19 pm 
Senior

בתור מי שמממן מירס כזה אני יכול להעיד שרוב מוחלט ומכריע של השיחות הפנים צה"ליות הן מבצעיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 1:22 pm 
Hall of Famer

מכיוןן שהחלופה (מכיוון שזה קרה תוך כדי השירות הסדיר שלי, הייתי עד לזה) הייתה שקצינים הוציאו מכיסם סכומים לא מבוטלים על תקשורת כזו (וחיילים שאינם קצינים עושים זאת עד היום, אם כי היום תקשורת סלולארית זולה בהרבה), הרי שגם לו הייתה לכך עלות תקציבית (וכמובן שלעצם השימוש ב-VPN יש עלות תקציבית) זה היה נסבל. לא יודע איך זה היום, אני יודע שבתחילת השירת שלי קצינים היו מקבלים איזה החזר הוצאות טלפון מגוחך. שלושים ש"ח או משהו כזה.

בניגוד להיסטריית הרכבות של השבוע שעבר, כאן לא מדובר בסתם פינוק. אפשר גם לטעון שעד לפני חמש עשרה שנה צה"ל הסתדר יפה מאוד בלי טלפוניה סלולארית. אני מקווה שאתה לא רוצה להעלות את הטיעון הזה.

נערך לאחרונה על ידי אורן בתאריך א' ינואר 29, 2012 1:29 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 1:27 pm 
מנהל פורום

לא לא לא, אני עומד נזוף ונכלם ולא מעלה שום טיעון נוסף.

אם לחזור להיסטריית הרכבות, אז הפלא ופלא ויינט מפרסם היום ידיעה שמציגה את המצב כפסטורלי, את פיתרון האוטובוסים כעובד ויעיל ואת זה שמעט מאוד חיילים עדיין מנסים לנסוע ברכבת ולשלם. בלי שמץ הכאה על חטא או מחשבות שניות על תיפקוד התקשורת בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 2:36 pm 
מנהל פורום

ראובן, הביקורת כלפי חשמל חינם לעובדי חברת החשמל הוא לא העלות עצמה של החשמל, אלא תופעת הלוואי של הטבה זו: ביזבוז גדול מאוד של חשמל, בזמן שלכלל הציבור נאמר שחייבים לחסוף בשימוש בחשמל.

בשירותי סלולרי אנחנו אומנם רגילים לשלם פר שימוש, אבל הוצאות חברות הסלולר לא באמת תלויות בכמות השימוש. מבחינתן אם דיברת דקה או 5,000 דק' בחודש הן עדיין צריכות לתחזק באותה מידה את המתקנים שלהם ולהעסיק אותה כמות עובדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 3:34 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
ראובן, הביקורת כלפי חשמל חינם לעובדי חברת החשמל הוא לא העלות עצמה של החשמל, אלא תופעת הלוואי של הטבה זו: ביזבוז גדול מאוד של חשמל, בזמן שלכלל הציבור נאמר שחייבים לחסוף בשימוש בחשמל.

בשירותי סלולרי אנחנו אומנם רגילים לשלם פר שימוש, אבל הוצאות חברות הסלולר לא באמת תלויות בכמות השימוש. מבחינתן אם דיברת דקה או 5,000 דק' בחודש הן עדיין צריכות לתחזק באותה מידה את המתקנים שלהם ולהעסיק אותה כמות עובדים.

לא לגמרי מדוייק, ככל שיש יותר משתמשים ברשתות הסלולריות וככל שהם משתמשים יותר בטלפון החברות צריכות להערך עם יותר אנטנות ויותר ציוד קליטה, ניתוב ושידור. נכון שברמת המיקרו עוד דקה לפה או דקה לשם לא משפיעה על העלויות של חברות הסלולר בכלום, אבל במאקרו רמת השימוש הכללית של האוכלוסיה בהחלט משפיעה עליהן.

גם לגבי חברת החשמל הסיפור די דומה, חברת החשמל עובדת כל הזמן על רמת תפוקה מסויימת של חשמל גם אם לא כולו נצרך, כך שמבחינת העלויות שלהם, הן לא גדלות רק בגלל שמישהו הדליק נורה או מזגן ולא פוחתות כי מישהו חוסך. מצד שני, גם כאן במאקרו אם כל האוכלוסיה תתחיל לצרוך יותר חשמל החברה תצטרך להערך עם יותר תחנות כוח ושדרוג של הקווים מה שמן הסתם גורר עלויות. אגב, אחת הדרישות הכי חצופות שחברת חשמל העלתה הייתה להעלות את מחירי החשמל כי בקיץ האחרון הציבור נענה לקריאות שלהם וחסך בחשמל ביחס לקיץ שלפניו, מה שפגע ברווחיות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 9:08 pm 
מנהל פורום

מנצל"ש:

ביום רביעי מחירי הדלק יעלו בעוד 23 אגורות, וההתייקרות היא בגלל איזו העלאה במחירי התזקיקים (לא קשור למחיר של חבית נפט שכמעט לא השתנה). בנוסף בחודשים הקרובים עם הסנקציות על איראן ואי האספקה שלה לאירופה המחירים צפויים לעלות בעוד 20-30%. יש מצב שלא תהיה מחאה על המסים נגד הממשלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 9:15 pm 
Freshman

נדמה לי שאתה לא מבחין בין 2 דברים שונים:
1. עליית מחירי הדלק בעקבות גביית בלו - זה המקרה של מס על הדלק (אאל"ט הביטוי שלו לרוב היה אי הורדת מחיר הדלק מקום שהמחיר ירד וגביית ההפרש לטובת אוצר המדינה).
2. עליית מחירי הדלק בעקבות עליית מחירי הדלק - שזה המקרה שאתה מתאר כאן (התזקיק, אם אני מבין נכון ממה שאתה מתאר הוא עלייה במחיר עצמו לצרכן, גם אם הוא לא נובע מעליית המחיר של חומר הגלם עצמו). לא מדובר בנטל מס גדול יותר על משלמי המיסים, אלא עלייה ריאלית במחיר של המוצר עצמו ובגלל זה לא תהיה מחאה כנגד הממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 10:35 pm 
מנהל פורום

Lautre כתב:
נדמה לי שאתה לא מבחין בין 2 דברים שונים:
1. עליית מחירי הדלק בעקבות גביית בלו - זה המקרה של מס על הדלק (אאל"ט הביטוי שלו לרוב היה אי הורדת מחיר הדלק מקום שהמחיר ירד וגביית ההפרש לטובת אוצר המדינה).
2. עליית מחירי הדלק בעקבות עליית מחירי הדלק - שזה המקרה שאתה מתאר כאן (התזקיק, אם אני מבין נכון ממה שאתה מתאר הוא עלייה במחיר עצמו לצרכן, גם אם הוא לא נובע מעליית המחיר של חומר הגלם עצמו). לא מדובר בנטל מס גדול יותר על משלמי המיסים, אלא עלייה ריאלית במחיר של המוצר עצמו ובגלל זה לא תהיה מחאה כנגד הממשלה.

אז זהו שאני מבין ועשיתי מספיק שיעורי בית.
העלייה הנוכחית היא במרביתה לא בגלל עליית מחירי הדלקים בעולם. לשם השוואה מחיר חבית בדצמבר 2011 ביום הסגירה רק לפני חודש היה 108 דולר, היום 110. העלייה היא 2 דולר או 2/108 = 1.85%. אבל כיצד הדלק מתייקר ב23 אגורות (מתוך 7.23 ש"ח) שהן 3.1%? לאן הולך עוד 1.3% של עלייה במחיר? אז התירוץ הפעם הוא עלייה במחיר התזקיקים. מין משהו אמורפי שאף אחד לא יודע לכמת אותו ואי עליו שום מדד ושבשום מדינה אחרת לא נמסר כתירוץ. או שזו עוד עלייה במסווה של עוד מסים עקיפים או ישירים. תבחר במה להאמין.
המחיר של המיסים העקיפים והישירים על הדלק חייבים לרדת כי זה יתפוצץ מתישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 1:41 am 
Freshman

הייתי זהיר כי אני לא כל כך מכיר את הליכי האספקה של דלק לצרכן.
ממך הבנתי שעלות הזיקוק עלתה, ועד כמה שאני יודע היום המזקקות אינן בידי המדינה (אלא בידי בז"א ובז"ן שהופרטו). עד כמה שאני מבין, מחיר חומר הגלם נשאר זהה, עלויות העיבוד הן שעלו. המדינה לא הגורם לכך ולא נהנית מכך (אלא בשיעור זעיר הנובע מעליית המחיר המשולמת על דלק ודרך זאת על האחוזים בידי המדינה, להבדיל מהעלאת השיעורים עצמם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 8:13 am 
Sophomore

Shiver כתב:
מנצל"ש:

ביום רביעי מחירי הדלק יעלו בעוד 23 אגורות, וההתייקרות היא בגלל איזו העלאה במחירי התזקיקים (לא קשור למחיר של חבית נפט שכמעט לא השתנה). בנוסף בחודשים הקרובים עם הסנקציות על איראן ואי האספקה שלה לאירופה המחירים צפויים לעלות בעוד 20-30%. יש מצב שלא תהיה מחאה על המסים נגד הממשלה?

בגלל הליסינג כנראה שלא תהיה.

ולנושא הת'רד, אמשיך לעשות בשמחה ובאהבה ומי שלא בא (ז"א מאלה שעושים מילואים במסגרת קבועה) לא מבין מה הוא מפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 1:55 pm 
מנהל פורום

shay כתב:
Shiver כתב:
מנצל"ש:

בגלל הליסינג כנראה שלא תהיה.

ולנושא הת'רד, אמשיך לעשות בשמחה ובאהבה ומי שלא בא (ז"א מאלה שעושים מילואים במסגרת קבועה) לא מבין מה הוא מפסיד.

הליסינג גם צפוי להתייקר. למה זה בדיוק לא יגרור מחאה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 4:19 pm 
Sophomore

כי יש מאסה של עובדים שיש להם רכב חברה והפגיעה שלהם (אם בכלל) מעליית מחיר הדלק היא קטנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה