סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 05, 2024 11:00 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 50 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 3:25 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד. אני מאמין שמכבי לא תפסיד שלושה משחקים רצופים לפאנאתנייקוס הנוכחית כי היא באמת לא קבוצה כ"כ גדולה ויד אליהו זה אולם שביורוליג רק ברצלונה ניצחה בו בשנתיים האחרונות. מעבר לזה הסיכוי שפאו תפסיד בבית סביר יותר כי הם הפסידו השנה 3 פעמים בבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 4:14 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
zurkin כתב:
סדרות מאוד מאכזבות, למעט מכבי - פאו, הכל צפוי וכל תוצאה אחרת שהיא לא בארסה, סיינה, צסק"א בפיינל פור תהיה סנסציה. חבל.

פאו ומכבי... לא מעט צפוי גם כן? לפחות על הנייר יתרון ברור לפאו כאן, זו תהייה הפתעה עצומה לדעתי אם מכבי תעבור אותם.

יאללה, הנה הוא מתחיל.

אפשר לומר שפאו פייבוריטית, אבל "יתרון ברור"? "הפתעה עצומה"???

פנאתינייקוס היא קבוצה זקנה (שאראס בן 36, באטיסט 34, צרצאריס 32, דיאמנטידיס וסאטו 31 וגם דיוויד לוגאן מתחיל לראות את ה30), והזרים האמריקאים שלה-למעט באטיסט-לא בדיוק הותירו חותם בל יימחה בכדורסל האירופאי: לאקס נהריה סמית' זו עונת יורוליג ראשונה וגם הוא לא שחקן צעיר (ואני חושב שהנדריקס טוב ממנו ולא במעט), ואקס רמה"ש לוגאן היה טוב בקבוצות קטנות לעומת העונה הקודמת בויטוריה שלא בדיוק היתה הצלחה מסחררת (ואני חושב שלנגפורד טוב ממנו משמעותית, ואפילו למאלט יש מה להגיד מולו). היתרון הגדול של פאו נמצא על הקווים (בתוספת יתרון הביתיות), וזה יתרון מספיק גדול כדי שנתייחס לפנאתינייקוס הנוכחית כפייבוריטית. אבל תסתכלו על הסגלים, ותראו שאנחנו ממש לא מדברים פה על גוליבר נגד גמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 4:21 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
למה אתה כל כך משוכנע שלא יהיה סוויפ? אני מבין מרוח ההודעה שאתה לא מאמין שמכבי תפסיד בבית, ולעומת זאת האפשרות שהיא תנצח ביוון היא סבירה מאוד. אתה באמת לא חושב שמכבי מסוגלת לנצח שני משחקים בחוץ בתנאים האלה?

:wink:
שארס בראיון שמופיע בוואלה:
ציטוט:
ראיתי השנה את רוב המשחקים של מכבי, גם היורוליג וגם באדריאטית, וזו קבוצה איכותית. היא יודעת מה לעשות על המגרש ותמיד מסוכנת. היא רוצה להגיע לפיינל פור, ונהיה חייבים להגיע מוכנים לסדרה מולם ולנצל את יתרון הביתיות

אז חוץ מהאימונים והמשחקים של פאו, שארס רואה כל היום מכבי? למה?!

בכל מקרה,מכל הסדרות, הסדרה של מכבי-פאו היא הכי קרובה להיקרא שקולה. זאת על סמך מה שראינו עד עכשיו. אך ראינו איזו קפיצה עשתה פאו בשלב הזה של העונה שהביאה להדחה הלא צפויה של ברצלונה אשתקד.

אחרי התצוגה של סיינה במדריד, והעונה האדירה של בו מקאלב אני לא חושב שהיא תשאיר פירורים לאולי'. וד"א אני לא חושב שהפערים בין ברצלונה וסיינה כ"כ גדולים והיא גם היחידה שניצחה אותה ביורוליג עד עתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 4:43 pm 
Sophomore

מצחיק השאראס הזה, ראה יותר משחקים של מכבי ביחס לכל אוהד ממוצע של הקבוצה.

זה נכון שפאו בעונה שעברה הגיעה לפיק בדיוק בפרק הזמן הזה, גם היה לה המון זמן להתכונן לסדרה מול בארסה וה"בוקס אנד וואן" הידוע שאלי סהר לא הספיק לחפור עליו שנה אחרי, אבל פאו ביחס לעונה שעברה נחלשה, והיתרון של היריבה שלה ברבע הגמר העונה ביחס ליריבה שלה בעונה הקודמת הוא הניסיון של המאמן. לצ'אבי יש סגל טוב בהרבה מזה שיש לבלאט, אבל הוא עדיין מאמן פחות מנוסה ממנו. לא יודע אם מותר להגיד שגם פחות טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 4:56 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יכול להיות ששאראס ראה משחק אחד של מכבי באדריאטית והבין שאם ראית משחק אחד ראית את כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 4:56 pm 
Junior

אפשר לדבר עד מחרתיים על כמה שפאו נחלשה (הכל נכון), וכמה שההתקפה שלה תתקשה לייצר נקודות מול הגנה טובה של מכבי (גם נכון).

כל מי שראה את פאו השנה ובכלל ב15 שנה האחרונות יודע שהם מנצחים משחקים דרך ההגנה. ובמובן הזה הם לא נחלשו במילימטר מהשנה שעברה. עדיין קבוצה שבמאני טיים שומרת נהדר, מאוד מנוסה וחכמה ויודעת לשבור לך את התרגילים. המשחק האחרון בקאזאן הוא דוגמא טובה. יש עוד.

אני דווקא חושב שכל משחק בפני עצמו יהיה צמוד (כי פערי הרמות באמת לא גדולים), מכבי גם תיקח משחק אחד או שניים, אבל את הכסף אני שם בלי ספק על פאו בסדרה הזאת. יש להם את הניסיון, יש להם את השחקנים היעילים ביותר ב2 עמדות המפתח על המגרש ויש להם את המאמן הכי טוב באירופה שיידע להכין אותם למצ'-אפ כמו שצריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 5:00 pm 
Hall of Famer

ההגנה=היתרון על הקווים. לאוברדוביץ' יש שומרים מצוינים ברמה שאין לאלקטרה (דימאנטידיס, סאטו, באטיסט בשיאו היה ענק אבל לא ראיתי אותו העונה כדי לקבוע אם נחלש בעניין הזה), והוא יודע להשתמש בזה היטב. בהחלט המפתח של פאו בסדרה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 5:05 pm 
Senior

יש דבר אחד שאנשים נוטים להתעלם ממנו: מכבי מורגלת לשחק 2 משחקים בתוך 48 שעות לאורך כל העונה הזאת. היא עושה את זה בצורה סיסטמטית ועשתה את זה גם מול שתי יריבות ברמת יורוליג וגם עם שני משחקי חוץ. פאנאתנייקוס קבוצה זקנה יחסית שהשחקנים המובילים שלה עם הרבה מאוד קילומטראז' מאחוריהם, והספסל של מכבי טוב יותר(כ"ספסל" אני לא מתייחס לבאטיסט נניח למרות שהוא בדרך כלל לא פותח בחמישייה). אה, ויש את הסטטיסטיקה: פאו לא עולים לפיינל פור בשנים זוגיות. עברו 6 שנים מאז שזליקו הפסיד סדרת פלייאוף. הרבה זמן. משהו גורם לי לתחושה שהסטטיסטיקה הזאת הולכת להישבר בקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 5:11 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
כשאתה אומר "אה, ויש את הסטטיסטיקה" אתה בעצם מתכוון "אה, ואני אקח מהסטטיסטיקה את הנתון שמועיל לי ואניח שהנתון הסותר יישבר"? לא שבאמת הסטטיסטיקה אומרת משהו במקרה הזה (הסטטיסטיקה אומרת, למשל, שבסדרות של שלושה משחקים של מכבי תמיד זו עם יתרון הביתיות לוקחת, ובסדרות של חמישה משחקים, תמיד זו עם הביתיות מפסידה. לדעתי פאו צריכה לעתור לג'ורדי שיקצר את הסידרה או לוותר מראש).

אני חושב שפאו פייבוריטית ושלא צריך ליפול מהכיסא אם מכבי תיקח, אבל ההודעות שלך כבר מתקרבות לטור המופתי ההוא של עמית סלונים ברמת האופטימיות שלהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 5:17 pm 
Hall of Famer

הבעיה הגדולה ביותר של מכבי היא שמול לנגפורד פאו תזרוק את דיאמנטידיס, קלאת'ס וסאטו, שלושה מהשומרים הטובים ביותר בין שחקני החוץ של אירופה. לא ראיתי השנה את פאו בכלל, לכן אני לא יכול להגיד בוודאות שהפערים גדולים, אבל מבחינת רמת כישרון, דיאמנטידיס ובאטיסט נותנים לפאו יתרון גדול על המקבילים שלהם במכבי. איכשהו אני תמיד אלך עם קבוצה של דאבל די, באטיסט ואוברדוביץ' על הקווים, גם ללא יתרון ביתיות, בטח כשיש יתרון ביתיות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 5:17 pm 
Senior

אני לא רואה את מכבי כפייבוריטית בסדרה הזאת, אבל אני גם לא חושב שהכל תלוי בפאנאתנייקוס.זאת בהחלט הסדרה הכי מאוזנת מבין הארבע.
במכבי הרבה בעיני תלוי באיך סופו ובלו יגיעו לסדרה הזאת. אם שניהם ייראו כמו בטופ 16 ומכבי תקבל תפוקה התקפית רק מלאנגפורד והנדריקס מכבי תהיה בבעיה.

עמוס, פאנאתנייקוס באופן די מסורתי מתקשה מול גארדים אמריקאיים איכותיים. ת'רל מקינטייר עשה מולם סדרה של 25 נקודות למשחק לפני שלוש שנים. זה לא הפריע להם לעלות, כמובן. שלשום דומרקנט קלע 19. לאנגפורד אפילו מול ההגנה של ברצלונה הגיע בסוף למספרים הרגילים שלו. השאלה בעיני זה מה האחרים יעשו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 5:35 pm 
Sophomore

שחף, מצד אחד אני גם איתך בדעה שזו סדרה של 50-50 עם יתרון קל לפאו בשל הביתיות, מצד שני אין ספק שתהיה פה המון עבודה מקדימה של בלאט. אנחנו מדברים הרבה על לנגפורד אבל בואו לא נשכח שקשה לטעון שהוא טוב מפארגו, ופארגו בעונה שעברה חוסל באופן די משמעותי ע"י החבר'ה של אוברדוביץ', שמן הסתם גם ידאג לאמלל את סופו כפי שתמיד עשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 7:25 pm 
Senior

נראה לי שאתה לא מכיר מספיק את לאנגפורד ופארגו. פארגו, עם כל הכבוד לו, כסקורר, שחקן הרבה יותר קל לעצירה מלאנגפורד. אין לו קליעה טובה מטווחים בינוניים והוא לא איזה דרק רוז שברגע שהוא עובר שחקן אתה צריך שניים או שלושה שחקנים כדי להפריע לו בחדירה. עם לאנגפורד, שאגב, הוביל את היורוליג בנקודות בשנה שעברה, אתה לא יכול לעבור מתחת לחסימה, כי יש לו יד מצויינת מחצי מרחק, והוא הרבה יותר חזק וטיפה יותר גבוה מפארגו. הקליעה לשלוש שלו גם כן טיפה יותר טובה אבל הוא לא הכי יציב משם. אני לא חושב שהייתי לוקח את פארגו היום לפני לאנגפורד, בטח כל עוד אידסון לא בקבוצה. אולי מכבי הייתה משחקת כדורסל יותר שוטף אבל כנראה לא מנצחת יותר משחקים. לאנגפורד אגב הרבה יותר יציב מפארגו מבחינת תפוקת הנקודות שלו. אבל שוב, אני לא חושב שהוא מה שיכריע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 8:28 pm 
Hall of Famer

האם מישהו הבחין במשהו מתוחכם בהתקפה של מכבי שפאו לא יכולה לשבור בקלות?
שחף - למה שבלו וסופו יגיעו לסדרה? ואיפה בדיוק היתרון של מכבי בסדרה? בקו האחורי או בקו הקדמי? על הספסל?
בכולם היא יותר חלשה מפאו. התקפית, אתה יכול לסמוך היום על שני שחקנים בדיוק, הנדריקס ולנגפורד פלוס שבבי יוגב אוחיון פה ושם. זה לא יספיק מול ההגנה של היוונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 8:41 pm 
Senior

למה שבלו וסופו לא יגיעו לסדרה?(טוב, לגבי סופו זה בהחלט אפשרי) בלו להוציא את הסדרה הנוראית מול פרטיזן הוא שחקן שמעלה את התפוקה שלו במשחקים מכריעים, ראה ערך הפיינל פור בת''א, סדרת רבע הגמר מול קאחה והפיינל פור בשנה שעברה(אגב, גם בליגה הוא היה השחקן המצטיין בגמר בשנה שעברה וגם בעונה המקוללת של 2008 הוא היה הקלע המוביל של מכבי במשחק העלייה לפיינל פור). השאלה לגבי בלו בעיני זה אם מכבי תצליח לייצר התקפה שתגרום לו לראות זריקות פנויות, כי בסופו של דבר האיש לא יוצר אותן לעצמו.

ואיפה בספסל היא יותר חלשה מפאו? וויוקאס יותר טוב מהנדריקס? סטיבן סמית' יותר טוב מבלו? פרפרוגלו שהיה פצוע והתחיל לשחק רק בטופ 16 יותר טוב מפניני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 10:37 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כרגע המצ'אפ של הנדריקס הוא לא וויוקס. הנדריקס הוא הסנטר הפותח של מכבי, ואם כבר המצ'אפ שלו זה באטיסט. אם אתה משווה ספסלים וויוקאס צריך להיות מושווה לסופו, וביכולת של סופו כרגע - בלי אפסיידים-שמפסיידים ופוטנציאלים על הנייר - וויוקס טוב ממנו.
כנ"ל פרפרוגלו ופניני, אני לא יודע איזה פניני אתה רואה העונה, נדמה לי שאתה עדיין חולם על פניני של העונה שעברה. ממה שראיתי מפרפרוגלו בטופ16 - אני מודה שזה לא הרבה - הוא יותר טוב מפניני שעושה עונה מסוייטת למדי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 10:55 pm 
Sophomore

לגבי פרפרוגלו ופניני את צודק, אבל ההשוואה של סופו לוויוקאס מעליבה. אין מה להשוות בכלל, סופו עדיף גם במצבו הנוכחי. הסטטיסטיקה משקרת פה, כי סופו זה שחקן שמשנה משחק. כשהוא על המגרש שתי הקבוצות משנות את האופי של המשחק שלהן. בכל מקרה, ההשוואה לא נכונה בעיני, צריך להשוות את סופו וג'יימס לוויוקאס ומאריץ', ושם מכבי מפסידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 11:27 pm 
Senior

מאריץ' לא משחק השנה יותר משון ג'יימס ככה שמבחינת כישרון הוא עולה עליו, מבחינת הערך לקבוצה הם די זהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 11:31 pm 
Sophomore

גם השבוע וגם בכלל העונה, כשמאריץ' כן שיחק הוא תרם יותר ממה ששון ג'יימס תורם (לא שזה כזה קשה...). אני לא אתפלא אם נראה אותו עולה למספרים דו ספרתיים של דק' מול מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 02, 2012 11:38 pm 
Senior

סביר שהוא יקבל כמה דקות כדי להרביץ לסופו, אבל אובראדוביץ' לא יתחיל לאהוב אותו פתאום אחרי שנה וחצי במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 03, 2012 1:24 am 
Sophomore

יש לפאו את אוברדוביץ. זה היתרון הכי גדול שלה. האיש יודע מה לעשות כדי לנצח, וכשלא הולך קונבנציונלית, כבר ראינו אותו עוצר משחקים באיזו פרובוקציה על גבול איבוד עשתונות (כמתוכנן... הוא מתאמן על זה בבית מול המראה), חוטף את הטכנית (ולפעמים לא, כי לא כל שופט באירופה ישרוק נגד הוד אוברדוביצ'יותו), אבל מחזיר למגרש קבוצה מאופסת ומפוקסת, שבסוף מנצחת.

אני לא רואה את מכבי עושה 3:1, או סוויפ, על פאו. כלומר- במקרה הטוב מבחינת ת"א- אנחנו מגיעים למשחק מכריע באואקה. מי שרואה את אוברדוביץ' מפסיד משחק כזה, אפילו עם ילדים ג' (הגזמתי, נו...), שיקום. אפילו בארסה או צסק"א השנה מקבלות ממני 50:50 במשחק כזה מול אוברדוביץ. עד כדי כך אני מאמין בו.

בקיצור- אני עם פאו, מקווה שבחמישה משחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 03, 2012 3:01 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
zurkin כתב:
לגבי פרפרוגלו ופניני את צודק, אבל ההשוואה של סופו לוויוקאס מעליבה. אין מה להשוות בכלל, סופו עדיף גם במצבו הנוכחי. הסטטיסטיקה משקרת פה, כי סופו זה שחקן שמשנה משחק. כשהוא על המגרש שתי הקבוצות משנות את האופי של המשחק שלהן. בכל מקרה, ההשוואה לא נכונה בעיני, צריך להשוות את סופו וג'יימס לוויוקאס ומאריץ', ושם מכבי מפסידה.

מספיק כבר עם ה"משנה את המשחק". זה נהייה מין מנטרה, כאילו זה בהכרח טוב, וכאילו הוא בהכרח משנה את המשחק לטובת מכבי. במצבו וביכולתו הנוכחיים הוא לעתים קרובות גורם יותר נזק מתועלת, ואז הוא לא עדיף על אף אחד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 03, 2012 3:07 am 
Senior

אובראדוביץ' הפסיד משחק שלישי נגד טאו ויטוריה בבית לפני שש שנים בסיטואציה של משחק שלישי מכריע. היחיד בהיסטוריה של היורוליג בבמתכונת הנוכחית
(דהיינו מ-2002 והלאה) שהפסיד בסיטואציה הזו, אגב. אבל עדיין זה הסיטואציה שבה הביתיות אמורה לתת את היתרון הכי נוח גם לקבוצה פחות ביתית מפאנאתנייקוס. לגבי השופטים, אני מקווה שבלאט ייזום איזושהי טכנית באחד המשחקים. השופטים באופן מסורתי נותנים לקבוצות של אובראודביץ' לפוצץ בשלבים האלה(למי שזוכר את הגמר בשנה שעברה) כשהמשרוקית נודמת. טכנית טיפ טיפה אמורה לאזן את העניינים. אולי גם איזו התבטאות במסיבת העיתונאים לפני המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 03, 2012 2:13 pm 
Sophomore

shachaf78 כתב:
סביר שהוא יקבל כמה דקות כדי להרביץ לסופו, אבל אובראדוביץ' לא יתחיל לאהוב אותו פתאום אחרי שנה וחצי במועדון.

צריך להפסיק להתעלם מהעובדה שמאריץ' היה פצוע כמעט כל העונה שעברה. הנה, השבוע, אוברדוביץ' "התחיל לאהוב אותו פתאום" ונתן לו 10 דק'.

ראי שעל הקיר כתב:
zurkin כתב:

מספיק כבר עם ה"משנה את המשחק". זה נהייה מין מנטרה, כאילו זה בהכרח טוב, וכאילו הוא בהכרח משנה את המשחק לטובת מכבי. במצבו וביכולתו הנוכחיים הוא לעתים קרובות גורם יותר נזק מתועלת, ואז הוא לא עדיף על אף אחד.

מנטרה או לא, זה נכון. ההגנה של פאו כשסופו על המגרש שונה מההגנה שלהם כשהוא בחוץ. בהכרח טוב? איפה ראית אותי אומר את זה? אני בסה"כ אומר שסופו זה שחקן שמשנה משחק, שחקן שמתכוננים אליו אחרת - קבוצתית, אחד שמשפיע מאוד על המץ' אפ בין הקבוצות. וויוקאס לא אחד כזה, הוא מחליף לגבוהים שחי משאריות, שחקן יעיל מאוד, אבל לא כוח התקפי כמו סופו שדורש התאמות קבוצתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 03, 2012 2:58 pm 
Senior

גם בגמר בעונה שעברה הדקות היחידות שמכבי הייתה צמודה לפאו(להוציא ריצה בתחילת הרבע השני) היו הדקות שסופו היה על המגרש, גם במשחק מחורבן שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 50 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 115 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה