קוף ירוק כתב:
ואפשר גם להעריך את זה בעובדה שהפערים מאד הצטמצמו בNBA מול אירופה. אם רוביו עושה נקודות בNBA כאילו הוא בנוער, ואחר הצהריים נדהמתי כשראיתי את התקצירים בערוץ הספורט שאליסובה נתן משחק של 29 נק' ו 25 ריבאונדים (בערך מה שהוא עושה בחודש ביורוליג), כנראה לעשות נקודות ולהעמיד ממוצעים בNBA זה לא קשה כל כך בימינו ואין מה להתרשם מזה יותר מידי.
למה בכל פעם ששחקן מתקדם אז מייחסים את זה לצמצום פערים?
כמה דוגמאות הפוכות אפשר להביא של שחקנים שלא עשו כלום בNBA ויצאו לשרוף את אירופה אח"כ?
פקוביץ' הוא שחקן מוכשר עם מאסה אדירה. כבר בשנה שעברה הוא הרשים בכל דקה שהוא היה על המגרש. לא היה לי ספק שהוא שחקן העתיד של המועדון.
מיליצ'יץ' הוא שחקן שקשה לוותר על הפוטנציאל שלו. אני חושב שעצם ההשוואה של עמוס בינו לבין תאביט העגלון, מוכיחה עד כמה אנשים שכחו שהוא שחקן.
מיליצ'יץ' יודע מה לעשות בסביבות הטבעת, הוא פשוט לא רוצה. ומיליצ'יץ' הוא אחד החוסמים הטובים בליגה. בכל ליגה.
כל מאמן בטוח שהוא יצליח להעיר את הדבר האדיש הזה ואז הוא נותן לך משחק גדול והפוטנציאל שלו מטריף אותך, אבל זה רק בכדי לאכזב שוב (ובכל מקרה, כל עוד תאביט, קוואמי וקנדימן נושמים, הם יהיו באסטים גדולים יותר. מיליצ'יץ' לפחות מכיר את הדבר העגול הזה...)
פקוביץ' הוא לא שיא הטכניות אבל יש לו יסודות בריאים, הוא נע מדהים ביחס לגודל שלו, יש לו ידיים טובות, הוא תופס כדורים לא קלים. ומה שהכי מפתיע בו זה היכלת שלו לנוע עם הפנים לסל ולסיים היי פיק אנד רולס.
הבעיה היחידה איתו (שמבדילה אותו ממיליצ'יץ') היא היעדר היכולות שלו לחסום ברמה גבוהה. הוא ולאב הם אולי צמד שואבי ריבאונד, אבל אין חוסם אמיתי בצבע שמונע חדירות.
אגב, בבאק קורט של מיני משחקים שני פויינטים על בסיס קבוע (רוביו ורידנאוור, כשבראה מחליף אחד מהם) וכל אחד מהם הוא פויינט חודר, כך שגם אם הוא לא מקבל מסירה מהפויינט, הם תמיד מרווחים את הצבע כשהם מושכים את הביג מן לסוויץ' בצבע.
פקוביץ' מצליח כי הוא שחקן מוכשר ואני חושב שלא רק שהמספרים שלו לא ירדו, הם אף יעלו.
גם איליאסובה מצליח כי סקיילס הפך אותו לשחקן. אותו איליאסובה היה רכיכה מיידה במשך שנים בליגה וסקיילס הפך אותו ללוחם בצבע. הוא מנצל היום את הנתונים הטבעיים שלו וזו הפעם הראשונה בכל הקריירה שלו בNBA שהוא נותן תקופה יציבה. אני לא הייתי מייחס את זה ל"התקרבות לאירופה" מאחר ואותו איליאסובה לא התקרב לשום מקום עד השנה. אלא לשחקן שהחליט לעבוד תחת מאמן שהכריח אותו להיות יציב ולקבל תפקיד אם הוא רוצה מקום ברוטצייה.