הטיעונים שלי הם רבים, לא רק דבר אחד, ובסופו של דבר כולם מגיעים לאותה שורה תחתונה. זה לא משנה למה, איך כמה ומתי. לדעתי הליגה השנה פשוט הרבה יותר חלשה, הקבוצות יותר חלשות, הכדורסל יותר גרוע, וקשה לי להבין מישהו שחושב אחרת אם להגיד את האמת.
גם אמרתי שזה שילוב של 2 דברים, אחד של עזיבה של שחקנים (גם רוטבארט עזב, גם הוא שחקן נבחרת עדיין), והשני הירידה ל4 זרים שגרמה ל2 הגדולות בליגה לקחת את כל הישראלים הטובים כמעט אליהם. שוב, המצב שבו נבחרת ישראל מורכבת רק משחקני הפועל ירושלים, מכבי ת"א ושחקני שמשחקים באירופה זה מצב שלדעתי לא היה פה מעולם בשנים האחרונות. בנוסף לשחקנים שעזבו לאירופה ולזה, אל תשכח שיש גם מאסה גדולה של שחקנים ישראלים מרכזיים שפרשו כמו ששון, ארנולד, קורי קאר שירד לליגה שניה וכו'.
ברור שאתה לא רוצה להכנס להשוואת הפנים קבוצתיות, כי הם אחד הדברים העיקריים פה. אמרתי שחולון ואשקלון התחזקו, אז זה לא ממש דוגמא. כל שאר הקבוצות לדעתי נחלשו, מי יותר ומי פחות זה לא משנה, הם נחלשו. היחידה מבחינתי שאפשר להתווכח עליה היא ראשון, וגם שם אני חושב שהיא נחלשה לעומת השנה שעברה (היא נהנת מהליגה המאד חלשה שיש פה השנה, וחלק מזה גם גורם לה להראות טוב יותר ממה שהיא).
בשורה התחתונה זה לא ממש משנה. אני חושב שהליגה נחלשה מאד השנה, אני חושב שקשה להתווכח עם זה (זה לא אומר שאסור), אני חושב שקבוצות שהשנה בצמרת בשנים קודמות לא היו מדגדגות את הצמרת. אני לא מדבר אפילו רק על השנה שעברה (שאני שוב מזכיר, נחשבה שנה מאד חלשה סה"כ... עד שזה גרם לשינוי החוקים ל4 זרים בשביל לשנות את המצב), תלך שנה אחורה, ועוד שנה אחורה, אני מתקשה לראות אחת קבוצה מקבוצות הצמרת העונה נאבקת על מקומות 1-4 באחת מהשנים האלו (בפלייאוף הכל יכול להיות, וככה גם יכול להיות השנה במיוחד כי הקבוצות חלשות, אני לא יופתע לראות את אשדוד או הבקעה עוברות כל קבוצה בצמרת בפלייאוף).
הרמה השנה פשוט חלשה, יותר שיוויונית, אבל חלשה. למשל בשנה שעברה בפלייאוף הקבוצות שסיימו ב1-4 לא היה לאף אחד ספק שהם הקבוצות הכי טובות ושהם יעברו את סדרת הפלייאוף שלהם בקלות למשל. וזה למרות שראשון, אשדוד, ואפילו חולון היו קבוצות לא רעות בכלל. אז ראשון הפתיע בגדול ונתנה שבועיים אדירים והצליחה לעבור קבוצה טובה יותר, אבל זאת הייתה הפתעה גדולה. השנה למשל אם כל אחת מהקבוצות במקומות 2-4 יפסידו לקבוצות מתחת זה לא יחשב הפתעה כמעט. מהצד שני זה מראה על חולשת הליגה, אין קבוצות טובות, יש שלל קבוצות בינוניות. אני בטוח שיקום החכם שיגיד שזה מראה על חוזק הליגה אולי, אני לא חושב ככה. אני חושב שמי שרואה ומסתכל על הליגה לא יכול שלא לחשוב באמת שהליגה נחלשה השנה, שהרמה ירודה, ושלא נראה שזה הולך להשתפר בקרוב.
|