סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 6:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 1:29 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
דיוויד בלו מהרהר על פרישה מכדורסל בתום העונה:

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 16123.html

מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 1:46 pm 
Senior

מוזר להחריד, לבלו יש לפחות 3 שנים לתת ברמות האלה בעיניי. אבל האיש אף פעם לא היה בן אדם רגיל(כמה אנשים משנים שם משפחה בגיל 30 שלא מתוך נישואים?). יכול לפתור מהצד השני חלק מהבעיות של מכבי בעמדה 4 עם מאצ'באן וכנראה גם יסלול את הדרך של הלפרין חזרה למכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 2:03 pm 
Sophomore

הדרך של הלפרין גם ככה היתה סלולה בלי קשר לבלו. וגם לאנדסברג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 2:04 pm 
Senior

על לאנדסברג אני מוותר. סקורר בקבוצת תחתית בארץ שלא עושה הרבה מעבר לזה זה לא משהו שמכבי צריכים להביא. מן הסתם זה גם יהיה על חשבון זר. הוא גם לא שחקן שמתאים ליד קית' לאנגפורד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 4:44 pm 
Sophomore

כנראה שהציעו לו לכתוב ספר המשך ל"הסוד" או משהו כזה.
נראה לי שקצת משעמם לו בכדורסל, אני מקווה שלא נראה את זה משפיע עליו בהמשך העונה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 4:56 pm 
Hall of Famer

shachaf78 כתב:
על לאנדסברג אני מוותר. סקורר בקבוצת תחתית בארץ שלא עושה הרבה מעבר לזה זה לא משהו שמכבי צריכים להביא. מן הסתם זה גם יהיה על חשבון זר. הוא גם לא שחקן שמתאים ליד קית' לאנגפורד.

כלומר על חשבון דווין סמית'? מתאים לי.

בנוגע לבלו, אני חייב לומר כמה דברים. האיש השנה, למעשה אפילו בשנתיים האחרונות הוא לא הידית המדהימה שהוא היה פעם, והוא גם לא הג'וקר שהוא היה פעם. הוא פורוורד אירופאי טוב, אבל לא באמת יותר מזה שקצת הופך את המשחק של מכבי למשחק "נמוך".
את אותם דברים אגב, חשבתי בזמנו על הנפלד (שאותו אני מעריך פחות מבלו), שגם הוא הכריח קצת את מכבי לשחק "נמוך". כאמור, לא ממש מתאים לי, ונראה לי גם שהוכח מספיק שמול קבוצות גדולות באמת, לשחק נמוך פשוט לא עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 5:10 pm 
Senior

יש מספיק סמולים בשוק(אולי העמדה הכי מלאה בשחקנים באירופה) שאפשר להביא במקום סמית' חסר התועלת. חצי מהחבר'ה ברשימה של סאנג' שחקנים חופשיים בסוף השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 5:27 pm 
Junior

נורטון כתב:
shachaf78 כתב:

כלומר על חשבון דווין סמית'? מתאים לי.

בנוגע לבלו, אני חייב לומר כמה דברים. האיש השנה, למעשה אפילו בשנתיים האחרונות הוא לא הידית המדהימה שהוא היה פעם, והוא גם לא הג'וקר שהוא היה פעם. הוא פורוורד אירופאי טוב, אבל לא באמת יותר מזה שקצת הופך את המשחק של מכבי למשחק "נמוך".
את אותם דברים אגב, חשבתי בזמנו על הנפלד (שאותו אני מעריך פחות מבלו), שגם הוא הכריח קצת את מכבי לשחק "נמוך". כאמור, לא ממש מתאים לי, ונראה לי גם שהוכח מספיק שמול קבוצות גדולות באמת, לשחק נמוך פשוט לא עובד.

איך אפשר בכלל לשים את בלו עם הנפלד באותו המשפט?? :shock:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 5:39 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי למה לא? שניהם פאוורים נמוכים. אחד הוא בעיקרון שחקן התקפה ואס מהספסל. השני הוא בעיקרון שחקן הגנה (לכאורה) מהגדולים באירופה. אבל כאמור, שניהם פאוורים נמוכים שמגבילים את הקבוצה שבהם הם משחקים\שיחקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 5:43 pm 
Junior

הנפלד הוא עילוי הגנתי, הוא אחד משחקני ההגנה הטובים ביותר שראיתי בכלל. ועצם זה שאתה כותב "לכאורה" מסביר את עמדך בעניין.

בלו הוא שחקן טוב, מעולם הוא לא יהיה אחד הגדולים שלי בשום ספר של מכבי או אירופה. בעיניי הוא לא בשיחה של הנפלד בכלל. והייתי רוצה להאמין שלא רק בעיניי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 5:44 pm 
Senior

אני לא חושב שהנפלד כל כך הגביל את מכבי. לא זוכר פאוורים שהוא לא יכל לשמור עליהם. הוא היה סותם חורים מדהים בהגנה וליד ה-2.16 מ' של נייט האפמן החיסרון בסייז שלו לא הורגש כל כך. מבחינת ריבאונד אין הבדלים מהותיים בינו לבין, נניח, ליאור אליהו העונה(עם ה-2.06 מ' שלו והידיים הארוכות). בעצם יש. להנפלד לא לקחו כדורים מהידיים. התקפית זה סיפור אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 5:52 pm 
Hall of Famer

זהו, עוד בעיה של הנפלד. ריבאונדר חלש.

סלחו לי, וכבר כתבתי זאת בעבר בפורום, נכון שהחבר'ה שחגגו על הנפלד היו מהגדולים ביותר. מירוסלב בריץ', ג'ו ארלאוקס, דין בודירוגה ואחרים, אבל הוא פשוט לא היה כזה פנומן הגנתי. סטונרוק למשל, טוב ממנו, ולא במעט. שארפ בימיו הגדולים היה ללא ספק שומר אישי טוב יותר. תמיד טענתי זאת על הנפלד - כשומר אישי הוא היה טוב, אך רחוק מלהבריק. כשומר קבוצתי, הוא אכן היה מבריק. אבל זה לא מספיק בשביל לכסות על שאר החסרונות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 6:10 pm 
Junior

הנפלד היה השומר הטוב ביותר באירופה בשנות ה90, בטח שחקן ההגנה הטוב ביותר של מכבי אי פעם. גם אישית וגם קבוצתית. נורטון, אני מעריך מאוד את הדעה שלך ואני יודע שצפית במכבי בתקופה הזאת ולכן אני אהיה זהיר - התרומה של נדב למשחק של מכבי היתה עצומה. עם כל החסרונות ההתקפיים שלו, שרבים מהם יש לציין הוא גזר על עצמו. לנדב היתה את היכולת להיות שחקן לא רע בכלל בהתקפה. הוא בחר לוותר כמעט לגמרי על הזריקה. עבודת רגליים סבירה ואינטיליגנציית משחק עצומה תמיד היו לו.

היונה אחראית לפוזשן ההגנתי הזכור לי ביותר, אולי אי פעם משחקן מכבי (טוב, בעצם השני הכי זכור) וזה דווקא היה במשחק של הנבחרת. נגד סלובניה. הוא קיבל בחילוף את נסטרוביץ' עם הגב לסל בלואו פוסט. לא השחקן הכי טכני בעולם אבל חזק, גבוה ומאוד יעיל. נדב עם עבודת הרגליים המצוינת שלו וכמובן הפיזיות והטריקים הקטנים תמרן אותו לזווית רעה, צפה מראש את הסיבוב לשמאל וקינח עם גג מהדהד. הדרך היחידה של שחקן בגובה 2 מטר בלי ניתור לחסום מוטציה של 2.15 מ' כמו נסטרוביץ', עוברת דרך הראש. זה מה שהפך אותו למה שהוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 6:17 pm 
Hall of Famer

לא אמרתי שלא היו לו הברקות, היו לו גם כמה הברקות בכמה משחקים מול סקולה, ובאופן כללי אין ספק שהיו לו כמה וכמה תצוגות הגנתיות מרשימות לאורך השנים.
אבל זה לא משנה - בסופו של דבר, היו לו גם המון נפילות הגנתיות. ועוד יותר בסופו של דבר - אני חסיד גדול של מבחן התוצאה. במבחן התוצאה, הנפלד לאורך השנים לא הגיע לכלום עם מכבי (פרט לשנתיים שלוש האחרונות שלו, כשהוא כבר היה פחות משמעותי).
שוב, אני לא אומר שהוא היה אפס. רחוק מכך. אני כן אומר שהחסרונות שלו עלו על היתרונות שלו לאורך כל הקריירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 6:30 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מתי בודירוגה חגג על הנפלד?

נורטון, לא צריך לעבוד קשה בשביל להבין כמה בלו שחקן אוברייטד וכמה ההשוואה להנפלד עושה עוול גדול לראשון. אתה עצמך כתבת שבלו בשנתיים האחרונות הוא "פורוורד אירופאי טוב, לא יותר מזה". אז מה נשאר? בלו נתן סיומת מדהימה בזכייה הראשונה של מכבי ביורוליג, ואז די שקע, ורק בהגעה החוזרת שלו למכבי (ששנתיים מהשלוש שבה די קטלת עכשיו) הוא פתאום הראה שהוא לא סתם סקורר חסר בושה שלא איכפת לו מאף אחד חוץ מעצמו, אלא שחקן אחר לגמרי שקיבל המון מחמאות מוצדקות.

לדעתי לא אתה צודק ולא אלה שכבר שמו אותו בחמישיית העונה ביורוליג בשלב כזה או אחר. אני חושב שבאמת הוא עשה בקדנציה הנוכחית שלו מהפך מרשים מכל בחינה אפשרית. אבל עדיין, להשוות אותו לשחקן שבעיני מאוד סביר שייכנס לאחת משתי חמישיות ההגנה של אירופה בכל הזמנים זה קצת מוגזם. ולא שהנפלד שחקן נטול חסרונות או כזה שלא עונה על ההגדרה של השחקן הישראלי הממוצע שמצא משבצת שבה הוא מקבל המון כסף ודקות אז למה להשתפר בתחומים החלשים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 6:32 pm 
מנהל פורום

אה, ולגבי מבחן התוצאה - הנפלד היה שחקן חמישיה ובורג סופר חשוב בקבוצה שהגיעה לגמר היורוליג ולקחת את הסופרוליג, בתקציב נמוך בהרבה מהתקציב של מכבי הגדולה. מה זה אם לא מבחן התוצאה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 6:37 pm 
Hall of Famer

נכון, אבל הוא עשה את זה כשהוא כבר התבגר, כשמכבי הובלה באופן מובהק על ידי שלושה סופרסטארים (טוב, שניים בעונה הראשונה מביניהן), ושאפילו על המקום שלו הוא נאלץ להיאבק עם קומג'ס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 6:44 pm 
Junior

זה כמובן מאוד לא מדויק.

ושוב, שחקן הגנה ברמות של הנפלד - אתה מסוגל לחיות עם תרומה נמוכה שלו באספקטים אחרים של המשחק. אגב נדב היה מוסר בחסד ואולי לא ריב' גדול אבל האימפקט שלו על הריבאונד הקבוצתי היה חשוב מאוד. בוקס אאוט ומיקום מצוין. מכבי של הנפלד והאפמן נתנה מעט מאוד ריב' התקפה ליריבות שלה וחלק גדול מהריב' של האפמן זה גם הבוקס-אאוט של נדב.

הנפלד היה השומר הטוב ביותר באירופה בדור שלו (גדול יותר משחקנים כמו פיטיס, חימנז ואחרים) ואחד הגדולים אי פעם. לא באיזור חיוג בכלל של דיוויד בלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 6:56 pm 
מנהל פורום

אז מה אם הוא עשה את זה כשהוא כבר התבגר?

אגב, גם בלו לא בדיוק ילד, ולדעתי אם ישפטו את הקריירה שלו טרום-ההגעה המחודשת למכבי, היא תהיה בטון מאוד לא מחמיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 7:00 pm 
Junior

הטענה שלו, אם אני מבין נכון, היא לא על עניין הגיל אלא שזאת כבר לא היתה מכבי של הנפלד והוא היה שולי יחסית. זאת כמובן טענה לא מבוססת - נדב היה שחקן סופר קריטי בריצה של מכבי לשני הפיינל-פורים בתחילת העשור. בחודש הראשון של העונה הוא אכן לא עלה בחמישייה, מכבי קרטעה קשות ואחרי אזשהו הפסד בסלובניה או יוון היתה שיחה עם פיני, נדב חזר למקום הקבוע בחמישייה והשאר היסטוריה. נתן עונה אישית טובה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 7:03 pm 
Senior

אני חושב שמכבי לאורך השלוש שנים של בלו לא סבלה הגנתית מהתפקוד שלו כ-4. האיש פיזי ומשחק מעל הגובה שלו. לא, הוא לא תורם חסימות או ריבאונדים אבל רוב המספרי 4 באירופה לא עושים עליו פוסט אפ בקלות והוא לא מוותר בהגנה. אחד הפלוסים שלו שהיום הוא יכול לעשות חילוף ולשמור על גארדים של היריב. פעם זה היה צד של המגרש שלא היה אכפת לו ממנו. כמובן שפעם ב... מגיע איזה לורבק שלבלו אין מה לעשות מולו, אבל רוב הפאוורים באירופה היום הם מראש שחקנים שמשחקים רחוק מהסל.

גם הנפלד ובאסטון שחקנים ששיחקו מעל הגובה האמיתי שלהם. באסטון בזכות אתלטיות,ניתור וידיים ארוכות, הנפלד בזכות התמצאות וחוכמת משחק נהדרת( הדוגמא שדייבי הביא מצויינת). מי שמשחק מתחת לגובה שלו זה ליאור אליהו(2.06 או 2.07 מ') שמעבר לחוסר פיזיות שלו גם חוטף שלשות למכביר על הראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 7:11 pm 
מנהל פורום

אליהו הוא תמונת המראה של הנפלד. שחקן שהצליח לטפח בצורה מדהימה את הכישורים ההתקפיים שלו, והבין שזה מספיק אז ויתר על השאר. בכלל, בהקשר הזה של הנפלד ואליהו ומה שכתבתי שבוע שעבר על בורשטיין, אני חושב שזה מעמיד בפרופורציה את ההשמצות שכספי (שאני לא חושב שהוא שחקן טוב משמעותית מהשלושה הנ"ל) חוטף. הוא לפחות עובד קשה כדי להשיג את שאף אחד מהנ"ל לא השיג, וגם כנראה ייזכר בסופו של דבר כשחקן טוב מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 10:49 pm 
Hall of Famer

נורטון, בריץ' חגג על נדב?

לי זכור להפך - לפחות שני משחקים סופר חלשים של בריץ' כשנדב שיתק אותו לגמרי. אאז"נ, לפחות באחד מהם הוא קלע אפס עגול ויפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 11:05 pm 
Hall of Famer

לי זכור משחק של 30 או 35 נקודות של בריץ' (לא זוכר איזה מהם, אבל אחד מהם) על אותו נדב. בודירוגה, כמובן חגג על נדב לא פעם ולא פעמיים, לדעתי, בסוף שנות התשעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 18, 2012 11:07 pm 
Senior

נדמה לי שנדב שיתק כמעט לחלוטין את בודירוגה בגמר בסלוניקי. בגמר אחריו בודירוגה קלע 27 אבל פאו הפסידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה