עמוס לב כתב:
אני מאשים את השחקנים, אבל הרבה את המאמנים בגידול גבוהים. אחרי שבמשך שנים המאמנים הישראלים חיסלו שחקני בגיל 16 בגובה 1.78 מתחת לסל, רק כי הם היו הכי גבוהים בקבוצה, המגמה התהפכה. בסוף שנות השמונים, תחילת שנות התשעים, נהיה מן בון טון כזה לא לקבור גבוהים מתחת לסל, לפתח להם את הקליעה מבחוץ להפוך אותם לשחקנים שלמים. כמובן שמה שנשכח זה ששחקנים גבוהים גם צריכים לדעת לשחק מתחת לסל. כך קיבלנו במקרה הטוב באמת את תומר שטיינהאוור ובמקרים הפחות טובים אמיר מוכתרים ועמית תמירים או הדוגמא האחרונה כרמל בוכמן.
אני לא אומר שמגיל 10 צריך ללמד את הנערים פוסט אפ, אבל אני חושב שכמו שלהיות רכז זה אופי לא פחות מאשר טכניקה, גם להיות חיית לואו פוסט זה אופי, בנוסף לטכניקה שלא פשוט להפוך אותה לטבע שני, אם מתחילים בגילאי נוער לעבוד עליה. יש שחקנים שפשוט צריך לשים אותם בלואו פוסט, גם אם הם באמת רוצים להיות דירק נוביצקי. יש גיל שאפשר כבר לראות טוב מאד כמה הילד יכול לשחק בעמדות החוץ וכמה הרגליים שלו יאפשרו לו לנוע.
מאכזב אותי מאד לשמוע שזלמנסון הופך להיות קלע טוב מבחוץ. לילד יש פוטנציאל, אבל יש לו גם מבנה גוף כבד. זלמנסון צריך למקסם את היכולות שלו מתחת לסל דבר ראשון, זה הלחם והחמאה שלו. כשהוא ישלוט בתנועות אפקטיביות מתחת לסל? אז שיתחיל לעבוד על הקליעה מבחוץ. כמו שנאמר בפורום אין ספור פעמים, קליעה זה התחום שבו הכי קל להשתפר. חשוב גם לדאוג שזלמנסון באמת ישיג את הנק' שלו בזכות טכניקה ולא רק בגלל שהוא הרבה יותר גבוה וגדול מהיריבים, כפי שעשה אנטון קזרנובסקי. לאן זה הביא את קזרנובסקי אנחנו יודעים.
גבוה ישראלי שמעניין אותי זה בן אלטיט. כשראיתי אותו בפעם הראשונה מאד התרשמתי. נראה היה שלילד יש הכול. אתלטיות, פיזיות, טכניקה. אח"כ ראיתי אותו עוד איזה פעם או פעמיים וקצת התאכזבתי מהאנמיות שלו. לא נאבק מספיק על מיקום, לא דורש כל הזמן את הכדור, הוציא פחות ממה שחשבתי שהוא יכול. העונה הוא הלך למכללת בראיינט, שמשחקת באחד הקונפרנסים החלשים בדוויז'ן 1. העונה של בראיינט נוראית עם 2 נצחונות לעומת 28. העונה של אלטיט זהה לקבוצה עם 5 נק', רק 2.6 ריב' ב-19 דקות. הכי גרוע אבל? 39% מהשדה. את האמת הוא גם לוקח מעל שלשה וחצי למשחק שזה מאכזב אותי (האחוזים נוראיים כמובן). האיש בכל זאת 2.06 או 2.08
הבעיה הגדולה של רות'בארט עבורי היא אינטליגנציית משחק נמוכה. האיש הוא חור שחור בהתקפה. בעיה לא פחות גדולה זאת הכחישות שלו. אני מאד לא אוהב את השחקן הזה.
עמוס, הבעיה שלגדל "חיית צבע" בארץ זה מסוכן. תסתכל על אלישי כדיר, אולי הדבר הכי דומה ל"חיית צבע" שיש לנו. זה טוב בקופליה וטוב בעתודה וכו' ואז מגיעים לרמה האירופאית ופתאום האיש מנסה לעשות פוסט אפ על נואה ואתה אומר לעצמך "מה לעזעזל הוא חושב לעצמו???". לא שבכל קבוצה אירופאית יש נואה אבל די ברור שכדיר לא יכול להיות שחקן לואו פוסט יעיל ברמות האלה. האירופאים יכולים לעשות את זה כי יש להם מספיק חבר'ה שצומחים להיות 2.10 מ' ומעלה. אצלנו זה סיכון להגיד לילד בגובה 2.03 מ' תעמוד בפנים ותפתח משחק עם הגב לסל שממילא אי אפשר יהיה לבחון באמת עד שהוא יגיע לבוגרים.