סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 6:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 116 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2012 7:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נו, אבל זה לא שגרין לא משחק ואנחנו מדברים בכאילו. הוא כן משחק, לא באיזו אימפריה אלא בקבוצת תחתית באיטליה שנלחמת נגד הירידה, ותרומתו אפסית. "מסוגל"? זה מה שהוא מסוגל, כי זה מה שהוא עושה. אין לי שום סיבה להניח שהוא היה נראה אחרת בקבוצה ישראלית, ובטח אין לי שום סיבה להניח שנוכחותו הייתה משדרגת את הליגה בכל צורה שהיא. אז אני כופר מראש בהנחה שלך שהוא ישראלי משמעותי נכון ל-2012.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2012 7:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מצד שני, חובה להזכיר שבאותה ליגה איטלקית משחק גם אחד גל מקל. שנראה טוב בהרבה אשתקד בישראל. כך שהסקה מהליגה ההיא לליגה הזו, לא כל כך הוגנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2012 7:40 pm 
Senior

שכחת רק לציין שגם הMVP של הליגה הישראלית בשנה שעברה משחק בקבוצת תחתית בליגה הזאת, מקום אחד מעל הקבוצה של גרין, ומעמיד סטטיסטיקה דומה מאד לזה של גרין ויש יגידו אפילו יותר חלשה (פר הדקות משחק). ככה שבהחלט אפשר להניח שגרין בליגה הישראלית היה יכול להיות שחקן מרכזי, אפילו הMVP אם זה מה שהMVP של הליגה שנה שעברה עושה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2012 7:52 pm 
Hall of Famer

אם כבר חוסר ההוגנות בהשוואה היא שלכם. גל מקל שיחק חלק נכבד מהמשחקים שלו שם פצוע, ולפני בערך חודש וחצי כשהפציעה הוחמרה לא הייתה ברירה והוא עבר ניתוח (מאז נדמה לי שלא שיחק כלל).
בעצם להגנתו של גרין ייאמר שגם הוא משחק פצוע, כי נכון ל-2012 זה המצב הטבעי שלו, הוא עזב את מכבי שבר כלי מבחינה פיזית (לטענתו לפחות). מקל יחלים ונשפוט אותו אז, גרין כבר לא יחלים.
אפשרות אחרת היא שגרין בעצם בריא, וכל התקופה האחרונה במכבי הייתה רק זריקת זין (בלאט כמעט אמר את זה בפירוש). אז ככה הוא משחק כשהוא בריא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2012 8:26 pm 
Senior

מקל כבר חזר לשחק והחלים מהפציעה. יותר מזה מקל לא ממש שיחק פצוע, היו מספר קטן של משחקים שבהם הוא שיחק פצוע איזה 2 משחקים שהוא ניסה ולא הצליח, לפני זה הוא היה בריא ושיחק, וגם ממוצע הדקות שלו לא רע (18) ועדיין הסטטיסטיקה פח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2012 8:54 pm 
Sophomore

האמת היא שדווקא במשחק היחיד מאז שמקל חזר הוא היה לא רע בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 19, 2012 9:04 pm 
Senior

גם לפני הפציעה היו לו משחקים לא רעים, אבל סה"כ הסטטיסטיקה שלו חרא. גם ליניב גרין היה משחק של 16 נק' ו 16 דקות לפני כמה שבועות ואיזה תקופה לא רעה...

וראי, בדקתי רק בשביל שנדייק (אתה אוהב שבודקים לא?), מקל שיחק בידיוק משחק אחד פצוע בליגה האיטלקית (שם הקבוצה שלו קבוצת תחתית), שהוא שיחק 2 דקות. במשחק לפני זה הוא שיחק 28 דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 12:59 am 
Hall of Famer

זה שהוא שיחק 28 דקות לא אומר שהוא שיחק בריא... למעשה הוא שיחק פצוע כבר כמה שבועות, מין "דורבן" שהתפתח לדלקת עד כדי צורך בניתוח. אני לא רופא, אבל סבלתי מדורבן בעצמי, ודורבן זה לא משהו שמתפתח לדלקת חריפה כל כך בתוך שבוע - בטח לא אצל ספורטאי מקצועני שמקבל טיפולים שוטפים ברמה שאתה ואני לא מקבלים. זה דבר שמתפתח על פני שבועות, מן הסתם כל פעם החמיר קצת. אם זה הגיע לרמה שצריך ניתוח באמצע העונה, הוא היה במצב לא טוב כבר כמה שבועות לפני זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 1:08 am 
Senior

מכיוון שאתה מן הסתם לא דיברת עם מקל ויודע שהוא שיחק פצוע, אז אין מה להסתמך מלבד הסטטיסטיקה שאומרת שאם הוא שיחק כל כך הרבה הוא בטח לא היה פצוע. הסטטיסטיקה שלו בשבועות האחרונים לפני שהוא יצא לניתוח לא הייתה שונה מהסטטיסטיקה בתחילת העונה. עוד רגע גם תספר שהוא בכלל היה פצוע כל העונה. נו באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 1:59 am 
Hall of Famer

קוף , אז מקל וגרין עזבו לאירופה - הגיעו במקומם לימונד ( על תקן מקל ) ושייר ( על תקן גרין ) .
בהחלט יכול להיות שהליגה נחלשה השנה במעט , אבל הטיעונים שלך שגויים בעיני . טיעונים יותר טובים הם הירידה בכמות הזרים ( לרוב קבוצות שהחזיקו 5-6 זרים יהיו טובות/עמוקות יותר מאלו המחזיקות 3-4 השנה , למרות החוק הרוסי שהיה קיים ) , ובזה שהתווספה עוד קבוצה לליגה , שלקחה אליה כמה שחקנים שאחרת סביר שהיו בקבוצות אחרות , ומשפרים במעט את המצב .
אני לא רוצה להיכנס להשוואות פנים-קבוצתיות לעומת שנה שעברה . לטעמי חולון ואשקלון התחזקו , ואני לא רואה קבוצות שנחלשו באופן מיוחד פרט לבני השרון . ( מכבי לא בדיוק רלוונטית , הסגל של חיפה פחות מעניין מצורת המשחק והתוצאות , וגם לגבי ירושלים אני לא סגור לגמרי - אם כי כמובן שחובת ההוכחה עליהם כי כרגע הם במאזן של 50% ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 2:02 am 
Junior

shachaf78 כתב:
איזה ישראלי מכבי הביאה במקום גרין?

אלון שטיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 2:20 am 
Senior

הטיעונים שלי הם רבים, לא רק דבר אחד, ובסופו של דבר כולם מגיעים לאותה שורה תחתונה. זה לא משנה למה, איך כמה ומתי. לדעתי הליגה השנה פשוט הרבה יותר חלשה, הקבוצות יותר חלשות, הכדורסל יותר גרוע, וקשה לי להבין מישהו שחושב אחרת אם להגיד את האמת.

גם אמרתי שזה שילוב של 2 דברים, אחד של עזיבה של שחקנים (גם רוטבארט עזב, גם הוא שחקן נבחרת עדיין), והשני הירידה ל4 זרים שגרמה ל2 הגדולות בליגה לקחת את כל הישראלים הטובים כמעט אליהם. שוב, המצב שבו נבחרת ישראל מורכבת רק משחקני הפועל ירושלים, מכבי ת"א ושחקני שמשחקים באירופה זה מצב שלדעתי לא היה פה מעולם בשנים האחרונות. בנוסף לשחקנים שעזבו לאירופה ולזה, אל תשכח שיש גם מאסה גדולה של שחקנים ישראלים מרכזיים שפרשו כמו ששון, ארנולד, קורי קאר שירד לליגה שניה וכו'.

ברור שאתה לא רוצה להכנס להשוואת הפנים קבוצתיות, כי הם אחד הדברים העיקריים פה. אמרתי שחולון ואשקלון התחזקו, אז זה לא ממש דוגמא. כל שאר הקבוצות לדעתי נחלשו, מי יותר ומי פחות זה לא משנה, הם נחלשו. היחידה מבחינתי שאפשר להתווכח עליה היא ראשון, וגם שם אני חושב שהיא נחלשה לעומת השנה שעברה (היא נהנת מהליגה המאד חלשה שיש פה השנה, וחלק מזה גם גורם לה להראות טוב יותר ממה שהיא).

בשורה התחתונה זה לא ממש משנה. אני חושב שהליגה נחלשה מאד השנה, אני חושב שקשה להתווכח עם זה (זה לא אומר שאסור), אני חושב שקבוצות שהשנה בצמרת בשנים קודמות לא היו מדגדגות את הצמרת. אני לא מדבר אפילו רק על השנה שעברה (שאני שוב מזכיר, נחשבה שנה מאד חלשה סה"כ... עד שזה גרם לשינוי החוקים ל4 זרים בשביל לשנות את המצב), תלך שנה אחורה, ועוד שנה אחורה, אני מתקשה לראות אחת קבוצה מקבוצות הצמרת העונה נאבקת על מקומות 1-4 באחת מהשנים האלו (בפלייאוף הכל יכול להיות, וככה גם יכול להיות השנה במיוחד כי הקבוצות חלשות, אני לא יופתע לראות את אשדוד או הבקעה עוברות כל קבוצה בצמרת בפלייאוף).

הרמה השנה פשוט חלשה, יותר שיוויונית, אבל חלשה. למשל בשנה שעברה בפלייאוף הקבוצות שסיימו ב1-4 לא היה לאף אחד ספק שהם הקבוצות הכי טובות ושהם יעברו את סדרת הפלייאוף שלהם בקלות למשל. וזה למרות שראשון, אשדוד, ואפילו חולון היו קבוצות לא רעות בכלל. אז ראשון הפתיע בגדול ונתנה שבועיים אדירים והצליחה לעבור קבוצה טובה יותר, אבל זאת הייתה הפתעה גדולה. השנה למשל אם כל אחת מהקבוצות במקומות 2-4 יפסידו לקבוצות מתחת זה לא יחשב הפתעה כמעט. מהצד שני זה מראה על חולשת הליגה, אין קבוצות טובות, יש שלל קבוצות בינוניות. אני בטוח שיקום החכם שיגיד שזה מראה על חוזק הליגה אולי, אני לא חושב ככה. אני חושב שמי שרואה ומסתכל על הליגה לא יכול שלא לחשוב באמת שהליגה נחלשה השנה, שהרמה ירודה, ושלא נראה שזה הולך להשתפר בקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 2:45 am 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
מכיוון שאתה מן הסתם לא דיברת עם מקל ויודע שהוא שיחק פצוע, אז אין מה להסתמך מלבד הסטטיסטיקה שאומרת שאם הוא שיחק כל כך הרבה הוא בטח לא היה פצוע. הסטטיסטיקה שלו בשבועות האחרונים לפני שהוא יצא לניתוח לא הייתה שונה מהסטטיסטיקה בתחילת העונה. עוד רגע גם תספר שהוא בכלל היה פצוע כל העונה. נו באמת.

למה אני צריך לדבר עם מקל, מן הסתם או שלא מן הסתם? אין רדיו? אין תקשורת? היה ראיון עם מקל באחת מתכניות הרדיו כשהוא יצא לניתוח ודיברו איתו ארוכות על מה קרה לו. מה זה דורבן כאמור אני יודע על בשרי, וכשהיה לי את זה גם קראתי על זה ומה גורם לזה. הוא סחב כדי לנסות להימנע מניתוח באמצע העונה, אבל אם דורבן מגיע לדלקת רצינית עד כדי ניתוח - אז כן, הוא היה פצוע במשך כמה שבועות, כל פעם קצת יותר.

יניב גרין, לעומת זאת, כנראה קצת יותר פצוע כל הזמן. או שלא, אם שואלים את בלאט למשל, ואז המצב אפילו עוד יותר גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 3:14 am 
Senior

אז חבל שלא בדקת את הדברים שלך. זה מה שגל מקל בעצמו כתב לערן סלע ששאל מה קורה איתו.

ציטוט:
היי ערן, אני פצוע מאז המשחק נגד ביילה (יום שבת שעבר). יש לי כאבים חדים בכף רגל ימין באיזור העקב. עשיתי אמ.אר.איי ויש לי שם סוג של דורבן . מחר אני מתחיל סדרה של טיפולים בגלי הלם שאמורים לפתור את הבעיה.

"החמצתי עד עכשיו שלושה משחקים כולל מונטגרנארו שבו עשיתי ניסיון לעלות לשחק, אבל אחרי דקה הבנתי שזה לא זה. מקווה שהטיפול מחר יעזור ואני אהיה כשיר ליום שבת נגד רומא. סליחה שלא יצא לי לכתוב עד עכשיו, פשוט לא הייתי במוזה של לכתוב אם אתה יכול להבין. אני באמת צריך להעלות ידיעה בארץ שאני פצוע, כי הרבה אנשים מצלצלים לשאול מה קורה".

המשחק מול ביילה אם אתה שואל זה המשחק שבו הוא שיחק 28 דקות. רק לאחריו עשו לו בדיקה וגילו שיש דורבן, הוא ניסה דברים אחרים לתקופה מסויימת ושלא הצליח אז הוא כנראה הלך לניתוח. הדברים שלו (לא שלי) אי אפשר להתרשם שהוא היה פצוע לפני או שיחק פצוע, מלבד במשחק ההוא שהוא שיחק 2 דקות (המשחק מול מונטגרנארו).

אם יש לך משהו שאומר אחרת או את מקל שאומר שהוא שיחק פצוע לפני זה אני ישמח לראות. מהדברים פה משתמע שהכאבים והבעיות התחילו רק אחרי אותו משחק מול ביילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 3:32 am 
Hall of Famer

אין לי טקסט אחר כי את הראיון איתו שמעתי ברדיו, אבל מה זה דורבן אני יודע (כאמור גם אישית וגם מקריאה), ואני לא מכיר מצב שדורבן מתפתח בבת אחת מכלום לרמה ששום דבר חוץ מניתוח לא עוזר. זה שבמשחק מול ביילה הכאב כבר הפך בלתי נסבל עד כדי כך שאי אפשר בכלל עוד לשחק לא אומר שהוא התחיל אז. דורבן אתה מרגיש הרבה לפני שהכאב מגיע לרמה כזו, והרבה לפני שהוא מגיע למצב ששום טיפול לא עוזר אפילו להקל עליך (יש עוד טיפולים חוץ מגלי הלם) ורק ניתוח יכול לרפא אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 3:51 am 
Senior

רק שהוא לך הלך לניתוח אחרי אותו משחק, הוא נפצע בביילה, עשה ניסיון לשחק שבוע אחרי, לא הצליח, הלך לסידרה של טיפולים שגם כנראה לא הצליחו ואז הלך לניתוח (נראה לי, אפילו לא בטוח בזה, יכול להיות שבכלל הוא לא הלך לניתוח).

הדברים פה זה לא אני אומר, זה גל מקל אומר. אתה לא שומע ממנו שום דבר על זה שהוא משחק שבועות עם כאבים ורק אז זה נהיה בלתי נסבל, אתה גם לא שומע ממנו שלפני המשחק מול ביילה היו לו כאבים או שום דבר דומה. הוא אומר פה שרק אחרי המשחק מול ביילה הוא הלך לעשות MRI ואז גילו שיש לו סוג של דורבן (אני לא מניח גם שאתה יודע איזה סוג וכו') והוא אמור להתחיל סידרה של טיפולים שתפתור את הבעיה (אז הוא לא חשב שהוא צריך ניתוח אפילו, וזה היה אחרי שהפסיד כבר כמה שבועות). אם היו לו כאבים ודורבן ברגל שהוא ידע עליהם הוא היה אמור לעשות MRI ולדעת על זה לפני המשחק מול ביילה. מהדברים שלו בהחלט ניתן להבין שהוא נפצע אחרי המשחק הזה ורק לאחריו גילו שיש לו משהו כזה. ככה שבין אם זה התפתח לאט או מהר, היום או אתמול, עד אותו משחק שהוא שיחק 28 דקות זה כנראה לא הפריע לו מספיק אפילו בשביל להצריך בדיקה.

זה שאתה החלטת שהוא שיחק פצוע וזה פגע ביכולת שלו לא אומר שאני צריך לקבל את זה. אם גל מקל לא רומז שזה אפילו המצב, אז בטח שאני לא ייקח את זה על סמך ההחלטה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 116 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס ו 36 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה