סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 7:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 51 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מרצ
הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 2:11 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מפלגה שהיתה בעבר מספר 2 בקואליציה,ייצגו אותה בממשלה 4 שרים ותיק החינוך היה בידיה, מלקטת היום פרורים.
לראשותה רצים פוליטיקאים מדרג ב' (באנדרסטייטמנט).
העתיד לא קיים, וגם בעבר הלא רחוק קשה להצביע על איזשהו מהלך משמעותי שהיא הובילה או נטלה בו חלק.
אני מאמין ששתי מפלגות עם עבר מפואר לא תהיינה בכנסת הבאה.
מרצ והמפדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מרצ
הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 2:26 pm 
Junior

אני לא הייתי מהמר כל כך מהר. אני מכיר דווקא הרבה אנשים שהיו מצביעים מרץ כיום ולא הצביעו בעבר (אני, למשל). גם אולי החבר׳ה שם לא הפוליטיקאים הדגולים ביותר וסביר גם שלא יהיו מפלגה עצומה, אבל יש שם אנשים מצויינים עם כוונות טובות שפשוט, ולא ייאמן שזה משהו שצריך לציין במיוחד בנוגע לנציגי ציבור, אכפת להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 3:45 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מצטרף לאבימאל. הייתי פעם תומך מרצ (בעיקר מהצד של זכויות האזרח, פחות מהצד המדיני), מתישהו זה עבר לי, אבל אני עדיין רואה בה מפלגה חשובה וייחודית. יהיה חבל אם היא תימחק מהמפה, אבל כמו אבימאל גם אני מהמר שזה מה שיקרה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 4:02 pm 
Hall of Famer

בוא נאמר שאם התרנגולת גלאון תבחר מצבה של מרצ עלול להתדרדר עוד יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 4:32 pm 
Sophomore

למה זה לא מפתיע אותי? אם בתור מפלגה חילונית מובהקת המפלגה הייתה שמה לעצמה כמטרה את עניין זכויות האדם ובכלל לדאוג לשיוויון זכויות בין כל המינים, העדות, הדתות והלאום, הייתי מצביע לה בעצמי(למרות שאני איש ימין). אבל ברגע שהיא הפכה להיות מפלגת שמאל קיצונית שחרטה על דגלה לסנג'ר רק על ערבים ו"פלסטינאים", והזכויות של השאר מעניינות אותה כמו שאותי מעניין בלט, לא מפתיע שהיא בקושי עוברת את אחוז החסימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 4:34 pm 
Junior

פרט לפעם שעמיר פרץ עבד עלי ונתתי לו את הקול שלי אני הלכתי עם מרץ, אבל נראה לי שדי...

זה לא המצע, זה לא האנשים - זה פשוט היסטוריה של שום כלום.
מפלגה עם כוונות טובות, יש לי המון דברים שאני מסכים איתם, אבל הם לא עשו שום מהלך או שינו אפילו בקצת משהו כבר המון זמן.
אני חושב שמאז שריד לא שמעתי על משהו אחד שהם עשו, וגם שריד עם כל הכבוד אליו (ובאמת יש כבוד) עשה את שלו בתחום החינוך, אבל שם זה נגמר... לא שזה לא חשוב, אבל זה לא שהבטיחו טרם הבחירות.

בקיצור, הבעיה שלי עם מרצ זה שהם פשוט לא מבצעים כלום, אבל כלום, כבר המון זמן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 4:43 pm 
Junior

אם זהבה גלאון מנצחת (מה שדי צפוי), קדימה, העבודה ומרץ בראשות נשים.

מי שלא מצביע קדימה, לא מאמין בלפדיזם ומבין את הבלוף ששמו יחמוביץ, נשאר לו רק להצביע למרץ.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 5:00 pm 
Senior

לפני עשר שנים בערך היתה להם נוכחות סופר מכובדת בממשלה, ג'ומס, רן כהן ויוסי שריד. ללא קשר לדעותיהם הפוליטיות שלושתם היו שרים מעולים.

מרצ הוא סיפור עצוב במיוחד שכן עוד (הרבה) לפני ששלחה 12 ח"כים, היא התאחדה משלוש סיעות: מפ"מ, ר"צ ושינוי שלכל אחת מהן היה עבר מפואר (בעיקר מפ"מ) משל עצמה.

כך חולפת תהילת עולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 5:18 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נו בחייך - לר"ץ מעולם לא היה עבר מפואר. לדעתי רץ הגיעה בשיאה למה שנחשב בבחירות האחרונות למרץ כישלון צורב. כששינוי התאחדה עם מרץ היא אמנם הביאה נדוניה מכובדת בדמותו של אמנון רובינשטיין אבל היא למעשה היתה השאריות של הגוויה שהשאירה אחריה ד"ש, וזה לא בדיוק עבר מפואר. מפ"ם בהחלט היתה מפלגה עם עבר מפואר (בן גוריון אולי יחלוק על זה), אבל העבר המפואר הזה היה בשנות החמישים והששים. למעשה מפ"ם הגיעה למר"ץ עם שישה חברי כנסת מרשימת העבודה, כשדי ברור היה שזה ייצוג מעל ומעבר לייצוג האמיתי שלה.

לדעתי מרץ של 92 (מפלגה חשובה ומוצלחת בלי שום ספק, וגם מאוד משפיעה בניגוד למה שאבימאל כתב), היתה מקרה מובהק של שלם שעולה על סכום חלקיו, וזה לא מקרה שמאז מרץ לא מצליחה לשחזר את ההצלחה הזו.

אני בכל אופן מעולם לא הצבעתי למרץ, מכל מיני סיבות (שינאת הדתיים שלה בתקופה מסוימת, יוסי ביילין בתקופה מאוחרת יותר), וגם הפעם אני די משוכנע שזה לא יקרה, כי זהבה גלאון היא גירסה פוליטית וקצת פחות בוטה של גדעון לוי. לדעתי, הכי טוב יהיה שגורמי השמאל במרץ יתאחדו עם חד"ש ויצרו שם קואליציה יהודית-ערבית אמיתית, ושהעבודה תתאחד עם הגורמים המתונים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 5:46 pm 
Junior

חייב להתרעם על עניין הפוליטיקאים סוג ב',אילן גילאון הוא פרלמנטר משכמו ומעלה וגם אדם מצויין.אבוי למרצ אם גלאון תיבחר זה באמת תהיה מכה למרצ שלא בטוח שתצליח לעבור את אחוז החסימה במצב הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 8:22 pm 
Sophomore

כולם נבלות, לא להצביע לאף אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 8:25 pm 
Hall of Famer

Red Sumo1 כתב:
אם זהבה גלאון מנצחת (מה שדי צפוי), קדימה, העבודה ומרץ בראשות נשים.

מי שלא מצביע קדימה, לא מאמין בלפדיזם ומבין את הבלוף ששמו יחמוביץ, נשאר לו רק להצביע למרץ.

אם כי לאור העובדה שלשתיים מהן (גלאון ולבני) לא הייתי נותן לנהל את ועד הבית שלי, זו לא שמחה גדולה.

אני אשמח להבין מדוע יש להבין שיחימוביץ היא "בלוף".

ראובן כתב:
אני בכל אופן מעולם לא הצבעתי למרץ, מכל מיני סיבות (שינאת הדתיים שלה בתקופה מסוימת, יוסי ביילין בתקופה מאוחרת יותר), וגם הפעם אני די משוכנע שזה לא יקרה, כי זהבה גלאון היא גירסה פוליטית וקצת פחות בוטה של גדעון לוי. לדעתי, הכי טוב יהיה שגורמי השמאל במרץ יתאחדו עם חד"ש ויצרו שם קואליציה יהודית-ערבית אמיתית, ושהעבודה תתאחד עם הגורמים המתונים יותר.

להבנתי, ההבדל האקוטי והמהותי שמונע איחוד בין מרצ לחד"ש הוא היותה של הראשונה מפלגה ציונית כאשר השנייה איננה. ברוב הנושאים האחרים אני מניח שבהחלט היה ניתן לגבש איזו הסכמה ומצע משותף, אבל ההבדל העקרוני בגישה לציונות-גדול מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 8:37 pm 
Hall of Famer

וגם אני מצטרף לנדב בתהייה שלי לגבי שלי. בניגוד לשתיים האחרות, ועד כמה שהבנתי הדלה משגת, שלי יחימוביץ' היא מהבודדות בפוליטיקה הישראלית עם אינטגריטי ואינטליגנציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 11:05 pm 
מנהל פורום

אני חושב שיש כל מיני דוגמאות להתנהגות מעוררת דאגה של שלי יחימוביץ'. למשל, מסע הצלב שלה נגד חברות הייטק שלא ביצעו רישום מדוקדק של שעות עובדים, ההגדרה שלהן כנצלניות והניסיון למנוע מהן סיוע מהמדען הראשי (אאל"ט) כאמצעי לחץ. או התגובה האחרונה שלה על ההחלטה של הועדה בעניין חזקת הגיל הרך - מבלי להביע דעה, הסיפא שלה שאמרה (ציטוט מדויק): "אכן, יש אבות נפלאים רבים המטפלים בילדיהם באופן שוויוני, אולם במקרים אלה פוסק בית המשפט ממילא משמורת משותפת", היא במקרה הטוב היתממות ובמקרה הרע עיוות מציאות מכוון ומרושע. אלה סתם דוגמאות.

ברמה הפוליטית, אני מודה שאני לא מת על ההתנהלות שלה, אבל היא בינתיים מצליחה לא רע אז זה לא יכול להיות טיעון.

אשר לעניין הציוני/אנטי-ציוני, אני מסופק מאוד אם זהבה גלאון, למשל, מגדירה את עצמה כציונית או שיש הבדל משמעותי בינה ובין דב חנין מהבחינה הזו. חוץ מזה, במקרה שחד"ש תחליט ללכת לכיוון הזה (ואין לי מושג אם היא תרצה, כנראה שהמגזר היהודי עבורה הוא לא נורא מפתה), אז היא יכולה לעשות גם היא ויתורים ואולי חלילה להסכים לשת"פ עם ציונים רחמנה ליצלן. ושלישית, מן הסתם לרוב הציבור אנטי-ציונות היא קאזוס-בלי, אבל זה לא שמפלגת שמאל קיצוני פונה לציבור הזה. אני למשל מגדיר את עצמי כציוני בהחלט אבל זה לא השיקול היחיד בהצבעה ולי לא תהיה בעיה להצביע למפלגה לא ציונית אם בסיטואציה הנכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 11:43 pm 
Hall of Famer

ראובן את 92 אני לא מחשיב כעבר קרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 8:08 am 
Junior

לדעתי שלי לא אינטלגנתית כלל. לגבי אינטגרטי, אני מאלה שחושבים שרוב הח"כ לא מושחתים. יו"ר מפלגת העבודה חייב לדעתי להיות מעומד לראשות ממשלה. שלי היא לא מעומד כזה. אפילו לא היתה שרה. מה היא עשתה בכנסת למעט חקיקה איזוטרית (אם כי חשובה) של כסאות לקופאיות?
היא נקבלת תיתונאות אוהדת מחבריה לשעבר, אבל בתאכלס, היא כלום.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 8:14 am 
Hall of Famer

Red Sumo1 כתב:
לדעתי שלי לא אינטלגנתית כלל. .

להוסיף משהו? לא נראה לי שצריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 9:56 am 
Junior

כן היתה לי שגיאת הדפסה תוך כדי הכנת הילדים לבית הספר. מאד בוגר נורטון. הלאווי שלילדים שלך יהיו דיסלקטים כמוני, ותבין את התיסכול מהשגיאות הטפשיות הללו. אבל כמי שאין לו לב כמותך, אני לא מצפה שתבין.

מאד "יהודי" ממך להלבין פני אדם ברבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 2:08 pm 
מנהל פורום

כצפוי, ראיון היום עם זהבה גלאון ששיכנע אותי שוב לא להצביע מרץ. גם הטרמינולוגיה של "להילחם נגד הכיבוש" "השטחים הכבושים" וכל זה, וגם תגובה תוקפנית מאוד כששאלו אותה על היותה של מרץ מפלגה צפונית, שהתמקדה בעיקר בגינוי ההתנשאות נגד תושבי צפון תל אביב ואיזכור של זה שהמחאה החברתית יצאה מתל אביב. נו טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 2:12 pm 
Hall of Famer

לא אופתע אם הם ירדו ל-2 מנדטים בעקבות בחירתה של גלאון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 2:25 pm 
מנהל פורום

בהתחשב בזה שהת'רד מנבא לה (לא בלי היגיון) אי מעבר את אחוז החסימה, אז אתה אופטימי.

אגב, עניין הבחירה ליו"ר הוא בעיני מופרך לחלוטין. מה זה משנה אם גלאון במקום הראשון וגילאון במקום השני או להיפך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 2:35 pm 
Hall of Famer

שמעון מזרחי היה יכול לכתוב על זה מגילה
;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 2:36 pm 
Junior

בעידן של אחוז חסימה של 2%, אפשר בכלל סיעות של 2 חברי כנסת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 2:37 pm 
Freshman

לגבי יחימוביץ' - תציץ בעמדות שלה לגבי ועד העובדים בחברת חשמל ומונופוליזם (הפסקאות האחרונות לכתבה).
או שיש שם בעיה של אינטרגריטי או שיש שם בעיה של אינטלגנציה.
וכן, היא אכזבה (מבחינתי). היא הדבר היחיד שגרם לי להתפקד למפלגת העבודה. אני יכול לבלוע אמירה שהנושא הביטחוני צריך להיות משני לנושא החברתי, אני יכול להסכים לאמירה שעם ציבור המתנחלים ברובו אין שום בעיה והם נענו ליוזמה של המדינה וכו', אבל מהריאיון הזה עולה כמעט שיר הלל להתנחלויות ולמצב היום בשטחים. לא לדבר הזה אני פיללתי.

http://www.haaretz.co.il/misc/1.1374238

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 3:45 pm 
Hall of Famer

Red Sumo1 כתב:
בעידן של אחוז חסימה של 2%, אפשר בכלל סיעות של 2 חברי כנסת?

נראה לי שכן, 2% זה 2.4 חברי כנסת, שבהסכם עודפים יכולים בסיטואציה מסויימת להפוך גם ל-2.זה כמובן לא סביר במיוחד כי הפער בין אחוז החסימה לבין המנדט השלישי הוא קטן, אבל נראה לי שזה אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 51 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה