סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 08, 2024 7:07 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 116 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 1:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני אומר שמכבי חייבת לנצח את שני משחקי הבית שלה ואז היא עולה להצלבה. ההפרש לא רלוונטי בעיני. לא חושב שקאנטו ינצחו את ז'לגיריס ואני מאמין שברצלונה תנצח גם בקאנטו, למרות שמדובר במשחק האחרון של הטופ 16 שלא יקבע כנראה לה דבר.

מצד שני, עם איך שמכבי נראית גם 2 ניצחונות בית זה לא בטוח. מה שכן, ההגרלה בהחלט הרימה את ראשה המכוער והכניסה את המערכת לסחרור מסויים. המזל של מכבי היה הניצחון הדחוק על ז'אלגיריס באדיבות היום השחור משחור של סוני ווימס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 3:31 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
קאנטו? קבוצה מאומנת? כן. אבל לא יודע עד כמה ההפסד של מכבי היה בגלל המשחק המאורגן של האיטלקים. הם קולעים 36% מ-3 בדרך כלל. וניצחו בעיקר בגלל שקלעו ב-50% מול מכבי. בטח מכבי אשמים, כי לא הציגו הגנה טובה מול שלושות, אבל לא צריך להגזים בעניין האיטלקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 3:38 pm 
Sophomore

ייאמר לזכותם שהם באמת מאומנים ומתואמים מאוד, אבל מכבי אמורה לנצח בשבוע הבא ביותר מ-8. הבעיה היתה, שגם אתמול היא היתה אמורה לנצח, וזה לא קרה...

עמוס - לא מסכים איתך. סדר המשחקים לגמרי עובד לטובת האיטלקים. הם מקבלים את מכבי בשבוע הבא בתקופה די רעה (זה לא קשור לסדר, סתם מזל), שבוע אח"כ את ברצלונה שכבר הבטיחה את המקום הראשון, ושבוע אח"כ את ז'לגיריס שכבר איבדה סיכוי לעלות. בקיצור, שני ניצחונות בית ממש לא מבטיחים עלייה בעיני, ניצחון על קאנטו מעל 8 אמור להספיק אבל לך תדע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 4:38 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא מבין מה זה אומר "מבטיחים עליה בעיני". אפשר להביע אם קבוצה תצליח לממש את הסיכויים שלה או לא, אבל "להבטיח עליה" אומר להבטיח עליה מעבר לכל סיכוי, ומכבי, שכל כל הרבה פעמים עשתה דברים נגד הסיכויים (אני יכול לחשוב על לפחות שלושה מקרים - נס ויטוריה, ושתי ההעפלות מהמקום הראשון בזכות ניצחון חוץ במדריד. גם נס ז'לגיריס הוא דוגמה נאה, בהתחשב בזה שמכבי היתה צריכה הפסד ביתי של ז'לגיריס לולנסיה מה שכמובן קרה), אמורה לדעת את זה.

אגב, גם אם מכבי מפסידה שבוע הבא לקאנטו, הסיכויים שלה לא גמורים (הם יהיו גמורים לחלוטין אם ברצלונה תנצח באותו מחזור בחוץ). הפסדים של ברצלונה לז'לגיריס וקאנטו, וניצחון של מכבי בברצלונה ביותר מ-12, מעלה את מכבי מהמקום השני ומשאיר את ברצלונה בחוץ. זה כמובן בלתי סביר באופן קיצוני, אבל זה שמכבי תנצח בויטוריה בשלושים הפרש אחרי שהפסידה לה בבית והפסידה לצסק"א בחוץ כן היה סביר?

אשר למצב הנוכחי, אז עם כל הבכיות והנהיות, מכבי כמובן פייבוריטית, מאותה סיבה בדיוק שהיא ממש לא היתה פייבוריטית (בטח לא "אמורה לנצח") במשחק אתמול - קבוצה שיש לה הפסד בית יחיד היא בד"כ פייבוריטית אצלה בבית. ומכבי השנה כבר פעמיים לפחות (מול ריאל ומול פילזן) התייצבה למשחק ביתי ביורוליג בתחושה שהיא בכושר לא משהו ועשויה בהחלט להפסיד וניצחה באופן מרשים למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 4:48 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נו, מה לעשות, אני שופט לפי מה שאני רואה גם אם זה משעשע את נדב. אותי משעשעת באותה מידה האוטומטיות של הפייבוריטיות של מכבי אצל כמה אנשים.

כמובן תמיד יכול להיות שכמו שמכבי התרסקה השבוע בבת אחת - פתאום היא תתחבר לה מחדש באורח פלא בשבוע הבא, לא נראה לי שזה יקרה. התחברויות לא קורות מהר כמו נפילות בדרך כלל. אני חושב שהמשחק בשבוע הבא יהיה בקצב נמוך מאד שקאנטו תכפה אותו, ולהשיג 9 הפרש במשחק כזה מול קבוצה שנראית הרבה יותר קבוצה ממכבי - לא חושב שלמכבי הנוכחית יש את הכלים (ושוב אני חוזר בפעם המי יודע כמה לעניין הקליעה, הדבר הכי חשוב שעליו אמרתי שתקום ותיפול העונה הזו, לצערי כמו שנראה כרגע - תיפול).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 5:51 pm 
Hall of Famer

אם מה שזורקין כתב, אז המצב עוד פחות גרוע. אני חשבתי לתומי שסדר המשחקים בסיבוב השני הוא הפוך לראשון, כלומר מכבי תקבל את בארסה בעוד שבועיים. במקום זה בארסה תשחק מול קאנטו בעוד שבועיים במשחק שמבטיח לה את המקום הראשון במקרה של ניצחון. לא רואה אותה מפסידה משחק כזה ואז הם יארחו את מכבי במשחק חסר חשיבות. חשבתי שזה בדיוק להיפך.

זורקין, לא ממש יש לך ויכוח איתי. אני בהחלט חושב שהגרלת המשחקים של הבית בטופ 16 הייתה הכי גרועה שמכבי יכולה הייתה לקבל.

בקיצר, שני ניצחונות במשחקים הבאים לדעתי מכבי עולה, כשההנחה שלי היא שקאנטו לא מספיק טובה בשביל לנצח בחוץ את ז'אלגיריס ובטח לא את בארסה בכל עולם.

ראי, מכבי לא צריכה להתחבר מחדש באורח פלא. לטעמי יכולת כמו שהיא הציגה בקאנטו צריכה להספיק לניצחון בבית. קאנטו מחפשת לשחק בקצב נמוך בכל אולם, גם בבית וגם בחוץ. מכבי אתמול הצליחה לכפות קצב משחק מהיר ואין סיבה שזה לא יקרה גם ביד אליהו. בדר"כ מכבי מצליחה לכפות את קצב המשחק המועדף עליה.

סוני ווימס דרך אגב, חזר להיראות כמו שחקן בשני המשחקים הבאים של ז'לגיריס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 6:32 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
קובי כתב:
היום נגמרה למכבי העונה האירופית. חבל.

נובמת, אבל באמת.

באמת באמת. אתה חושב שמכבי תעלה? אני לא!

אהוד- לגבי סמית' ויכולת הפוסט אפ- ראינו את זה ממנו בתחילת העונה בליגה האדריאטית. כשבוצע על שומרים נחותים זה עבד, אבל עם כל הכבוד ביורוליג ושומרים גבוהים וחזקים זה אחרת. אני מסכים שכשסופו לא על המגרש אין אפילו ניסיון לשחק פוסט אפ וזה לא בהכרח רעיון רע לשחק כדורסל הפוך כשהקו הקדמי מורכב נניח מבלו/אליהו והנדריקס. פשוט לדעתי אין למכבי שחקן בעמדות 1 2 3 שיכול לתת לה אופציה כזו ברמה הנדרשת (אולי חוץ מפניני).

אוריאל- לאוחיון היו שני סלים במחצית הראשונה, האחד יפה והשני (שלדעתי היה הראשון) היה בנפילה/ תנועה מאוד לא טבעית שבאימון קשה לי להאמין שנכנסת בדיוק של 20%. אם כל הכבוד, במונחים אירופאים הוא שומר בינוני מינוס ובמונחי הליגה הישראלית הוא שחקן התקפה מוגבל כל כך שאתה משאיר חופשי ונותן לו לזרוק כמה שהוא רוצה. אני לא חושב שמעולם לא הגיע למכבי שחקן ישראלי שהיה כל כך לא דומיננטי בקבוצה ממנה הגיע למכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 6:40 pm 
מנהל פורום

מה זה חשוב מה אתה או אני חושבים? כמו שכתבתי כמה הודעות למעלה, גם אם מכבי תפסיד שבוע הבא אני עדיין אחשוב שהיא תעלה על חשבון ברצלונה. זה מעניין מישהו? יש הבדל בין "לדעתי יקרה X" ובין "זה גמור, אין סיכוי שיקרה X".

ואם אתה חושב שאין למכבי סיכוי, אז לא רק שאתה תבוסתן רציני ובעל זיכרון קצר מאוד, אלא שבעיקר ניתוח המציאות שלך לקוי במקצת. ואם יש לה סיכוי אז המשפט שלך לא ברור לחלוטין. עונה נגמרת כשאין יותר על מה לשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 6:56 pm 
Sophomore

[quote="ראובן"]מה זה חשוב מה אתה או אני חושבים? כמו שכתבתי כמה הודעות למעלה, גם אם מכבי תפסיד שבוע הבא אני עדיין אחשוב שהיא תעלה על חשבון ברצלונה. זה מעניין מישהו? יש הבדל בין "לדעתי יקרה X" ובין "זה גמור, אין סיכוי שיקרה X".

ואם אתה חושב שאין למכבי סיכוי, אז לא רק שאתה תבוסתן רציני ובעל זיכרון קצר מאוד, אלא שבעיקר ניתוח המציאות שלך לקוי במקצת. ואם יש לה סיכוי אז המשפט שלך לא ברור לחלוטין. עונה נגמרת כשאין יותר על מה לשחק.[/quot

אם אני תבוסתן או לא זה בטח לא משהו שאני צריך להוכיח לך!
מה שכנראה לוקה זה הבנת הנקרא שלך. לא אמרתי אם יש סיכוי או אין סיכוי, זה בכלל לא משנה. מה שאמרתי זה שזה גמור. כלומר, איך שאני מעריך את מצב הדברים מוביל למסקנה שהעונה הזו גמורה. גם אם איכשהו נעלה להצלבה (ולדעתי זה לא יקרה), אני לא רואה את מכבי ממשיכה הלאה וזה בכלל לא משנה מי היריבה. ההפסד הזה הוכיח, לטעמי, שלקבוצה הזו פשוט אין את האופי שיכול לעשות את העונה הזו למשהו יוצא דופן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 7:32 pm 
Hall of Famer

אבל קובי, מה רע בהצלבה? אני כמובן אהיה יותר מבסוט עם פיינל פור, אבל הצלבה זה המינימום שמכבי צריכה לעשות כל עונה, ואם היא תעשה את זה השנה, אז דיינו.
אם לא - הרי שלראשונה מזה המון שנים מכבי לא תגיע לטופ 8, וזה יהיה בהחלט רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 8:21 pm 
Sophomore

לא כזה המון שנים, בעונת המיליון זרים של ארויו (08-09) מכבי לא עלתה לטופ 8. בארסה וריאל עלו מהבית של מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 9:12 pm 
Sophomore

חוצמזה, אני חושב שאם מכבי יעלו בסוף, הם גם יעלו לפיינל פור. קאזאן בלי יתרון ביתיות זה בהחלט משהו שאפשר לעבור, ואם עכשיו מסתכלים על מכבי ואומרים שהיא בשפל, אם היא תעלה בסוף פתאום הכל יתהפך..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 9:39 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אחד המשחקים המזעזעים של מכבי בשנים האחרונות. כלום ושום דבר בהגנה (חוץ מהנדריקס שהיה מצוין), התקפה לא מסודרת והוצאה לפועל פשוט נוראית! פעם אחר פעם בעטו בדלי, איבדו כדורים אחרי פסק זמן, חטפו סלים אחרי כל פסק זמן ובכל פעם שהיו צריכים עצירה חטפו שלשה. גם שלושת ריבאונד ההתקפה של קאנטו בדקה האחרונה כשהיה סיכוי להוריד את ההפרש היו פשוט בלתי מתקבלים על הדעת. יהיה מאוד קשה לנצח אותם בנוקיה בדו-ספרתי. גם מול זלגיריס שתמיד מקשה על מכבי בהיכל לא יהיה פשוט ומול ברצלונה אני לא רואה סיכוי. המצב רע. העיקר שמרוויחים כסף מהאדריאטית...
לגבי השחקנים עצמם:
הנדריקס ולנגפורד היחידים שנלחמו כמו גברים.
סופו בא לעבודה ברבע הראשון (כולל 4 מהלכי הגנה מצויינים) אבל נעלם בהמשך.
סמית, שהייתי מחסידיו לאורך העונה, היה רע בהגנה ובהתקפה הוא מוגבל להחריד. פשוט לא מסוגל לעבור שחקן בכדרור.
מאלט לא רכז. אוחיון ובורשטיין היו סבירים אבל פאפאלוקס היה צריך לקבל עוד דקות.
הבעיה הגדולה (מלבד ריכוז משחק) היא בעמדה 4 - משחקים עם שני שחקנים ניידים אבל עדיין חוטפים שלשות מה-4 של היריבה. בלו משקיע הרבה בהגנה אבל חסרים לו סנטימטרים ולא נשאר לו כוח להתקפה. הנדריקס מצויין אבל משחק בעמדה 5 כי אין לסופו סנטר מחליף.
ולגבי אליהו, זה פשוט מאוד - הבחור ממש ממש ממש שונא מגע! כל זריקת הגויאבה שלו נובעת מזה, הוא יכול להטביע אבל מעדיף לזרוק כמה שיותר מהר העיקר שלא יכאיבו לו. מאז הדאנק מעל באסטון כשהוא עוד שיחק בגליל אני לא חושב שהוא הטביע כאשר הוא לא חופשי לגמרי. זה כל כך מכעיס כמה שהוא רך. היה איזה מהלך בתחילת המשחק שנעשה חילוף והוא נשאר על שחקן גבוה בפנים. סמית, בלו, בורשטיין ואפילו לנגפורד היו נלחמים קצת לפני שהיו עושים עבירה. ליאור פשוט נראה מבוהל ועשה עבירה כל כך מהר שזה היה פתטי. יש לו פוטנציאל להיות חוטף טוב עם האתלטיות, הידיים הארוכות ואינטליגנצית המשחק שלו אבל הוא תמיד כאילו עושה טובה בהגנה - יש פיקנרול אז הוא יראה כאילו הוא לוחץ וישלח יד לנסות לחטוף אבל מיד יוותר וברגע שנעשה החילוף הוא לא מוצא את עצמו ומגיע באיחור לשחקן הזורק. הייתי מת לקבל סטטיסטיקה של מספר הסלים שנקלעים לו בפרצוף. שחקן מרגיז. ובגלל שהוא ישראלי שמרוויח הרבה נישאר תקועים איתו לעוד שלוש שנים...
לגבי קאנטו - לא הייתי מתנגד ששרמדיני וביקוב יגיעו למכבי.
לא מבין למה לא ניסו להחתים את הגרוזיני מלכתחילה, נותן 10 נק' ב-60% מהשדה ו-80% מהקו, 5 ריב' וכמעט חסימה בפחות מ-20 דקות בממוצע. הוא רק בן 22 ובטח לא יקר מדי למכבי. ומיקוב מותק של שחקן, בנוי טוב, קשוח, נותן הגנה, מוסר (9 אס' אתמול). כמובן שמול מכבי הוא שבר 3 שיאים (נקודות, אסיסטים ומדד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 11:11 pm 
מנהל פורום

הבנת הנקרא שלי היא באמת לא משהו, אם "גמור" כולל בתוכו גם עלייה להצלבה, כי אני מודה ומתוודה שבחיים לא הייתי מעלה את זה על דעתי. אני מתחייב לנסות להיות יותר יצירתי בקריאת הודעות בפעם הבאה.

(ואני לא אשאל מה הקשר בין המשחק אתמול למה שיקרה או לא יקרה בהצלבה, ולמה המשחק אתמול גמר את זה, כי בטח גם את זה הייתי אמור להבין ולא הצלחתי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 11:40 pm 
Hall of Famer

מיקוב באמת שחקן חמוד, רק שאני בכלל לא בטוח שבמכבי האוהדים היו מקבלים זר כמוהו ולא בטוח שהוא היה מצליח במערכת כמו מכבי.

משרמדיני אחרי המשחק אתמול אני בכלל לא מבין מה ההתלהבות. סנטר שנראה שייך לתקופה אחרת. האיש מגיב לאט, זז לאט, לא אתלט ואם כל זה לא מספיק גם שחקן רך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 04, 2012 12:46 am 
Junior

לפי ווייסברג זה מיצ'וב ולא מיקוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 04, 2012 1:40 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא זה ולא זה... השם הנכון הוא מיצוב. גם הכרוז בקאנטו קורא לו כך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 04, 2012 2:02 am 
Junior

אתה צודק,גם ווייסברג רשם כך,אני הוספתי את הגרש(הטעות עליי)...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 04, 2012 11:42 am 
Sophomore

אז מכבי הפסידו לקבוצה עם 7 הפסדים בליגה האיטלקית (החלשה...) שהזרים שלה הם שחקנים ברמה של טל בורשטיין (בשיאו).
מה זה אומר על מכבי ועל הליגה שלנו?

I want you to quicken my end

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 04, 2012 11:57 am 
מנהל פורום

כלום?

טל בורשטיין בשיאו זה בכל אופן לא כזה דבר נורא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 04, 2012 12:11 pm 
Sophomore

לא נורא בשביל הליגה המקומית, לא טוב בשביל זר ליורוליג.

I want you to quicken my end

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 04, 2012 12:32 pm 
Junior

זה כי הוא שיחק במכבי ת''א שם חסה בצילם של שחקנים כמו פארקר שאראס סולומון, מקדולנד וכו'...
טל בורשטיין בשיאו הוא שחקן שקבוצות בלבל של קאנטו ישמחו לקלוט, והוא לא פחות טוב ממיצ'וב לדוגמא.

חוץ מזה שקאנטו נתנה דוגמא מושלמת לאיך צריכה להיראות קבוצה גם בלי מיליוני דולרים ושמות מפוצצים. בקבוצה האיטלקית אין שחקן אחד שמתקרב לרמה של סופו או לנגפורד. קבוצה של שחקנים ותיקים כמו מרקונטו ובזילה(איזה קלעי)ושאר שחקנים משלימים ומיצ'וב אחד שבולט מעל כולם וגם זה בזרם הקבוצתי וממש לא מדובר בכוכב הבלעדי. מאוד נהנתי לראות אותם.
עם זאת אני מעריך שבנוקיה מכבי תנצח בהפרש שעולה על 8 נקודות, ותעלה להצלבה בזמן שקאנטו תפסיד בקובנה ולברצלונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 04, 2012 4:07 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 35&Lang=he
WTF?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 04, 2012 4:55 pm 
מנהל פורום

זה היה באוויר כבר כמה זמן, היו פרסומים גם בעיתונות הישראלית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 04, 2012 5:12 pm 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
מיקוב באמת שחקן חמוד, רק שאני בכלל לא בטוח שבמכבי האוהדים היו מקבלים זר כמוהו ולא בטוח שהוא היה מצליח במערכת כמו מכבי.

משרמדיני אחרי המשחק אתמול אני בכלל לא מבין מה ההתלהבות. סנטר שנראה שייך לתקופה אחרת. האיש מגיב לאט, זז לאט, לא אתלט ואם כל זה לא מספיק גם שחקן רך.

שמרדיני היה רחוק מהכושר הרגיל שלו, בדרך כלל הוא הרבה יותר טוב, נותן בוסט רציני מהספסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 116 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 57 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה