סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 02, 2024 10:44 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' פברואר 27, 2012 10:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אף אחד מהם לא רכז, משום שהארפר נתן את ניהול המשחק לפיפן, פישר בלייקרס לברייאנט וצ'אלמרס לוויד או לברון. העובדה היא ששלושת השחקנים האלה הם בדרך כלל לא מוליכי הכדור של הקבוצות שלהם.
מה הם כן? 2 מחופשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 27, 2012 10:51 pm 
Hall of Famer

נו בסדר, להתחכם תמיד אפשר. גם ציינתי שמבחינתי "רכז" זה תרגום לפוינט גארד, אם יש למישהו הצעה טובה יותר אני אשמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 27, 2012 11:42 pm 
מנהל פורום

אוקיי נורטון, אבל השאלה היא אז מה זה בעצם "רכז"?
בנאדם אחד יכול להגיד שמבחינתו המונח מתייחס למי שהמאמן קבע שהוא ה"רכז" ולכן גם גורטאט יכול להיות רכז כעיקרון.
בנאדם אחר יגיד שזה מי שמנהל את המשחק ובנאדם שלישי יגיד שזה לא מי שבהכרח מנהל התקפה אלא מי שמוביל כדור עיקרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 27, 2012 11:43 pm 
Hall of Famer

satriani כתב:
אגב, פעם פעם הרכזים היו קטנטנים שרצים,מסמנים מספר ובקושי יכולים לקנות שלשה. גם זה השתנה.

קצת בעייתי לקלוע שלשה כש"פעם פעם" לא היה קו שלוש...

שוויק1 כתב:
בעקבות האולסטאר שאלתי את עצמי אם זה לא יהיה יותר חכם להסב את ווסטבורק חזרה ל-2. הוא לא מנהל משחק טוב במיוחד אבל בתור סקנד גארד הוא סקורר מצויין. בהגנה הוא יכול להסתדר עם האתלטיות שלו, אז מה הרווח הגדול בז שהוא עבר הסבה לפויינט?

ומי תשים בעמדה 1 במקומו? ראסל ווסטברוק הוא לא מנהל משחק טוב. הוא גם לא שחקן חכם כ"כ ולא קלעי כ"כ טוב, אבל הוא כן סקורר טוב וסילוני. תן לו להיות סקורר נטו בסגנון כרמלו אנתוני, ותקבל סקורר בסגנון מונטה אליס לעניים. תן לו להחזיק בכדור, והוא יכול להוביל מתפרצות ולחדור לסל באפקטיביות רבה.

ולגבי הדיון על הגדרת עמדת הרכז, מבחינתי זה פשוט משתנה משחקן לשחקן, כי יש יותר מסוג אחד של רכזים. יש פליימייקרים, יש פיור פליימייקרים, יש מלצרים (קפטן קירק מוסר ד"ש), כאלו שמעבירים את החצי (אריק סנואו), פוינט סקוררים/קומבו גארדים וכו'.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

נערך לאחרונה על ידי התותח המפוברק בתאריך ב' פברואר 27, 2012 11:49 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 27, 2012 11:47 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
אוקיי נורטון, אבל השאלה היא אז מה זה בעצם "רכז"?
בנאדם אחד יכול להגיד שמבחינתו המונח מתייחס למי שהמאמן קבע שהוא ה"רכז" ולכן גם גורטאט יכול להיות רכז כעיקרון.
בנאדם אחר יגיד שזה מי שמנהל את המשחק ובנאדם שלישי יגיד שזה לא מי שבהכרח מנהל התקפה אלא מי שמוביל כדור עיקרי.

אבל הדוגמאות שהובאו, לא עשו לא את זה ולא את זה. הם לא ניהלו התקפה, והם לא הובילו כדור. הם עמדו בצד וקלעו שלשות. בעיניי, הם לא היו רכזים לשום דבר ועניין פרט אולי בצד ההגנתי. (כלומר שמרו על הנמוך, שלעיתים היה ה"רכז" של הקבוצה שממול).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 12:48 am 
Junior

התותח המפוברק כתב:
שוויק1 כתב:
בעקבות האולסטאר שאלתי את עצמי אם זה לא יהיה יותר חכם להסב את ווסטבורק חזרה ל-2. הוא לא מנהל משחק טוב במיוחד אבל בתור סקנד גארד הוא סקורר מצויין. בהגנה הוא יכול להסתדר עם האתלטיות שלו, אז מה הרווח הגדול בז שהוא עבר הסבה לפויינט?

ומי תשים בעמדה 1 במקומו? ראסל ווסטברוק הוא לא מנהל משחק טוב. הוא גם לא שחקן חכם כ"כ ולא קלעי כ"כ טוב, אבל הוא כן סקורר טוב וסילוני. תן לו להיות סקורר נטו בסגנון כרמלו אנתוני, ותקבל סקורר בסגנון מונטה אליס לעניים. תן לו להחזיק בכדור, והוא יכול להוביל מתפרצות ולחדור לסל באפקטיביות רבה.

ברור שעכשיו אין להם משהו יותר טוב (מוק כמובן יגיד: יש להם!אריק מיינור האנדרייטד!), אני מתכוון באופן עקרוני לתפקוד של ווסטברוק בקבוצה בראייה לעתיד.
לגבי ההשוואה למונטה אני לא מבין מה ההבדל בתפקוד שלהם כרגע, למה מי מרכז בפועל בווריורס, לא מונטה?במיוחד שסטפ פצוע חצי מהמשחקים. וגם אם כן לא בטוח שאם ווסטברוק ישחק ליד רכז פחות סקורר הוא יהיה פחות יעיל לקבוצה. יש
בעצם קצת כמו שקורה במכבי השנה עם לנגפורד. אחרי שפארמר הלך ניסו לשחק איתו קצת בתור רכז, אבל זה לא הלך כי הוא לא מנהל משחק טוב. ההתקפה כולה נראית טוב יותר שהוא מקבל כדור אחרי שהייתה תנועה בהתקפה והוא משמש בתור פינישר או יוצר מהלכים.
כמובן שכל זה הם רק הרהורים ממוחי הקודח, ויכול להיות שאני מדבר שטויות, אבל איך שאני רואה את זה כרגע יש דריכה על האצבעות אחד של השני בת'אנדר, הם מספיק מוכשרים כדי לנצח גם ככה אבל אני חושב שבפלייאוף תהיה להם בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 12:51 am 
Hall of Famer

זה נחמד לרצות אותו בתור פינישר ויוצר מהלכים, אבל לאוק' סיטי כבר יש אחד כזה -קוראים אותו קווין.
יש מעט מאד קבוצות עם שני שחקנים כאלה, כשאף אחד מהם הוא לא מוליך הכדור. קבוצה אחת שאני כן יכול לחשוב עליה במובן הזה היא בוסטון (בטח זאת של לפני שנתיים או שלוש) עם רונדו כרכז מובהק, ועם פירס וריי אלן, ששניהם הם גם פינישרים וגם יוצרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:45 am 
Hall of Famer

יש גם את ניו יורק בתקופה לפני ג'רמי לין. ראינו איך זה נראה. :roll:

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:57 am 
Hall of Famer

אבל לאותה ניו יורק, לא היה רכז נורמלי. אני מדבר על קבוצה עם רכז מסדר קבוצה אמיתי, ועם שני שחקנים יוצרים.
מעבר לכך, בניגוד לאלן, לברון, פירס או וויד. סטודמאייר הוא בסופו של דבר, הרבה יותר פינישר מאשר יוצר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 2:06 am 
Senior

אני חושב שהבעיה של ווסטטברוק זה לא יכולות ניהול המשחק שלו. האיש איפושהו לא מבין שהוא אמור להיות מספר 2 של דוראנט ולא להפך ואיפשוהו אולי יושב לו בראש שהוא צריך להוביל קבוצה כמו דרק רוז(שמבחינת נתונים פיזיים+ יכולות אתלטיות הוא לא נופל ממנו בכלל). אני מאמין שאיפושהו טרייד של ווסטברוק על רונדו היה עושה טוב לשתי הקבוצות. לא עכשיו אלא בקיץ כשבוסטון תלך כנראה לריבילדינג ואוק סיטי תוכל להביא גבוה סביר עם יכולת לעשות סל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 2:17 am 
Junior

שחף, ראשית, אני לא חושב שווסטברוק לא מבין שהוא מספר 2' לדוראנט. צריך להיות טיפש אם אתה לא מבין שקבוצה שבה יש דוראנט עם כל הסיקור התקשורתי שהבחור מקבל וההשוואות מפה ועד הודעה חדשה שהוא זוכה להן לעמיתים בעבר ובהווה, צריך להיות באמת דביל כדי לא להבין את זה. ווסטברוק לא משלים עם זה. הוא בהוויה שלו, הקבוצה היא שלו ושל דוראנט יחד. בדיוק כפי שהצפייה לראות את דוראנט מככב בפלייאוף וסוחב את הקבוצה ברגעי משבר ושיא, כך הצפייה לראות אותו לא עומד מנגד.

במקרה ובו אתה אכן עושה טרייד ומביא את רונדו, מי משלים את הואקום מבחינת הנקודות? ווסטברוק תאהב אותו או לא, הבחור שם לך 25-20 נקודות על הלוח בכל ערב.
אני לא רואה עוד שחקן, בסגל הנוכחי של האוק, שמעלה פתאום את הרמה שלו ומוציא ממנו יותר ממה שהוא מוציא כרגע בצורה כזו שהואקום שישאיר אחר ווסטברוק מבחינת הנקודות על הלוח לא יהיה דרמטי מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 2:20 am 
Senior

בגלל זה רשמתי שטרייד כזה לא רלוונטי לעכשיו אלא לקיץ שבו אוק סיטי יוכלו להביא גבוה טוב שילים את הואקום הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 3:16 am 
Junior

גם לי זה נראה שווסטברוק יודע שדוראנט מספר 1, אבל הוא בהחלט פוטנציאל עצום ובצדק לוקח על עצמו הרבה. העונה אי אפשר לבוא אליו בטענות: 23.5 נק' ב47% טובים לגארד, 5.5 אס' 4.8 רב' וכמעט 2 חט' למשחק, כל זה בקבוצה עם 80% נצחונות, אחד הגארדים הטובים בליגה והוא רק בן 23. לא הייתי עושה את הטרייד על רונדו כי לווסטברוק יש פוטנציאל להפוך לאחד מ5-10 השחקנים בעולם, עד כדי כך. מבין השחקנים בגיל 25 ומטה יש את דוראנט רוז וגריפין ראשונים, אחריהם? ווסטברוק הכי טוב (אולי יחד עם לאב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 8:31 am 
Junior

אני מראשוני התומכים בטרייד ווסטברוק-רונדו. ראיתי מספיק את אוקיי-תא'נדר ויש שם מספיק יוצרי נקודות גם ככה. דבר ראשון רונדו גם מביא איתו נקודות, ודבר שני הוא ג'יימס הארדן. הארדן הוא פוטנציאל ענק שכרגע עושה עבודה טובה מאחורי הצמד- חמד, אבל יש לו את היכולת לתת צעד קדימה ולתת הרבה יותר. אני מזמין אותכם לראות את המשחק האחרון שלהם מול הלייקרס שבו הארדן לקח בהפרש ניכר את המצ'-אפ מול קובי, גם אימלל אותו בהגנה וגם עשה עליו נקודות מתי כמעט שרק רצה.
בכלל אני מת על הארדן, הוא שחקן מאוד מיוחד שמביא איתו המון תכונות טובות ומעל הכל קבלת החלטות מצויינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 9:38 am 
Junior

ודים כתב:
כל רכז שתשים לידו יהיה על תקן השחקן שהתפקיד שלו זה לעבור בכדרור את החצי ולמסור לו את הכדור.

אז לדורון שפר כן היה סיכוי ב-NBA..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 9:50 am 
Hall of Famer

אי אפשר לדעת מה עובר בראש של שחקנים. פעם הייתה קבוצה אלופה עם 2 כוכבים גדולים, שהכוכב המרכזי שלה היה עצום באותה עונה, זכה ב-MVP של העונה הרגילה וסדרת הגמר והציג את אחת מהעונות הכי דומיננטיות אי פעם. ואז בפגרה קובי נכנס לחדר של פיל ג'קסון ודרש לשנות את ההתקפה, כי היא מגבילה את היכולות שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 10:47 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
idansha כתב:
ודים כתב:
כל רכז שתשים לידו יהיה על תקן השחקן שהתפקיד שלו זה לעבור בכדרור את החצי ולמסור לו את הכדור.

אז לדורון שפר כן היה סיכוי ב-NBA..

מה לעשות שבכדורסל משחקים בשני צידי המגרש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 10:50 am 
Junior

לשפר בהחלט היה סיכוי אם הוא היה מוכן להילחם עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 10:58 am 
Junior

זאת הייתה סתם הלצה, כי נזכרתי בדיון האם שפר היה הרכז של מפעל ה-20 שקל או שרק עבר את החצי ונתן לסלומון (אגב בצעירותו כן היה שומר לגיטימי )

יותר לעניין, כמו שאי אפשר לראות איך רכז יכול להצליח ליד לברון וויד, גם בOKC זה קשה (אם כי קצת יותר קל, טווח הקליעה של דוראנט ווסטברוק יותר גדול, יותר אפשרות לרווח את המשחק )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 11:13 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני חושב שבאופן יחסי, דווקא הרכזים של מיאמי די מצליחים ליד לברון ווייד. לדעתי גם מו וויליאמס לא ממש סבל מהנוכחות של לברון בקליבלנד - אאל"ט היא אפילו הביאה אותו לאולסטאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 3:15 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
nadav_hacohen כתב:
Amos Gueta כתב:
השאלה היא מה זה לעזאזל אומר "להסיט אותו עמדה". אם תביא רכז לידו, הוא עדיין ירצה את הכדור ועדיין ירצה לזרוק מלאנתלפים זריקות. סוג הרכז היחידי שיעבוד הוא האריק סנואים של העולם. מישהו שרק שומר ולפעמים מעביר כדור את החצי ואז נותן אותו ושוכח ממנו.

רגע, רגע, רגע. אתה הרגע קראת "רכז" לשחקן שרק מעביר את החצי ומוסר?! אנחנו נהלנו פה חצי מלחמת עולם על (עוד) התעקשות מוזרה שלך, והיא שרכז זה השחקן שמחזיק את הכדור ומנהל את ההתקפות רוב הזמן. איך אריק סנואו נהיה רכז פתאום בספר שלך?!

רגע, רגע, רגע, אתה הרגע קפצת על הזדמנות להכנס לויכוח סמנטי מטופש ?! אה, שנייה, זה אתה. ואתה אפילו לא ממש זוכר על מה התווכחנו ומה היתה העמדה שלי. כשאני מחלק שחקנים לחמישיות (שזה, בד"כ, מה שמקפיץ לך את הפיוזים) אני בהחלט מסתכל דוקא על עמדת המצ'אפ ולא ממש על התפקוד - דהיינו, פישר, הארפר, צ'אלמרס, וכן גם אייברסון של פילי ההיא נמצאים בעמדה 1, לא משנה איך תקרא לה, גם בראה ליד קיד היה בעמדה 1, וכו וכו', מה שהופך את סנואו של פילי ואייברסון לשחקן בעמדה 2 - אבל נניח בקליבלנד הוא היה עמדה 1 (שיחק לרוב ליד "אושיות" כמו לארי יוז).

מעבר לזה ? תקרא רכז למי שאתה רוצה לקרוא רכז. אם אתה רוצה לקרוא רכז לשחקן בעמדה 1, סבבה. אם לפי תפקוד, אז יש שחקנים שמרכזים כדורסל כמעט מכל עמדה. רוב השחקנים שמרכזים עושים את זה מעמדה 1, אבל יש כאלו שבהחלט מרכזים מ-2 (סנואו של פילי, קובי את וויד נניח) יש כאלו שמרכזים מ-3 (לברון, סקוטי) ואפילו מ-4 (פרו קמרון !) ו-5 (טומאשביץ').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 3:29 pm 
Hall of Famer

כן, חשבתי שאני זוכר שהיה לך טיעון מעגלי הזוי שלפיו מסתכלים לפי מצ' אפ (בהתעלם מהבעיה האינהרנטית: איך תגדיר מהי העמדה של המצ'אפיסט), אבל אז שאלתי את עצמי אם אני לא זוכר לחומרא וזה היה הזוי מדי. אבל היי, זה אתה. אין הזוי מדי, ואני מחכה בקוצר רוח לת'רדים של סיכום העונה כדי לצחוק היטב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 3:44 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
משעשע, בת'רד הזה יחסת לי שתי עמדות הפוכות ומצאת פסול בכל אחת מהן. אם זה לפי תפקוד, אז זו "התעקשות מוזרה", ואם זה לפי מצ'אפ, אז זה "טיעון מעגלי הזוי". איך אמרת על מישהו בזמן האחרון ? נודניק חסר תקנה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 3:49 pm 
Hall of Famer

חבר'ה, די. אין מקום להתקפות האישיות האלו וזה סתם חבל כי שניכם כותבים מצוינים וכדאי להשאיר את זה כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 3:49 pm 
Hall of Famer

Amos Gueta כתב:
משעשע, בת'רד הזה יחסת לי שתי עמדות הפוכות ומצאת פסול בכל אחת מהן. אם זה לפי תפקוד, אז זו "התעקשות מוזרה", ואם זה לפי מצ'אפ, אז זה "טיעון מעגלי הזוי". איך אמרת על מישהו בזמן האחרון ? נודניק חסר תקנה ?

איך שתי עמדות הפוכות? חוץ מהזוי אתה גם בארד בהבנת הנקרא?

אני זוכר שטענת ש"רכז" הוא מי שמרכז דה-פקטו את המשחק של הקבוצה (ולכן לברון, נניח, הוא הרכז של מיאמי), ולגבי השחקן שבעמדה מס' 1-טענת שאתה מזהה אותו לפי מצ' אפ.

אז אני לא רואה פה בעיה, היית גם עקשן וגם הזוי. כמו בדרך כלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, Google [Bot], uriel17, פרארי ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: