סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 06, 2024 3:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ביג פאק
הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 9:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ניקולה פקוביץ' היה הסנטר הכי טוב ביורוליג במשך לפחות שנתיים. חזרה לשנות התשעים והשמונים של סנטר דומיננטי גדול, טכני שקשה עד בלתי אפשרי לעצור בצבע. השלב הבא, הטבעי היה כמובן אן.בי.איי. העונה הראשונה לא הייתה יותר מדי מוצלחת. 16 דקות בלבד. 7.4 נק' במעל 50% זה לא רע, אבל 4 ריב' זה גם לא טוב. העונה הוא החל שוב מאחורי דרקו מיליצ'יץ' (אני חושב שגם אם ת'אביט לא ישחק יותר משחק אחד באן.בי.איי, מיליצ'יץ' תמיד יוזכר לפניו כבאסט גדול יותר). ההתחלה לא הייתה מבטיחה מדי, ואת החודש הראשון הוא סיים עם אותם 7.4 נק' ו3.8 ריב'. מאז קרה לו ולמיני הדבר הטוב ביותר. דארקו נפצע.

פקוביץ' התחיל לקבל דקות והרבה (בפאו הוא לא היה יכול לקבל יותר מדי דקות ברצף, אוברדוביץ' והכדורסל האירופאי גאונים). נכון להיום לביג פאק יש תפוקה של טופ 5 בעמדה שלו, שזה מדהים. בחודש פברואר פקוביץ' עומד על 18.3 נק' ב-61.7% מרשימים מאד. אבל הדבר המדהים ביותר שפקוביץ', שאף פעם לא היה ריב' מדהים, הפך למשאבה. 10.5 ריב' האיש לוקח ב-33.7 דקות. תמיד דיברו על כך שהסנטר הדומיננטי הוא משהו נכחד והמודל העתידי הוא משהו בסגנון של ג'ואקים נואה או טייסון צ'נדלר. אז הנה לשמחתי בהמת לואו פוסט מוכשרת, היישר מהעבר, מראה שהכדורסל הוא אותו כדורסל ומה שחשוב זאת רק היכולת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ביג פאק
הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 9:46 pm 
Senior

די מדהים. בעיקר לאור זה שפקוביץ' נראה באירופה כמו ביריון בין חלשים והוא לא הגבוה הכי טכני בעולם או עם הנתונים הכי מרשימים שיש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 9:50 pm 
Junior

פקוביץ' דווקא עם יכולת טכנית טובה, ונתונים די מרשימים. האיש סוסון יאור רציני ודווקא די נייד יחסית לגודל שלו.
כמובן שהוא נהנה מהעובדה שרוביו מריץ את ההתקפה של הוולבס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 9:58 pm 
Senior

הוא לא כזה ענק בהשוואה לסנטר הממוצע ב-NBA. מבחינת יכולת טכנית, יכול להיות שאני טועה. הגו טו מוב העיקרי שלו באירופה היה הוק שוט יעיל מהאמצע והרבה מעבר לזה לא ראיתי אותו עושה כי הוא גם לא נדרש לכך. אם משווים לגבוה השני שהגיע מהיורוליג ומאוד מצליח ב-NBA, סקולה, זה די נו בריינר. סקולה הרבה יותר טכני ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 10:00 pm 
Hall of Famer

פקוביץ' הרבה הרבה יותר פיזי מסקולה. הוא לא טכני ברמה של סקולה, אבל הוא מספיק טכני בשביל הסייז והפיזיות שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 10:01 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
(בפאו הוא לא היה יכול לקבל יותר מדי דקות ברצף, אוברדוביץ' והכדורסל האירופאי גאונים).

אין קשר ממשי,באירופה הוא היה מקבל המון שריקות לעבירות פר דקות המשחק שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 10:03 pm 
Junior

סקולה הוא הרבה יותר 4 ואין מה להשוות. ברור שהוא הרבה יותר טכני ולכן הוא גם הגיע ל-NBA. פקוביץ' זה סוג אחר לגמרי של שחקן. תשווה אותו לכל המוזוגובים ואשיקים שמשחקים בליגה ותגיד לי מי טכני ומי לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 10:16 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מה שמדהים שהוא מוריד כמות כזו של ריבאונדים ליד המשאבה האנושית לאב. ממש בארקלי ומוזס הלבנים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 11:07 pm 
Sophomore

אני חושב שההצלחה הגדולה של ביג פק במיני היא בעיקר בגלל שקווין לאב משחק הרבה מאוד בחוץ, וסה"כ הוא משלים יפה את מה שהקבוצה הזאת צריכה, ליד הרכזים היצירתיים שיש לה (רוביו, בראה) והפורוורדים האתלטיים. חוצמזה, תמיד היה ברור שהוא יכול לתרום הרבה יותר מהחבר מיליצ'יץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 12:48 am 
Hall of Famer

מה שמפתיע שאחוז הסלים שלו שנקלעים כתוצאה מאסיסטים הוא לא כזה גבוה בהשוואה לשאר הליגה. האינסטינקט הוא לייחס את זה לריקי רוביו ויכולות ניהול המשחק שלו להביא סנטר מוכשר למצבי קליעה קלים. להלן שיעור הקליעות באזור הצבע שנקלעות מאסיסטים אצל הסנטרים המובילים בליגה:
ג'רמיין אוניל - 87%
מרסין גורטאט - 84%
טייסון צ'נלדר - 78%
ברנדון הייווד - 71%
זאזא פצ'וליה - 71%
טיאגו ספליטר - 70%
אנדרו ביינום - 70%
ג'ואקים נואה - 69%
מארק גאסול - 68%
ננה - 67%
פקוביץ' - 66%

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 2:00 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
מה שמפתיע שאחוז הסלים שלו שנקלעים כתוצאה מאסיסטים הוא לא כזה גבוה בהשוואה לשאר הליגה. האינסטינקט הוא לייחס את זה לריקי רוביו ויכולות ניהול המשחק שלו להביא סנטר מוכשר למצבי קליעה קלים. להלן שיעור הקליעות באזור הצבע שנקלעות מאסיסטים אצל הסנטרים המובילים בליגה:
ג'רמיין אוניל - 87%

מרסין גורטאט - 84%
טייסון צ'נלדר - 78%
ברנדון הייווד - 71%
זאזא פצ'וליה - 71%
טיאגו ספליטר - 70%
אנדרו ביינום - 70%
ג'ואקים נואה - 69%
מארק גאסול - 68%
ננה - 67%
פקוביץ' - 66%

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 2:17 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
(בפאו הוא לא היה יכול לקבל יותר מדי דקות ברצף, אוברדוביץ' והכדורסל האירופאי גאונים).

אני מבין את העקציה לפאו, אבל יש לזה סיבה די טובה.

פאו (במיוחד בעבר) בנתה סגל של 12 שחקנים ברמות הגבוהות ביותר.

אז אוברדוביץ' היה צריך לתמרן עם החילופים שלו, על מנת שגם שחקנים כמו צארצאריס יזכו לראות דקות משחק מכובדות.
אני מניח שהמון חילופים שעבורים בראש של אוברדוביץ' הם חילופים חברתיים.
אפשר לשאול שאלה אחרת כמו "האם קבוצה כמו פאו (או כל קבוצה אירופאית אחרת שמשחקת רק בשתי ליגות) באמת צריכה סגל של 12 שחקנים טובים?",
אבל זה כבר דיון אחר לחלוטין.

אגב, פקוביץ' שחקן טוב, אבל אני די משוכנע שהפיק הזה שבו הוא נמצא יסתיים בקרוב.

אני מאמין שהממוצעים שלו יתיצבו על 10-12 נק' אם הוא ימשיך לפתוח בחמישיה.
הוא לא שחקן של 16-18, בטח לא שלידו משחק גבוה דומיננטי אחר כמו קווין לאב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 2:21 am 
Senior

ואפשר גם להעריך את זה בעובדה שהפערים מאד הצטמצמו בNBA מול אירופה. אם רוביו עושה נקודות בNBA כאילו הוא בנוער, ואחר הצהריים נדהמתי כשראיתי את התקצירים בערוץ הספורט שאליסובה נתן משחק של 29 נק' ו 25 ריבאונדים (בערך מה שהוא עושה בחודש ביורוליג), כנראה לעשות נקודות ולהעמיד ממוצעים בNBA זה לא קשה כל כך בימינו ואין מה להתרשם מזה יותר מידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 2:36 am 
Hall of Famer

לא יודע, לי אישית אין ספק שהדקות שמחולקות באירופה ב 6-7 שנים האחרונות גובלות בטמטום. הן גובלות בטמטום, לא רק בגלל שהשחקנים הכי טובים שלך לא משחקים מספיק, אלא גם בגלל שכך לא נוצרת הזדהות אמיתית עם הכוכבים (אלא אם כן מדובר בפנומנים אמיתיים כמו נבארו).
קבוצה אמורה להיות עם סופרסטאר, שני אולסטארים, כמה משלימים חביבים וכמה רול פליירים. לא קבוצה שכל כולה המון שחקנים טובים כך שהמאמן לא יודע למי לתת לשחק ולמי לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 3:47 am 
Sophomore

נורטון כתב:
לא יודע, לי אישית אין ספק שהדקות שמחולקות באירופה ב 6-7 שנים האחרונות גובלות בטמטום. הן גובלות בטמטום, לא רק בגלל שהשחקנים הכי טובים שלך לא משחקים מספיק, אלא גם בגלל שכך לא נוצרת הזדהות אמיתית עם הכוכבים (אלא אם כן מדובר בפנומנים אמיתיים כמו נבארו).
קבוצה אמורה להיות עם סופרסטאר, שני אולסטארים, כמה משלימים חביבים וכמה רול פליירים. לא קבוצה שכל כולה המון שחקנים טובים כך שהמאמן לא יודע למי לתת לשחק ולמי לא.

אני מסכים, פשוט הבאתי את האמירה הזאת כדי להראות את הצד האחר.

אני גם חושב שאם מכבי משחק בשתי ליגות (שאחת מהן היא הליגה הישראלית), והשנייה היא היורוליג שגם בה המון משחקים הם לא מהמשובחים (מול כל הלובליאנות למניהן),
אז לא צריך סגל של 12 שחקנים טובים. זה בזבוז כסף עצום.

אולי הקבוצות היחידות שסגל של 12 שחקנים הוא אופטימאלי בשבילן, אלו הקבוצות היורוליג הספרדיות, שמה הליגה המקומית היא חזקה ביותר.

מצד שני, אפשר לומר שכל מי שזוכה בשנים האחרונות בתהילה אלו הקבוצות העמוקות - ברצלונה, צאסק, מכבי ופנא. ולא כל הקבוצות של 10-9 שחקני סגל (כמו רומא למשל).
אז ככה שכנראה עומק הסגל משתלם בסופו של דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 9:29 am 
Junior

עומק מאפשר לך להקטין את אחוזי ההצלחה בבחירת שחקנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 9:56 am 
Hall of Famer

דווקא מכבי שזכתה לא הייתה עמוקה כמו האחרות, כמדומני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 11:05 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אתם שוכחים את הטיעון המכביסטי הישן והטוב למה כדאי סגל עמוק - שחקן שיושב אצלך על הספסל לא ישחק בקבוצה אחרת, ככה ששווה לך להחתים איזה פקוביץ' כשחקן 12 גם אם לא תעשה בו שום שימוש (מכבי כמובן בהקשר האירופאי סתם מושמצת כאן, כי היא לא יכולה לעשות את זה בעצמה).

אני מסכים לגמרי עם נורטון שזה טמטום ומוציא את ההנאה מכדורסל ומאלץ אותך להכתיר שחקנים עם סטטיסטיקות מגוחכות של שבע נקודות ושלושה ריבאונדים לטובים בעמדה שלהם באירופה וכל זה, אבל אני לא חושב שאת הטענות צריך להפנות לפאו/צסק"א/בארסה, כי הן עצמן די מרוצות מהתוצאות של השיטה הזו. הפיתרון לבעיות מהסוג הזה זה כל מיני זוטות כמו תיקרת שכר או שאר חוקים מגבילים, ואני מודה שרק בשביל התענוג של לראות את מכבי קוראת לאמץ חוקים כאלה זה שווה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 11:38 am 
Hall of Famer

ehud כתב:
נורטון כתב:

אני מסכים, פשוט הבאתי את האמירה הזאת כדי להראות את הצד האחר.

זהו, שלא הבאת את הצד האחר, אלא בדיוק את הצד שהתכוונתי אליו. הדקות באירופה גובלות בטמטום ולמה האדון אוברדוביץ' שהוא דיקטטור על בפאו שלא צריך להשתין לכיוון של אף אחד צריך לעשות חילופים חברותיים בשביל להכניס את צרצריס מכל האנשים, כשיש לו את הסנטר הכי טוב באירופה, שהוא בלתי עציר. נכון שלאוברדוביץ' יש תואר אחד בגלל שהוא החזיק סגל של 12 שחקנים, כשתומשביץ' שלא היה פקטור במהלך העונה הפך לגיבור הפיינל פור, אבל לטעמי זה היוצא מן הכלל וסגלים כל כך עמוקים הם לא הכרחיים בכלל.

ואם נחזור לנושא, אז כמובן שלא הייתי צריך לפתוח את הנושא, כי אחרי 15 דקות הלילה פקוביץ' עיקם את הקרסול וסיים את המשחק. לפחות הוא שמר על הנתון שכל פעם שהוא מקבל לפחות 20 דקות במשחק, הוא קולע בספרות כפולות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 12:04 pm 
Hall of Famer

חכיתי למעלה משנה שפקוביץ יקבל הזדמנות. מיליציץ חוסם יותר טוב אבל התקפית פקוביץ מצויין.
באירופה שורקים כמות שערוריתית של עבירות (בעיקר לגבוהים שמרימים ידיים בהגנה. גם סופו יקבל פחות שריקות בNBA).
בקיצור אחלה שחקן. אם גורטט עושה 15 נק' למשחק. אז פקוביץ יכול בכיף להיות שחקן של 17-18 נק'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 5:38 pm 
Hall of Famer

מאז הבחור דפק עוד משחק נהדר - 15 נק' ו-12 ר' ( 8 מהם בהתקפה ! , כנראה מהחטאות של עצמו ... ) .
מה שלא הוזכר פה , זאת היד הרכה של הבחור ( 78% מהעונשין , כולל למשל 19/21 האחרונות ) .
אני לגמרי עם הקוף , לגבי "ניפוח המספרים ב-NBA" . האיש לא עבר את ה-8 ר' ריבאונד במשחק בודד באירופה , במשך 50 המשחקים האחרונים שלו ביורוליג ( כולל 7 השנה ) . ב-NBA הוא עם 8 משחקים שבהם השיג ספרות כפולות בריבאונדים מתוך 13 המשחקים האחרונים שלו .

איך הייתם מדרגים את קו הפנים לאב&פקוביץ' מבחינת הקווים הטובים בליגה ?

כתבה עם פסקה על הבחור - http://sports.walla.co.il/?w=/175/2512424

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 6:15 pm 
Sophomore

מינסוטה מאוד עמוקה בפנים: לאב,פקוביץ,מיליציץ,וויליאמס וביזלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 8:11 pm 
מנהל פורום

פקוביץ' נהדר במיני העונה. הוא פשוט חיית משחק, הולך תמיד באגרסיביות לריבאונד התקפה, לא מוותר, מקריב עבירות. הריווח במשחק ב-NBA עושה לו טוב לעומת הסגנון האירופאי. רואים שיש לו רעב בריא שמטרתו להוכיח את עצמו ועד עכשיו העונה הוא עושה את זה מצויין. לדעתי בגלל העומק היחסי של מיני בפנים (כפי שאמר יוטה), פקוביץ' יהיה בעתיד חומר טוב לטריידים. יש לו חוזה לעונה הבאה על סך 4.6 מ' דולר ולאחריה לדעתי מיני תנסה או לפתות אותו בכסף או יותר סביר תנסה לגזור עליו סיין אנד טרייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 8:36 pm 
Junior

העומק המדובר כולל סנטר אחד מלבד פקוביץ׳, וזה דרקו מיליציץ׳. נובמת..
ומאיפה המסקנה שמה שסביר שיקרה הוא דווקא סיין אנד טרייד..?
שתי המסקנות שלך מתאימות לשחקנים במצב אחר לגמרי. בתור רסטריקטד פרי אייג׳נט, אלה שהקבוצה שלהם ״מפתה אותם בהרבה כסף״ אלה הרוזים והלאבים של הליגה, שחותמים על הארכת מקסימום עוד באמצע העונה. סיין אנד טרייד מבוצע על שחקנים שגומרים חוזה, אף פעם לא רסטריקטד, ובכלל, לוגיקה מוזרה, ״מינסוטה תנסה לגזור עסקה״ שכזו ? על לברון ג׳יימס קליבלנד קיבלה בסיין אנד טרייד בחירת דראפט מאוחרת אחת.
שחקנים כמו פקוביץ׳, כמו דאנדרה ג׳ורדן למשל, מסיימים חוזה, מקבלים הצעות מהליגה, מסכימים לטובה ביותר, והקבוצה המקורית בוחרת אם להשוות את ההצעה. זה מה שסביר להניח שיקרה, לא רק שסביר, זה מסלול כמעט ודאי.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 8:55 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אני לגמרי עם הקוף , לגבי "ניפוח המספרים ב-NBA" . האיש לא עבר את ה-8 ר' ריבאונד במשחק בודד באירופה , במשך 50 המשחקים האחרונים שלו ביורוליג ( כולל 7 השנה ) . ב-

כתבה עם פסקה על הבחור - http://sports.walla.co.il/?w=/175/2512424

אתה והקוף צודקים. באמת צריך רק לספור חצי מהפעמים שבהם שחקן קוטף כדור אחרי שהוא נזרק לסל ולא נכנס. :?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 101 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה