סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 7:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 6:39 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
ובינתיים קובי חושב לעצמו "מה הרודי הזה נכנס לי לויכוח..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 6:45 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
זה בסדר, ויכוחי רודי גם הם חלק בלתי נפרד מהווי הפורום, בנפרד ובלי קשר לויכוחי קובי-שאר העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 8:01 pm 
מנהל פורום

matan 2.0 כתב:
אה וודים, בתור אחד כזה שכותב בשמאל ועושה את השאר בימין אני יכול להבטיח לך שהיד הדומיננטית שלי היא ימין.

גם אני ככה פחות או יותר, רק שאצלי היד הדומיננטית יותר היא שמאל (אבל לפעמים אני כותב בימין).

בקיצור כל אחד זה מקרה שונה. אני לא באמת יודע מה היד היותר דומיננטית של לברון.

chaiel49 כתב:
אמבידקסטרי הוא לא אחד שכותב בשמאל והשאר בימין אלא משתמש בשניהם שווה בשווה.

בהמשך למה שמתן ענה, אמבידקסטריות היא קשת שלמה של מצבים שונים. לרוב אגב מדובר באנשים שמבצעים חלק מהפעולות ביד אחת וחלק ביד שנייה. לפעמים מדובר בזה שעושים פעולות בשתי הידיים באותה יכולת.

אגב, בעיקרון זה אותו דבר כי אמבידקסטריות מולדת היא הפוטנציאל להשתמש שווה בשתי הידיים. בגלל נסיבות שונות יצא שאנשים תרגלו פעולה מסויימת בימין ופעולה אחרת בשמאל, אבל אם הם ירצו הם יוכלו לאמן את היד השנייה באותן פעולות.

למי שמתעניין, יש פה עוד קצת מידע: http://hunternuttall.com/blog/2009/10/a ... d-answers/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 9:00 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
זה בסדר, ויכוחי רודי גם הם חלק בלתי נפרד מהווי הפורום, בנפרד ובלי קשר לויכוחי קובי-שאר העולם.

אהמ...רוביו...אהמ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 10:54 pm 
Hall of Famer

היי, ת'רד שמאליים! כנ"ל שמאלי, זורק כדורסל בשתי ידיים בימין וביד אחת בשמאל. משתמש בעכבר ביד ימין, סכין יד ימין ומזלג בשמאל, פינג פונג ביד שמאל כמובן, גיטרה רגיל כמו כולם (פריטה ביד ימין).

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 12:22 am 
Freshman

חה, הת'רד תפס כיוון משעשע.
אני ממש לא יודע אם אני עונה להגדרת האמבידקסטריות, אך לצד כתיבה וזריקה בימין, אני חותך בשמאל, בועט בשמאל, ומסוגל לקנח את האף ולפתוח חזיות אך ורק ביד שמאל.
לפעמים אני נתקל בדברים נוספים אך אני נוטה לשכוח אותם.

ואני לא חושב שיש בהכרח צורך בחינוך נוקשה במיוחד כדי לגרום לילד לכתוב ביד ה"לא טבעית" שלו.
לא בדקתי את הנושא כמובן, אבל האם ילד קטן שנותנים לו ביד ימין את העיפרון ומלמדים אותו לכתוב, יודע להעביר את העיפרון ליד שמאל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 12:39 am 
מנהל פורום

זה עניין של אמונה תפלה, הלחתוך בשמאל? כלומר, כשאתה משרת בסידרה, זה בימין?

בכל אופן, הנה הרשימה שלי - כותב בשמאל, מחזיק מזלג בשמאל (וגם סכין), עונד שעון ביד ימין (כי יד שמאל מלבישה אותו), מוזג מרק בשמאל (שמתי לזה לב רק כשקנו לי מצקת לשמאליים). זורק לסל ומקפיץ בימין, בועט בימין (עם בעיטה סבירה בשמאל), קופץ על רגל ימין, מחזיק עכבר בימין ועין מכוונת ימנית.

וזה נחשב דבר רע מאוד להעביר ילד מיד ליד. בכלל רצוי לא להתעסק עם הטבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 12:47 am 
מנהל פורום

ועכשיו שמתי לב שגם נדאל עונד את השעון על יד ימין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 12:48 am 
Sophomore

ראובן כתב:
זה עניין של אמונה תפלה, הלחתוך בשמאל? כלומר, כשאתה משרת בסידרה, זה בימין?

בכל אופן, הנה הרשימה שלי - כותב בשמאל, מחזיק מזלג בשמאל (וגם סכין), עונד שעון ביד ימין (כי יד שמאל מלבישה אותו), מוזג מרק בשמאל (שמתי לזה לב רק כשקנו לי מצקת לשמאליים). זורק לסל ומקפיץ בימין, בועט בימין (עם בעיטה סבירה בשמאל), קופץ על רגל ימין, מחזיק עכבר בימין ועין מכוונת ימנית.

וזה נחשב דבר רע מאוד להעביר ילד מיד ליד. בכלל רצוי לא להתעסק עם הטבע.

שאני ימות...לא יודע אם לזה התכוונת אבל כשאני חותך נגיד עוף אז אני מחזיק את העוף עם המזלג ביד ימין וחותך עם הסכין ביד שמאל ואז כדי לאכול אני חייב להעביר את המזלג ליד שמאל...שונא אתזה!!!

אני די כמוך רק שכמו שכתבתי אני משחק פינג עם שמאל וחותך עם מספריים בשמאל ופותח שימורים עם שמאל (לא בדיוק פותח, זה מיועד לימניים ולכן כל השירות הצבאי שלי לא פתחתי טונה אחת! אחת!!! שירות קרבי בשטח!!!)

שהייתי קטן (עדיין?) והיתה שאלה על איזה יד להניח תפילין (היו ימים) היתה התלבטות רצינית בנושא...שאלתי רב, הוא אמר לי: נגיד אתה רוצה לתת לי אגרוף, עם איזה יד תתן?" ובקיצור, זה הולך תכל'ס לפי עם איזה יד כותבים..

(מה קשור לNBA אני לא יודע)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 12:49 am 
מנהל פורום

התכוונתי להגיד שאני חותך אוכל בשמאל, אבל אחרי הבדיחה המפגרת שלי על ההודעה הקודמת לא יכולתי לנסח את זה ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 12:50 am 
Freshman

בוודאי, אחרי שפעם חתכתי בימין ומצאתי עצמי מבצע שלוש פעמים אדנר-ראף עד סוף הערב אני לא מעז להתעסק עם הגורל.

האמת שזה מזכיר לי, שכשהייתי ילד הייתי מפרק פותחני קופסאות, כשהייתי מנסה להשתמש בהם בשמאל, מסובב לצד ההפוך ובכך למעשה פותח את הפותחן ולא את השימורים.
והעין המכוונת שלי היא השמאלית, בשילוב עם הנשק ביד הימנית קשה לומר שזה הפך אותי לצלף מוצלח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 12:55 am 
Hall of Famer

קופסאות שימורים ביד ימין.

נשק... גם כן בעייתי, כי אני חזק ברגל ימין. לשמאליים זה גם בעייתי בבדיקה של הנשק ב-60 מעלות.

תפילין הנחתי על יד שמאל.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 1:15 am 
Junior

ראובן כתב:
ועכשיו שמתי לב שגם נדאל עונד את השעון על יד ימין.

נאדאל זה בכלל סיפור. עד כמה שאני מכיר (או לא) הוא בכלל לא שמאלי אבל מאוב אמבידקסטרי עד רמת המסוגל לשחק טניס עם שתי הידיים. שוב, לא חותם על זה, אבל לפני מה שאני יודע החליטו שהוא ישחק בשמאל כי יותר קשה להתמודד עם שמאליים. מה שאומר שהבקהאנד שלו הוא גם פורהאנד...

שוב, בע״מ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 3:02 am 
Junior

FLASH כתב:
picknroll כתב:
אין לי מקום להוסיף את זה בחתימה, אבל ההגדרה היא: סל שמשווה או גורם ליתרון בשניות הסיום של רבע רביעי/הארכה. למשל שחקן משווה וגורם להארכה, נחשב. יש תיקו ושחקן יכול לנצח משחק ומחטיא וגורם להארכה נחשב כהחטאה.
בינתיים דנבר והקליפ מתגוששים במשחק מעניין

אני חושב שההגדרה הכי מדויקת היא: כל סל נצחון של כרמלו שאפשר להתפתל ולהחשיב אותו-נחשב, וכל סל נצחון של קובי שאפשר להתפתל ולא להחשיב אותו-לא נחשב. זו המסקנה מבדיקתי.

3 סלי הנצחון של כרמלו: 104-104 מול הסלטיקס, מלו שם 2 עונשין 16.3 שניות לסוף. פיגור 96-95 מול הוויזארדס, מלו קולע שלשה 15.9 שניות לסוף (היו 3 ניסיונות קליעה של היריב אחרי כן, אבל נניח שזה נחשב). והשלישי: יתרון נקודה מול שארלוט, 88-87, מלו קולע מהקו ומעלה אותם ל3 הפרש 8.6 שניות לסוף.
0 סלי הנצחון של קובי: יתרון 91-89 ללייקרס על דנבר, קובי קולע אחד מהקו ומעלה אותם ליתרון 3 שניה לסוף. וגם: יתרון נקודה מול יוטה, 88-87, קובי קולע מהקו ומעלה אותם ל3 הפרש 0.7 שניות לסוף.

אני אגב, לא הייתי מחשיב לאף אחד שום סל. 16 שניות לסוף זה יותר מדי.

אתה משתמש בעיניים שלך? מלו הוא 2 מ3 אפס סלי הנצחון של קובי הן כל אותם זריקות שבהן אם הוא קולע לייקרס מנצחת או הולכת הארכה ואם מחטיא הלייקרס מפסידים.

מלו: אם השלשה בסוף הרבע הרביעי מול דנבר ששלח להארכה. השני זה העונשין מול בוסטון. לא זוכר איזו זריקה הוא החטיא- אתה בטח תגיד לי. לא החשבתי לו את האיבוד כדור בהתקפה האחרונה מול דנבר בסוף הארכה השניה כי הוא לא זרק.

קובי: הגג שחטף מדנג מול שיקאגו במשחק הראשון. ההחטאה מול יוטה ברבע הרביעי לפני שהולכים להארכה.(הוא אמנם חסם את האריס בהגנה בהתקפה אחר-כך, אבל זה בטח לא נכנס לסלי ניצחון). השלישי ההפסד מול אינדיאנה- שתי שניות לסוף קובי מחטיא שלשה.

התרצית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 3:41 am 
Junior

מבלי להפריע לנתון המשכנע שבחתימה שלך, שמוכיח לנו איך השחקן שמעולם לא עשה דבר בפוסט-סיזן הוא הקלאץ' פלייר הטוב בנ.ב.א, המונח קלוזר הוא למעשה סגירת משחקים ולא רק זריקות ניצחון.
http://www.youtube.com/watch?v=v5v0HztgyIE - כמו שאפשר לראות כאן מהדקה 2:32, קובי בהחלט סוגר את המשחק ואומר לילה טוב למינסוטה.
דרך אגב, יפה שלברון ג'יימס לפחות ירד מהפרק בהקשר הזה מאז אותו גמר מביך, אחרי שבמשך שנתיים-שלוש האתר 82games היה עגל הזהב של הפורום, בתור הטיעון החד משמעי שג'יימס הוא הקלאץ' פלייר הכי טוב בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 4:54 am 
Junior

שמע- לפני המשחק הראשון עשיתי ניסוי מחשבתי. אני אנסה לעקוב אחרי הליגה, ולעדכן את הנתונים. דרך אגב שים לב שבדבר שחשוב באמת, קובי באחוזים יותר טובים- הוא מנצח יותר. לא צריך להתווכח על הנתונים- אני לא שונא קובי. כל מה שאני רוצה הוא שבפעם הבאה שקובי ינצח משחק בזריקה מאמצע המגרש על חמישה שחקנים ומישהו יצעק רק קובי יכול לזרוק זריקות מטורפות כאלה ולקלוע, מישהו יזכור, שהזריקה הזו נכנסת באחוזים נמוכים- להלן הראיה- ושזריקה כזו היא לא תכנון התקפי טוב.
אגב, רוב הסיכויים שאני אזנח שבוע הבא את הסטטיסטיקה כיוון שלא יהיה לי זמן לעדכן.
בחרתי את כרמלו כי ראיתי שבשנים קודמות היו לו אחוזים גבוהים בזריקות נצחון. זה לא אומר שהוא שחקן יותר טוב מקובי- רק תקווה להכניס קצת ענווה במעריצים. יכולתי לאסוף סטטיסטיקה גם על נוביצקי לברון וייד ורוז- סתם זה הרבה עבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 11:06 pm 
Junior

מאסטר כתב:
דרך אגב, יפה שלברון ג'יימס לפחות ירד מהפרק בהקשר הזה מאז אותו גמר מביך, אחרי שבמשך שנתיים-שלוש האתר 82games היה עגל הזהב של הפורום, בתור הטיעון החד משמעי שג'יימס הוא הקלאץ' פלייר הכי טוב בליגה.

אהה. יפה גם שבערך מאז שלברון עבר למיאמי, הפסיקו להביא את הלינק ל82games. אני מניח שאם הסופרסטארים של מיאמי עם סטט' קלאץ' פחות טובות ממו וויליאמס, כנראה שלכולי עלמא הסטט' האלו כבר לא משנות יותר מדי:

וויליאמס שנה שעברה בקלאץ': 45.5 נק', 44.1%, 11.4 אס' על 1.9 אב', 5.7 רב'.
לברון שנה שעברה בקלאץ': 45.1 נק', 43.6%, 4.9 אס' על 3.8 אב', 11.2 רב'.
וויד שנה שעברה בקלאץ': 33.4 נק', 39.7%, 3 אס' על 3 אב', 7.6 רב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 12:00 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
האמת, הבעייה עם 82games הוא שבשנה-שנתיים האחרונות הוא מתעדכן בתדירות נמוכה מאד בגלל שבעלי האתר, רולנד ביץ', קיבל עבודה אצל המאבריקס. למשל עד עכשיו אין לנו סטט' קלאץ' לפלייאוף האחרון ולא ידוע אם יהיה.

בהתייחס לסטט הקלאץ' של העונה הסדירה, צריך לדעת לקרוא אותן כמו שצריך. הנתונים של מו יפים אבל האמינות שלהם חלשה בגלל שאצלו גודל הדגימה נמוך - סה"כ 11 משחקים ו-51 דקות בתנאי קלאץ' - לא מתקרב בכלל לגודל הדגימה שיש אצל חברה כמו קובי, רוז, לברון, אליס, דוראנט, נוביצקי, ווסטברוק, טרי. לקובי היתה עונת קלאץ' טובה מבחינת נקודות, אבל קצת פחות טובה מבחינת האחוזים וה+- המשוקלל, שבזה דאלאס היתה מלכה - שים לב למספרים של נוביצקי וטרי, עם +- משוקלל של 38 ו-37 בהתאמה (הגיוני כי הם בד"כ ביחד על המגרש) נוביצקי עם 41.9 נק' ב-45.8% מהשדה (אחוזים לשלוש 12.5 מזעזעים, אבל הוא כמעט לא זורק משם בקלאץ') וטרי עם 38.3 נק' ב-50.6%(!) מהשדה ו-44%(!) לשלוש, ואצל שניהם גודל הדגימה מצויין עם פי 3 מהדקות של מו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה