סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 02, 2024 12:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 88 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 8:36 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
צודק נורטון, התבלבלו לי שני המהלכים, האסיסט היה לקר, המהלך שג'ורדן התחיל (ועבר עוד איזה 2 שחקנים שהאחרון שבניהם היה גראנט אם זכור לי נכון) נגמר אצל פקסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 9:07 am 
Junior

55 נקודות נגד ניו-יורק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 9:18 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני בכלל זכרתי 62, אבל בכל מקרה היה חסר לי שם איזה "איזה 60 נקודות" או משהו כזה כדי לבטא את חוסר בטחוני במספר המדויק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 10:03 am 
Hall of Famer

ודים, אני כנראה פנאט של קובי (באמיתי לא, אבל משעשע לקרוא את ההכחשה של פלאש) כי אני חושב שלברון נחנק. זה בכלל לא משנה מה אתה עושה במשך 39 דקות ו-55 שניות, אם ב-5 השניות האחרונות אתה בורח מהזריקה. כשאתה משווה את לברון לרוברט הורי, אז באמת אין מה להשוות, אבל כשאתה בא ואומר שלברון הוא השחקן הכי טוב בליגה, כמו שהקונצנזוס חושב, אתה לא יכול להתעלם מהבעיות שיש לו ברגעים המכריעים, גם אם 10 שניות קודם הוא שם שלשה מופרעת שלא הייתה צריכה בכלל להיות בכיוון של הטבעת. מה לעשות שהשחקן הטוב ביותר בעולם צריך להיות זה שמביא את התארים ובמקרה של לברון אתה יודע דבר אחד, כשנכנסים לרגעי ההכרעה הוא עדיין שחקן טוב מאד, אבל הוא בטח לא השחקן הטוב בעולם ובטח לא הבחירה שלך למי שיוביל אותך.

לאורך כל הקריירה שלו היו לא מעט מקרים שלברון העדיף למסור לחברים פנויים במקום לקחת את הזריקה האחרונה. הרבה מקרים הוא מסר לחברים עם סיכוי פחות טוב לקלוע את הזריקה והרבה פעמים אותם חברים גם החטיאו.

לברון אף פעם לא היה קובי בקלאץ', השחקן שמשתלט על המשחק לא משנה מה ותמיד יחפש להיות הגיבור בסיום. אפשר להגיד בהחלט שקובי לקח את זה לקיצוניות מוגזמת, אבל לברון לקח את זה לקיצוניות השניה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 10:25 am 
מנהל פורום

עמוס, אולי חשבת שכתבתי בטון סרקסטי או משהו, אבל אני אמרתי שבסדר, לברון הוכיח שהוא צ'וקר. אז?
הרי זה לא כאילו עכשיו מיאמי צריכים לשחרר אותו ולהחתים את רון לואיס, נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 11:41 am 
מנהל פורום

לברון הוא גם לא קובי ב-47 הדקות שקודמות לזריקה האחרונה. לברון מאז ומעולם מסר יותר אסיסטים וכשהוא הגיע לליגה בכלל דובר עליו כרכז בגוף של סמול-פאואר.

אני באמת אשמח לשמוע תימוכין כתובים לטענה שגם בעבר היו טענות כאלה כלפי לברון. בכל אופן, כשהיה המשחק מול הקליפרס השנה ולברון לקח את כל הזריקות האחרונות (אלה שהוא הגיע בהן לקו והחטיא) לא זכור לי שטענו כלפיו שהוא נוטה למסור את הדברים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 11:52 am 
Hall of Famer

נו, אז כל מה שצריך לעשות הוא גוגל לפי תאריך - עד אוגוסט 09 של המילים LEBRON CHOKER -
בסך הכל 1250 תוצאות, אם כי חלק מהן גם מזכירות את קובי (אבל בהחלט, היו טענות גם על צ'וקריות של לברון, לפני מיאמי)

http://www.google.co.il/search?q=lebron ... .8.09&tbm=

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 11:53 am 
Hall of Famer

ורק כדי שיהיה מעניין, הנה כתבה בנושא. תאריך - אוגוסט 09
http://www.nbadraft.net/forum/interesti ... nd-choking

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 11:56 am 
Hall of Famer

ורק כדי לסגור פינה בעברית.
מנחם לס, 2008
http://www.hoops.co.il/index.asp?page=ViewEL&id=70

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 11:59 am 
מנהל פורום

קצת מוזר אם הכתבה היא מ-2009 אם הלינק שהיא מפנה אליו הוא מ2011 ומתייחס לסידרה מול דאלאס. כנראה נתת לינק לא נכון.

ורק להבהיר - אני לא מתייחס לטענות הכלליות כלפי הצ'וקריות/לוזריות של לברון. אני מתייחס לטענה הספציפית שלברון, כשזה מגיע ללקחת זריקות אחרונות, מפחד לקחת את הזריקה ומעדיף למסור. ולעשות חיפוש בגוגל גם אני יודע, הנחתי שלאנשים כאן יש ידע יותר ספציפי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 12:30 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אני בכלל זכרתי 62, אבל בכל מקרה היה חסר לי שם איזה "איזה 60 נקודות" או משהו כזה כדי לבטא את חוסר בטחוני במספר המדויק.

הוא קלע את הסל הקודם, זה שהשווה.

http://www.youtube.com/watch?v=Hcy_x5IKgEo

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 12:42 pm 
Hall of Famer

הדבר הכי מוזר בעיני לגבי לברון, וכבר ציינתי את זה בעבר, הוא שבניגוד לרוב השחקנים שמתחילים כשחקני קלאץ' גרועים ומשתפרים עם הניסיון, הוא דווקא היה שחקן קלאץ' מצויין בשני הראשונות שלו, 2 סלי ניצחון בסדרת הפלייאוף הראשונה שלו מול וושינגטון, הסדרה הענקית מול דטרויט ב-2007 כולל 29 מ-30 האחרונות של קליבלנד (במשחק 5 נדמה לי), משחק 7 ענק מול בוסטון ב-2008 ועוד כל מיני. הפעם הראשונה שבה לדעתי באמת אפשר להגיד שהוא התחיל להפוך לצ'וקר זה מול אורלנדו ב-2009, כשגם אז הוא קלע סל ניצחון די מדהים במשחק 2.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 12:47 pm 
מנהל פורום

לא מנית את הסידרה מול סן אנטוניו ב-2007 שכשמונים את כישלונות לברון מזכירים אותה בד"כ. אבל זה בדיוק חוסר העקביות שאני מדבר עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 1:38 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
לא מנית את הסידרה מול סן אנטוניו ב-2007 שכשמונים את כישלונות לברון מזכירים אותה בד"כ. אבל זה בדיוק חוסר העקביות שאני מדבר עליו.

זו סידרה שאני חושב שהיא נסלחת פחות או יותר, בכל זאת שחקן צעיר בסדרת הגמר הראשונה שלו מול הגנה מאוד טובה וקבוצה מאוד מנוסה, והוא עדיין היה לא רע. בשני משחקי הבית של קליבלנד שהיו מאוד צמודים הוא קלע בדאבל-פיגרס ברבעים האחרונים כולל כמה סלי קלאץ' חשובים. נכון שזו לא הייתה סדרה של סופרסטאר בלתי עציר, אבל אם נשווה אותה לסדרת הגמר הראשונה של קובי (שגם הוא יצא ישר מהתיכון וגם אצלו סדרת הגמר הראשונה הייתה בעונה הרביעית שלו), אז הסדרה של לברון הייתה משמעותית יותר טובה בכל אספקט של המשחק ומול יריבה יותר טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 2:09 pm 
מנהל פורום

גם אני חושב שהיא נסלחת פחות או יותר. הבעיה היא שבמקרה של לברון אין דבר כזה נסלח. תראה את המשחק אתמול - קלעת 17 נקודות ברבע האחרון, קלעת שלשה שהעלתה את הקבוצה ליתרון בשניות האחרונות, לא קלעת את הסל האחרון -> צו'קר!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 2:12 pm 
מנהל פורום

ראובן כתב:
גם אני חושב שהיא נסלחת פחות או יותר. הבעיה היא שבמקרה של לברון אין דבר כזה נסלח. תראה את המשחק אתמול - קלעת 17 נקודות ברבע האחרון, קלעת שלשה שהעלתה את הקבוצה ליתרון בשניות האחרונות, לא קלעת את הסל האחרון -> צו'קר!

זה מה שאני אומר. עכשיו אם שחקן שעושה דבר כזה נקרא צ'וקר, אז סבבה - לברון הוא צ'וקר, אבל אני אישית עדיין אקח את הצ'וקר הזה לקבוצה שלי לפני כל שחקן אחר בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 2:36 pm 
Freshman

סבבה אז הקבוצה שלך לא תזכה בחיים בתואר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 3:18 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:

בגלל זה כתבתי שהמשחק של אתמול בעיניי לא יכול לחזק את הטענה שהוא צ'וקר, גם בגלל שהוא קלע כמה קליעות קלאץ' גדולות וגם בגלל שבעיני המסירה להאסלם הייתה מהלך הגיוני שהוביל לזריקה נוחה יחסית, כנראה נוחה יותר ממה שלברון היה יכול להוציא. בסך הכל אני חושב שהדבר הכי בלתי נסלח מבחינת הצ'וקריות שלו זו סדרת הגמר האחרונה שבה הוא היה נוראי, כל השאר, אם תסתכל על כל "אירוע" של צ'וקריות מבחינתו בנפרד, הוא די נסלח, הנקודה היא שהיו הרבה "אירועים נסלחים" כאלו, ומעט מאוד רגעים של ווינריות בשנים האחרונות. למעשה אני חושב שמאז הסדרה הענקית מול דטרויט ב-2007, היה לו רק רגע זכור אחד של ווינריות-סל הניצחון במשחק 2 מול אורלנדו ב-2009, וגם בסדרה ההיא הוא הפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 3:38 pm 
Freshman

יש לציין הפסיד 4-1 באותה סדרה מול אורלנדו ככה שהסל נצחון הזה באמת לא שווה יותר מדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 4:04 pm 
מנהל פורום

עדיין סל הניצחון היה חשוב מאוד - בלעדיו קליבלנד היתה נוסעת לאורלנדו בפיגור 2-0 ויכולה למעשה ללכת לדיסניוורלד. ככה הם היו מאוד קרובים לקחת חזרה את הביתיות (באחד המשחקים אורלנדו כפו הארכה בזכות שלשה של רשארד לואיס) ואז כמובן שסל הניצחון היה הופך לסל זהב מוחלט.

הסיבה שאין ללברון רגעים גדולים לזכור מאז הסידרה ההיא מול דטרויט היא שמאז הגלגל התהפך והוא הגיע לכל הסדרות כפייבוריט. בד"כ מפייבוריט (לבטח לברון עם הכמה מותר לסלוח לו) יותר קל להתעלם מהדברים הטובים (והיו שניים כאלה למיאמי בפלייאוף האחרון, שזה שהם נגמרו בקלות יחסית הם לאו דווקא לרעתו של לברון) והדברים הרעים מתבלטים, וזה בסדר גמור ואני לא מתלונן על זה.

אני בכל אופן מסכים לגמרי עם התיאור שלך, הבעיה היא שאם כולם היו מסכימים עם התיאור הזה לא היה ויכוח בת'רד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 4:41 pm 
Hall of Famer

אני חושב שזה טבעי שלברון תפקד טוב יותר בתחילת הקריירה בקלאץ'. הבעיה היא לא הסיטואציה המלחיצה עצמה, ככל הנראה. אני חושב שהבעיה של לברון היא לחץ חיצוני שהופנם, שרק הולך וגובר עם השנים, לקחת אליפויות ולשלוט בקלאץ'. הציפיות ממנו כל כך גבוהות שהוא חווה חרדה שהיא חזקה יותר מהרצון שלו לנצח ולכן הוא מעדיף לא לקחת את הדברים על עצמו. הוא נלחם עם עצמו ועם דעת הקהל ולא מול הקבוצה היריבה באותן שניות. במובן מסוים, שום דבר שהוא יעשה עד אשר הוא ייקח אליפות לא ישנה. הוא לא מסוגל לעשות משהו נכון עד אז, שישנה משהו, בין אם ימסור או יחטיא או אפילו יקלע. לאחר שייקח אליפות (אם זה יקרה), עם שליטה שלו ברגעי המפתח, אני מניח שהלחץ הזה יירד. או אז יכול להיות שנראה סדרת אליפויות ושליטה של לברון במשחק. כרגע הוא שולט עד שהוא מכריע את עצמו.

אגב, גם ההצטרפות של לברון להיט הוא מהלך - גם אם הוא מהלך "נכון" מבחינת יצירת קבוצת כדורסל חזקה - שזכה לפרשנות, לא בלי מידה של צדק, כניסיון לתת למישהו אחר (וויד בעיקר) חלק מהאחריות. גם כאן הוא מסר. לפחות עד כה, נראה שזה גדול עליו מבחינה מנטלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 5:39 pm 
Hall of Famer

Joav כתב:
יש לציין הפסיד 4-1 באותה סדרה מול אורלנדו ככה שהסל נצחון הזה באמת לא שווה יותר מדי

הפסיד 4-2 למעשה, עם ממוצעים בסדרה של 38 נק', 8 ריב' ו-8 אס', כשבמשחק השני שקליבלנד ניצחו בסדרה (משחק 5) הוא נתן 37 נק', 14 ריב', 12 אס', כולל 17 נק' ברבע האחרון שהפכו יתרון של 2 נק' לקליבלנד לניצחון ב-10.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 10:15 pm 
מנהל פורום

Joav כתב:
סבבה אז הקבוצה שלך לא תזכה בחיים בתואר

כמה סלי ניצחון בשנייה האחרונה קלע האקים אולאג'ואן? כמה כאלה קלע ביל ראסל? גם ג'ורדן לא היה נדרש לקלוע בכל אחת מהאליפויות סל ניצחון במשחק מכריע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 10:45 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
נו גם שאק או דאנקן לא בדיוק ידיועים בגיים ווינרים, שחקני פנים מובילים לנצחון אחרת משחקני חוץ - הם מספקים את הבסיס היציב, לא את החוד הדוקר. לברון הוא מקרה מעניין יען כי הוא סמול פורוורד, ככה שהוא בין לבין ונדמה לי שזה בדיוק מה שהוא מנסה לעשות השנה - להיות הבסיס ולא החוד. לספק את הדומיננטיות השאקילית/דאנקנית במהלך המשחק ככה שלא יהיה צורך בגיים ווינרים, ואם יהיה צורך בהם - אז זו צריכה להיות עבודה של וויד או שחקן חוץ אחר(כמו שלשאק היו את קובי, הורי ופישר, לדאנקן את פארקר, מאנו, והורי, וכו')

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 11:01 pm 
Senior

לברון בסגנון המשחק שלו רחוק מאוד מלהיות שחקן פנים, גם אם השנה הוא משחק יותר פוסט אפים מבעבר. הוא עדיין גארד בגוף של גבוה(זה היתרון הכי גדול שלו בעיני) עם שליטה פנטסטית בכדור ומהירות מדהימה יחסית לגודל שלו. השנה הוא קולע יותר שלשות מוויד, זורק יותר ממנו מהטווח הזה(בצדק) ועושה את זה עם 42%. הדיבורים על צ'וקר מתעלמים ממה שלברון עשה בשאר הפלייאוף בשנה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 88 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17 ו 70 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה