עמוס לב כתב:
rony כתב:
ג'ורדן כבר מסר מספיק פעמים בקריירה שלו במצבים של זריקות קלאץ' כדי שנדע שזה לא נכון (פקסון וקר מוסרים ד"ש).
אני אמשיך להילחם עד חורמה באגדה המעפנה הזאת והשגויה הזאת. ג'ורדן היה מספיק גדול מבלי לנחס לו סל ניצחון שהוא לא יצר. בסל של פקסון ג'ורדן קיבל את הכדור בחצי שלו, נלחץ ע"י שחקני פיניקס, העביר לפיפן, שחצה את מחצית המגרש, מסר להוראס גרנט מתחת לסל, שהוציא החוצה לפקסון על השלוש. הכנסת ג'ורדן למהלך הזה זהה בדיוק לכל אותם שחקנים ישראלים באירופה שהחלו במהלך שהוביל לשער.
מעבר לכך רוני, לברון היה צריך למסור את הכדור בשל הפיק אנד רול שמיאמי עשו. מצד שני, מי אמר שבמצב הזה צריך פיק אנד רול שיוציא את הכדור מידי הכוכב שלך? הרבה יותר נכון למיאמי במצב הזה היה לעשות בידוד ללברון, שיהיה יותר קשה להביא את העזרה עליו ושהוא יגמור את המשחק. בכלל לטעמי הטעות עוד יותר גדולה. לאור המצב המנטלי של לברון וההתמקדות של המדיה בו, הוא בכלל לא צריך להתחיל את המהלך האחרון. הכדור צריך להיות אצל ווייד שהוא יקבל את ההחלטה. אני למשל חושב שבמהלך כזה הייתי בכלל עושה פיק אנד רול בין לברון לבין ווייד. גם אם יש חילוף אוטומטי זה נותן להתקפה יתרון. היתרון הכי גדול הוא שמונעים מלברון קבלת החלטה. אם הוא מקבל את הכדור זה לכיוון אחד, זריקה לסל.
חוץ מזה, עם כל הפוקוס להחלטה של לברון, ווייד הפסיד את המשחק עם העונשין וכמובן עם הפאול המטומטם על האריס. ודבר אחרון, אין ברירה, חייב להיות פוקוס על לברון בדקות האחרונות. נושא הדקות האחרונות הוא סיפור אצל לברון בערך מעונת הרוקי. הוא עדיין לא הראה שהוא לא צ'וקר בשניות הסיום והעובדה ששוב ושוב יש מקרים של החנקות ברגעי ההכרעה מביאה פוקוס על השחקן שמבחינת יכולת אין ספק שהוא כיום הטוב בעולם.
עמוס, תאמין לי שאני זוכר מצויין את המהלך ההוא של קר, גם ראיתי אותו בשידור חי, הנקודה היא שהכדור התחיל את המהלך בידיים של ג'ורדן, לכאורה שחקן שבמצבים של זריקה מכרעת אתה לא רוצה שהכדור יצא לו מהיד ובכל זאת, הכדור יצא לו מהיד, לא אמרתי שהוא מסר לקר, לא אמרתי שזה אסיסט שלו, רק אמרתי שהכדור היה אצלו והוא מסר אותו. Att כתב שכל שחקן גדול ובמיוחד ג'ורדן היה לוקח על עצמו את האחריות במצב כזה והנה, עובדה שלא, שני מקרים מובהקים מאוד שבהם הכדור היה אצל ג'ורדן ובכל זאת, הוא לא "לקח אחריות" וזרק את הזריקה האחרונה.
וראובן, טענת ה-"לברון הוא צ'וקר" התחילה עוד לפני שהוא הגיע למיאמי, אבל לא במימדים האלו. היו קצת דיבורים אחרי סדרת הגמר הבינונית שלו מול סן-אנטוניו ב-2007, קצת יותר דיבורים אחרי ההפסד שלו לאורלנדו ב-2009 ועוד יותר אחרי ההפסד שלו לסלטיקס ב-2010. נכון שזה לא היה במימדים שזה הגיע אליהם אחרי שהוא עבר למיאמי, אבל בהחלט היו דיבורים על זה שלברון מפשל בפלייאוף.