סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 02, 2024 8:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:08 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מניח שהנושא הזה הועלה פה כנושא ראשי לא פעם, הוא גם צץ בהמון שרשורים פה כבדרך אגב.
אני רוצה בכל זאת להעלות שוב את הנושא לדיון פה בפורום, ולומר את דעתי - למה אני חושב שיש בעיה של גבוהים בארץ.

אז קודם כל צריך לומר את האמת, מצב הגבוהים בכל העולם הוא לא מהמשובחים, ב NBA יש מחסור די רציני בגבוהים (אמיתיים) איכותיים, באירופה גם המצב לא בשמים,
אבל אפשר בקלות לשים לב שהמצב בישראל הוא גרוע פי כמה. אפילו לרוב מדינות הקטנות יש לפחות גבוה אחד שיכול לעשות פוסט.
בכל מדינת ישראל אני לא מוצא היום גבוה ישראלי אחד, למעט ליאור אליהו, שיכול לעשות פוסט.
*גם במקרה של אליהו צריך לזכור שזו לא ההתמחות העיקרית שלו, למרות שהשנה חל אצלו בנושא הזה שיפור עצום.

חצי האשמה מופנים אצלי רק כלפי ישות אחת - השחקן הגבוה הישראלי עצמו.
לא איגוד הכדורסל, לא המאמנים, לא המשכורות, לא הגנים הישראלים/היהודים. רק השחקנים עצמם. וזה מתחיל מגיל צעיר.

1. אני רואה את זה היום עוד עם הילדים הקטנים במגרשי הכדורסל השכונתיים - אף אחד לא רוצה להיות הסנטר.
אף אחד לא רוצה להיות הגבוה שעומד באמצע וכולם צועקים לו "נו, תיקח ריבאונד!"
כל אחד רוצה להיות כמו לברון, קובי וכו' - לזרוק שלשות, לשים כדור על הרצפה, לחדור לסל בצורה וירטואוזית.
למה? כי זה יותר סקסי.
אז לא משנה כמה המאמן ידחף את השחקן הצעיר לעבוד על משחק הפנים שלו, ברגע שהשחקן לא יקבל מוטיבציה וייקח על עצמו את האתגר, נקבל
עוד פורוורד שמשחק עם הפנים לסל (ואפילו יודע לקלוע מבחוץ!)
הדוגמה הבולטת ביותר שאני זכור מהשנים האחרונות - כרמל בוכמן (2.05).
בוכמן כבר לא ילד (21+), אני זוכר שראיתי שידורים שלו במשחקי הנוער של מכבי, לוקח תארים.
הפרשנים והשדרנים גמרו על הכישרון הצעיר את ההלל, אבל אני ידעתי - לא יצא ממנו שום דבר מיוחד. ולצערי, עד עכשיו אני די צודק.
צורת המשחק שלו כל כך רפויה (יופי, אז הוא יודע לנהל את המשחק כגבוה מבחוץ), הוא לא בנה את עצמו לשחק כגבוה אמיתי, זו החלטה שהוא קיבל בגיל צעיר.
את התוצאות רואים עכשיו - כישלון די רציני (לפחות לדעתי).
אלוקים בירך אותו בנתונים טובים יחסית, אז למה שלא לנסות להיות גבוה אמיתי?

2. פחדנות.
גם שיש גבוהים שהחליטו לשחק כגבוהים, הם לא באמת לוקחים את הצ'אנס.
אתם שמים לב מה קורה לסופו שהוא עולה על הפרקט?
הוא טורף אותו. כל עוד הוא נושם, הוא רוצה כל כדור אליו מתחת לסל.
עכשיו תזכרו ביניב גרין. אז נכון, אין לו את היכולות של סופו, ואפילו לא קרוב לזה, אבל למה?
לדעתי זה בגלל שכל פעם שהוא עלה לפרקט, במקום לדרוש את הכדור מתחת לסל, הוא ישר עולה לאזור קו השלוש לחסום לגארד,
במקרה הטוב הוא יתגלגל פנימה לאיזה פיק'אנד'רול, אבל אפילו זה כמעט לא קורה.
ככה גרין בנה את עצמו כנגר. ככה הוא הרגיל את עצמו לשחק.
אותו דבר עם אנטון קזרנובסקי בגליל, למה הוא לא מנסה פעם אחת לעשות מהלך פוסט אמיתי?
איפה הביטחון? למה להסתפק בפירורים שמשאירים הגארדים או המזל?
המאמן יאכל אותו אם הוא יחטיא?

לסיכום, אני מחכה ליום שבו אחד מהעם יחליט שהוא רוצה להיות ה BIG MAN המוצלח הישראלי הראשון.
אני מאמין שהוא יצליח.

הייתי שמח לשמוע את דעתכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:18 pm 
Hall of Famer

אתה קצת מתפזר פה בטיעונים.

קודם כל, יש אשמה ברורה מאד של המאמנים, גם בגילאים הצעירים וגם בבוגרים. אי אפשר להאשים את יניב גרין שלא היה אגרסיבי מספיק או שלא רצה מספיק את הכדור, כי בשיאו ראינו אותו מתמודד יפה מאד מול שחקנים גבוהים וחזקים ממנו. בטח שאי אפשר להאשים שחקן שעולה לחסום לגארד, הוא הרי לא עשה את זה מיוזמתו-זה מה שהמאמן ביקש. אני חוזר לא מעט לדוגמא של יונתן שולדברנד, שאף אחד בארץ לא ידע מי הוא עד העונה הנוכחית, ובינתיים הספקנו לאבד אותו לטובת נבחרת שוודיה (הוא דווקא 4, אבל עדיין היה יכול לעזור לנבחרת). על השלומיאליות של האיגוד עם ג'ייק כהן כבר דברנו. לרות'בארט יש חסרונות עצומים בהגנה, אבל הוא סופר-מוכשר התקפית ולא קיבל מספיק צ'אנסים לטעמי בליגה שלנו. המאמנים בליגה הישראלית הם חסרי רצון בסיסי להשקיע, וכולם מעדיפים את הפתרון הקל והמגעיל של כדורסל גמדים עם 4 זרים על המגרש (וכך אתמול נתניה שיחקה מספר דקות לא מבוטל אתמול כשאריק קמפבל ובריאן אסברי הם השחקנים הכי גבוהים שלה על המגרש, בזמן שאלכס צ'וברוביץ' הז'לוב לא רואה שניית משחק).

מעבר לזה, ברור שיש לשחקנים עצמם לא מעט בעיות. עמית תמיר בזבז נתונים מעולים על השלכות מבחוץ, מתוך עצלנות נטו. אנטון קזרנובסקי היה בן עשרה כשהתמודד יפה מאד עם הגבוהים של קזאן, אבל יש לו אופי בעייתי+בעית המאמנים שהזכרתי למעלה. שחקנים כמו שחר גורדון וישראל שיינפלד, שכמובן רחוקים מלהיות שיא הכשרון אבל גוף מאסיבי בהחלט היה להם, לא הצליחו להשאיר חותם בליגה.

יש כאן שילוב של כמה וכמה חוליים, החל מחומר הגלם, דרך רמת האימון בנוער ומידת ההשקעה של השחקנים ועד המבנה העקום של כדורסל הבוגרים הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:25 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עם כל הכבוד אני לא מבין למה מישהו חושב שתפקיד המאמנים בליגת העל זה לגדל גבוהים. בליגת העל יש מטרה אחת - לנצח משחקים. כל הגידולים למיניהם צריכים להתבצע עוד קודם. אז אם כבר הבעייה היא לא במבנה העקום של כדורסל הבוגרים הישראלי, אלא במבנה העקום של כדורסל הגילאים שבו מנסים קודם כל לנצח ולקחת תארים במקום לגדל שחקנים.
המאמנים בליגת העל, ובכלל בכל ליגת בוגרים, צריכים לעשות מה שצריך כדי לנצח משחקים. נקודה. זה ייעודה של קבוצת בוגרים. אם 4 גארדים ינצחו להם משחקים יותר מהגבוה, אז 4 גארדים צריכים לשחק. אם הגבוה לא מספיק טוב כדי ליצור מיסמאץ' לטובתו שיגבר על חסרונותיו, אז כנראה שהם גם צודקים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:28 pm 
מנהל פורום

בסופו של דבר הכל עניין של כמויות.

אם תכפיל פי 5 את כמות הילדים שמתחילים לשחק כדורסל אז יהיו הרבה יותר שחקנים של מעל 2 מטר, וכאשר יהיו הרבה יותר שחקנים מעל 2 מטר אז יש הסתברות הרבה הרבה יותר גבוה ששניים-שלושה מהם גם יהיו שחקני פנים טובים.

במצב שלנו כרגע יש בכל שנתון אולי שחקן אחד שיש לו באמת נתונים פיזיים של שחקן פנים (גובה, מוטת ידיים, מאסה)... בכל הארץ. אז אתה בעצם מצפה שלאותו אחד יהיה גם את האופי המתאים, את הכישרון, את החוש לריב', את האתלטיות, את הרצון להיות שחקן טוב (ממש לא מובן מאליו). סטטיסטית שילוב כזה של תכונות הוא דיי נדיר והסיכוי שיצא לנו יותר משחקן אחד כזה בעשור הוא אפסי!

מה שאתה אומר לגבי ילדים ומה הם חולמים להיות כשהם משחקים בשכונה זה לא משהו חדש, זה תמיד היה. ג'ואקים נואה ודיבאץ' היו בכלל רכזים לפני שעשו קפיצה אדירה בגובה, זה לא מנע מדיבאץ' להיות סנטר מצויין ולא מונע מנואה להיות סנטר מאוד יעיל. אני מתכוון שילדים לא חייבים לחלום להיות סנטרים, להתחיל אימוני משקולות וללמוד מהלכי פוסט-אפ מגיל 10 כדי להיות סנטרים טובים בעתיד.

אני שוב חוזר לטיעון הראשוני שלי - תגדיל את הכמות הכללית של הילדים הפעילים בכדורסל, בעיקר בפריפריה שם מיצוי הפוטנציאל שואף ל-0, בנוסף תעשה איתור ספציפי של ילדים גבוהים, ורק מזה תוך 10 שנים יהיו פה כמה שחקני פנים לא רעים בכלל ברמה האירופאית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:42 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
עם כל הכבוד אני לא מבין למה מישהו חושב שתפקיד המאמנים בליגת העל זה לגדל גבוהים. בליגת העל יש מטרה אחת - לנצח משחקים. כל הגידולים למיניהם צריכים להתבצע עוד קודם. אז אם כבר הבעייה היא לא במבנה העקום של כדורסל הבוגרים הישראלי, אלא במבנה העקום של כדורסל הגילאים שבו מנסים קודם כל לנצח ולקחת תארים במקום לגדל שחקנים.
המאמנים בליגת העל, ובכלל בכל ליגת בוגרים, צריכים לעשות מה שצריך כדי לנצח משחקים. נקודה. זה ייעודה של קבוצת בוגרים. אם 4 גארדים ינצחו להם משחקים יותר מהגבוה, אז 4 גארדים צריכים לשחק. אם הגבוה לא מספיק טוב כדי ליצור מיסמאץ' לטובתו שיגבר על חסרונותיו, אז כנראה שהם גם צודקים.

אני לא מתווכח לגבי הגדרות התפקידים של מאמני גילאים לעומת מאמני בוגרים. העניין הוא שלדעתי רוב מאמני הבוגרים בישראל הם שטחיים, שמרנים מאד וחסרי ידע ברמה מביכה. הלוואי וההחלטות שלהם היו מקצועיות כמו שאתה מתאר: "אם הגבוה לא מספיק טוב" וכו'. תדבר קצת עם "מאמנים בכירים" בליגת העל, ותבין מהר שהשיקולים שלהם אחרים לגמרי. אם להמשיך בדוגמא הנתנייתית, פרנקו הרי הביא את אריק קמפבל זקן ונטול כושר משחק רק מפני שהוא מכיר אותו משנים עברו, למרות שהיו עשרות שחקנים טובים ממנו באותה נקודת זמן. זה סיפור שמספר באופן מייצג בהרבה את קו המחשבה של מאמנים כאן, מאשר "מה ינצח לי את המשחק".

מעבר לזה, אני כן חושב שבמערכת כדורסל בריאה, יש מקום למועדונים ומאמנים שנותנים לשחקנים מקומיים צעירים להתפתח. אפשר לחשוב איזו ליגה הו-כה-תחרותית היא הליגה הישראלית ואיזה הטבות כבירות יש לקבוצות שמצליחות בה, שקבוצות לא יכולות להרשות לעצמן לתת לגבוהים ישראלים מוכשרים לשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 1:53 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
מעבר לזה, אני כן חושב שבמערכת כדורסל בריאה, יש מקום למועדונים ומאמנים שנותנים לשחקנים מקומיים צעירים להתפתח. אפשר לחשוב איזו ליגה הו-כה-תחרותית היא הליגה הישראלית ואיזה הטבות כבירות יש לקבוצות שמצליחות בה, שקבוצות לא יכולות להרשות לעצמן לגבוהים ישראלים מוכשרים לשחק.

לא יודע. זה עניין בעייתי.
אני זוכר למשל בעונה שקילינסוורת שיחק ביחד עם רוטברט בחיפה, המאמן תמיד נתן קדימות לראשון.
אני לא יודע אם הייתי נוהג הפוך. הרי עם כל הכבוד לכישרון (הדי חבוי) של רוטברט, קילינסוורת פשוט שחקן הרבה-הרבה יותר טוב. הוא גם הרבה יותר אמיץ (כמו שהוזכר לעיל)
מה שאתה אומר אולי נשמע פטריוטי ובריא יותר, אבל בסופו של דבר אני נוטה להסכים עם "ראי", המאמן בסופו של דבר צריך לשמור על המשרה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 2:09 pm 
Freshman

אבל אני חושב שיש כאן מבט לעתיד בנוגע לקבוצה עצמה.
אם אני לא תוהה צ'וברוביץ' חתום בנתניה לעונה נוספת(נכון?)
האם אחד האינטרסים של הקבוצה השנה (בעיקר כשאין ירידות) אינו לתת לו דקות ולפתח אותו לקראת העונה הבאה?

כשמדובר במועדונים קטנים עם תקציבים מוגבלים, בעיקר בעונות בהן הם חסרי מטרות יחסית, פיתוח שחקנים נראה לי חשוב גם בשביל הקבוצה עצמה, ולא מתוך פאתוס של דאגה לאומית או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 2:09 pm 
Hall of Famer

ההשוואות הן ממש לא ברמת קילינסוורת'-רות'בארט, והם גם לא חייבים לבוא אחד על חשבון השני.

ספציפית, קילינסוורת' הוא זר מצוין שמתאים לשחק מתחת לסלים בליגה שלנו וצריך לקבל הרבה דקות. מעבר לכך שלא בכל קבוצה בליגת העל יש גבוה ברמה של קילינסוורת', רות'בארט יכול לשחק גם לצידו וגם לעלות מהספסל למספר דקות משמעותי. הכל בהנחה שהמאמן (שהביא אותו) גם מודע ליכולותיו.

הכשרון של רות'בארט לא חבוי ולא היה חבוי, וראו אותו מהאימון הראשון שלו פה בארץ. לפני הפציעה שלו בנבחרת העתודה, ג'ינו השתפך עליו וטען שלא היה כזה דבר בכדורסל הישראלי. אני זוכר שאחרי הקדנציה הראשונה שלו בארץ דיברו פה בפורום בלגלוג ובזלזול עליו, כמובן בלי לטרוח לראות אותו יותר מדי, וטענו שהוא היה סתם שרוך חסר כשרון. מי שטרח לבדוק, ידע שהבחור אחד השחקנים הכי טכניים בעולם (אני לא מגזים) יחסית לגובהו, שהוא קואורדינטיבי להפליא ויש לו יד רכה ומרשימה מאד. חסרונות, כאמור, יש לו-הוא שחקן הגנה באמת מזעזע וחלש מאד פיזית. אבל אני מדבר על כך שהתייחסו עליו כשחקן נטול כשרון, פשוט כי לא הכירו אותו ולא טרחו לנסות להכיר אותו.

לגבי הגישה הכללית שלי, אני רחוק מפטריוטיזם. אני חושב שבכל ליגת כדורסל בריאה יש קבוצות שמקדשות את ההישגיות ואת ההצלחה (וגם שם זה ממותן-מישהו חושב שברצלונה לא יכולה להשיג רכז טוב מויקטור סאדה? אבל הוא משחק שם מסיבות של זהות), וקבוצות תחתית ומיד-לוול שנותנות צ'אנס לשחקנים מקומיים וצעירים. דווקא בליגה חסרת המשמעות שלנו, שבה אנחנו כבר בתוך העשור החמישי שיש בו רק אלופה אחת (למעט סטיות תקן סטטיסטיות), שאין בה כרגע ירידות וגם לפני כן ברור שמי שיש לה תקציב ורוצה לשחק בליגת העל גם תשחק בה, שמעמד המאמן בה הוא כאסקופה הנדרסת ושמעניינת מספר מביך של אנשים-יש דיבורים על "מקצוענות" ו"עושים הכל כדי לנצח". איך אומר ערן סלע? אתמהה ממושכות ונואשות ולא אבין זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 2:44 pm 
Sophomore

מה לגבי ההצעה הבאה:
תגמול כספי של האיגוד לקבוצות נוער (או לאגודות שלהן) שהוציאו שחקנים לליגת העל/לאומית ושבאמת משחקים. כמו כן, אפשר גם לשחק עם התגמולים ביחס לעמדות.

למשל- קבוצת נוער שהצליחה להוציא שחקן פנים לליגת העל עד גיל 22 ושמשחק מינימום מסוים של דקות במשחק לאורך עונה (נניח 12 דק' בממוצע) תקבל 50000 שקל. קבוצת נוער שהוציאה שחקן חוץ לליגה הלאומית (ושמשחק וכו'...) תקבל 15000 שקל. וכן הלאה ביחס לצרכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 2:48 pm 
Hall of Famer

נתחיל בזה שאתה לא יכול להגדיר לפי "עמדות פנים" ו"עמדות חוץ", ונמשיך בזה שזה נשמע כמו מסחרה בעייתית ואינטרסנטית במיוחד.

הבעיות הן הרבה יותר עמוקות מכדי לפתור אותן במענקים כספיים כאלה. כסף צריך להשקיע, אבל בתשתיות ובבניית היתכנות סבירה לענף, שהיום הוא סוג של פיקציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 2:55 pm 
Sophomore

א. אתה צודק, קשה להגדיר עמדות. אולי ההגדרות יהיו לפי גובה- לא מושלם אבל ברוב המקרים יכול לשקף מציאות.
ב. לא מצאתי פה מסחרה/אינטרסים. אני לא רואה קבוצה נותנת לשחקן לשחק 13 דקות בממוצע לאורך עונה רק כדי לקבל 50K (במידה והיא קבוצת הבית של השחקן).

הפתרון התשתיתי פה הוא בכך שלמאמני נוער/ נערים יהיה תמריץ משמעותי להעדיף עבודה על יסודות/ שיטה וכו' על פני הרצון לנצח במיידי (אפשר לנסות לעגן את זה בחוזה שלהם- מאמן נוער שהוציא כזה שחקן זכאי לX אחוז מהמענק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 3:03 pm 
מנהל פורום

זה מאוד מאוד בעייתי, כי אי אפשר לתת קרדיט למאמן כזה או אחר או אפילו בלעדית למחלקת הנוער.
בגדול פרוייקט האקדמיה נועד לפתור חלק מהבעיות - בעיקר את הבעיה הנפוצה שמאמני נוער רבים, בד"כ גם כתוצאה מלחץ מצד כלל המערכת ומתוך רצון להראות הישגים, יקריבו התפתחת של שחקן בשביל לנצח עוד כמה משחקי נוער.

אבל זה עדיין לא פותר את הבעייה הגדולה ביותר שהיא עניין של כמויות נטו.
אז נכון, יש לנו את דניאל תמיר, את צ'וברוביץ', בוכמן, אליאספור, קזרנובסקי, בירכץ ועוד איזה כמה ששכחתי ונכון שהם היו יכולים להיות יותר טובים אם מאמנים היו עובדים איתם ככה וככה, אבל במקומות כמו סלובניה יש 2 דניאל תמירים בכל קבוצת נוער! גם שם מהרבה מהם לא יוצא כלום, אבל אם יש מספיק גבוהים כאלה אז בסוף מקבלים איזה לורבק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 3:13 pm 
Sophomore

אתם שוכחים את הדבר הכי בסיסי:
שעות אימון
ילד בכיתה ח' שיש לו רק שני אימונים בשבוע (שעה וחצי כל אחד) בתוספת משחק זה פשוט לא מספיק.
תוסיפו לעניין את השטות הזאת של ילדים לאומית/מחוזית ובכלל תגלה שהאינטרס של השחקנים הוא לנצח ולא לגדל שחקנים.
מה בדבר העובדה שאגודות מרוויחות רק מהשחקן ה-11 או 12. במקרה הזה האגודה רוצה לפחות 15 שחקנים בקבוצה.
דעתי האישית היא שצריך להפסיק לתקצב את הרשויות המקומיות בנושא הספורט ולהעביר את התשלומים לאגודות דרך משרד הספורט.
יש עיריות שמקצות מאות אלפי שקלים לאגודות ספורט ויש עיריות שמקצות עשרות אלפי שקלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 5:25 pm 
Senior

הדרך היחידה לגרום לאגודות באמת להשקיע בשחקנים זה להחמיר את תנאי המעבר ולהגדיל את דמיי השבחת השחקנים. משהו יותר לכיוון של הכדורגל. ששחקן לא יוכל לעזוב את האגודה עד גיל 24 בלי דמיי השבחה, שדמי ההשבחה יהיו גבוהים מאד, שלקבוצות יהיה אינטרס להשביח שחקנים כי הם יכולים למכור אותם\להרוויח עליהם בדומה לכדורגל. זה לא מצב אידיאלי בשביל השחקנים שיכולים להתקע אבל הדרך היחידה לגרום לאגודות באמת לפתח שחקנים, לקדם אותם, לתת להם צ'אנסים, זה למצוא את הדרך שזה יהיה שווה לאגודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 6:01 pm 
Sophomore

הוא שאמרתי רק בצורה שונה. המפתח בעיניי (או לפחות אחד מהם וללא ספק זה שיש לנו עליו הכי הרבה שליטה) הוא אופן ההכוונה של קבוצות הנערים+נוער את השחקנים. אם יש מנגנון שיודע לתגמל מועדון על בסיס הישגים של בוגריו, הוא התחלת הפיתרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 7:56 pm 
מנהל פורום

הבעיה היא בהחלט המאמנים, כדי לנצח משחק ספציפי אחד הם מקריבים בניה של קבוצה לטווח ארוך
אז אולי הבעיה היא בעצם מנהלי הקבוצות שלא בונים קבוצות לטווח ארוך ולא מסוגלים לספוג הפסדים שמייצרים ערך מוסך עתידי
ורותברט' הוא דוגמא מצויינת, בארץ הוא רק חסם והתגלגל, בלונליאנה הוא נע בבקבוק פנימה והחוצה ומנסה להיות חופשי לזריקה או לצעד וחצי
שנים שאני מזיין כאן תמוח בפורום על רותברט' הזה
וחצי שנה שאני מתאפק לא להגיד אמרתי לכם (כי אין ארכיון של סלניוז)
הדברים נכונים גם לקזנובסקי
המאמן הישראלי הטיפוסי הוא עם אוריינטציה של משחק גארדים
רוב המאמנים הישראלים מקובעים על זה
רובם גם היו גארדים כששיחקו כדורסל
מתי ראיתם פעם אחרונה חסימה של נמוך לגבוה כדי לשחרר גבוה לליי אפ?

אגב וראנדו ניצח את אתמול את סיינה ומוסר ד"ש לקטש

אנחנו חרא מדינה לשחקנים גבוהים ולא רק לישראלים, בית קברות לשחקנים גבוהים ולא משנה מאיפה הם באים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 7:59 pm 
Senior

אני לא מבין איך העונה של רוטבארט עד עכשיו גורמת לך להתאפק מלהגיד אמרתי לכם. אם כבר היא מוכיחה שרוטבארט לא מתקדם, לא עושה קפיצה, לא עונה על הציפיות גם בלובליאנה. לפני כמה שבועות היה משחק שלהם נגד מכבי שבו הוא נראה פשוט מביך, וצביקה התקשה שלא להסתיר את האכזבה שלו מזה שהוא לא התקדם בגרוש בלובליאנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 8:38 pm 
מנהל פורום

שורה של רותברט' מ9 משחקים ביורוליג
18 דק' 8.1 נק ב50% הגיע בערך פעם וחצי למשחק ושם 80% משם ואולי הכי מעניין 1.7 עבירות למשחק

ליגת העל 13.5 דק' 5.8 נק' הגיע פעם וחצי לקו במשחק שם 90% ואולי הכי מעניין 2 עבירות למשחק

השופטים בארץ חארות במיוחד עם שחקנים גבוהים גמלוניים (לארז מרקוביץ' יש מה להגיד על זה)

וצביקה שרף יזדיין, הוא מגדולי מסרסי הגבוהים בארץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 8:45 pm 
מנהל פורום

למען הגילוי הנאות, באדריאטית הוא מעמיד מספרים דומים לליגה האדריאטית, אבל מהירוליג ברור שלשחקן יש יכולות הרבה מעבר למה שהליגה הישראלית הפיקה ממנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 8:49 pm 
Hall of Famer

חובה רק לציין שרותבארט התחיל לעשות סטטיסטיקות כשלובליאנה העיפה חצי קבוצה, והמקום הפך לואקום מוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 8:57 pm 
מנהל פורום

לא נכון
הפוך, הסטטיסטיקה שלו ירדה אחרי שלובליאנה העיפה חצי קבוצה
במיוחד באדריאטית
אבל לא רוצה לגרור את הדיון למקרה הספציפי שלו, הנקודה שלי שאתה פשוט לא רואה קבוצות שמשחקות בשביל הגבוה שלהם, כמעט תמיד זה סביב הפורוורדים והגארדים
דן שמיר ולפעמים קצת אפי יודעים לזהות הזדמנות כזה נופל להם לידיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 9:02 pm 
Senior

כמובן לא נכון. תוריד את 3 המשחקים האחרונים שהיו אחרי שהם שיחררו חצי קבוצה כמעט ולפני שהם הביאו שחקנים חדשים. הוא העמיד את הסטטיסטיקה הזאת במשחקים חסרי חשיבות שהוא שיחק המון.

גם בארץ היו לרוטבארט משחקים שהוא התפוצץ ונתן הצגות, זכור לי משחק אצלנו בחיפה שהוא ויוגב התעללו בנו. גם שם זה קרה אחרי שארון מגי שוחרר למכבי.

רוטבארט עבר מספיק מאמנים ומספיק קבוצות בארץ, ועכשיו בלובליאנה (קבוצה ברמה של מרכז טבלה בארץ) הוא גם לא פורח. כנראה יש גם המון בעיות ברוטבארט והמון דברים שהוא אשם בהם. להאשים את המאמנים בלבד זה טיפשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 9:20 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
הבעיה היא בהחלט המאמנים, כדי לנצח משחק ספציפי אחד הם מקריבים בניה של קבוצה לטווח ארוך
אז אולי הבעיה היא בעצם מנהלי הקבוצות שלא בונים קבוצות לטווח ארוך ולא מסוגלים לספוג הפסדים שמייצרים ערך מוסך עתידי
ו
אנחנו חרא מדינה לשחקנים גבוהים ולא רק לישראלים, בית קברות לשחקנים גבוהים ולא משנה מאיפה הם באים

במקרה של רוטבארט אני באמת לא יודע, בגלל שיכול להיות שאצלו קיים פוטנציאל שלא מומש מספיק.
העונה בלובליאנה רק מעצימה את חידת רוטבארט.

אבל אני לא ממש מסכים עם שאר הדברים.

אני לא חושב שאם אפי יתחיל לשתף את נסטרנקו,
או שהוא יתחיל לשתף את בוכמן,
או שברקוביץ' יתחיל לשתף את דניאל גור-אריה,
לא חושב שפתאום הם התגלו כשחקני פנים סבירים.
בטווח הקצר כל גבוה זר פשוט יטחן אותם, ואז המאמנים רק יפסידו מזה.
הם למדו להיות "נגרי-על" ובנו את עצמם או את המשחק שלהם בצורה נוראית, כנראה מילדות.
לא יעזור אם יתחילו לשתף אותם עכשיו, אפילו במשך שלוש שנים.

אני נוטה להסכים עם הטענה שהבעיה היא בילדות, אני מאשים את השחקנים עצמם, ואחרים את המאמנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 9:35 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

uriel17 כתב:
שופטים בארץ חארות במיוחד עם שחקנים גבוהים גמלוניים (לארז מרקוביץ' יש מה להגיד על זה)

הערך גמלוני במילון מוסר ד"ש לארז מרקוביץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 9:44 pm 
מנהל פורום

הנקודה היא לא לשתף
הנקודה לבנות את ההתקפה נכון יותר בשבילם
ליצור להם מסדרונות, להביא נמוכים שיחסמו להם
מקבעים להם תודעה של שואבי מים וחוטבי עצים והציפיות שלהם מעצמם בהתאם

חזור למעלה
 פרופיל אישי