סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 06, 2024 5:23 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ביג פאק
הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 11:45 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
קוף ירוק כתב:
ואפשר גם להעריך את זה בעובדה שהפערים מאד הצטמצמו בNBA מול אירופה. אם רוביו עושה נקודות בNBA כאילו הוא בנוער, ואחר הצהריים נדהמתי כשראיתי את התקצירים בערוץ הספורט שאליסובה נתן משחק של 29 נק' ו 25 ריבאונדים (בערך מה שהוא עושה בחודש ביורוליג), כנראה לעשות נקודות ולהעמיד ממוצעים בNBA זה לא קשה כל כך בימינו ואין מה להתרשם מזה יותר מידי.

למה בכל פעם ששחקן מתקדם אז מייחסים את זה לצמצום פערים?

כמה דוגמאות הפוכות אפשר להביא של שחקנים שלא עשו כלום בNBA ויצאו לשרוף את אירופה אח"כ?

פקוביץ' הוא שחקן מוכשר עם מאסה אדירה. כבר בשנה שעברה הוא הרשים בכל דקה שהוא היה על המגרש. לא היה לי ספק שהוא שחקן העתיד של המועדון.

מיליצ'יץ' הוא שחקן שקשה לוותר על הפוטנציאל שלו. אני חושב שעצם ההשוואה של עמוס בינו לבין תאביט העגלון, מוכיחה עד כמה אנשים שכחו שהוא שחקן.
מיליצ'יץ' יודע מה לעשות בסביבות הטבעת, הוא פשוט לא רוצה. ומיליצ'יץ' הוא אחד החוסמים הטובים בליגה. בכל ליגה.
כל מאמן בטוח שהוא יצליח להעיר את הדבר האדיש הזה ואז הוא נותן לך משחק גדול והפוטנציאל שלו מטריף אותך, אבל זה רק בכדי לאכזב שוב (ובכל מקרה, כל עוד תאביט, קוואמי וקנדימן נושמים, הם יהיו באסטים גדולים יותר. מיליצ'יץ' לפחות מכיר את הדבר העגול הזה...)

פקוביץ' הוא לא שיא הטכניות אבל יש לו יסודות בריאים, הוא נע מדהים ביחס לגודל שלו, יש לו ידיים טובות, הוא תופס כדורים לא קלים. ומה שהכי מפתיע בו זה היכלת שלו לנוע עם הפנים לסל ולסיים היי פיק אנד רולס.
הבעיה היחידה איתו (שמבדילה אותו ממיליצ'יץ') היא היעדר היכולות שלו לחסום ברמה גבוהה. הוא ולאב הם אולי צמד שואבי ריבאונד, אבל אין חוסם אמיתי בצבע שמונע חדירות.

אגב, בבאק קורט של מיני משחקים שני פויינטים על בסיס קבוע (רוביו ורידנאוור, כשבראה מחליף אחד מהם) וכל אחד מהם הוא פויינט חודר, כך שגם אם הוא לא מקבל מסירה מהפויינט, הם תמיד מרווחים את הצבע כשהם מושכים את הביג מן לסוויץ' בצבע.

פקוביץ' מצליח כי הוא שחקן מוכשר ואני חושב שלא רק שהמספרים שלו לא ירדו, הם אף יעלו.

גם איליאסובה מצליח כי סקיילס הפך אותו לשחקן. אותו איליאסובה היה רכיכה מיידה במשך שנים בליגה וסקיילס הפך אותו ללוחם בצבע. הוא מנצל היום את הנתונים הטבעיים שלו וזו הפעם הראשונה בכל הקריירה שלו בNBA שהוא נותן תקופה יציבה. אני לא הייתי מייחס את זה ל"התקרבות לאירופה" מאחר ואותו איליאסובה לא התקרב לשום מקום עד השנה. אלא לשחקן שהחליט לעבוד תחת מאמן שהכריח אותו להיות יציב ולקבל תפקיד אם הוא רוצה מקום ברוטצייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 11:52 pm 
Senior

אבל יחסתי את זה לצימצום הפערים + העובדה שהNBA הפכה לליגה חלשה יותר שהרבה יותר קל לעשות שם מספרים. השחקנים האירופים הם דוגמאות מצויינות, שחקנים שמה שהם עושים בNBA הם לא מסוגלים לעשות באירופה.

אני חושב שרשימת השחקנים המצטיינים באירופה בכל עמדה ועמדה שנעשתה פה בשבועות האחרונים דיי מראה שאין מקרים כמעט הפוכים.. כמעט ואין שחקנים אמריקאים ששורפים את אירופה. יש שחקנים שהלכו וצמחו לאט לאט באירופה עד למצב שהפכו לכוכבים. כמעט אין שחקנים שנכשלו בNBA ומיד הפכו לכוכבים באירופה.

אם זה היה מקרה אחד ויחד נגיד. אבל את אילסובה ראינו רק לפני כמה חודשים נגד מכבי, מה שהוא עשה ביורוליג בחודש הוא עושה במשחק אחד בNBA. גם את פקוביץ ראינו פה ביד אליהו מתקשה מאד נגד סופו, הנדריקס וג'יימס רק לפני כמה חודשים. בNBA הוא לא נתקל ברבע מהקושי שהוא נתקל באירופה, וזה עדיין למרות שהנתונים שלו אמורים לתת לו יתרון באירופה יותר מאשר בNBA.

אולי צימצום פערים זה לא המילה הנכונה, הייתי מגדיר את זה יותר בירדת השכל בNBA, זה שהליגה הפכה טיפשה יותר ויותר, כדורסל פרימיטיבי יותר ויותר, שמאד קל להעמיד שם מספרים טובים. בעוד באירופה יגרמו לכל החולשות של רוביו או אילסובה לצאת החוצה, בNBA אף אחד לא ממש מנסה לעשות את זה ולכן הם פורחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 11:57 pm 
Hall of Famer

קוף, אתה ראית את פקוביץ' בפאו? כי אני ראיתי ומה שהוא עשה בפאו הוא לא יכול לעשות בשום משחק באן.בי.איי. פקוביץ' באירופה הוא שחקן בלתי עציר לחלוטין, גם אם באיזה משחק מקרי מכבי הצליחה לעצור אותו כשהוא משחק בקבוצה לא מוכשרת עם גארדים שלא מסוגלים לעמוד בלחץ. פקוביץ' הוא בדיוק המקרה של שחקן שגדול לחלוטין על אירופה שהולך לאן.בי.איי ומצליח יפה. הדבר היחידי שמפתיע זה מספרי הריב' שלו. יכול להיות שזה נובע מכך שהוא חייב להילחם על הריב' בעוד שבאירופה כנראה זה לא היה חלק מדרישות התפקיד. כשקוראים על פקוביץ' שומעים על כך שלאיש הגדול לקח שנה להבין את קצב המשחק באן.בי.איי ולהימנע מפאולים שאותם הוא עשה בכמויות מסחריות בעונת הרוקי, בדיוק כמו באירופה.

אפשר לדבר על צמצום פערים, אפשר לדבר על כך ששחקנים, גם אירופאים מצליחים באן.בי.איי כי הרמה הכללית ירדה לעומת העבר. פקוביץ' לא שייך לדיון הזה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2012 11:58 pm 
Hall of Famer

נו באמת, ראית משחקים אירופאיים בשנים האחרונות (סליחה, בהרבה השנים האחרונות).
המשחק האמריקאי, לפחות זה שמשוחק על ידי קבוצות הפלייאוף, טוב, מהיר, חכם ויעיל פי כמה וכמה מכל החרא האירופאי כולו. כדורסל פרימיטיבי? ליידוי השלשות האירופאי המסיבי אתה קורא משחק אינטליגנטי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 12:16 am 
Senior

shmueliki כתב:
מאז הבחור דפק עוד משחק נהדר - 15 נק' ו-12 ר' ( 8 מהם בהתקפה ! , כנראה מהחטאות של עצמו ... ) .
מה שלא הוזכר פה , זאת היד הרכה של הבחור ( 78% מהעונשין , כולל למשל 19/21 האחרונות ) .
אני לגמרי עם הקוף , לגבי "ניפוח המספרים ב-NBA" . האיש לא עבר את ה-8 ר' ריבאונד במשחק בודד באירופה , במשך 50 המשחקים האחרונים שלו ביורוליג ( כולל 7 השנה ) . ב-NBA הוא עם 8 משחקים שבהם השיג ספרות כפולות בריבאונדים מתוך 13 המשחקים האחרונים שלו .

הוא ענה על זה טוב יותר ממני. 50 משחקים ביורוליג, 8 משחקים ספרות כפולות. הוא עשה את זה בNBA ב13 המשחקים האחרונים.

וזה לפני עוד שדיברתי על רוביו שבאיזה 10 משחקים השנה בNBA קלע יותר מכל עונות היורוליג שלו בשנה שעברה או משהו כזה...

נורטון, המשחק האמריקאי הוא טוב יותר, אתלטי יותר, מהיר יותר, פיזי יותר, יפה יותר וכיפי יותר... אבל הרבה הרבה הרבה יותר טיפש. מינימום טקטיקה, מינימום חוכמה, יכולת אישית ומשחק פתוח. זה הרבה יותר כיף וטוב לצפייה ולאוהד, המשחק באירופה דוחה הרבה יותר, הגנתי יותר, מגעיל יותר. אבל הרבה הרבה יותר חכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 12:21 am 
Junior

אני חושב שזו סוג של מנטרה של חובבי כדורסל אירופאי שכבר חלפה מהעולם.
לומר שהכדורסל האמריקאי טיפש יותר זו סתם קלישאה חסרת כיסוי (לא ראיתי כאלו עילויים על הקווים של אירופה בשנים האחרונות)
מה זה כדורסל אמריקאי? ריק אדלמן, ריק פיטינו, גרג פופוביץ', מייק דאנטוני, לארי בראון, טום תיבידו? מי מהם מייצג את הכדורסל האמריקאי? לכל מאמן יש את הפילוסופיה שלו והם שונים כ"כ האחד מהשני.

מה שהמון חובבי כדורסל אירופאי מתקשים להבין זה שבעונה הסדירה בכלל, האינטנסיביות נמוכה יותר ויש המון שיקולים של דקות, פציעות, משחקי חוץ משולבי טיסות ובאק טו באקס. כשהשנה בפרט זה הפך להיות מגוחך עם באק טו באק- טו באק...
הסקורים השנה נמוכים יותר, יותר שחקני קצה ספסל מקבלים דקות, פשוט כי הלו"ז בלתי אפשרי.
מאמן טוב בNBA לא יכול להיות רק טקטיקן גדול אלא גם מנהל עונה גדול. הוא צריך לדעת להביא את הקבוצה שלו בשיא לפלייאוף, בריאה ושלמה. לעתים ובייחוד העונה, הוא יוותר מראש על משחקים.
זה ניהול אחר לגמרי מאשר זה שמתאפשר באירופה.

ואגב, איליאסובה גם לא עשה שום דבר בNBA עד השנה. הוא היה שחקן רך ולא יציב שנותן משחק אחד מרשים וחמישה עלובים. ובטח שמעולם הוא לא קטף ריבאונדים במספרים כאלו.

חוצמזה שיש שחקנים שפשוט מתאימים הרבה יותר לסגנון המשחק של הNBA. לי היה ברור שרוביו יהיה ענק בNBA. אמרתי שהוא יהיה רוקי השנה עוד לפני שהוא נתן דקה על הפרקט. באירופה הוא לא שיחק עם אתלטים כאלו שיכולים לסיים מהכנף בפאסט ברייק, מחיתוכים ומסוויצ'ים במהירות שלא קיימת באירופה. ועם כל הכבוד למאמני אירופה, לא אימן אותו מאמן עם רבע מהדמיון של אדלמן (מאמן אמריקאי טיפש...) מה גם שבNBA עובדים על מה שחשוב למשחק של השחקן. בתוך חצי עונה בNBA רוביו פיתח ג'אמפ יותר טוב מזה שהיה לו (או לא היה לו) בכל התקופה באירופה).

הגיוני שפקוביץ' יקטוף יותר ריבאונדים בסקורים של 100 לעומת סקורים של 50... זה הרבה יותר פוזשנים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 12:24 am 
Hall of Famer

נו, מה שמוק אמר. באופן אישי, אני לא מבין איך מישהו יכול להשוות משחק פלייאוף בנ.ב.א מכל בחינה שהיא (כן, גם אינטליגנציה) למשחק אירופאי, גם אם הוא משחק צמרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 12:34 am 
Hall of Famer

קוף , עזוב את אלמנט החוכמה במשחק . אפשר להיצמד למספרים .
ההבדל במספר הפוזשנים לא מסביר את ההבדל בין ריבאונד בודד בכל 6 דקות משחק שהיו לפקוביץ' באירופה , לבין ריבאונד לכל 3.4 דקות משחק ב-NBA ( ואני בכלל לא מדבר על הבדלי הסייז והאתלטיות העצומים , העובדה שהוא משחק לצד משאבה כמו קווין לאב במקום מצ'באן וכו' ) .
את מספרי האסיסטים של רוביו אני מקבל ( פינישרים יותר טובים , משחק ריצה וכו' ) . הבחור נתן בעונת היורוליג הקודמת 6.5 נק' ב-31% מהשדה , והעונה תורם 11.3 נק' ב-37.5% . נכון שהבדל הדקות מאזן חלק מהסקור , אבל בהינתן זה שמעמדו בשתי הקבוצות היה די דומה , ושבשני המקרים הוא אופציה די שולית בהתקפה , וההגנה לא מתמקדת בו - יש פה משהו בהחלט מעורר מחשבה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 12:49 am 
מנהל פורום

Mook כתב:
אני חושב שזו סוג של מנטרה של חובבי כדורסל אירופאי שכבר חלפה מהעולם.
לומר שהכדורסל האמריקאי טיפש יותר זו סתם קלישאה חסרת כיסוי (לא ראיתי כאלו עילויים על הקווים של אירופה בשנים האחרונות)
מה זה כדורסל אמריקאי? ריק אדלמן, ריק פיטינו, גרג פופוביץ', מייק דאנטוני, לארי בראון, טום תיבידו? מי מהם מייצג את הכדורסל האמריקאי? לכל מאמן יש את הפילוסופיה שלו והם שונים כ"כ האחד מהשני.

מה שהמון חובבי כדורסל אירופאי מתקשים להבין זה שבעונה הסדירה בכלל, האינטנסיביות נמוכה יותר ויש המון שיקולים של דקות, פציעות, משחקי חוץ משולבי טיסות ובאק טו באקס. כשהשנה בפרט זה הפך להיות מגוחך עם באק טו באק- טו באק...
הסקורים השנה נמוכים יותר, יותר שחקני קצה ספסל מקבלים דקות, פשוט כי הלו"ז בלתי אפשרי.
מאמן טוב בNBA לא יכול להיות רק טקטיקן גדול אלא גם מנהל עונה גדול. הוא צריך לדעת להביא את הקבוצה שלו בשיא לפלייאוף, בריאה ושלמה. לעתים ובייחוד העונה, הוא יוותר מראש על משחקים.
זה ניהול אחר לגמרי מאשר זה שמתאפשר באירופה.

ואגב, איליאסובה גם לא עשה שום דבר בNBA עד השנה. הוא היה שחקן רך ולא יציב שנותן משחק אחד מרשים וחמישה עלובים. ובטח שמעולם הוא לא קטף ריבאונדים במספרים כאלו.

חוצמזה שיש שחקנים שפשוט מתאימים הרבה יותר לסגנון המשחק של הNBA. לי היה ברור שרוביו יהיה ענק בNBA. אמרתי שהוא יהיה רוקי השנה עוד לפני שהוא נתן דקה על הפרקט. באירופה הוא לא שיחק עם אתלטים כאלו שיכולים לסיים מהכנף בפאסט ברייק, מחיתוכים ומסוויצ'ים במהירות שלא קיימת באירופה. ועם כל הכבוד למאמני אירופה, לא אימן אותו מאמן עם רבע מהדמיון של אדלמן (מאמן אמריקאי טיפש...) מה גם שבNBA עובדים על מה שחשוב למשחק של השחקן. בתוך חצי עונה בNBA רוביו פיתח ג'אמפ יותר טוב מזה שהיה לו (או לא היה לו) בכל התקופה באירופה).

הגיוני שפקוביץ' יקטוף יותר ריבאונדים בסקורים של 100 לעומת סקורים של 50... זה הרבה יותר פוזשנים...

כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 11:08 am 
Hall of Famer

Mook כתב:

רוביו לא "ענק" בNBA, ובקצב הזה הוא גם לא יהיה רוקי העונה (אירווינג טוב ממנו משמעותית כרגע). אחוזי השדה שלו חלשים, ואני לא כל כך אופטימי לגבי האפשרויות שלו לשפר אותם באופן משמעותי. אני מסכים שאדלמן מוציא ממנו דברים יפים ושהוא עשוי להיות מנהל משחק משובח ברמת NBA, אבל לא צריך לעשות ממנו מה שהוא לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 12:18 pm 
מנהל פורום

King Chauncey כתב:
העומק המדובר כולל סנטר אחד מלבד פקוביץ׳, וזה דרקו מיליציץ׳. נובמת..
ומאיפה המסקנה שמה שסביר שיקרה הוא דווקא סיין אנד טרייד..?
שתי המסקנות שלך מתאימות לשחקנים במצב אחר לגמרי. בתור רסטריקטד פרי אייג׳נט, אלה שהקבוצה שלהם ״מפתה אותם בהרבה כסף״ אלה הרוזים והלאבים של הליגה, שחותמים על הארכת מקסימום עוד באמצע העונה. סיין אנד טרייד מבוצע על שחקנים שגומרים חוזה, אף פעם לא רסטריקטד, ובכלל, לוגיקה מוזרה, ״מינסוטה תנסה לגזור עסקה״ שכזו ? על לברון ג׳יימס קליבלנד קיבלה בסיין אנד טרייד בחירת דראפט מאוחרת אחת.
שחקנים כמו פקוביץ׳, כמו דאנדרה ג׳ורדן למשל, מסיימים חוזה, מקבלים הצעות מהליגה, מסכימים לטובה ביותר, והקבוצה המקורית בוחרת אם להשוות את ההצעה. זה מה שסביר להניח שיקרה, לא רק שסביר, זה מסלול כמעט ודאי.

דיברתי על עומק בעמדות הפנים - מה עם קווין לאב, אנתוני רנדולף, ביזלי, דרק וויליאמס, עזים? יחד עם פקוביץ' ומיליצ'יץ' זה בהחלט קו פנים איכותי, עמוק ומגוון מאוד בלי להתחיל בהשוואות לקבוצות אחרות.

לדעתי יש סיכוי טוב שמיני תאריך לפקוביץ' את החוזה במהלך העונה הבאה וכמובן עבור יותר כסף, מה שיכול לגרור אפשרות לסיין אנד טרייד. אני ממש לא בטוח כמוך שהמסלול שתיארת הוא ודאי לשחקן כמו פקוביץ'. אפשרי - בהחלט. לא הבנתי מה הקשר ללברון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 12:23 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:
Mook כתב:

רוביו לא "ענק" בNBA, ובקצב הזה הוא גם לא יהיה רוקי העונה (אירווינג טוב ממנו משמעותית כרגע). אחוזי השדה שלו חלשים, ואני לא כל כך אופטימי לגבי האפשרויות שלו לשפר אותם באופן משמעותי. אני מסכים שאדלמן מוציא ממנו דברים יפים ושהוא עשוי להיות מנהל משחק משובח ברמת NBA, אבל לא צריך לעשות ממנו מה שהוא לא.

יהיה זה בלשון עתיד. ורוביו הוא לא פחות ממדהים עד עכשיו. בעיניי, הרבה יותר מרשים מארווינג שהוא כשרון על אבל לא רכז גדול במובן של מנהל משחק.
לא יודע עד כמה יצא לך לראות משחקים של מיני השנה, אבל אני מציע לך לשים את המספרים בצד ופשוט לראות את הילד. תאווה לעיניים.
כל הליגה משתגעת ממנו ובצדק. את ראיית המשחק שלו ויכול המסירה שלו אין לפויינטים גדולים ממנו.
המון רכזים גדולים לאורך ההיסטוריה, לא היו קלעים גדולים (קיד הדוגמא הכי מובהקת) ריקי לא חייב להיות קלעי גדול בכדי להיות רכז גדול. והוא יהיה רכז גדול. כבר עכשיו הוא אחד הטובים בליגה והטוב מבין הרוקיס.
מה שכן, כבר תקופה של משהו כמו חודש שהוא ברוקי וול. מקווה שהוא יצא ממנה מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 12:38 pm 
Senior

בחרת דוגמא די גרועה. קיד שלישי נדמה לי בשלשות בכל הזמנים למרות שהאחוזים שלו באמת היו חרא בתחילת הקריירה. מעבר לזה שקיד סחב שתי קבוצות לגמר הפלייאוף ועשה עונות של 18 נקודות למשחק. אני לא רואה את רוביו עושה את זה, מצטער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 1:01 pm 
Hall of Famer

Mook כתב:
nadav_hacohen כתב:
Mook כתב:

יהיה זה בלשון עתיד. ורוביו הוא לא פחות ממדהים עד עכשיו. בעיניי, הרבה יותר מרשים מארווינג שהוא כשרון על אבל לא רכז גדול במובן של מנהל משחק.
לא יודע עד כמה יצא לך לראות משחקים של מיני השנה, אבל אני מציע לך לשים את המספרים בצד ופשוט לראות את הילד. תאווה לעיניים.
כל הליגה משתגעת ממנו ובצדק. את ראיית המשחק שלו ויכול המסירה שלו אין לפויינטים גדולים ממנו.
המון רכזים גדולים לאורך ההיסטוריה, לא היו קלעים גדולים (קיד הדוגמא הכי מובהקת) ריקי לא חייב להיות קלעי גדול בכדי להיות רכז גדול. והוא יהיה רכז גדול. כבר עכשיו הוא אחד הטובים בליגה והטוב מבין הרוקיס.
מה שכן, כבר תקופה של משהו כמו חודש שהוא ברוקי וול. מקווה שהוא יצא ממנה מהר.

כשכותבים "לי היה ברור שהוא יהיה" זה מתפרש כאילו הוא כבר מגשים את הציפייה, בטח כשאתה משתפך בהמשך עם הסופרלטיבים.

משחקים שלמים של מינסוטה לא ראיתי העונה, אבל קטעים בהחלט כן וכמובן שאני מכיר את רוביו כמה שנים אחורה. שום דבר שהוא עושה מבחינת ראיית/ניהול משחק לא מפתיע אותי. הוא הוכיח כבר בגיל מאד צעיר את אינטיליגנציית המשחק המאד גבוהה שלו (לא אתפלא אם הוא יגיע אפילו לרמות סטיב נאשיות מהבחינה הזאת), ומעולם לא התווכחתי (וכפי שניתן לראות, גם בת'רד הזה כשסייגתי את ההודעה שלך) על האפשרות שהוא יהיה מנהל משחק מצוין ברמה הגבוהה ביותר בעולם. וכמו אצל שחקנים אחרים, ברור שישנה השפעה על זהות המאמן ומה הוא יודע לעשות עם מה שיש לו בידיים. אדלמן זה באמת פרסונה מצוינת להתחיל איתה קריירה.

עם זאת, וזה תמיד היה הטיעון כנגד רוביו, יש לו בעיה אמיתית עם יצירת נקודות וזה כבר לא עניין של מאמן. הקליעה שלו לא מספיק טובה כדי להיות שחקן "ענק", וזה אלמנט שהוא חייב לשפר. אתה מדבר על ג'אמפ שהוא פיתח, אבל אני מסתכל על האחוזים שלו והם רעים. שוב, אני אוהב את השחקן ומאמין בפוטנציאל שלו להיות רכז גדול, אבל אני הייתי מחכה עם ההשוואה לג'ייסון קיד (שהוא באמת דוגמא חריגה לשחקן שניתן להגדיר כ"ענק" גם עם אחוזי קליעה מג'הנם) כמה עונות כדי לראות מה האיש יכול לעשות לאורך זמן והאם הוא יכול להוביל את הקבוצה שלו להישגים.

אין בעיה שאתה מתרשם יותר מרוביו מאשר מאירווינג, אבל זה כנראה כי אתה מתלהב או מחפש דברים אחרים. ברור שהם שחקנים שונים באופי המשחק, כשרוביו הוא מנהל משחק ואירווינג יותר פוינט סקורר. אלא שאירווינג הולך ומסתמן כפוינט סקורר איכותי במיוחד ואינטיליגנטי (בניגוד לסטפון מארבוריז של העולם), ובמירוץ לרוקי העונה הוא נותן נוק אאוט לרוביו כרגע, ובכושר הנוכחי של השניים-ייתן לו גם בסוף העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 4:35 pm 
Junior

Shiver כתב:
King Chauncey כתב:
העומק המדובר כולל סנטר אחד מלבד פקוביץ׳, וזה דרקו מיליציץ׳. נובמת..
ומאיפה המסקנה שמה שסביר שיקרה הוא דווקא סיין אנד טרייד..?
שתי המסקנות שלך מתאימות לשחקנים במצב אחר לגמרי. בתור רסטריקטד פרי אייג׳נט, אלה שהקבוצה שלהם ״מפתה אותם בהרבה כסף״ אלה הרוזים והלאבים של הליגה, שחותמים על הארכת מקסימום עוד באמצע העונה. סיין אנד טרייד מבוצע על שחקנים שגומרים חוזה, אף פעם לא רסטריקטד, ובכלל, לוגיקה מוזרה, ״מינסוטה תנסה לגזור עסקה״ שכזו ? על לברון ג׳יימס קליבלנד קיבלה בסיין אנד טרייד בחירת דראפט מאוחרת אחת.
שחקנים כמו פקוביץ׳, כמו דאנדרה ג׳ורדן למשל, מסיימים חוזה, מקבלים הצעות מהליגה, מסכימים לטובה ביותר, והקבוצה המקורית בוחרת אם להשוות את ההצעה. זה מה שסביר להניח שיקרה, לא רק שסביר, זה מסלול כמעט ודאי.

דיברתי על עומק בעמדות הפנים - מה עם קווין לאב, אנתוני רנדולף, ביזלי, דרק וויליאמס, עזים? יחד עם פקוביץ' ומיליצ'יץ' זה בהחלט קו פנים איכותי, עמוק ומגוון מאוד בלי להתחיל בהשוואות לקבוצות אחרות.

לדעתי יש סיכוי טוב שמיני תאריך לפקוביץ' את החוזה במהלך העונה הבאה וכמובן עבור יותר כסף, מה שיכול לגרור אפשרות לסיין אנד טרייד. אני ממש לא בטוח כמוך שהמסלול שתיארת הוא ודאי לשחקן כמו פקוביץ'. אפשרי - בהחלט. לא הבנתי מה הקשר ללברון.

דיברת על עומק בעמדות הפנים בהקשר של פקוביץ׳, ובנושא הזה, כן, הרשימה שהבאת כולה עיזים, כי פקוביץ׳ סנטר, ורק סנטר, ורשימת העיזים שהבאת לא קשורה אליו, כי אף אחד מהם לא סנטר.

אני מעריך את דעתך, אבל הפעם היא שגויה..
תנסה בבקשה להיזכר בשחקן שקיבל הארכת חוזה באמצע העונה והועבר בטרייד מיד אחריו, או בכלל בשנה שאחרי.
לברון ג׳יימס מתקשר לכך שאתה משתמש במונח סיין אנד טרייד שלא מתאים ולא יקרה עם פקוביץ׳, המונח סיין אנד טרייד מתייחס לשחקנים שמסיימים חוזה ובוחרים לחתום במקום אחר, והקבוצה הקודמת שלהם עושה עסקה של סיין אנד טרייד כדי שכולם יהיו מרוצים. לברון ג׳יימס הוא הדוגמא הטובה ביותר למה שרשמת, ש״מינסוטה תנסה להשיג סיין אנד טרייד״. אז קליבלנד ״השיגה״ סיין אנד טרייד על הקלף הכי חזק בליגה וקיבלה תמורתו בחירת דראפט מאוחרת.

אז בקיצור, יש סיכוי טוב שכמו שאמרת מיני תנסה להאריך את החוזה של פקוביץ׳ באמצע העונה הבאה, אבל אם היא תעשה את זה זה יהיה במטרה להשאיר אותו אצלה, כי שוב, אף אחד בליגה הזאת לא חותם הארכת חוזה גדול לרסטריקטד פרי אייג׳נט במטרה להעביר אותו, לא מיד ולא בהמשך.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 4:42 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
סליחה על ההסטה לאוף-טופיק, אבל בטרייד אתה לא אמור לקבל שווה ערך למשכורת של השחקן? או שבסיין אנד טרייד יש חוקים אחרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 4:47 pm 
Hall of Famer

אותי מדהימה העובדה שכותב בפורום מציין שרוביו "כבר עכשיו הוא אחד הרכזים הטובים בליגה" , אימרה שגם אם היא לא נכונה במדויק ( לי אין מושג ב-NBA , משאיר לכם את הוויכוחים ) היא לא פחות מסנסציונית , לאור העובדה שלפני חצי שנה היה ניתן לערער על עובדת היותו אחד מהרכזים הטובים ביורוליג ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 7:50 pm 
Junior

ראובן כתב:
סליחה על ההסטה לאוף-טופיק, אבל בטרייד אתה לא אמור לקבל שווה ערך למשכורת של השחקן? או שבסיין אנד טרייד יש חוקים אחרים?

סיין אנד טרייד זה בעצם סתם מונח בכל הנוגע לטרייד עצמו.
החוקים הם אותם חוקים, טרייד הוא טרייד הוא טרייד..

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 8:01 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אז זה רק מחדד את השאלה שלי - איך אפשר להחתים את לברון ולסחור תמורתו בבחירת דראפט וזהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 8:43 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אותי מדהימה העובדה שכותב בפורום מציין שרוביו "כבר עכשיו הוא אחד הרכזים הטובים בליגה" , אימרה שגם אם היא לא נכונה במדויק ( לי אין מושג ב-NBA , משאיר לכם את הוויכוחים ) היא לא פחות מסנסציונית , לאור העובדה שלפני חצי שנה היה ניתן לערער על עובדת היותו אחד מהרכזים הטובים ביורוליג ...

זה שכותב בפורום כתב שרוביו כבר עכשיו הוא אחד הרכזים הטובים בליגה זה לא עושה את זה קרוב לנכון. כיום לטעמי רוביו לא בטופ 20 של הרכזים באן.בי.איי ולא יכול להיות רכז של קבוצה שחושבת גבוה. הוא מראה את הפוטנציאל להיות אחד הרכזים הטובים בליגה, אבל כמובן זה יקרה אם הוא ישפר מספר אלמנטים במשחק שלו.

ההשוואה לג'ייסון קיד עושה עוול עצום לילד (ג'ייסון, לא ריקי). קיד לא היה קלע טוב מבחוץ ובעיקר לא היה מסוגל לקלוע אוף דה דריבל. אבל למרות ששני השחקנים בגובה זהה, קיד תמיד היה הרבה יותר פיזי ובעיקר הרבה יותר אתלטי עם צעד ראשון נהדר. קיד ידע להגיע עד לטבעת ולסיים שם ברמה גבוהה. זה משהו שרוביו כרגע ממש לא מסוגל לעשות וצריך לראות אם הוא יצליח. אני תמיד טענתי שמה שהכי יכול לדפוק את קריירת האן.בי.איי של רוביו זאת העובדה שהוא לא אתלט ולאו דווקא הקליעה מבחוץ. ברור שאם רוביו ישפר את הקליעה מבחוץ, אז המחסור באתלטיות לא יהיה כזה דראסטי. כרגע זה המצב.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 8:47 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
וביו זאת העובדה שהוא לא אתלט ולאו דווקא הקליעה מבחוץ. ברור שאם רוביו ישפר את הקליעה מבחוץ, אז המחסור באתלטיות לא יהיה כזה דראסטי. כרגע זה המצב.
shmueliki כתב:

זה פשוט לא נכון. אני לא חושב שרוביו נכנס לטופ10 של העמדה. חוץ מזה, סט הכישורים שלו ככל הנראה מתאים יותר לנ.ב.א והוא הגיע לסיטואציה מצוינת מבחינתו, אולי הטובה ביותר אליה יכול היה להגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 8:50 pm 
Hall of Famer

ברור שהוא לא בעשירייה, השאלה היא האם הוא בעשירייה של הרכזים הטבעיים. אתם יודעים, הזן הנכחד ההוא, שחברים בו שחקנים כמו נאש, סרחיו, קיד, אנדרה מילר וכמובן צעירים וטובים יותר כמו פול (הרכז הטבעי הטוב בעולם, אני מניח).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 8:53 pm 
Senior

נורטון כתב:
ברור שהוא לא בעשירייה, השאלה היא האם הוא בעשירייה של הרכזים הטבעיים. אתם יודעים, הזן הנכחד ההוא, שחברים בו שחקנים כמו נאש, סרחיו, קיד, אנדרה מילר וכמובן צעירים וטובים יותר כמו פול (הרכז הטבעי הטוב בעולם, אני מניח).

סרחיו? זה היה ברצינות??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 8:59 pm 
Junior

ראובן כתב:
אז זה רק מחדד את השאלה שלי - איך אפשר להחתים את לברון ולסחור תמורתו בבחירת דראפט וזהו?

כי למיאמי היה את הקאפ ספייס הפנוי כדי לצרף את החוזה של לברון.
אתה תמיד יכול לצרף חוזים בטרייד כל עוד הם לא מעבירים אותך מעבר לתקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 9:00 pm 
Hall of Famer

סליחה, סליחה ,סליחה. התכוונתי לקלדרון כמובן. סוג של RESIDUE מאינה, מהול בגזענות קלה כלפי ספרדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, קרטמן ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה