מה זה מעולם, כל המתאזרחים הדומיננטים האלה היו בליגה בשנה שעברה (או לפני שנתיים במקרה של רוזנפלד). היחידי שלא היה זה שייר שלא תורם כלום. ובינתיים עזבו ארנולד, קורי קאר ורוטבארט אם כבר נכניס את המתאזרחים לדיון.
שמלוקי, זה הבדל גדול מאד. כמו שאמרתי, המבחן הכי משמעותי אולי זה מבחן ההחלשות של הקבוצות, שכמו שאמרתי לדעתי יהיה קשה להתווכח ש7 מתוך 10 נחלשו, ועוד אחת נתון לוויכוח.
יש הבדל גדול מאד בין להאבק על מקום שני לבין כניסה לפיינל פור. אני שם את סיפור הפלייאוף בצד כי שם הכל יכול להיות (למשל יש סיכוי לא רע שהקבוצה ממקום שביעי השנה תעשה פיינל פור, וזה מבחינתי מראה על חולשת הליגה כי הקבוצה במקום 7 היא קבוצה חלשה עם מאזן שלילי עלוב). ההבדל הוא שהשנה יש יותר קבוצות שנאבקות על הפיינל פור בגלל הירידה ברמה ולא בכלל עליה ברמה. ראשון של שנה שעברה לא נאבקה אפילו על מיקום ב4 הראשונות בסופו של דבר, היא סיימה במאזן שלילי כשהקבוצה שמעליה סיימה במאזן חיובי לא רע בכלל (11-16 נראה לי). הקבוצה הזאת בליגה השנה הייתה נאבקת על מקומות 2-4, זה ההבדל הגדול. הקבוצה שלה השנה שלדעתי לא הייתה נאבקת על מקום ב1-4 בשנה שעברה, היא היום מועמדת לקבוצה מס' 2 בליגה. זה מראה על חולשה, חולשה, חולשה.
אתה יכול לא להסכים שירושלים וחיפה נחלשו, אבל לדעתי אתה עושה את זה סתם לשם הוויכוח ולא ממש מאמין בזה. ירושלים שנה שעברה הייתה קבוצה בדרגה אחת אם לא יותר מעל מה שהיא היום. הזיכרון או הרצון להצדיק את חולשת הליגה כנראה קצת פוגע בשיקול דעת שלך. זה היה הסגל שלהם שנה שעברה, אוחיון, נעימי, סולומון, ריץ, דאוול, רנדל, קלנסי, קוקיה חכמון ומזרחי. זה הסגל שלהם עכשיו, בראדלי, סטרוברי, נעימי, יזרעלי, מזרחי, גרונפלד, רנדל, תומאס, קוקיה וכדיר. למעשה, הם נחלשו בכל עמדה שהם החליפו בה שחקן, חוץ מהעמדה של גרונפלד ואולי כדיר. אם כל הביקורת על סולומון (שעדיין היה סופרסטאר בליגה שמסוגל לנצח משחקים לבד) וריץ (שהיה גארד מוביל בליגה) הם היו בדרגה אחת לפחות טובים יותר ממי שהגיע לשם עכשיו. שלא לדבר על האיבוד של אוחיון שהפך בינתיים להיות רכז ראשון במכבי (מראה גם על חולשת הליגה או מכבי לפחות לפי מה שראי אמר פה יותר מוקדם). יכול מאד להיות שירושלים יעשו ריצה ועוד יסיימו עם מאזן דומה לשנה הבאה ויכול להיות שלא, רק שאתה שוכח דבר אחד... זה לא חוכמה לעשות את זה בליגה כל כך חלשה (לדעתי) ולכן אולי הם יעשו.
לגביי חיפה זה מבחינתי בכלל שטות לנסות לטעון את זה. הסגל שלנו נשאר כמעט זהה לזה של שנה שעברה, ג'קסון, לאנדסברג, פאוול, ווילקרסון וסמית + בן שימול השנה, לעומת ג'קסון, לאנדסברג, רובינסון, ווילקרסון, כדיר, רוטבארט ודרק לאו. מבחינת זרים נשארנו באותו מקום, מבחינת ישראלים איבדנו את כדיר ורוטבארט שהם 2 שחקני נבחרת אם אנחנו אוהבים את זה או לא. זה החלשות של הסגל (אני לא מדבר בכלל על הסגל של תחילת העונה שכלל גם את בראטיץ ואובנון) לעומת השנה שעברה. מבחינת היכולת נשארנו אותו הדבר פחות או יותר, אבל מבחינת הסגל נחלשנו. ואני ממש לא מוציא מכלל אפשרות שהסגל של חיפה בשנה שעברה השנה היה יכול להתמודד על מקום בפלייאוף העליון.
קרו 2 דברים, אחד עזבו 2 שחקנים ישראלים מובילים לאירופה (גרין ומקל) בנוסף לשינוי החוק הרוסי. זה גרם למכבי להביא אליה את אוחיון, ולירושלים למשוך אליה את כדיר גרונפלד ויזרעלי (3 שחקנים ששיחקו בקבוצות אחרות בשנה שעברה, 2 מהם קבוצות 1-4). זה תקע את רוב הישראלים המובילים ב2 הקבוצות האלה או באירופה (שם גם אפיק עדיין משחק), והשאיר לשאר שאריות כשבכל קבוצת צמרת אחרת יש במקרה הטוב ישראלי אחד ברמה גבוה והשאר בינוניים ומטה. אם תסתכל על הסגל של נבחרת ישראל בקיץ האחרון היא מורכבת משחקני הפועל ירושלים, מכבי ת"א ושחקנים שמשחקים באירופה בלבד. אני לא חושב שהיה מצב כזה בעבר, אבל אולי אני טועה. זה כנראה ישתנה בקיץ כשרוט יכנס על חשבון נעימי, אבל המצב הזה מבחינתי אומר המון.
|