סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 08, 2024 11:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ציוני מחצית
הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 12:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
חצי עונת אן.בי.איי דחוסה, עמוסה ובאופן כללי די מעצבנת הגיעה עלינו וזה הזמן לעשות איזה סיכומון קטנטן שיביא את כולנו לאותו דף (האמרקינזציה הזאת משתלטת על כל חלקה טובה, אפילו בדיוני אן.בי.איי השם ירחם).

הטובה

3. אוקלהומה ת'אנדר - רבים חשבו שזאת העונה שהת'אנדר יקחו את המערב. לא ברור אם דומיננטיות שכזאת הייתה בתחזית. ההופעה מול דנבר הייתה הדובדבן בקצפת.

2. מיאמי היט - ההתחלה, כמו בעונה שעברה הייתה קצת מגומגמת. ב-13 בינואר ההיט נחלו הפסד שלישי רצוף, שניים מהם אחרי הארכה ושוב עלה דיון לברון בקלאץ'. המאזן היה לא רע: 4-8, אבל לא משהו שמצופה מהקבוצה שנחשבה הטובה בליגה. מאז ההיט נשכו שפתיים, שינסו מותניים והתחילו לעבוד. היו עוד שני גמוגמונים מול מילווקי (בבתי גיל פז הזהב יש מעקב ער אחרי הסיכוי של הבאקס לתפוס את המקום השמיני בליגה), אבל סה"כ מאזן מעולה של 3-18 ורצף נוכחי של שבעה ניצחונות, שההפרש בהן לא ירד מ-12 נק'.

1. שיקגו בולס - אם הייתי אומר לכם שהרכש המשמעותי מהקיץ, ריפ המילטון ישחק שליש עונה עד כה ואז הייתי מוסיף שלוואל דנג יחמיץ 6 משחקים וישחק עם פציעה ללא ניתוח ומקנח בכך שדרק רוז יחמיץ 10 משחקים ויאבק בכאבי גב בעונה חלשה עבורו, האם הייתם נותנים לבולס מעל 20 ניצחונות בשלב זה של העונה? ובכן הבולס עם כל הבעיות והפציעות הולכים ראש בראש עם מיאמי וזה יהפך להרבה יותר מעניין כשכל הקבוצה תהיה בריאה ובכושר מלא.

הרעה

הם כל כך רעים שאני לא חושב שיש טעם להצמיד להן עוד קבוצות. הבדיחות על הקבוצה מספר 3 בצפון קרוליינה הן כבר פאסה, גם הדיבורים על כך שאת אליפות הדי-ליג הם לא יקחו. פשוט לא ברור איך מייקל ג'ורדן הצליח ליצור סגל כזה אומלל בקבוצה הכי גרועה שאני זוכר אולי מאז ומעולם - גבירותי ורבותי - השארלוט בובקאטס.

הבן זונה שעצר את הזמן

מאנו ג'ינובילי כמעט לא שיחק, דאנקן משחק 28 דקות וירד ביכולת, אבל הסן אנטוניו ספרס כמו תמיד במרכז העניינים בצמרת המערב. למרות ההפסד בעונה שעברה בפלייאוף, יש לי הרגשה שאף אחד, כולל אף אחד לא מעוניין לפגוש את קבוצת הסיניורים הללו בפלייאוף כשהם בריאים לחלוטין.

MVP

אני אלך עם מאסטר בנושא הזה. ללברון יש יותר מדי עזרה ואם הוא לא ישחק ההיט ימשיכו להיות בצמרת הגבוהה. קווין דוראנט לעומת זאת מראה שיפור בקטגוריות חשובות כמו אחוזי שדה(51.6%, הגבוה בקריירה והפעם הראשונה בה הוא חוצה את גבול ה-48%), ריב' (8.2 למשחק) ואפילו אס'. אוק סיטי ראש בראש עם מיאמי עם המאזן הטוב בליגה ולכן דוראנט אצלי הוא מספר אחד.

WVP

וורסט ווליובל פלייר, תואר שהחלטתי להעניק ואני מחלק אותו בין שני ווטרנים שקצת הרבה עושים בושות.

בפגרה אנשים חשבו שבאל.איי השתגעו ואילו דאלאס זכתה בכל הקופה, כשהמאבס קיבלו את לאמר אודום תמורת כלום וכלום. הנה מה שעשה הבחור במדים של האלופה - 7.7 נק', 4.5 ריב' והנתון המרשים מהכל - 35.7% מהשדה. לא ברור אם הלייקרס הפסידו משהו מהטרייד הזה (למעט דיבורים על הטריו המופלא של הזקנים המסריחים בצוותא עם פישר וההוא שפעם קראו לו רון ארטסט והוא ידע לשחק כדורסל), מה שכן ברור זה שאודום לא ממש שמח לידיעה שהשביתה נגמרה.

בעונה שעברה עם הטרייד דדליין היה נדמה שההוקס סגרו פינה. אתלטים כבר היו וגם פועל נהדר מתחת לסל בדמותו של הורפורד כבר היה קיים. כל מה שהיה צריך זה מנהל משחק שקול וחכם. קירק היינריך רכב בדיוק על התווית הזאת בתוספת יד מוערכת מעבר לקשת. בחצי העונה הראשונה זה עוד נראה חצי סביר, עד שהקפטן נפצע. העונה הוא חזר לשחק (אם אפשר לקרוא כך למה שהוא עושה) והזוועות מוצגות על הפארקט כל ערב.
4.5 נק', 2.7 אס',33% מהשדה ולתפארת מדינת ישראל - 24.2% מהשלוש עם 2.4 שלשות למשחק. עם כל זה לא מספיק, היינריך, שחקן של 81% מהעונשין עושה חיקוי נהדר של דווייט הווארד עם 54.5% מהקו. יש לי הרגשה שהיום ההוקס עושים מחדש את הטרייד ומביאים לאטלנטה את הגופה של מייק ביבי. לפחות הוא לא יעשה נזקים.

האיש שהפסיד הכי הרבה
הסינים אנשים מצחיקים והמילה משבר בשפה הסינית היא גם הזדמנות. ב-99 דיוויד סטרן לבש את זקן האיומים שלו והפך את משבר השביתה להזדמנות שהפכה אותו לשריף אן.בי.איי חזק וכביר. ב-2012 זה כבר לא עבד. המשבר לא נוהל טוב, הציבור לא האמין לבעלים ולנציגם דיוויד סטרן והייתה הרגשה כללית שהאיש שעשה כל כך הרבה לאן.בי.איי צריך ללכת הביתה. אבל זה היה החלק הטוב של השנה הזאת של הקומיש. אחרי שנחתם ההסכם התחיל טירוף שוק ההעברות והלייקרס היכו ראשונים ובחוזקה - כריס פול הועבר אל הוליווד והיה אמור להיות הפנים של הקבוצה אחרי שקובי ירכב לשקיעה. זה החזיק מעמד דקה ורבע, עד שהקומיש, שמתפקד גם כבעלי ההורנטס (שמעון מזרחי לא מבין מה הבעיה עם כך) ביטל את העסקה וגמר לאל.איי את העונה וגם ליוסטון את התקווה. במהלך אחד מטומטם, יהיר ולא ברור, סטרן חיסל לעצמו במו ידיו את המורשת המפוארת שהוא בנה במשך 3 עשורים.

השחקן המשתפר של העונה

אני לא חושב שצריך לבחור שחקנים בעונה השניה שלהם לתואר הזה. גרף השיפור הוא בדר"כ טבעי ולא מראה באמת על שחקן שעבד על המשחק שלו, על המנטליות או כל דבר אחר שגרם לו לפרוץ. אי לכך ובהתאם לזאת הנה הצמד שחולקים את תואר המשתפר של העונה

קייל לאורי - לאורי היה חלק מרביעיית הגארדים של וילנובה. הכוכב מבין החבר'ה היה רנדי פוי שכרגע במהלך קריירה בינונית מינוס ומאכזבת באן.בי.איי. אלן ריי שחקן חביב באירופה ואילו מייק נרדי גם הוא באירופה. לאורי לעומת זאת נבחר לאן.בי.איי על התקן של המציק ההגנתי ושחקן ההאסל. לא רבים חשבו שהוא יכול להיות יותר מאשר רכז בקאפ טוב שמשנה את הקצב של המשחק ובעונות הראשונות בממפיס זה באמת מה שקרה. ביוסטון לעומת זאת נתנו לו את המושכות והעונה זה משתלם להם בגדול כשלאורי הפך להיות אחד הרכזים הטובים בליגה ואולי האחראי הראשי על המאזן המעולה של הרוקטס. 15.7 נק', 7.7 אס' ו-5.2 ריב' מדהימים לאיש שעם נעליים מגיע לגובה של 1.83. בנוסף הוא שיפר את הידית מהשלוש והפך לקלע אמין של 38.3%.

ריאן אנדרסון - אם כבר מדברים על ידית מהשלוש, אז ריאן אנדרסון הוא ההגדרה ההולכת על שתיים. 44% מהשלוש לצלף הלבנבן של אורלנדו והוא משלשל שלוש שלשות כל משחק, הכי הרבה בליגה. אנדרסון העונה קפץ מ-10.6 נק' עד ל-16.3 נק' והעלה את מספר הריב' שלו ל-7.7 מכובדים. בעונה של אורלנדו שהפוקוס הוא לאן הולך דווייט הווארד, התצוגות של אנדרסון הן אחת הסיבות המשמעותיות לכך שהמג'יק עדיין בצמרת.

הסיפור של השנה
ההצלחה של קבוצות עמוקות בעונה דחוסה שכ... באמת קראתם עד עכשיו ולא חשבתם שהשתגעתי או משהו? כן, גם אני נדבקתי בלינסניטי והסיפור של העונה, לא חשוב כבר מה יהיה בהמשך הדרך הוא אותו אסייתי אמריקאי חביב שהלך להרוורד וכבש את עולם הכדורסל ויותר מכך, את העיר ניו יורק.

אי לכך ובהתאם לזאת

איש השנה

ג'רמי לין. ההקבלה היחידה שאני יכול לתת לתופעת לין היא קורט וורנר שהפך תוך ארבע שנים מאורז מצרכים בסופר, שפרש מפוטבול ל-MVP של הסופרבול. העובדה שהשאלה האם כרמלו יצליח להסתגל לג'רמי לין בכלל עלתה צריכה להצביע על גודל התופעה. האיש תפס כל אוהד כדורסל עם הרקע שלו, עם סיפור סינדרלה וכן, חייבים גם להוסיף עם הכדורסל שלו. הכדורסל המעז, הלוקח סיכונים, שלפעמים נראה חסר אחריות, כן כמו שכולנו משחקים בשכונה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ציוני מחצית
הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 12:12 pm 
Junior

פוסט נהדר. במיוחד קטגורית בן הזונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 12:14 pm 
Hall of Famer

כתבה נהדרת! נהניתי מאוד לקרוא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 1:03 pm 
Junior

פוסט מעולה, כמו תמיד כיף לקרוא אותך עמוס.

בהחלט עונה מעצבנת, הכול דחוס, מהיר. לא מספיקים לנחות וכבר עפים למשחק הבא.
אישית, מאוד מתקשה לעקוב על המשחקים שם מעבר לים והקצב שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 1:42 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני דווקא לא חושב שסן אנטוניו היא הקבוצה שאף אחד לא ירצה לפגוש, לדעתי להיפך - היא הקבוצה שהכי הרבה ירצו לפגוש (בטח נגד הביתיות), בדיוק כפי שממפיס של שנה שעברה המחישה. מצד שני, עמוס הוסיף "כשהם בריאים" וזה לא כל כך סביר שיקרה.

מבחינת הקבוצה, אני חושב שלשיקגו מגיע מקום ראשון. ואלמלא הדבר המוזר שקרה בסיום המשחק במיאמי היא מן הסתם גם היתה מצדיקה את זה מבחינת מאזן.

אני לא מתכוון לצאת מגוחך ולהגיד שהלינסניטי הוא לא הסיפור של השנה (אם כי אמריקאים בדרכם בקודש יודעים להמאיס כל דבר), אבל אפשר להגדיר את זה כסיפור השמח של השנה - הסיפור העצוב זה מה שקרה לבוסטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 1:45 pm 
Hall of Famer

מה קרה לבוסטון? קבוצה שהגיל תפס אותה. מה עצוב בזה בדיוק? מה מפתיע בזה בדיוק? שום דבר דרמטי.

ברור שהבריאות היא המפתח להכול, בגלל זה הוספתי את המשפט. האם זה יקרה? לא ברור, יכול להיות שלא, אבל איך שפופוביץ' מחלק את הדקות (הלילה הושיב סתם את דאנקן ופרקר לנוח, לא בגלל פציעות) הסיכוי קיים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 2:03 pm 
מנהל פורום

בוסטון עד כמה שבועות לסוף העונה הרגילה שנה שעברה היתה קונטנדרית לגיטימית. עכשיו היא (אאל"ט) מחוץ לפלייאוף המזרח. זו קבוצה שמשחקים בה שלושה הול-אוף-פיימרז ועוד רכז צעיר ומגניב אחד. זה לבטח סיפור, לי אישית הוא גם עצוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 2:21 pm 
Hall of Famer

ראובן, בוסטון שלישית בבית שלה (ושמינית במזרח בסה"כ), עם מאזן של 15-16. הרביעית בבית, ניו-ג'רזי, עם 10-24. אתה פסימי מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 2:43 pm 
מנהל פורום

לא חושב שיש חשיבות לבית. אבל מצד שני, הדולקת העיקרית אחריה היא קליבלנד של כספי (ומילווקי) ככה שאולי באמת אין לה מה לדאוג. שנה שעברה מיאמי-בוסטון היה סידרה מדהימה ולא קלה בכלל למיאמי. מעניין מה יהיה השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 4:08 pm 
Senior

משהו ששואף לכיוון הסוויפ. מול שיקאגו יש לבוסטון יותר סיכויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 5:21 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

הייתי מוסיך למירוץ ה-WVP את רשארד לואיס. ב-26 דק' למשחק הוא קולע 7.8 נק' (39% מהשדה, 26% מ-3) לוקח פחות מ-4 ריב' ומוסר פחות מאס'. הוא פתח רק בחצי מהמשחקים כשמי שמתמודד מולו על המקום בחמישייה הוא כריס סינגלטון העלוב (ה-SF הכי גרוע בליגה לפי הסטטיסטיקה). לא רק שהוא מרוויח עשרות מיליונים, הוא גם לא תורם שום ניסיון לחבורת הדבילים מהבירה.
עוד במאכזבים דמאר דרוזאן שכולם חשבו שתהיה לו עונת פריצה אבל ירד בכל הממוצעים חוץ משלשות שם הוא עלה מפחות מ-10% בעונה שעברה ל-31% העונה (ירד באחוזים ל-2 מ-48% ל-41%).
חמישיית "הגיע זמן לתלות את הנעליים":
גארדים: דרק פישר וג'ייסון קיד.
פורוורדים: גרנט היל וריצארד ג'פרסון.
סנטר: ממו אוקור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 5:27 pm 
Hall of Famer

השאלה מה זה אומר לתלות את הנעליים.
אם אתה מתכוון לכך שהייתה לכם קריירה יפה, אבל עכשיו אתם פחות טובים אז אפשר לפרוש, אני יכול לזרום איתך. אם אתה מתכוון לכך שהייתה לכם קריירה יפה, אבל עכשיו אתם סתם ממלאים אוויר על המגרש, אז ממש לא מסכים איתך לא בנוגע לג'ייסון קיד (רק בעונה שעברה היה הרכז הפותח באלופה וגם תרם) ולא לגבי גרנט היל. המחליף של היל לטעמי במקרה ב' הוא החבר של פישר לקבוצה מר שלום עולמי. הגארד הנוסף לצד פישר בכל מקרה צריך להיות מייק ביבי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 5:30 pm 
Senior

גם ג'פרסון לא כזה רע( כמעט 2 שלשות ב-42%). מה שכן זה פחות או יותר הדבר היחיד שהוא יכול לעשות היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 5:35 pm 
Hall of Famer

והאמת היא שאני לא ממש מבין למה. יכול להיות שאני סנילי, אבל אני לא זוכר לו פציעה משמעותית, וזה לא כאילו שתמיד היה לו את קיד בנטס, כשהוא העמיד את הממוצעים האלה. הוא גם לא מבוגר מדי. פשוט לא ברור.
צריך לציין גם שלדעתי הוא פתח את העונה (נניח עשרת המשחקים הראשונים) בצורה די טובה, ורק אז נחלש מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 9:04 pm 
מנהל פורום

אחלה פוסט. שיהיה לי זמן אני אכתוב תגובה יותר מושקעת. אפשר אולי לשנות את השם ל: "מה למדנו אחרי 1/2 עונת NBA".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 11:08 pm 
Hall of Famer

אחלה פוסט.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 11:31 pm 
Freshman

מפרגן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 12:25 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
השאלה מה זה אומר לתלות את הנעליים.
אם אתה מתכוון לכך שהייתה לכם קריירה יפה, אבל עכשיו אתם פחות טובים אז אפשר לפרוש, אני יכול לזרום איתך. אם אתה מתכוון לכך שהייתה לכם קריירה יפה, אבל עכשיו אתם סתם ממלאים אוויר על המגרש, אז ממש לא מסכים איתך לא בנוגע לג'ייסון קיד (רק בעונה שעברה היה הרכז הפותח באלופה וגם תרם) ולא לגבי גרנט היל. המחליף של היל לטעמי במקרה ב' הוא החבר של פישר לקבוצה מר שלום עולמי. הגארד הנוסף לצד פישר בכל מקרה צריך להיות מייק ביבי.

האמת שהסתכלתי רק על שחקנים שמשחקים לפחות 25 דקות במשחק. מטה וורלד שיט היה גרוע גם בעונה שעברה. גרנט היל היה עדיין שחקן תורם בעונה שעברה ודי נגמר העונה. קיד עדיין נותן משהו בסביבות ה-5, 5, 5 אבל האחוזים זוועה וה-PER שלו מאוד נמוך (כמו של כל השאר שהזכרתי). אז מה אם רק בשנה שעברה היה רכז פותח באלופה? אני מדבר על השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 1:38 am 
Hall of Famer

http://hangtime.blogs.nba.com/2012/02/2 ... ef:nbahpt1
קצת על האמ.וי.פי, מאמן העונה ושחקן שישי בסיכום מחצית. פחות טוב משל עמוס אבל מעניין בכל זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 1:41 am 
Junior

אני חושב שדווקא אוקלהומה סיטי צריכה להיות מקום ראשון. עד לפני כמה ימים הם היו עם המאזן הכי טוב בליגה ועם מספר משחקי הבית הנמוך בליגה בו זמנית. אני הייתי שם את מיאמי שנייה ואת שיקאגו שלישית.

חוץ מזה, אחלה של פוסט!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 1:49 am 
Junior

באמת צריך לשנות את הכותרת של הפוסט... חשבתי שמדובר בסטטיסטיקות של מחציות... :roll:

וכמעט פספסתי את הפוסט הנהדר הזה!

כשעמוס מחליט להרים ת'רד, אין דבר שכיף יותר לקרוא בסל ניוז.

תענוג ידידי 8)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 8:12 am 
מנהל פורום

מצויין.
אני מקווה תגובה מושקעת יותר תגיע לקראת סוף השבוע. אתם מקווים שלא :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 9:06 am 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני מקווה תגובה מושקעת יותר תגיע לקראת סוף השבוע.

אתה צריך לשחרר אותה מהמכס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 9:19 am 
מנהל פורום

אל תאמינו לו. אנשים כאן מבטיחים תגובות ארוכות יותר כשיהיה להם זמן, ולא משנה כמה מנדנדים להם על זה הם לא כותבים כלום בסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 9:49 am 
מנהל פורום

שוויק1 כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני מקווה תגובה מושקעת יותר תגיע לקראת סוף השבוע.

אתה צריך לשחרר אותה מהמכס?

היא פשוט באותה קופסה של התגובה של ראובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, d.k., Google [Bot], נחום תקום ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה