סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 7:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2012 7:22 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
קוף - שההבדלים מצידי יהיו ברמת הגימור של הספסלים באולם באשקלון. קבוצה אחת עם תקציב בין 4 הגבוהים בליגה, הישראלי היקר בליגה וספסל סביר בהחלט (ניר, שמחון וברקוביץ' זה חד משמעי הספסל הכי טוב בליגה מחוץ ל3 ה"גדולות"). הקבוצה השנייה עם זרים זולים, ישראלים זולים מאוד ובלי ספסל בכלל. איפה ההשוואה כאן בכלל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2012 7:24 pm 
Junior

בקיצור, גם ספאחיה הוא אברם גרנט. בחיי, שני גרנטים בת'רד אחד זה לא רע. כנראה שהנפוטיזם עדיין חוגג באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 12:24 am 
Senior

אם ספאחיה גאון טקטי כזה, איך זה שאף אחת מהגדולות שחיפשו מאמן בשנתיים האחרונות(ריאל, צסק''א, אולימפיאקוס אחרי העזיבה של יאנאקיס) לא פנו אליו? האיש הוא לא איזה צביקה שרף עם יחסי אנוש רעים(להפך, מהאנשים היותר נחמדים שאימנו במכבי ויש לו קשרים טובים בארה"ב. אימן בליגת הקיץ את הספרס כמה שנים). אני חושב שקבוצה בסדר גודל של פנר-אולקר זה פחות או יותר מתאים לו בסופו של דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 12:32 am 
Junior

חביבי, פנרבחצ'ה היום אחד המועדונים הכי חזקים ועשירים באירופה. מצליח לחשוב על אולי 5 מקומות עבודה יותר אטרקטיביים ביבשת. לא יודע אם זה עונה לשאלה שלך, אם לא תמיד אפשר פשוט ללכת ולראות משחקים של הקבוצות שלו.

לא אמרתי שהוא המאמן הכי גדול באירופה, חסרונות ברוך השם יש לו לא מעט (רקורד, מאני-טיים, יכולת להתמודד ולנהל כוכבים עם אגו גדול, אלה בעיקר הדברים שמעסיקים ג'י.אמים בקבוצות הגדולות שמחפשים מאמן). טקטיקה הבן אדם מבין ברמות הכי גבוהות באירופה ולראייה כל קבוצה שהוא אימן. גם מכבי של 2007 עם כל החוסר חיבה שלי אליה, היתה קבוצה עם שטף התקפי שכיף לראות. מאמן התקפה מהיותר טובים שהיו כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 12:42 am 
Senior

אפשר לומר גם על ארז אדלשטיין שהוא טקטיקן מעולה. אם אתה לא מצליח להביא את זה למשחקים מכריעים זה לא שווה הרבה. ולגבי מכבי של 2007, לי זכורים דברים אחרים. כמו וויל ביינום שלוקח 24 זריקות מהשדה במשחק הראשון שלו ביורוליג(בחצי השני באותו משחק אף שחקן של מכבי לא נגע בכדור), יכולת מאוד מאוד בינונית בטופ 16 ושתי התפרקויות במוסקבה ברבע הגמר שבהן המשחק נגמר אחרי רבע אחד. כנ''ל אגב במשחק של מכבי בויטוריה. אפשר להוסיף גם את איך שמכבי נראתה בפיינל פור של קופל באותה שנה. ביינום שוב עשה מה שהוא רוצה. לגבי האטרקטיביות של פנר- מכבי, סיינה, ריאל מדריד, צסק''א, ברצלונה, אולימפיאקוס, פאנאתנייקוס נחשבים בעיני מקומות אטרקטיביים יותר. בסופו של דבר פנר זה המיד לבל של היורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 12:46 am 
Junior

ארז אדלשטיין אכן טקטיקן מעולה, בלי שום ציניות. האיש מבין כדורסל.

לגבי שאר ההודעה שלך - נו, בסדר. תוריד את אולימפיאקוס, כבר לא באיזור הזה. תוריד גם את סיינה, הייתי עובר לגור שם מחר אבל הם לא משלמים כמו באיסטנבול, אפילו לא קרוב. בקיצור, מצאת 5 קבוצות. אפשר להסתער על ברלין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 12:49 am 
Senior

נו, לפי הרציונאל של כמה שמשלמים הייתי מכניס גם את מילאנו ואפס במקום מכבי.(מילאנו זה גם מקום מדהים). זה לא המדד היחיד לאטרקטיביות של מועדון. בעיני קהל, מסורת ושאיפות זה פרמטרים שחייבים להתחשב בהם. ואת זה אין לפנר.

לגבי ארז- זה ממש לא היה בציניות וחבל שהוא לא בליגה. האיש מבין כדורסל ומבין בשוק האירופאי יותר מרוב המאמנים בארץ, שלא מעט מהם משחקים כדורסל של פיק אנד רול ועוד פיק אנד רול(*שיעול* קטש *שיעול*).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 1:05 am 
Junior

לפנרבחצ'ה אין קהל? איפה אתה חי, תגיד לי? יש להם בסיס אוהדים ענק מהכדורגל ו12 אלף צופים בכל משחק. אולי קבוצת הכדורסל עם בסיס האוהדים הכי גדול באירופה, אני לא צוחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 1:09 am 
Senior

איפה טענתי שאין להם קהל? טענתי שאטרקטיביות של מקום מורכבת מכמה דברים. מסורת יש להם יותר מאולימפיאקוס או מסיינה? שאיפות? על הדרך, זה גם איסטנבול. אומנם מקום מאוד אטרקטיבי לישראלים אבל אני אישית הייתי מעדיף לגור בסיינה. עובדתית אתה לא רואה מאמנים גדולים או עם רקורד מגיעים לשם. יכול להיות שהם פשוט מעדיפים מקומיים אבל כנראה שזה לא כל הסיפור כי אתה רואה את הרמה של המאמנים הטורקים שאני אישית אף פעם לא התלהבתי ממנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 1:16 am 
Junior

shachaf78 כתב:
בעיני קהל, מסורת ושאיפות זה פרמטרים שחייבים להתחשב בהם. ואת זה אין לפנר.

לא נורא. גם מסורת ושאיפות בהחלט יש שם. לילה טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 1:26 am 
Senior

אתה משווה מסורת של מועדון שהגיע 4 פעמים לפיינל פור ודורס את הליגה שלו די בקביעות כמו סיינה, ומועדון עם תואר יורוליג ברזומה וכמות מכובדת של פיינל פורים וגמרים כמו אולימפיאקוס לקבוצה שהשיא שלה זה הגעה לרבע הגמר? לגבי שאיפות, זה לא ממש ניכר בהתחתמות שלהם בשנים האחרונות. לקבוצה שמארחת פיינל פור היית מצפה שתעמיד סגל שמסוגל להגיע לשם. פנר, גם בבית הכי נוח מבין ה-4, כנראה תמצא את עצמה בחוץ כבר בטופ 16. היריבה העירונית, לעומת זאת, בנתה סגל שכן היה מסוגל לעשות דברים טובים לו היה לו מאמן נורמלי.מהסגל של פנר אני לא חושב שמישהו ציפה ליותר מרבע גמר בתסריט הכי אופטימי שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 2:10 am 
Sophomore

דייבי ג'ונס כתב:
ולגבי הסגל שלו, אתה לא באמת יכול להגיד את זה ולשמור על ארשת רצינית, נכון? הביא 4 זרים ב50 אלף דולר או לא יודע כמה (אחד מהם מהליגה השנייה), הישראלי הבכיר שלו זה ניצן חנוכי והחל מהשחקן ה7 ברוטציה הוא משחק עם בוגרי הנוער של המועדון. לא בכיוון בכלל של אשקלון (לימונד לבד עולה בערך כמו כל הקבוצה, על מה אתה מדבר?), גם לא של חיפה או חולון.

חנוכי אמנם הישראלי הבכיר, זה אמנם אחד מהישראלים הבכירים הכי פחות מרשימים שיש, אבל עדיין, אם אני לא טועה הוא בעונת שיא, ואין הרבה גארדים ישראלים יותר טובים ממנו בליגה (שהם לא במכבי).

עמית בן דוד - אחלה גארד עם ים ניסיון.

אייל שולמן - היה ה MVP של הליגה הלאומית (אם אני לא טועה). אני פשוט חושב שאפי קובר/מפספס אותו.

איגור נסטרנקו - גבוה לגיטימי מחליף לליגה שלנו, זה מספיק שמשחקים פעם בשבוע.

*נזכור גם שבתחילת העונה היה להם את עמית תמיר.

אז אני מסכים שבגזרת הישראלים יש נחיתות מסוימת בין הישראלים של ראשון לישראלים של אשקלון,
אבל עדיין, רוב קבוצות הליגה הם פחות או יותר באותו מעמד של ישראלים חולון-נתניה-חיפה (כולל לנדסברג)-ראשון-השרון-אשדוד -הבקעה.
כמה הישראלים כבר משפיעים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 4:42 am 
Senior

מה זאת אומרת? בחיפה השחקן הכי חשוב (והכי תורם) הוא ישראלי, בחולון בלי רוט אין קבוצה בכלל (וכשהוא לא טוב הם מפסידים), באשדוד הקבוצה תלויה המון בטפירו. איך אפשר לשים את חולון, אשקלון, חיפה ואפילו אשדוד באותו מעמד כמו ראשון, נתניה, הבקעה ובטח ובטח השרון (שהישראלי המוביל שלה זה משהו שדומה לחיקוי של שחקן כדורסל בבובה של לילה). מבחינת הישראלים מדובר בליגה אחרת, גם מבחינה כספית (ישראלים שעולים 150 אלף דולר נטו ומעלה, חוץ מטפירו כמובן שעולה פחות). וההשפעה שלהם בהתאם.

בו נגיד ככה, אם היית מחליף את הישראלים של ראשון עם הישראלים של כל אחת מ4 הקבוצות האלה, אתה לא חושב שהם היו קבוצה הרבה יותר טובה ומסוכנת? אולי חוץ מאשדוד אני חושב שהתשובה היא ברורה מאד. שים את לאנדסברג, רוט או לימונד במקום חנוכי בראשון, ולפחות על הנייר (כי כדורסל לא משחקים בנייר, זה חיבור ועוד הרבה דברים כמובן) מדובר בקבוצה הרבה יותר טוב מהקבוצה הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 11:29 am 
Hall of Famer

אפי כמעט תמיד מוציא מים מהסלע מהקבוצות שלו שבעשור האחרון היו עם תקציבים נמוכים והוא הביא אותם לצמרת הכדורסל בישראל(ראשלצ',בני השרון),הוא גם יודע לבחור זרים איכותיים בגרושים.מאמן מעולה,נקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 11:51 am 
Junior

אהוד, על הכיפאק. אני זורם איתך. רק תודיע בבקשה לשולמן ונסטרנקו על השינוי הרטרואקטיבי במעמד שלהם, כדי שיזכרו לדרוש בחוזה הבא 25 אלף דולר לחודש וסעיף יציאה לאן.בי.איי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 11:55 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מתי אנשים יבינו שציניות, ואחותה הדפוקה ההגחכה, זו טקטיקת ויכוח דפוקה לחלוטין (ושוב סליחה על הרצינות)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 12:00 pm 
Senior

לא יודע לגבי ראשון לציון, בשרון מי שהביא לאפי את הזרים זה אקוניס. ולקחת קבוצה עם ניילון, בלצ'ר(2 איכותי בזמנו) וסיסה לפיינל פור הישראלי זה ממש לא להוציא מים מהסלע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 12:07 pm 
מנהל פורום

העובדות הנוספות הן שלמרות שאותו אקוניס המשיך להביא זרים למאמנים שלו, מאז שאפי עזב בני השרון לא הצליחה להגיע לפיינל פור. למרות שלשמיר למשל היה סגל זרים נוצץ לא פחות מלאפי.

אגב, מביאים כאן את חולשת הישראלים של ראשון (או של בני השרון בזמנו) כאינדיקציה לחולשת הקבוצות של אפי, בעיני זו אינדיקציה הרבה יותר טובה להבנה שלו של איך קבוצה צריכה להיבנות - בראש ובראשונה סביב זרים טובים ויעילים, וסביבם סגל ישראלי אפור שמוכן לעשות עבודה שחורה ולא מצפה לשחק כינור ראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 12:08 pm 
Junior

גם אני שמעתי את הסיפורים על אפי שלא בוחר זרים, אקוניס הסקאוט הסנסציוני ושאר ירקות. בפועל אפי כבר כמה שנים ברישון, לא יודע מי בוחר לו את הזרים שם (קליסקי?) אבל העובדה היא שלא משנה מי מגיע, יש שם קבוצה. אפשר (ואולי אפילו צריך) לבקר את אפי שלא מספיק מכיר את השוק, בדרך-כלל בוחר שחקנים שכבר עברו בליגה והוא יודע מה הם יכולים לתת, אבל אי אפשר לקחת ממנו את זה שהוא תמיד מצליח לחבר את החלקים לכדי שלם משמעותי ולהוציא מהשחקנים שלו, גם הזרים, מחויבות אמיתית לשחק. בהגנה. זה לא משהו טריביאלי בכלל-בכלל בליגה שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 12:11 pm 
Junior

ראובן - אני מסכים, רק שזאת נשמעת לי יותר כמו הבנה שלך ופחות של אפי. תן לו כסף להביא ישראלים בכירים ותאמין לי שהוא יהיה בסדר גמור עם מאיר טפירו בקבוצה. כבר ראינו את זה, למען האמת.

כשאין לך אפשרות להביא את מאיר, אז אתה הולך על זר יעיל וסגל ישראלי אפור ולא מוציא 80 אלף דולר על משה מזרחי. עם זה אני מסכים בהחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 12:22 pm 
Senior

דייבי ג'ונס כתב:
גם אני שמעתי את הסיפורים על אפי שלא בוחר זרים, אקוניס הסקאוט הסנסציוני ושאר ירקות. בפועל אפי כבר כמה שנים ברישון, לא יודע מי בוחר לו את הזרים שם (קליסקי?) אבל העובדה היא שלא משנה מי מגיע, יש שם קבוצה. אפשר (ואולי אפילו צריך) לבקר את אפי שלא מספיק מכיר את השוק, בדרך-כלל בוחר שחקנים שכבר עברו בליגה והוא יודע מה הם יכולים לתת, אבל אי אפשר לקחת ממנו את זה שהוא תמיד מצליח לחבר את החלקים לכדי שלם משמעותי ולהוציא מהשחקנים שלו, גם הזרים, מחויבות אמיתית לשחק. בהגנה. זה לא משהו טריביאלי בכלל-בכלל בליגה שלנו.

לא יודע אם זה נאמר בציניות או לא, אבל אקוניס באמת סקאוט מצויין או עם קשרים טובים מאוד בארה"ב. להביא לארץ את לי ניילון, שחקן עם רקורד של עונה של 14 נק' ב-NBA, בגיל 32, למועדון כמון בני השרון(לא ירושלים או מכבי ת''א מבחינת השם בארץ) זה יפה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 2:45 pm 
Hall of Famer

אפרופו ההשוואה בין ראשון לאשקלון , דוגמא להמחשת ההבדלים בין הקבוצות "על הנייר" : באשקלון הביאו העונה את מיצ'ל ומורגן , 2 שחקנים שכיכבו באותה ראשון בדיוק בעונה שעברה . גם קילינגסוורת לדעתי הוא מהזרים היקרים בליגה .

אם כבר דייבי הזכיר את חצי גמר הגביע 2007 , זו הייתה אחת מתצוגות האימון הגדולות ביותר שאני זכיתי לראות . המשחק התחיל עם מהלכי פיקנ'רול בין ניילון לסיסה ( כמה פעמים יצא לכם לראות מהלכים שכאלו בין שחקנים בעמדות 4-5 ? ) שהסתיימו ברובם בקליעה נוחה לניילון מחצי מרחק או בדאנק של סיסה . מעבר לכך , ההתמודדות עם הלחץ הצהוב ( שהגיע כמעט לכל אורך המשחק , ככה זה שהמשחק נפתח ב-2-18 ... ) הייתה מופתית , ובנויה ביסודה על הולכת הכדור של וויליאמס וניילון ( שוב , כמה פעמים ראיתם שחקנים בעמדות 4-5 מוליכים כדור התקפה אחרי התקפה ? ) מה שגרם לכך ששחקני מכבי ש"לחצו" על הכדור היו כל מיני וויצ'יץ' וארנולד במקום כל מיני בולדוגים סטייל גארסיה וביינום .

בני השרון של 2008 , סיימה את הליגה ( שדובר עליה כאחת החזקות אי פעם ) במאזן נהדר של 10-17 ( רק ניצחון אחד פחות ממכבי ת"א ! ) , וגם נתנה פיינל-פור יוצא מן הכלל ( הפסד עם הבאזר למכבי , ניצחון די קל על נהריה ) . אכן הקבוצה הזאת נתנה כדורסל הגנתי מרשים ביותר ( ממוצע ספיגה של 76 נקודות ) , ובפיינל פור ספגה 57 ממכבי ת"א ו-69 מנהריה .
כל זה קרה למרות הפציעה של בלצ'ר במהלך העונה , מה שהותיר את הקבוצה עם 4 זרים בלבד ( מכבי וחולון היו עם 6 ) ועם ספסל שכלל ( מבחינת ההיררכיה ) את גריזארד , חנוכי ( פחות טוב מגרסתו הנוכחית כמובן ) ושון מונסון .

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ה' פברואר 16, 2012 12:04 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 2:49 pm 
Hall of Famer

רק תיקון תקן- ב2007 גארסייה לא היה במכבי.

לגבי בנה"ש 2008- היא כמובן הקבוצה היחידה בארץ שעשתה סוויפ 3-0 על מכבי בעונה הסדירה. היא גם שותפה לאחד מחמשת מקרים בהם קבוצה ישראלית השיגה על מכבי לפחות 3 נצ' בעונה אחת כולל פלייאוף וגביע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 4:49 pm 
Senior

צריך רק לציין למען ההגינות שבמכבי אפי נכשל לגמריי גם בבחירת הזרים וגם במחויבות של השחקנים וזאת הייתה אחת מהקבוצות הגרועות בהיסטוריה של מכבי.
גם בראשון בעונה הראשונה ועם תקציב גדול יחסית, סגל ישראלי שכולל טפירו, בן שימול, וישראלים עם ניסיון בליגה אפי נכשל וסיים רק במקום השביעי המאכזב.
גם בעונה שעברה לא הייתה לראשון עונה גדולה במיוחד, הם סיימו במאזן שלילי את העונה אבל הצליחו בשבועיים טובים לעבור את בני השרון ולשנות את העונה שלהם.

העונה זה כבר סיפור אחר, הקבוצה התחברה ואפי כמו שכבר אמרתי עושה עונה גדולה סה"כ כשהוא באמת מצליח להוציא את המקסימום מהקבוצה שלו עד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2012 4:57 pm 
מנהל פורום

מה לא היתה להם עונה גדולה במיוחד? התייחסו אליהם כקבוצה הגרועה בליגה בתחילת העונה והם סיימו במקום החמישי (דפקו לי את הטבלה האלטרנטיבית מלמטה, להבדיל מקבוצות ידועות אחרות).

יש כנראה איזושהי התייחסות אל ראשון ואולי אל אפי כאל מובן מאליו, כי לחולון ולאשדוד של שנה שעברה התייחסו כאל סינדרלות מופלאות כשראשון צריכה להיכנס לפיינל פור כדי שיתפעלו ממנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, סאבוניס ו 42 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה