סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 07, 2024 1:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 88 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: יורוליג מחזור ה'
הודעהפורסם: ב' פברואר 27, 2012 10:07 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
סמודיש ממש לא היה שחקן התקפה רך. היה שחקן אינסייד/אאוטסייד בכל מובן המילה, עם משחק פוסטאפ מלוטש ומהודק. למעשה צסק"א הייתה בדר"כ פותחת את המשחק שלה בפוסטאפ לסמודיש. אולי אתה מדבר על גרסת סמודיש בפאף בולוניה, אבל זה לא מעיד על כלום, כי כל ההתקפה של הקבוצה ההיא הייתה להעיף שלשה ולרוץ להגנה.

מחרה-מחזיק. לא צריך להתבלבל בין התופעה של גבוהים שמעדיפים בכל מחיר את הזריקה מבחוץ, לבין שחקנים נדירים מסוגו של סמודיש, שהיה כלי התקפה יעיל גם בפוסט וגם מבחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 27, 2012 11:57 pm 
Senior

סמודיש לא היה שחקן רך, אבל הוא רחוק מהיכולות של לורבק. ללורבק יש בערך כל זריקה אפשרית שיש בספר, והוא פיק אנד רולר טוב(סמודיש בגלל הכבדות היחסית שלו אף פעם לא היה שחקן פיק אנד רול גדול) ומוסר טוב. שחקן שלם בהרבבה מסמודיש שגם בשיאו לא הגיע למספרים של לורבק העונה(ב-25 דקות ד''א).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 12:51 am 
Hall of Famer

לגבי ה"רחוק מהיכולות של לורבק", אני אנוס לחשוב שפשוט לא ראית את סמודיש מספיק.

לעניין המספרים, לא ממש ברור לי איך הגעת ל"גם בשיאו לא הגיע למספרים של לורבק".

אתה רוצה מספרים? קבל מספרים: למעשה, בממוצע לאורך עונות היורוליג שלהם (8 של לורבק, 11 של סמודיש), הם כמעט זהים באחוזי הקליעה, בריבאונדים ובאסיסטים (אתה טענת שלורבק הוא מוסר טוב בניגוד לסמודיש. בוא נאמר שעם ה0.8 אסיסטים למשחק של שניהם, הם לא יוזמנו לכנס המוסרים הגדולים בכל הזמנים). ההבדל הסטטיסטי העקרי הוא שלסמודיש יש 10.7 נקודות למשחק בעוד ללורבק 8.8, וההבדל הסטטיסטי העוד יותר עיקרי הוא שלפני הפציעה של סמודיש ב2009, ב8 מתוך 9 עונות היורוליג שלו הוא קלע דאבל פיגרס בממוצע (אני מעגל עונה של 9.8 נקודות למשחק), כולל עונת שיא של 14.3 למשחק באלופת היורוליג צסק"א (ולכל מי ש14.3 נשמע לו נמוך לעונת שיא, צריך לקחת בחשבון שסמודיש תמיד שיחק בקבוצות עם הרבה שחקנים מצוינים סביבו). ללורבק, כולל עיגול למעלה של עונה עם 9.6 נקודות למשחק, יש 3 עונות עם דאבל פיגרז שהגדולה שבהן היא עונה עם 13.3 נקודות למשחק ברומא-קבוצה ברמה נחותה בהרבה מאשר צסק"א של סמודיש.

חוץ מזה, לסמודיש יש 3 תארי יורוליג בכיס ו3 גמרים, ואין סוף תארים מקומיים. לפחות בשני תארי היורוליג שהוא לקח עם צסק"א, הוא היה שחקן משמעותי יותר בקבוצה שלו מאשר לורבק היה כשלקח עם ברצלונה את התואר. מה לעשות, לורבק שחקן גדול, אבל גם הוא ייתן את הכבוד לסמודיש ולא יטען שהוא גדול ממנו, בטח לא שסמודיש "רחוק מיכולותיו".

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך ג' פברואר 28, 2012 1:01 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:00 am 
Senior

נראה לי שאתה לא ראית את לורבק מספיק. הדוגמא העדכנית הכי טובה זה שהאיש טחן בקלילות את ריצ'ארד הנדריקס, משומרי הלואו פוסט היותר קשוחים באירופה, והגיע מולו בקלילות להוק שוט היעיל להחריד שלו. מעבר לזה, סמודיש גם בשיאו התבסס בעיקר על פיזיות בפנים. הוא לא היה שחקן finess כמו לורבק ואין לו חצי מהמובים של לורבק. פיזיות היא כלי מוגבל יחסית שהופך שחקן לתלוי בשומר שמולו, אלא אם כן הוא גבוה(כמו פקוביץ') או חזק בצורה בלתי רגילה(סופו, באטיסט). סמודיש בסופו של דבר היה שחקן שלחם חוקו היה הקליעה מבחוץ. תחת מסינה הוא שיחק יותר בפנים אבל זה עדיין היה הנשק העיקרי שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:05 am 
Hall of Famer

אתה רציני? אני יודע מי זה לורבק מגילאי אליפויות הנוער, כשהוא שיחק נגד אורט ליבוביץ' של רביב לימונד. מה בדיוק אתה בא לספר בדוגמא עם הנדריקס? לורבק הוא שחקן התקפה מעולה וטכני מאד, זה ברור. אז מה? זה עושה אותו גדול מסמודיש? כמו שהראיתי, ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:05 am 
Hall of Famer

רק אציין שהנדריקס אולי קשוח, אבל גם גמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:11 am 
Senior

בעונה היחידה של לורבק בצסק''א הוא היה האופציה הראשונה בפנים והשחקן הטוב מבין השניים. אתה מביא מספרי קריירה, רק שלורבק צעיר מסמודיש וגבוהים מגיעים לשיא שלהם מאוחר יותר. אציין רק שלורבק סחב את סלובניה לחצי גמר אחרי שנים של אנדראצ'יבריות שבהן סמודיש היה השחקן המוביל שלה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 9:57 am 
Hall of Famer

אנשים פה ראו שני סמודישים, כי אם אני לא מכיר את השחקן אז אני מבין שהוא היה שחקן התקפה רך שעשה הרבה נק' מתחת לסל בזכות הפיזיות שלו בלבד.
סמודיש אולי לא החזיק בארסנל תנועות בלואו פוסט, אבל התנועות שהיו לו היו מאד טכניות וחושרמוטה יעילות. אפשר להגיד לדוגמא שהאקים עם שלל התנועות שלו היה שחקן לואו פוסט עדיף על קארים עם התנועה הבודדת, הסקייהוק. כמובן שזה לא רלוונטי.

לורבק עד העונות האחרונות לא ממש פרץ (לכן השוואת קריירה כמו שנדב עושה לא מדוייקת). כיום הוא נהדר, אבל אני עדיין מעדיף את סמודיש עליו בשיאו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 11:11 am 
Hall of Famer

וזה שלורבק לא פרץ עד העונות האחרונות (ואנחנו מדברים על שחקן בן 27, לא בן 20), זה עומד לטובתו בהשוואה מול סמודיש?

כמובן שאת הסיכומים עושים בסוף, ואולי יתברר בסוף הקריירה של לורבק שהוא היה גדול מסמודיש (מה שלא נראה לי שיקרה). עשיתי את ההשוואה בגלל היציאה חסרת הביסוס של שחף על "סמודיש בשיאו לא עושה את המספרים של לורבק". לעניין גילאים ושיאים מוקדמים, רק אציין שסמודיש כבר בגיל 21 היה שחקן משמעותי באלופת יורוליג, ופרץ בקבוצות עלית ביבשת מוקדם מלורבק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 11:16 am 
Hall of Famer

zurkin כתב:
nadav_hacohen כתב:
סופו, הנדריקס ומצ'באן זה אחלה קו קדמי לאירופה, בתוספת איזה פילר לדקות מנוחה (וסליחה שאני לא לוקח בחשבון את שון "הו, שחקן כה חשוב!" ג'יימס).

מסכים איתך לגבי החלק הראשון, אבל מה רע בג'יימס בתור פילר לדקות מנוחה?

ושחף, נניח שהוא יעלה 2 מ', 2.5 אולי. זה עדיין לא אומר איזה שני שחקנים נוספים תוכל להביא בכסף שנשאר, שזה עד מיל' $ (בגג של הגג). בכל מקרה, אנחנו לא באמת יודעים את המשמעויות של זה והסכומים, אז מדובר בספקולציות שווא.
nadav_hacohen כתב:
אני לא חושב שג'יימס הוא סוג השחקן שמחפשים באלקטרה לעמדת הפילר הזה, אבל אולי אני טועה.

http://news.walla.co.il/?w=/7/2512425

ואכן, על פי הדיווח אלקטרה לא רוצה את ג'יימס לעונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 11:45 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
רק אציין שהנדריקס אולי קשוח, אבל גם גמד.

רק אציין שהנדריקס אולי גמד, אבל מה שקצת יותר משמעותי, יש לו סטנדינג ריץ' של 9' פיט. רק לשם השוואה, זה יותר מאשר חבר'ה כמו ג'ואקים נואה, דיוויד לי וקווין לאב ודומה מאוד לחבר'ה כמו אמארה סטודמאייר, קרלוס בוזר, דיוויד ווסט וכריס בוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:02 pm 
מנהל פורום

יותר מהלבנים ופחות מהכושים,תגיד את ישר אל תתחכם :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:44 pm 
Hall of Famer

הוא שאמרתי. ומה לורבק? קונגולזי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 88 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, מכבי רעננה זל, סאבוניס ו 143 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: