סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 08, 2024 8:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 98 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 12:44 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אין לי טענות ממשיות לבית הלחמי ( אין ספק שהוא הביא שיפור בתוצאות , וגם בצורת המשחק ) , רק תהיות .
לא שאני מרבה לקחת לעצמי קרדיט , אבל נעשו לאחרונה גם מהלכים חשובים במצבת השחקנים : שיחרור דלרוי ג'יימס ( שעוד מלפני העונה קיטרתי שהוא לא קשור לענף ) למרות שמבחינת מספרים הוא היה השחקן המוביל של הקבוצה , הבאת אייזק רוזפלט ( שלא ברור לי איך לא היה בקבוצה בשנה וחצי האחרונות , ואף על זה כתבתי לא מעט ) . וויליאמס הוא בעצם ה-3 היחידי בקבוצה , וזה חידוש מרענן למצב עד אז ששיחקנו כל המשחק עם 3 גארדים של 1.90 . רוזפלט עד כה ( 7 משחקים ) משיג ממוצעי ריבאונד ( 7.9 למשחק ) שמציבים אותו במקום השני בליגה בקטגוריה זאת , למרות 21 דקות בלבד .

לגבי הרוטציה , אני לא מבין למה להגיע למצב ששחקנים משחקים ברצף כמות גדולה של דקות , במקום לחלק את אותה חלוקת דקות אחרת . לשם המחשה - דאן שיחק 26.5 דקות רצוף ( למרות שהיה די חלש ) - יצא בחמש עבירות ( למה המאמן לא שומר אותו לרבע האחרון עקב העבירות , ללא קשר לעייפות ) . עקב כך כץ ( תזכורת : קרוב ל-32 , לא נראה חטוב במיוחד ) שיחק את כל החצי השני , ולביא פתאום עלה ל-13.5 דקות מאני-טיים רצופות . את אותן דקות מוקצבות לשחקנים היה ניתן לחלק בדרך אחרת , ולהרוויח אנרגיה וקבוצת טובה יותר בסיום .
מתי ראיתם מאמן שמבצע רק 9 חילופים במשחק , ולא לוקח פסק זמן או מבצע חילוף כשרצים עליו 2-17 ( מן הסתם , הריצה הזאת , שהייתה עם פתיחת החצי השני - הייתה קשורה לכך שארבעה מתוך אותה חמישייה הותשו לחלוטין בחצי הראשון ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 12:51 am 
Hall of Famer

ציטוט:
מתי ראיתם מאמן שמבצע רק 9 חילופים במשחק

במשחקים העתיקים של מכבי שיש לי בבית 8) (מצאתי אחד עם 2 חילופים כל המשחק!)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 1:27 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא צריך ללכת עד כדי כך לכוון העתיק. אני די בטוח שלוינקו ילובאץ היו משחקים כאלה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 2:14 am 
Senior

יותר מזה, אני דיי בטוח שלאפי ולדן שמיר היו השנה הרבה משחקים שהם עשו פחות חילופים מזה אפילו. לאפי היו משחקים השנה שכל הזרים שלו שיחקו 35+ דקות, והיו משחקים שהוא שיחק עם רוטציה של 6 שחקנים בלבד (חנוכי, בן דוד ו4 זרים) עם עוד דקות בודדות לשחקנים מסביב. אני לא יופתע אם במשחקים האלה היו פחות חילופים מזה אפילו. וגם בחולון בתחילת העונה הייתה רוטציה של 7 שחקנים, שרק לאחרונה התחיל שמיר לשתף יותר גם את שעשוע ולהגדיל את הרוטציה ל8, ככה שאני לא יופתע אם היו גם בחולון משחקים עם מעט מאד חילופים סה"כ.

נראה לי שאתה מאד מגזים בניתוח שלך את העניין.

הייתי נותן לך את חיפה כדוגמא, היו לנו משחקים עם פחות חילופים בטוח... כשברוטציה שלנו בעצם היו 7 שחקנים מקסימום מתחילת העונה, והיו משחקים שהיינו עם 3 זרים ככה שהיא הצטמצמה עוד יותר. אבל חיפה היא לא דוגמא לכלום חיובי היום :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 2:24 am 
Hall of Famer

טוב נו, עם חמישיה שמתמודדת מול כל קבוצה באירופה גם אני לא הייתי עושה חילופים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 2:31 am 
Senior

צחק כמה שאתה רוצה אבל היום החמישיה שלנו מפוזרת ומתמודדת נגד חצי עולם לא רק אירופה... אחד בNBA, אחד בדי-ליג, אחד באוקראינה, ועוד כמה מתמודדים בליגה מהטובות באירופה, בישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 10:37 am 
Hall of Famer

העניין הוא שבשרון שחקני הספסל ( רוזפלט ולביא ) לא בדיוק נופלים משמעותית משחקני החמישיה בעמדות שלהם , ואם גם ככה הם מקבלים דקות למה הכל נעשה ברצפים ?
אני מסכים שלא צריך לנהל משחק עם מחברת ומחשבון , אבל נשגב מבינתי איזה אסון יקרה עם טוויטי קרטר ירד לשתי דקות מדי פעם ( כפי שציינתם , הורדה דקה לסיום רבע וחזרה 2 דקות בתוך הרבע הבא למשל , מחברת לשחקן 10 דקות מנוחה ) .

תסתכלו על הדבר החיובי , עכשיו לפחות יש לי ביקורת על הקבוצה . עד לפני חודש-חודשיים מרוב שהקבוצה נראתה נורא , אפילו לא הרגשתי צורך להביע את דעתי ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 10:42 am 
Junior

בעונת הסופרוליג אני זוכר בוודאות את הקבוצה היוונית בבית של מכבי (היראקליס? אלה עם פאפאדופולוס) משחקים עם חמישה שחקנים, 40 דקות על המגרש. זה אומר 0 חילופים, למי שלא עוקב.

יש מאמנים שפשוט לא מוכרחים להחליף כל כך הרבה. זה פשוט להרגיש את השחקנים שלך ולזרום עם המשחק. ילובאץ היה כזה, נכון (אם כי מה שאני אזכור ממנו זה דווקא החילוף של קטש במשחק נגד ריאל שכמעט עלה לקבוצה במשחק וכמובן שעלה לוינקו החביב בלא מעט שערות על הפדחת, עם הרחשים הרגילים מהקהל). כנ"ל אפי שהיה ונשאר המאמן החביב עליי בליגה.

חיפה אולי לא עושה חילופים על הפרקט אבל בהחלט לא מעט חילופים על הספסל, כך שהייתי אומר שזה מתקזז :twisted:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 11:02 am 
Hall of Famer

הדבר האחרון שגרם לילובאץ לא להחליף שחקנים היה "להרגיש את השחקנים ולזרום עם המשחק".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 11:10 am 
Junior

אמת. ילובאץ, כמו לא מעט מאמנים אקס-יגוסלביים בני דורו, פשוט התקבע על כמה שחקנים והלך איתם עד הסוף (המר?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 1:25 pm 
Junior

קוף ירוק כתב:
זה דעתך האישית אולי, אני לחלוטין חושב אחרת. לטעמי גליל\גלבוע (איך שתרצה לקרוא להם) הייתה בשנה שעברה קבוצה ב2 דרגות יותר טובה מזאת של השנה. פלס הגיע עמוק באמצע העונה, מי שהגיע בסוף זה קילנסגוורת שגם זה היה בתחילת הסיבוב השלישי והוא שיחק איזה 10 משחקים לפני הפלייאוף והפיינל פור.

מקל וגוני לבד טובים יותר מכל הישראלים שלהם ביחד. בחיית זומזום, החליפו את מקל וגוני ופרחי וטישמן, 2 שחקני לאומית בינוניים לגמריי. אנחנו מדברים על 2 מהגארדים הטובים בליגה. את תומאס צריך להשוואת בכלל למקלינטון שהיה הגארד הזר, ולא לאף אחד מהישראלים.

ולא, הקו הקידמי בשנה שעברה של קראטר, קילנגסוורת וגיבס (נראה לי ככה קראו לו) הוא טוב יותר מטרוויס וג'ונס. טרוויס וג'ונס זה בערך הקו הקידמי של נתניה בשנה שעברה (בראון במקום ג'ונס, שחקן מאד דומים גם ברמה), וראינו איפה נתניה סיימה בשנה שעברה.

הסגל שנה שעברה, מקל, יבזורי, פלס, קארטר, קילנגסוורת - ספסל - גוני, גורדון, מקלינטון, קוז'יקרו, גיבס, וקזרנובזקי
הסגל השנה, תומאס, יבזורי, פלס, רומאו, ג'ונס - ספסל - פרחי, טישמן, גורדון, קוז'יקרו וביר כץ.

אין לי בכלל ספק (לדעתי האישית כמובן) שהקבוצה של שנה שעברה מפרקת את זאת של השנה בלי הרבה מאמץ.

הודעה אחרונה לפני שיהיה פה קרב חפירות.
טוב, בא נעבור אחד אחד:
מקל מול אחד הילדים: 1:0 לעונה שעברה.
מקלינטון מול כריס תומאס: 1:1
גוני מול הילד השני: עדיין 1:1, מה גם שגומי היה פצוע חצי עונה.
פלס מול עצמו: 1.5:1 לעונה הזו. (כי בעונה שעברה הוא שיחק חצי).
דוגי: אותו דבר, עם שיפור קל לטובת העונה הזו.
קרטר מול טראוויס: 2.5:1 לעונה הזו. (וורן היה שחקן די רך ודי אפור).
קוז׳יקרו מול עצמו: 3.5:1 לעונה הזו.
ג׳ונס מול מרקו: עדיין תיקו, ואני סופר נדיב איתך, כי מרקו שיחק רק בסוף העונה.
טיירל ביגס כמעט ולא שיחק ככה שהמקביל שלו זה בערך ביר כץ.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 1:32 pm 
Hall of Famer

פלס גם בעונה הזו משחק חצי. בחצי השני הוא גורם נזק. בעונה שעברה לפחות הוא לא גרם נזק בחצי שהוא לא היה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 1:35 pm 
Junior

דוגי לא ב"שיפור קל" אלא בשיפור עצום העונה. שנה שעברה הוא היה רול-פלייר והשנה הוא דוגמא מובהקת לתיאוריית הוואקום בכדורסל, או כל תיאוריה אלטרנטיבית אחרת על איכות הדשן לגידול המלפפונים בחממה של עמית גל או מה שזה לא היה.

יבזורי בין 5 הישראלים הכי טובים ודומיננטיים השנה בליגה מחוץ למכבי. למען האמת גם בטופ3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 1:52 pm 
Hall of Famer

דייבי ג'ונס כתב:
בעונת הסופרוליג אני זוכר בוודאות את הקבוצה היוונית בבית של מכבי (היראקליס? אלה עם פאפאדופולוס) משחקים עם חמישה שחקנים, 40 דקות על המגרש. זה אומר 0 חילופים, למי שלא עוקב.

אדיר

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... _1341.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 2:44 pm 
Junior

ידעתי שאפשר לסמוך עליך שתאתר את פרט הטריוויה האזוטרי הזה. בטח יש לך גם וידאו מהמשחק, לא? 8)

אגב, שים לב לאחד מאותם שחקנים שדווקא לא שותפו באותו ערב. מס' 13 בקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 2:51 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
פלס גם בעונה הזו משחק חצי. בחצי השני הוא גורם נזק. בעונה שעברה לפחות הוא לא גרם נזק בחצי שהוא לא היה.

נא לרשום בפרוטוקול כי אני מתנגד לדבריו של הח׳ ראי שעל הקיר בעניין ק. פלס.

דייבי ג'ונס כתב:
דוגי לא ב"שיפור קל" אלא בשיפור עצום העונה. שנה שעברה הוא היה רול-פלייר והשנה הוא דוגמא מובהקת לתיאוריית הוואקום בכדורסל, או כל תיאוריה אלטרנטיבית אחרת על איכות הדשן לגידול המלפפונים בחממה של עמית גל או מה שזה לא היה.

יבזורי בין 5 הישראלים הכי טובים ודומיננטיים השנה בליגה מחוץ למכבי. למען האמת גם בטופ3.

מה שכמובן מחזק את הטענה שלי. כתבתי ״שיפור קל״ למרות שאני חושב כמוך, ע״מ למנוע ויכוחים מתישים.
לא זו בלבד שדוגי למד להוריד כדור לרצפה השנה, הוא גם הוכיח במחזור האחרון שהוא הבסט קלוזר אין דה גיים.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 2:57 pm 
Junior

אתה באמת רוצה להימנע מוויכוחים מתישים ובאותו משפט מזכיר את הבסט קלוזר אין דה גיים? 8)

לא נבון מצידך, ידידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 4:33 pm 
Senior

כמובן שאני לא מסכים עם כמעט שום דבר מהניתוח שלך. אני חושב שהצגתי את הסגלים אחד מול השני ויש נוק אווט מוחלט לסגל של השנה שעברה לדעתי. בלי תחרות בכלל. גם בעמדה מול עמדה.
מקל - פרחי = 5 דרגות מעל
תומאס - מקלינטון = שיוויון עם יתרון קטן אולי לתומאס (לטעמי בכלל לא, סטטיסטיקה כמעט זהה ועוד היה חוק רוסי).
גוני - טישמן = פחחחח 3 דרגות מעל לגוני.
פלס - פלס = מפתיע אותו הטיעון שלך, פלס בשנה שעברה היה טוב יותר מהשנה, חד וחלק. תבדוק סטטיסטיקה יש ירידה בכל האספקטים של פלס וזה למרות שהוא משחק יותר דקות השנה.
יבזורי - יבזורי = שיוויון מוחלט, אולי אפילו טענה לגביי יתרון לשנה שעברה. יש ירידה בכל התחומים אצל יבזורי השנה, כולל אחוזי קליעה ותרומה לעומת שיווין בנקודות. דייבי, אם כבר יבזורי זה הדוגמא המושלמת לירידה הגדולה ברמה בליגה השנה לעומת שנה שעברה (שזה משהו שקשה לדמיין שהיה אפשר אולי), הפך להיות הישראלי המוביל אחרי ש2 המובילים עזבו, לא שיפר את הנתונים שלו בכלום, והקבוצה שלו למעלה למעלה.
רומאו - קארטר = פה המקום היחידי של ממש שיש יתרון משמעותי לקבוצה של שנה שעברה, רומאו שחקן טוב יותר ותורם יותר מקארטר.
ג'ונס - קילנגסוורת = יתרון חד משמעי לקילנסוורת, ג'ונס שחקן טוב, קילנגסוורת שחקן טוב ממנו וכמוה היה התרומה שלו לגליל שנה שעברה.
קוזי - קוזי = קוזי של השנה באמת פתח מצויין והיה טוב יותר, אבל אחרי פתיחה מצויינת נחלש מאד והנתונים שלו משנה שעברה פחות טובים אבל לא משמעותית, יש מצב שעד סוף העונה זה יתאזן מן הסתם אם הוא ימשיך ביכולת החלשה שהוא הציג בחודש לפני שהוא נפצע.

סה"כ ההשוואה של שחקן מול שחקן היא לא רצינית מבחינתי גם ככה (אבל עדיין עשיתי אותה), אבל בשורה התחתונה איך שלא בודקים את זה ובמיוחד סגל מול סגל לדעתי זה נוק אווט מוחלק לקבוצה של שנה שעברה. אין תחרות בכלל, לדעתי אם הם היו משחקות אחת נגד השנייה אז הסגל של שנה שעברה היה מנצח ב9 מתוך 10 משחקים, וחלקם בקלות. היתרון העצום של גוני ומקל על טישמן ופרחי, גם אם בשאר העמדות יש לכאורה שיוויון מסויים (לדעתי ברובם אין כאמור) הוא לבד שם את הקבוצה של שנה שעברה במדרגה אחת אם לא יותר מעל זאת של השנה. בלי תחרות בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 5:10 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אתה מתעלם אבל מכך ששני המרכיבים העיקריים בהשוואה - פלס וקילינגסוורת', הגיעו מאוד מאוחר לגליל בעונה שעברה. אתה יכול לטעון שגליל של הפיינל פור היתה קבוצה טובה יותר מגליל של השנה (נניח), אבל זו לא אותה קבוצה. בלי שני השחקנים הנ"ל גליל היתה קבוצה מאכזבת מאוד שהתקשתה להגיע לפיינל פור. ואני מאמין שעם פלס וקילינגסוורת מתחילת העונה, גליל היתה דומיננטית בעונה שעברה לא פחות משהיא דומיננטית השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 5:15 pm 
Hall of Famer

וגם, ואת זה אסור לשכוח כשמדברים על הפערים - מכבי של שנה שעברה הייתה הרבה יותר טובה מהשנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 5:33 pm 
Hall of Famer

זה לא מכבי נחלשה, זה היורוליג התחזק :twisted:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 5:59 pm 
Senior

ראובן כתב:
אתה מתעלם אבל מכך ששני המרכיבים העיקריים בהשוואה - פלס וקילינגסוורת', הגיעו מאוד מאוחר לגליל בעונה שעברה. אתה יכול לטעון שגליל של הפיינל פור היתה קבוצה טובה יותר מגליל של השנה (נניח), אבל זו לא אותה קבוצה. בלי שני השחקנים הנ"ל גליל היתה קבוצה מאכזבת מאוד שהתקשתה להגיע לפיינל פור. ואני מאמין שעם פלס וקילינגסוורת מתחילת העונה, גליל היתה דומיננטית בעונה שעברה לא פחות משהיא דומיננטית השנה.

גליל לא הייתה קבוצה מאכזבת לפני שהם הגיעו, הייתה קבוצה בינונית שנאבקה על מקומות 4-5 ביחד עם ראשון לציון. וגם לפני ההגעה שלהם הסגל של הגליל היה טוב יותר, לטעמי ההבדל העצום בין גוני ומקל לפרחי וטישמן הוא כל כך גדול שאין מה לדבר. זה לא שקילנגסוורת ופלס הגיעו כתוספת, היו שם לפני זה שחקנים אחרים, ווילקרסון וגרין שהיו שחקנים לא רעים (פחות טובים, אבל לא גרועים). גליל גם של לפני פלס וקילנגסוורת החזיקה בסגל (על הנייר) טוב יותר מהסגל השנה. כשהם הגיעו זה כבר בלי תחרות בכלל, קבוצה ב2-3 דרגות יותר טובה.

לדעתך מי מקבוצת הצמרת השנה היו נאבקות על מקום ב1-4 בשנה שעברה? לטעמי אין מצב. ירושלים, בני השרון, וגליל (אלו שהרכיבו את ה1-4) של השנה שעברה היו משמעותית טובות מכל קבוצות הצמרת השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 09, 2012 6:00 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
וגם, ואת זה אסור לשכוח כשמדברים על הפערים - מכבי של שנה שעברה הייתה הרבה יותר טובה מהשנה.

לא הרבה יותר טובה, אבל טובה יותר. זה כן. חד וחלק. אבל הירידה ביכולת של שאר הקבוצות לעומת הירידה ביכולת של מכבי לדעתי גדולה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 98 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה