סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 02, 2024 10:21 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מרץ 03, 2012 1:18 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
חבל לדבר על כדיר. אני חושב גם לקוז'יקרו בשיאו הייתה יד סבירה מחצי מרחק. זה לא הפך אותו לפליפה רייס. ליאור אליהו בעיני זה דוגמא יותר רלוונטית. אם הוא היה עובד על האספקט הזה במשחק שלו הוא היה היום סקורר ברמה של טלטוביץ' או איפושהו באיזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 03, 2012 4:42 pm 
Senior

עמוס לב כתב:
ברור שאם הוא היה מפתח קליעה אוטומטית משלוש כמו בלו הוא היה יכול להיות בומבה של שחקן. מצד שני, למה ללכת בקטן, אם הוא היה מפתח שליטה בכדור, ראיית משחק, זריזות, הוא היה גם יכול להיות מג'יק הישראלי.

נו באמת, הוא לא צריך קליעה ברמה של בלו או קרוב לזה. קליעה זה דבר שעל ידי עבודה קשה אפשר לשפר, ובצורה דראסטית. ובניגוד לאליהו לכדיר דווקא יש סגנון זריקה לא רע ובסיס טוב, אבל רצון לעבוד כנראה אין שם.

מספיק שכדיר היה מפתח זריקה ברמה של שחקן כמו יאן מרטין, כזאת שמחייבת אותך לצאת אליו, כזאת שלא מאפשרת להשאיר אותו חופשי, והוא היה שחקן הרבה הרבה יותר מסוכן והיה לו מה לתרום ברמות הגבוהות של אירופה (לא שחקן מוביל, אבל שחקן ספסל טוב). בו נזכור שהוא היה הMVP של הליגה המצחיקה פה בלי זה.

הוא אתלט, הוא ריבאונדר טוב, יש לו התמצאות באזור הסל, אבל אין לו שום תכונה שהוא יכול להביא אותו ביציבות לרמות הגבוהות. הדבר היחידי שהוא יכול היה לעבוד עליו ולהביא לרמות האלה זה כנראה הקליעה, אבל הוא לא עשה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 03, 2012 4:49 pm 
Junior

לכדיר יש טכניקת זריקה מזעזעת. גם להפוך לקלעי ברמה של יאן מרטין (אגב, קלעי לא רע בכלל) אין לו שום סיכוי. חבר'ה, אתם מתייחסים פה לקליעה כאילו זה רק פונקציה של אימון ולא, למשל, של קואורדינצייה ותיאום עין-יד שמה לעשות, יש שחקנים שיש להם את זה ויש כאלה שלא. גם שחקנים כמו ליאור אליהו, שהוא קואורדינטיבי בטירוף ועם טאץ' נהדר, יתקשו מאוד לפתח ריינג' בזריקה כי פשוט אין להם את הטכניקה המתאימה. ולשנות זריקה בגיל 25 או מאוחר יותר זה מאוד קשה, בטח לא רק עניין של אימון.

בקיצור, כן. אם ליאור אליהו היה מפתח קליעה של 40% מהשלוש, שחרור כדור גבוה ומהיר וזריקה בג'אמפ און דה דריבל, הוא היה הופך לטלטוביץ'. אין שום ספק. לא ברור לי למה אין 30-40 שחקנים כמוהו כל שנה באירופה. די פשוט בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 10:00 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
קוף, זה נחמד שיש לך אג'נדה כלפי ליגת העל, אבל לכנות אותה "מצחיקה" ביחס לעונה שבה כדיר קיבל את הMVP זה מגוחך. באותה עונה שיחקו בליגה הזו לא רק מכבי (קבוצת הצלבה ביורוליג), אלא גם גליל עם רנדל/פארגו/סוואן/דאוול/כדיר/מקל שהיתה באמת אחלה קבוצה, הפועל שהגיעה לרבע גמר יורוקאפ וחיפה של אשכנזי בתקופה שבה היא עדיין לא היתה הבדיחה של הליגה. קבוצה כמו בני השרון עם שון ג'יימס ובסוף פי.ג'יי טאקר, שלקחה את מכבי לשמונה משחקים, סיימה רק במקום השמיני. ויסלח לי נדב שאני לא מזכיר את נתניה.

יש לליגה הישראלית תקופות שפל ללא ספק (השנתיים האחרונות בהחלט), אבל יש לה גם פיקים. מה שכן, כמובן שלכדיר לא הגיע לזכות בMVP של אותה עונה, וזו היתה בחירה פופוליסטית לחלוטין בהתחשב במי ששיחקו איתו בקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 11:25 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ובינתיים בטראמו התייאשו סופית מיניב גרין.
קבוצה ישראלית פראיירית שתחתים אותו בעוד 5... 4... 3...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 11:34 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ובינתיים בטראמו התייאשו סופית מיניב גרין.
קבוצה ישראלית פראיירית שתחתים אותו בעוד 5... 4... 3...

דווקא השנה הייתי מרוצה מההחלטה של הקבוצות בארץ לגבי גרין.

היה ברור שכאשר הוא ישתחרר ממכבי הוא יבקש מכל קבוצה שרק תעז לפזול לכיוון שלו החל מ - 200-300 אלף דולר.
חשבתי שיש סיכוי טוב שאיזה פראירית כמו בני השרון או חיפה או ירושלים יתנו לו את מבוקשו.
אני שמח שהקבוצות בארץ התבגרו וידעו שזה פשוט לא שווה את המחיר.

אני מקווה שהם ימשיכו להיות בוגרות, ושאף אחת לא תיתן לו משהו שאפילו מתקרב לזה.

לגרין הייתי מציע פשוט לפרוש כבר עכשיו, או (כמו שאמרתי בעבר) לעבור לשנתיים לליגה כמו הליגה הבלגית ולסיים שם את הקרירה בצורה כמה שיותר מכובדת (כמו שלף).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 11:36 pm 
Hall of Famer

ומה אם גם בליגה הבלגית הוא יקלע חצי נקודה למשחק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 11:36 pm 
Hall of Famer

אז ננפיק אותו, היי, לפחות הוא רווחי!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 04, 2012 11:40 pm 
Hall of Famer

:D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 05, 2012 12:44 am 
Senior

דייבי ג'ונס כתב:
לכדיר יש טכניקת זריקה מזעזעת. גם להפוך לקלעי ברמה של יאן מרטין (אגב, קלעי לא רע בכלל) אין לו שום סיכוי. חבר'ה, אתם מתייחסים פה לקליעה כאילו זה רק פונקציה של אימון ולא, למשל, של קואורדינצייה ותיאום עין-יד שמה לעשות, יש שחקנים שיש להם את זה ויש כאלה שלא. גם שחקנים כמו ליאור אליהו, שהוא קואורדינטיבי בטירוף ועם טאץ' נהדר, יתקשו מאוד לפתח ריינג' בזריקה כי פשוט אין להם את הטכניקה המתאימה. ולשנות זריקה בגיל 25 או מאוחר יותר זה מאוד קשה, בטח לא רק עניין של אימון.

בקיצור, כן. אם ליאור אליהו היה מפתח קליעה של 40% מהשלוש, שחרור כדור גבוה ומהיר וזריקה בג'אמפ און דה דריבל, הוא היה הופך לטלטוביץ'. אין שום ספק. לא ברור לי למה אין 30-40 שחקנים כמוהו כל שנה באירופה. די פשוט בסך הכל.

ליאור בתחילת הקריירה זרק וקלע מהשלוש. בעונה הראשונה שלו ביורופליג ליאור קלע 7 שלשות מתוך 16 ניסיונות ב-12 משחקים. סביר לחלוטין. בפלייאוף של הליגה ליאור קלע 5 שלשות מ-12 ניסיונות ב-2005(6 משחקים) וקפץ ל-15 שלשות ב-2006 מ-51 ניסיונות. אני זוכר את ליאור קולע את שלשת היורוליג הראשונה שלו(מדהים שהנדריקס עשה את זה בשנתיים וליאור זה לקח פי 3 כמעט...) בשנה שעברה. זה לא הייתה איזה שלשת באזר ביטר פוקסיונרית אלא זריקה שנראתה טבעית לחלוטין. הטכניקה שלו לא רעה כל כך, אחרת הוא היה נגר נוראי סטייל גרין מהעונשין. אני חושב שזה גם המון המון עניין של ביטחון ומאמנים שלא ממש דחפו אותו לזרוק משם, בתוספת השיכנוע העצמי של "עדיף לזרוק את הגויאבה כי היא נכנסת באחוז יותר גבוה". בקיצור, אליהו זה לא כדיר, או לפחות הוא לא התחיל את הקריירה שלו ככה. אף אחד לא טען שהוא היה הופך לקלע ברמה של טלטוביץ', אבל הקישקושים על קוארדינצייה ותיאום עין יד זה באמת בולשיט, כי לאליהו יש את זה ברמה הכי גבוהה. אם הוא היה הופך לשחקן שקולע שלשה אחת לשני משחקים באחוזים סבירים הוא היה היום סקורר מצויין ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 05, 2012 9:42 am 
Hall of Famer

טכניקת הזריקה של אליהו נוראית ושלשה אחת שהוא העיף מדי משחק וקלע באחוזים סבירים לא הופכת אותו לקלע שלשות סביר או פוטנציאל שכזה. מעבר לכך, אליהו לא חייב להרחיב את הטווח שלו לשלשה. מה שהוא כן היה חייב לעשות בכדי לשפר מאד את המשחק שלו זה לפתח את היד לחצי מרחק. ברור שהוא לא עשה לא זה ולא זה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 05, 2012 4:50 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

האמת זה מוזר שאליהו לא מנסה לפתח את הקליעה מחצי מרחק היות והוא כל כך חושש ממגע. אם מול יריבות נחותות הוא מצליח לשחרר את הגויאבה באחוזים טובים, אז מול הקבוצות הפיזיות רואים שהוא אפילו לא מספיק לכוון לסל, פשוט מסתובב ומשחרר זריקה כמה שיותר מהר העיקר שלא יכאיבו לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 05, 2012 5:34 pm 
Hall of Famer

אפשר, מותר וכדאי לפנטז, אבל אני לא חושב שצריך לבוא לליאור אליהו בטענות על החלק ההתקפי. האלמנט שהוא פיתח עם זריקת היד האחת שלו (שמישהו יסביר לי אחת ולתמיד מה ההגיון ב"גויאבה") יעיל להדהים, והסיומת שלו קרוב לסל הופכת אותו לאחד הפורוורדים הטובים באירופה בעניין הזה, לדעתי.

מה שאליהו היה חייב חד משמעית לשפר ולא עשה, ואני לא מחדש פה שום דבר, זה הגנה. הוא שחקן הגנה רע ברמות קומיות-טראגיות, וזה מה שחסם אותו מלהפוך לשחקן-על אירופאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 05, 2012 5:42 pm 
Hall of Famer

אני חושב שלמרות הגויאבה, אפשר בהחלט לבוא אליו בטענות גם על החלק ההתקפי. מילא הקליעה, אבל ההעדפה ללייאפ בהרבה מקרים שאפשר להטביע (וכשהוא היה צעיר יותר גם היה מטביע) זה הרגל רע שהוא פיתח עם השנים, שגורם להרבה החטאות מרגיזות. הגויאבה יעילה, אבל לא כמו דאנק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, החציל האצטקי ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה