סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 08, 2024 8:57 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 1:09 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא יודע בן כמה אתה, אבל אני בהחלט זוכר היטב ולא כילד את הבחירות שעליהם דיברת. ב-2002 דאנקן היה מעין בחירת פשרה. אף אחד לא ממש הצטיין, שאק אולי נתן סטט' יותר טובות משל דאנקן (לא בדקתי), אבל הלייקרס נתנו עונה חלשה יותר. סאקטאון היה הקבוצה הטובה במערב, אבל וובר לא היה בקליבר של MVP. דאנקן היה אחד משלושת השחקנים הטובים בליגה, לא זכה ב-MVP, נתן עונה גדולה. אז נתנו לו.

כשאייברסון זכה זה היה ברור מאד. פילי נתנו עונת שיא, אייברסון נתן עונת שיא, בהחלט אפשר להגיד שהוא היה השחקן הטוב בליגה באותה עונה, או אולי המשמעותי. פילי השתפרה מאד לעומת העונה שעברה אז התואר הלך לאייברסון.

הסברתי למה נאש קיבל ב-2006. הסאנס עשו משהו בלתי יאמן באותה עונה והקרדיט הלך לנאש. לא שאלו מה יקרה אם יוציאו את נאש מהסאנס.

יש מגוון שיקולים למתן ה-MVP. יכולת ברור, הצלחה של קבוצה ברור. הרבה פעמים גם הסיפור מאחורה חשוב, כמו אייברסון ב-2001, נאש בשתי הזכיות שלו. לפעמים יש העניין של מעמד היסטורי שהשפיע ב-MVP של דאנקן, בראשון של לברון לטעמי וגם בזה של קובי. באמת שלא זכור לי הדיבור על מה יקרה לקבוצה ללא השחקן שלה וכמה זה ישפיע עליה כמשהו מהותי בבחירה.

וכשאתה מדבר על די עם ההצגות, אולי מספיק באמת עם ההצגות למצוא טיעונים בעד קובי, למרות שגם לטענתך כרגע הוא לא מועמד מוביל?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 1:29 pm 
Junior

לא מועמד מוביל אבל בפרוש קובי בדיוני MVP, כמו שכריס פול בדיוני הMVP.

אתה פשוט אומר את זה במילים אחרות, אולי לא אמרו "מה יקרה אם נוציא את השחקן מהקבוצה", אלא כמה חשוב הכוכב לקבוצה שלו, כמה טוב הצוות המסייע שלו ביחס למועמדים האחרים-הכל אותו הדבר!! תמיד תמיד תמיד הטיעון הזה השפיע, גם אתה אומר שבגלל זה נאש זכה ב2006 ולא שחקנים עם מאזן טוב בהרבה כמו דאנקן ונוביצקי. אגב, אני אהיה מאוד מופתע אם חשבו שאייברסון טוב משאקיל אוניל שנתן מספרים מפלצתיים ב2001.....

דוגמא מצוינת: למרות שלאורך רוב העונה שעברה הספרס הובילו את הליגה, והבולס גם לא היו באנקר במקום השני אלא התחרו עם ההיט וLA, עדיין הרוב אמרו שרוז הMVP עוד לפני שהבולס עלו למקום הראשון, בגלל שהיה לו את הצוות המסייע החלש ביותר. ואף אחד לא חשב שהוא השחקן הכי טוב בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 1:34 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
פלאש, את ה"תתמודדו" תגיד למישהו אחר בבקשה (אולי לעצמך).

שוב - מי שפתח את הדיון הזה היה מאסטר. שלא אמר "לדוראנט מגיע יותר מלברון על סמך שיקול המי הכי חשוב לקבוצה" (שזו אמירה שאני מתקשה לחשוב שמישהו יתווכח איתה) וגם לא "קובי יותר חשוב מלברון ודוראנט לקבוצה שלו" (שזו אמירה לגיטימית, אני חושב שהוא טועה לגבי דוראנט וצודק לגבי לברון). אלא "לברון בכלל לא צריך להיות בדיון הMVP בגלל השיקול הזה" ובהתבסס על הטענה שבלי לברון מיאמי תהיה בערך באותו המקום. על זה הוא קיבל את הנובמת הכפול והמשולש, באופן מוצדק לחלוטין.

קובי כרגע הוא לא מועמד לMVP, לא בגלל הסטטיסטיקות שלו ולא בגלל החשיבות שלו לקבוצה אלא בגלל המאזן של הקבוצה. על זה אפילו אתה מסכים. לכן עד כמה שזה יפתיע אותך הדיון הוא בכלל לא על קובי. הדיון הוא על לברון, האם בלעדיו מיאמי עדיין תהיה קבוצת צמרת שמתמודדת על המקום הראשון בליגה ודי בהצלחה ועל האם הוא צריך או לא צריך להיות בדיון הMVP.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 1:56 pm 
Hall of Famer

למה בדיוק עונה שעברה הייתה דוגמא מצויינת?
הספארס הובילו את הליגה, אף אחד מהספארס לא נתן עונה שתתקרב להיות עונת MVP, אז הם מחוץ למשחק. ממיאמי היו ציפיות מופרעות ולכן כשהיא לא עמדה בהם, הייתה בעיה לתת MVP לאחד מהכוכבים, ביחוד כשהצמד קצת גנב פוקוס אחד מהשני והוריד את הסטט' של השני. הלייקרס לא נראו מדהים וקובי ירד בסטט' (גם אם זה נבע בגלל דקות מוגבלות, הוא עדיין ירד). רוז שיחק את הכדורסל הטוב ביותר בקריירה שלו, בטופ של השחקנים בליגה, הבולס הפתיעו מבחינת מאזן, אז רוז היה המועמד המוביל. דרך אגב, אל תנסה להקטין את הצוות המסייע של רוז. הדיבור היה סביב רוז, זה נכון, אבל היו דיבורים על העונה המצויינת של דנג, על ג'ואקים נואה כסנטר מוביל וכמובן השינוי ההגנתי שת'יבודו עשה.

ואם הבולס לא היו מחזיקים במאזן הטוב ביותר בעונה שעברה, אף אחד לא מבטיח שרוז היה גם זוכה בתואר. אתה יודע, במהלך העונה אפשר לזרוק הרבה דברים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 2:13 pm 
Junior

ראובן, למה קובי לא מועמד? פול מועמד והקליפרס רק משחק אחד לפני הלייקרס. למשל תציץ כאן: http://hangtime.blogs.nba.com/2012/02/1 ... n-or-kobe/
ואם כבר קובי מול לברון, הנה דעתו של לארי בירד: http://espn.go.com/los-angeles/nba/stor ... obe-bryant

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 2:45 pm 
מנהל פורום

לא מועמד במובן שגם אתה התייחסת אליו (איך היה הניסוח שלך "חזק חזק בדיוני הMVP"?). אין לי בעיה (להבדיל ממאסטר לגבי לברון) שהשם שלו מוזכר, כמו שנוביצקי או ווסטברוק או מוזכרים (או וייד אם עמוס היה כותב את הרשימה).

אני חושב שכרגע המועמדים הריאליים הם לברון, דוראנט ופארקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 4:36 pm 
Hall of Famer

לפני שאתה מביא לינק כלשהו, אולי קודם כל תברר עד הסוף אם הוא מתאים לך. במקרה זהו פודקאסט של סימונס עם בירד ובמקרה שמעתי אותו ובמקרה גם שמעתי את הפודקאסט הבא של סימונס שבו הוא מסביר יותר את האמירה של בירד.

אם תקשיב לכל הפודקאסט או אפילו תקרא את הכתבה שהבאת לינק אליה, אז תראה שבירד התייחס ללברון כשחקן הכי טוב בליגה ביי פאר.

מה שבירד התכוון זה שהוא היה מעדיף את קובי לשחק איתו, כי קובי הוא כולו מוכוון ניצחון וכזה היה בירד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 4:49 pm 
Junior

אני לא מבין את משמעות הדיון הזה.
בהנחה שמדרגים את המועמדים ל-MVP, אז למה יש דיון אם קובי מקום 5 או 4 (או אפילו 3 ) ולא דיון למי מ-2 הראשונים מגיע יותר, כרגע (בלי לדבר על האפשרות העתידית שלברון יגלה שאמא שלו מתפרפרת ושדוראנט יגלה שווסטברוק אמר עליו שהוא שמן ושניהם ירדו במספרים וקובי יתחתן מחדש ויתן 40 נקודות למשחק ב-60% מהשדה)
או שיש ציפייה לבחור במועמד החמישי (סליחה סליחה, 3 ) בטיבו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 5:00 pm 
מנהל פורום

יש לכל דיון שמאסטר/פלאש/איגי מעורבים בו נטייה להפוך לדיון על קובי, אבל הדיון הוא למעשה על לברון (או אפילו על וייד, כי מאסטר התייחס לתלונה המקורית של עמוס על וייד, ואז ניצל אותה כדי לגמד את לברון ולהאדיר את קובי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 5:06 pm 
Junior

אז אם יורשה לי לנצל"ש, למה וייד מקטין את לברון אבל וסטברוק לא מקטין את דוראנט?
זה נכון שהסטאר השלישי של מיאמי יותר טוב מזה של אוקלהומה (שנה שעברה זה היה פחות ברור) אבל שאר הסגל של אוקלהומה יותר טוב מזה של מיאמי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 5:11 pm 
Hall of Famer

א'. ווסטברוק כן מקטין את דוראנט
ב'. במקרה של אוק סיטי עדיין מדובר בתפקידים שונים ושחקנים עם אופי משחק שונה. במיאמי אופי המשחק מאד דומה
ג'. דוראנט לא ממש שיחק בלי ווסטברוק, אז אנחנו לא יודעים מה הוא יכול לעשות. לברון לעומת נפל קצת בסטט' שלו מאז שהוא במיאמי וזה באופן טבעי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 6:28 pm 
Junior

ראובן כתב:
לא מועמד במובן שגם אתה התייחסת אליו (איך היה הניסוח שלך "חזק חזק בדיוני הMVP"?). אין לי בעיה (להבדיל ממאסטר לגבי לברון) שהשם שלו מוזכר, כמו שנוביצקי או ווסטברוק או מוזכרים (או וייד אם עמוס היה כותב את הרשימה).

נובמת 3.
עמוס לב כתב:
לפני שאתה מביא לינק כלשהו, אולי קודם כל תברר עד הסוף אם הוא מתאים לך. במקרה זהו פודקאסט של סימונס עם בירד ובמקרה שמעתי אותו ובמקרה גם שמעתי את הפודקאסט הבא של סימונס שבו הוא מסביר יותר את האמירה של בירד.

אם תקשיב לכל הפודקאסט או אפילו תקרא את הכתבה שהבאת לינק אליה, אז תראה שבירד התייחס ללברון כשחקן הכי טוב בליגה ביי פאר.

מה שבירד התכוון זה שהוא היה מעדיף את קובי לשחק איתו, כי קובי הוא כולו מוכוון ניצחון וכזה היה בירד.

מה קשור "מתאים לך", אתה יוצא מנקודת הנחה שהבאתי את הלינק בשביל לטעון קובי>לברון? :roll:
אני יודע מצוין מה בירד אמר, אבל אם כבר: הוא גם אמר שקובי תמיד היה הפייבוריט שלו, ושאם הוא רוצה להנות הוא ישחק עם לברון, אם הוא רוצה לנצח לנצח ולנצח אז עם קובי. הצטרף לעדת המעריצות שכוללת את מייקל ("קובי היחיד שראוי להשוואה") מג'יק ושאק ("קובי הלייקר הטוב בכל הזמנים"). אני בחברה טובה.
ראובן כתב:
יש לכל דיון שמאסטר/פלאש/איגי מעורבים בו נטייה להפוך לדיון על קובי, אבל הדיון הוא למעשה על לברון (או אפילו על וייד, כי מאסטר התייחס לתלונה המקורית של עמוס על וייד, ואז ניצל אותה כדי לגמד את לברון ולהאדיר את קובי).

אממ, לא. דיון קובי התחיל רק מכך שמאסטר הזכיר את קובי בין המועמדים לMVP שזה די קונצנזוס אבל כנראה אסור כאן :roll:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 6:42 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:

ואם כבר קובי מול לברון, הנה דעתו של לארי בירד: http://espn.go.com/los-angeles/nba/stor ... obe-bryant

באמת למה שאני אצא מתוך נק' הנחה שאתה רוצה לטעון שקובי>לברון כשבלינק שאתה מביא הכותרת מדברת על כך שבירד משבח את קובי והכתבה עצמה מתרכזת בכך שבירד היה מעדיף לשחק עם קובי ולא עם לברון. איך עשיתי קפיצה לוגית שכזאת, אני ממש לא מבין.
מספיק כבר עם ההתממות הזאת. אתה מעריץ את קובי, אתה מנסה להאדיר את שמו בפורום, זה בסדר. אבל לפחות תעמוד מאחורי הדברים ואל תנסה להתמם כשהדברים שאתה מביא לא כל כך מסתדרים עם הכיוון שרצית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 6:50 pm 
Junior

לעמוד מאחורי מה? כולה הבאתי לינק. כמובן שאני אוהב את קובי, רק שהבאתי כאן את הלינק כי אני נורא מסכים עם מה שבירד אמר, זה הכל.
לברון השחקן הטוב ביותר בליגה לפחות עד שמגיעים לפלייאוף, כיף לשחק לידו, אבל "if you want to win and win and win its kobe" :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 6:59 pm 
Senior

FLASH כתב:
לעמוד מאחורי מה? כולה הבאתי לינק. כמובן שאני אוהב את קובי, רק שהבאתי כאן את הלינק כי אני נורא מסכים עם מה שבירד אמר, זה הכל.
לברון השחקן הטוב ביותר בליגה לפחות עד שמגיעים לפלייאוף, כיף לשחק לידו, אבל "if you want to win and win and win its kobe" :)

תזכיר לנו לאן הלייקרס הגיעו בפלייאוף האחרון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 7:19 pm 
Junior

תזכיר לי כמה אליפויות יש ללברון ג'יימס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 7:28 pm 
Senior

אף אחד לא בא לטעון פה שלברון זה הווינר האולטימטיבי. רק שקובי לא כזה בעיני. לפחות לא בחלק הראשון של הקריירה שלו, שבו הוא גירש את פיל ג'קסון ושאק מהקבוצה. יודע מה? אם קובי היום מסוגל להגיד להווארד שהוא אופציה התקפית שלישית איפושהו אני לא יודע כמה הוא באמת התבגר מאז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 7:30 pm 
Junior

הכל שמועות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 7:41 pm 
Senior

פיל לא טען בספר שלו ש"קובי שחקן בלתי ניתן לאימון"? זה גם שמועה? מישהו חושב שהיחסים בין שאק לקובי זה לא מה שהניע את העזיבה של שאק למיאמי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 7:55 pm 
Junior

אם פיל חשב שאי אפשר לאמן את קובי גם שנה אחרי שיצא הספר, ואם קובי גירש אותו מהקבוצה, למה פיל חזר לאמן את הלייקרס? לא היו לו מספיק אליפויות ברקורד, למה להרוס לעצמו את הקרירה עם אחד כזה?
קובי מדבר על העניין:
http://www.youtube.com/watch?v=mZH9VsUYZCs

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 11:32 pm 
מנהל פורום

FLASH כתב:
ראובן כתב:

אממ, לא. דיון קובי התחיל רק מכך שמאסטר הזכיר את קובי בין המועמדים לMVP שזה די קונצנזוס אבל כנראה אסור כאן :roll:

זה פשוט קשקוש מקושקש. תחזור אחורה ותבדוק מה מאסטר אמר בבקשה ומה הגיבו לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 2:48 am 
Junior

ראובן אני חושב שלקחת את זה קצת רחוק מדי, או שהניסוח שלי היה גס מדי.

לא התכוונתי שלברון לא נותן עונת אדירה מבחינת מספרים או המאזן של הקבוצה, אלא שבקבוצת חלומות כמו מיאמי אין סיבה לתת מוסט ווליובל, כי אנשים עדיין לא יודעים מי המוסט ווליובל בתוך מיאמי אפילו.

עמוס, אם לטענתך קובי ב-08 לקח MVP בגלל המעמד ההיסטורי כביכול אז אתה לא בכיוון לדעתי. הלייקרס השתפרו ב-15 נצחונות, סיימו במקום ה-1 במערב, קובי עשו 28-6-5 ולא היה ספק לגבי הבחירה, במיוחד אחרי שהוא עבר את פול במאזן.

שחף - להגיד שקובי לא ווינר בעיניך זה הדבר הכי מגוחך שיכולת לכתוב, ואני מתערב שגם השונאים הגדולים ביותר שלו כאן לא יסכימו עם זה. מי כן ווינר בעיניך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 2:58 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
הוא לא כתב שהוא לא ווינר (שזה בהחלט שטות) אלא שהוא לא הווינר האולטימטיבי, שעם זה אני נוטה להסכים. קובי אף פעם לא היה סינגל-מינדד על הנצחון, והיו כמה שנים שהוא בהחלט חיבל בעצמו. ווינרים אולטימטיביים היו בדיוק שניים בNBA לטעמי, ראסל וMJ (ואני לא בטוח בקשר לראסל, כי כל הידע שלי עליו היא מכלים שניים ושלישיים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 3:02 am 
Junior

א', מעניין לשמוע מדוע בירד או מג'יק לא נקראים מבחינתך ווינרים אולטימטיבים.
ב', אשמח אם תרחיב בצורה ספציפית יותר בנוגע לשנים בהם בריאנט לא היה סינגל מינדד על הניצחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 3:08 am 
Hall of Famer

מה זאת אומרת למה? ראסל לא הפסיד, או כמעט לא הפסיד. ג'ורדן מהרגע שיצא מהחיתולים גם לא הפסיד (אלא אם כן מדברים על הפיאסקו בוושינגטון). בירד ומג'יק הפסידו גם הפסידו, ולא רק אחד מול השני, אלא גם מול פילדלפיה או דטרויט.

לגבי קובי, גם אתה יכול להודות שבסיום אותה סדרה מפורסמת מול הסאנס לפני... 5 שנים.. הבן אדם היה הרבה דברים, אבל בטח לא סינגל מיינדד על ניצחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה