סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 01, 2024 10:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 12:31 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
rony כתב:
קובי בוודאי שלא המציא את ה-hero ball, אבל אני חושב שהוא המייצג הכי בולט שלו כרגע ולכן טבעי שהכתב יתמקד בו.

אגב, אנטי-תיזה יפה ל-hero ball היה סל הניצחון של ניו ג'רזי מהלילה, דרון היה עם הכדור, הגיע אליו דאבל טים והוא שיחרר את הכדור מהר לפארמר שקלע שלשה חופשית לגמרי, לא מהלך מסובך, לא תרגיל מורכב, סתם לראות שמגיע דאבל טים ולמצוא שחקן חופשי.

היו היום בלילה שלושה סלי ניצחון, ב-NBA הכינו לנו במיוחד לדיון הזה סרטון אחד עם שלושתם ביחד. כל סל גם במקרה מדגים גישה קצת שונה.
שימו לב להבדלים:

אירווינג לא מוסר לגיבסון שהיה פנוי לגמרי לשלשה (וגם נחשב קלעי טוב), אבל להגנתו יאמר שהשומר הפעיל עליו לחץ חזק, כזה שאיפשר לאירווינג לעבור אותו ולהגיע ללייאפ. לייאפ קשה, אבל עדיין לייאפ.
דרון ישר מסר לפארמר שהיה פנוי ורוז כבר ממש שיחק hero-ball כשגם לא מסר לשחקן שהיה פנוי בצד שמאל וגם לקח את הזריקה האפשרית הכי קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 12:57 pm 
מנהל פורום

nadav_hacohen כתב:
ואני לתומי חשבתי שהשחקן הכי טוב בעולם+אחד משני הגבוהים הכי טובים בעולם+עוד גבוה מהרמה הכי טובה בעולם זה חומר שלא אמור לתרץ הפסד לפאקינג דטרויט ב"חוץ מהטריו לא היה כלום".

אתה וshachaf78 חדשים פה? אני אומר את זה מתחילת העונה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 1:17 pm 
Hall of Famer

אמרתי את זה גם לפני העונה, ובכל פעם שמאסטר/פלאש/גרופי אחר של קובי דיברו על "הסגל העלוב שמסביב להוד גדולתו". ואני מזכיר שלפני העונה עוד לא ידענו שוורלד פיס יהיה בעונה כזו רעה. וגם היום, כשאנחנו מודעים לעונה הבאמת רעה של וורלד פיס ופישר, צמד כמו ביינום וגאסול ליד היפר-סופר-דופר-מגה-קוסמו-סטאר כמו קובי, צריך להספיק לריצה רצינית קדימה. אבל, אתה יודע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 1:43 pm 
Junior

אתה יורה את זה באוטומט או שמסברה הגיונית אמרתי דבר כזה? למרות הסגל העלוב מסביב לקובי-ביינום-גאסול (אגב פאו לדעתי כבר לא מהטופ בעמדתו) אמרתי שהם בהחלט יכולים לקחת את המערב ורק חסר להם פוינט גארד פותח כדי להיות קונטנדרית חזקה. לפני העונה גם אמרנו שהם קונטנדרים, דווקא שונא לייקרס אמר שיהיה הישג גדול אם יגיעו לביתיות במערב. כרגע LA נעים בין מקומות 7-10 בליגה (ביומיים האחרונים ירדו למקום 9 אחרי שני הפסדים די עלובים), ורחוקים רק 1.5 משחקים ממקום 5 בליגה, אם יגיעו למקום 3-4 במערב זה מספיק טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 1:57 pm 
Hall of Famer

ומהי, לדעתך, האחריות של קובי בריאנט בזה שכרגע הקבוצה שלו-"הקונטנדרית שיכולה לקחת את המערב"-מחוץ לפלייאוף?

וגאסול הוא לגמרי בטופ של הגבוהים בליגה.

עריכה: אני מסתכל עכשיו על הטבלה וקצת החמרת עם הלייקרס, הם לא במקום התשיעי כי אם בחמישי ולא נראה לי שיש להם סכנה אמיתית לא לעלות לפלייאוף. מנגד, הם 8 משחקים ממוליכת המערב, ורחוקים מלהיראות כמו קונטנדרים.

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך ה' מרץ 08, 2012 2:13 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 2:11 pm 
Junior

מה הכוונה? לייקרס מקום 5 במערב ורחוקים חצי משחק מהמקום השלישי. קובי קולע ב43.5% חלשים אבל עדיין: קרוב ל29 נק' 6 רב' ו5 אס' למשחק, לדעתי זה שיא כל הזמנים לשחקן בגיל 33.5 בעונה ה16 בליגה. אפשר להפיל עליו את האחריות לשני ההפסדים האחרונים, אבל באופן כללי הוא האחרון שאשם במאזן הלא-משהו.

עריכה: קודם רשמתי מקום תשיעי בליגה.

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ה' מרץ 08, 2012 2:17 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 2:17 pm 
Hall of Famer

אני תיקנתי בעריכה את מה שאתה אמרת על המקום התשיעי.

במחילה, להמשך דבריך אני לא מתכוון להתייחס היות שלעסנו אותם כל כך הרבה עד שבאמת נמאס. אבל נראה לי שהדברים מדברים בעד עצמם, ומוכיחים בכמה רציונליזם אתה מתייחס לקובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 2:19 pm 
מנהל פורום

FLASH כתב:
מה הכוונה? לייקרס מקום 5 במערב ורחוקים חצי משחק מהמקום השלישי. קובי קולע ב43.5% חלשים אבל עדיין: קרוב ל29 נק' 6 רב' ו5 אס' למשחק, לדעתי זה שיא כל הזמנים לשחקן בגיל 33.5 בעונה ה16 בליגה. אפשר להפיל עליו את האחריות לשני ההפסדים האחרונים, אבל באופן כללי הוא האחרון שאשם במאזן הלא-משהו.

נו ואם עוד 15 שנה הוא יקלע 2.5 נק' ב- 7% מהשדה, זה גם יהיה שיא כל הזמנים לשחקן בן 48.5 בעונה ה-31 בליגה, אבל זה יעזור במשהו?

ורק לשם הבהרה, בהודעה זו אני לא תוקף את קובי, אלא את עצם זה שאתה חושב שמשפט כמו "לדעתי זה שיא כל הזמנים לשחקן בגיל 33.5 בעונה ה16 בליגה" בכלל רלוונטי פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 2:22 pm 
Junior

ה' ישמור, כמה עיוורים אפשר להיות.
כשבנאדם שואל מה האחריות של קובי למאזן, בטח שהמספרים הטובים שלו (יחסית לגילו) שייכים לדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 2:27 pm 
מנהל פורום

אם לא הייתי מכיר את הכיוון הכללי של ההודעות שלך, עוד הייתי חושב שאתה עושה את זה בכוונה לכבוד פורים.
בבקשה תסביר לי מה הקשר של "יחסית לגילו" ואיך זה עוזר לך לטעון שקובי לא אחראי למאזן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 2:27 pm 
Hall of Famer

וואו, כבר שכחתי איך מתווכחים עם פלאש. מספרים, מספרים, סטטיסטיקה, עוד קצת מספרים ואז עושים מיש-מש אחד גדול ומנסים להוכיח שקובי הוא הענק מכולם.

לקובי יש מספרים מדהימים כי הוא השיג את מה שהוא רצה תמיד: הוא שולתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת!!!!!!!!!111. הכדור אצלו כל הזמן, הוא מכתיב, הוא המאמן האמיתי. אז מה הפלא שבטוטאל יש לו מספרים גבוהים? למי אכפת כמה שנים הוא בליגה בכלל?

הדבר היחיד שרלוונטי זה איך הקבוצה נראית. כרגע, היא נראית הרבה פחות טוב ממה שאמורה להיראות קבוצה שיש לה את "השחקן הכי טוב עולם". זה פשוט לא ייאמן שכשהקבוצה נראית רע, קובי הוא פתאום "מבוגר, הרבה שנים בליגה, ויחסית לזה הוא מצוין גם האחוזים שלו חלשים". שלא לדבר על הדיכוטומיה הקבועה של "קובי הוא השחקן הכי טוב בעולם" אבל הוא לא יכול להצליח כי "אין לו סגל מספיק חזק" (ואם מוכיחים שיש לידו שניים מהטופ 5 של הגבוהים בעולם, אז צריך יותר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 2:50 pm 
Junior

אני חייב להגיד שממש ממש משעשע לראות עד כמה משפט אחד יכול להדליק את שונאי קובי :lol:

ודים: זה קשור, כי השחקן רושם סטט' שיא יחסית לגילו ולקילומטראז' שלו, אז איך הוא אשם בכך שהלייקרס לא מובילים את המערב אלא רק מנצחים 60% מהמשחקים ובמרחק חצי משחק מהמקום השלישי במערב?? אף אחד לא ציפה מהלייקרס אחרי שאודום ובראון ופיל ג'קסון עזבו, כששאר הסגל המבוגר הזדקן בעוד שנה, לקחת את המקום ראשון במערב.

נדב: "לא יכול להצליח"? כבר אמרתי שלדעתי סיכוי לא רע שLA יקחו את המערב. האם קובי השחקן הטוב בעולם? לדעתי כן, אפילו שבעונה הרגילה הלייקרס לא מנצחים 70-80% מהמשחקים (גם בשלושת הגמרים הרצופים-הלייקרס לא היו מקום ראשון בליגה). אגב מי שראה את גאסול העונה יודע שהוא לא בין ה5 הגבוהים הטובים בעולם, אני בספק אם הוא אולסטאר, אבל מה לא עושים בשביל לרדת על קובי. שנאמר "קובי יעוור עיני חכמים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 2:53 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אגב הסגל החלש של הלייקרס, הנה מה שמאסטר חשב עליו לא מזמן:

viewtopic.php?p=303667#p303667

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 3:28 pm 
מנהל פורום

FLASH כתב:
ודים: זה קשור, כי השחקן רושם סטט' שיא יחסית לגילו ולקילומטראז' שלו, אז איך הוא אשם בכך שהלייקרס לא מובילים את המערב אלא רק מנצחים 60% מהמשחקים ובמרחק חצי משחק מהמקום השלישי במערב?? אף אחד לא ציפה מהלייקרס אחרי שאודום ובראון ופיל ג'קסון עזבו, כששאר הסגל המבוגר הזדקן בעוד שנה, לקחת את המקום ראשון במערב.

נדב שאל: מהי לדעתך האחריות של קובי בריאנט במצב של הלייקרס?
אז אתה עונה שקובי לא אחראי למצב כי יחסית לגיל שלו הוא נותן סטט' מעולה (וגם בדרך מודה שהאחוזים שלו לא טובים).

עד כאן אנחנו בסדר? אתה מסכים?

אוקיי, אז עכשיו נשאל שאלה כזו: מי לדעתך כן אחראי לכך ששחקן שקולע באחוזים לא טובים, שממש טוב יחסית לגילו אבל עדיין כבר אחרי השיא, ממשיך לקחת על עצמו כל כך הרבה???? וזה עוד כשיש לידו שחקני שחקני פנים טובים התקפית?
זה המאמן חרא? דייויד סטרן המניאק שמכוון הכל מלמעלה? דרק פישר שמתעקש למסור לקובי? אז מי אחראי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 3:53 pm 
Junior

ראשית אני לא חושב שזה אסון גדול שקובי זורק המון, אבל אין ספק שזה לא מצב בריא במיוחד, לא לקובי (עדיף שישמור כוחות לפלייאוף) ולא לקבוצה.

אחראי הבן אדם שבנה את הסגל הזה: קופצ'אק (שכנראה מוכן לספוג שנה בינונית אם האוורד יגיע מתישהו), אין שחקן אחד שיכול לייצר לעצמו מכדרור מלבד קובי. שנה שעברה היה את אודום ושאנון בראון שיכלו לחדור ולקלוע מכדרור, השנה השחקן השני שיכול לייצר משהו לעצמו זה ארטסט שמפציץ 35% מהשדה 24% מה3 ו57% מהקו. יש שני גבוהים טופ 10 בליגה, נהדר, אבל שניהם צריכים לקבל את הכדור בלואו פוסט (לגאסול של היום קשה לייצר מאזור ההיי פוסט הרחוק מהצבע, לרוב זה נגמר בזריקה רעה מעל השומר), ולהכניס כדור ללואו פוסט עם קו אחורי שמתקשה להעביר את החצי, כשמלבד קובי אין קלעים טובים ואין חודרים - זה לא פשוט, הקבוצות מצופפות פנימה וזה קשה. קובי היחיד שיכול לעשות משהו כשהקבוצה נתקעת ולכן הוא זורק המון. כאן נכנס קואץ' בראון שספר התרגילים המפורסם שלו בכלל שוחט את האפשרות של הלייקרס להכניס כדורים פנימה באפקטיביות. וכן, במשחקים נקודתיים (הלילה?) קובי כרגיל לוקח על עצמו יותר מדי, אבל לא הייתי מפיל את האשמה עליו בעונה אישית טובה.

וסה"כ המצב לא גרוע. עדיין גאסול + ביינום לוקחים 25.5 זריקות למשחק יחד, אני לא בטוח אם יש קו קדמי שזורק יותר, הלייקרס במאזן 17-2 בבית וקרובים קרובים לביתיות בסיבוב ראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 4:05 pm 
Hall of Famer

פלאש, אני לא יודע אם הייתי מתפאר כל כך בכמות הזריקות של פאו וביינום, קובי מחטיא בכל ערב את אותו מספר זריקות שגאסול זורק (וביינום לוקח אפילו פחות זריקות מגאסול), יכול להיות שפיספסתי איזו קבוצה, אבל עד כמה שראיתי אין אף קבוצה בליגה שמתקרבת אפילו לנתון שבה הסקורר העיקרי שלה מחטיא את אותו מספר זריקות שהסקורר השני לוקח, תוסיף לזה את העובדה שגם גאסול וגם ביינום קולעים באחוזים הרבה יותר טובים מאלו של קובי, והמסקנה היא שמשהו בקבלת ההחלטות הקבוצתית לא עובד טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 4:33 pm 
Sophomore

קובי העונה חזר להיות שחקן סופר אגואיסט במקום סתם אגואיסט כמו בעונות האחרונות.
יש לכך מספר סיבות:
1 הדיבורים לפני העונה על זה שהוא כבר לא מה שהיה והדירוג במקום השביעי בליגה גורמים לו לרצות "להראות להם" ולא משנה לו אם זה טוב או רע לקבוצה. אצל קובי כרגע הכל אישי ושום דבר לא מקצועי.
2 ביטול הטרייד על פול והעובדה שההנהלה בינתיים לא השיגה את הווארד גורמת לו לתסכול וכשקובי מתוסכל הוא מתרכז בעצמו.
3 במקום פיל ג'קסון אותו הוא כיבד יש לו את בראון שלא מסוגל להעמיד אותו במקומו וגם לא ממש מפגין יצירתיות בהתקפה.
4 בעקבות הגורמים הללו ואיך שכמה מהשחקנים נראים, הלייקרס לא קונטנדרים ולכן הוא מעדיף להתרכז בשיפור מאזן הנקודות האישי ומקומו בהיסטוריה והניצחון פחות חשוב כרגע.

דווקא המשחק נגד מיאמי הראה את זה בבירור.
על פניו הוא קלע מספר מרשים של נקודות באחוזים טובים ,הקבוצה ניצחה ועובדי* קובי השתפכו.
למעשה הוא לקח הרבה זריקות איומות ששחקן פיקח או לפחות לא אגואיסט לא אמור לקחת ובניגוד לרוב המשחקים העונה הוא גם קלע אותן.
גרוע מזאת, במשחק בו יש לו את גאסול וביינום מול אנתוני והווארד מתחת לסל הוא מסר אסיסט אחד ב 39 דקות.
לברון שיחק טוב אבל לא מדהים יחסית ללברון,ווייד היה חלש ובוש ישב שבעה ובכל זאת הלייקרס היו זקוקים לתחיה של ארטסט ולמשחק טוב של כל הסגל כדי לנצח בסטייפלס, זה רק מראה כמה הלייקרס לא קונטנדרים.
נקווה שלא נופתע שוב ונשמע בקרוב על טרייד שבו הלייקרס מקבלים פרארי תמורת פיאט.

*Kobe doesn't have fans, he has worshipers.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 4:51 pm 
Junior

רוני: אולי, אני עדיין חושב שמלבד משחקים נקודתיים שבהם קובי משתולל, הוא זורק הרבה כי הקבוצה תקועה. אפשר לראות זאת בנתון הבא: השנה גאסול זרק 15 שלשות (וקלע 3) שזה יותר מכל שאר התקופה שלו בלייקרס יחד. בכל מקרה אני לא מבין את ההשוואה באחוזים בין גארד לגבוה. קובי קולע ב7% פחות מפאו ו12.5% פחות מביינום, ולוקח 1.5 זריקות פחות מגאסול&ביינום. רוז שנה שעברה קלע ב6.5% פחות מבוזר וב8% פחות מנואה, ולקח 3 זריקות פחות מבוזר&נואה. אז בגלל שרוז קלע באחוזים הרבה פחות טובים הכדורים היו צריכים להיכנס לבוזר ונואה? (נעזוב את קובי בצד, כמובן שגבוהי הלייקרס טובים יותר, וההבדלי הסטט' בבולס קטנים יותר, אני רק שואל עקרונית על הרעיון).

מטרנה: למרבה הצער קובי נתן מול מיאמי משחק קרוב לשלמות. היו זריקות רעות (שגם אותם הוא קלע ברבע הראשון), אבל רובם הגדול היו ה-זריקות של קובי, במהלכי פוסט אפ אחרי הטעיות, או בג'אמפר אוף דה דריבל, או סתם זריקות כשהשומר לא שם יד בפרצוף -זריקות שהוא קולע באחוזים טובים. אלו זריקות רעות לשאר השחקנים אבל לא לקובסטאר. הוא שרף את לברון ו-וויד וכל שומר ברבע הראשון, נחלש בהמשך, והיה עצום בקלאץ'. מעבר לכך הלייקרס הובילו כל המשחק, פתחו פער 15 נק' ברבע השני, מיאמי חזרו ל2 הפרש ברבע השלישי והלייקרס חזרו לאזור 7-10 הפרש אחרי כן, ולמעשה שלטו במשחק לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 5:16 pm 
Hall of Famer

פלאש, אני לא מבין איך העובדה שגאסול לוקח שלשה פעם בשניים וחצי משחקים היא משמעותית לעניין, יכול להיות שהעלייה באחוזים ביחס לשנים קודמות היא עצומה, אבל אי אפשר להסיק מזה שום מסקנה, בסך הכל 15 זריקות שלוש ב-39 משחקים, חסר משמעות לדעתי.

ועקרונית כן, גם רוז חוטא ב-heroball ואפילו ציינתי את זה כאן בת'רד הזה, אבל אפילו אצלו, הוא מחטיא השנה 8.6 זריקות למשחק, יש בבולס לא פחות מ-3 שחקנים, דנג, בוזר והמילטון, שלוקחים יותר מ-8.6 זריקות למשחק (משמעותית יותר, בין 11 ל-14 זריקות לכ"א מהם), ועוד שחקן אחד-סי.ג'יי ווטסון, שמגרד את הנתון הזה מלמטה עם 8.5 זריקות למשחק. אבל יש שני הבדלים גדולים בין ה-heroball של רוז לזה של קובי, קודם כל, אצל קובי זה הרבה יותר קיצוני ושנית, לקובי יש שתי אופציות הרבה יותר טובות מבוזר ונואה מתחת לסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 5:37 pm 
Junior

אני לא מדבר על heroball, אני חושב שגם אם היו עושים תרגילים בקלאץ' האחוזים לא היו עולים בהרבה (למעט קבוצות עם שניים-שלושה אלסטארים שיכולים להוריד כדור לרצפה או לקלוע טוב מבחוץ. בוסטון), רוב השחקנים לא מתפקדים טוב בקלאץ' וניתן לראות זאת באחוזי עונשין בקלאץ'.

אני מדבר על כמות זריקות שגארד לעומת הגבוהים, הנקודה שאתה לא יכול להכניס לגבוה כדור מתי שבא לך, תראה לי קבוצה עם שני גבוהים שלוקחים יותר מ25.5 זריקות למשחק. לעזאזל, דאנקן ורובינסון באליפות ב99, לקחו יחד 27.7 זריקות מהשדה (לא בדקתי עונשין, אבל עדיין זה צמד הגבוהים הטוב בהיסטוריה). הזריקות של קובי באות על חשבון הקו האחורי, אם היו בלייקרס קלעים/חודרים טובים (כמו בשנים קודמות) הוא היה לוקח כמות סבירה של 20-21 זריקות (כמו בשנים קודמות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 6:37 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
אני לא מדבר על heroball, אני חושב שגם אם היו עושים תרגילים בקלאץ' האחוזים לא היו עולים בהרבה (למעט קבוצות עם שניים-שלושה אלסטארים שיכולים להוריד כדור לרצפה או לקלוע טוב מבחוץ. בוסטון), רוב השחקנים לא מתפקדים טוב בקלאץ' וניתן לראות זאת באחוזי עונשין בקלאץ'.

אני מדבר על כמות זריקות שגארד לעומת הגבוהים, הנקודה שאתה לא יכול להכניס לגבוה כדור מתי שבא לך, תראה לי קבוצה עם שני גבוהים שלוקחים יותר מ25.5 זריקות למשחק. לעזאזל, דאנקן ורובינסון באליפות ב99, לקחו יחד 27.7 זריקות מהשדה (לא בדקתי עונשין, אבל עדיין זה צמד הגבוהים הטוב בהיסטוריה). הזריקות של קובי באות על חשבון הקו האחורי, אם היו בלייקרס קלעים/חודרים טובים (כמו בשנים קודמות) הוא היה לוקח כמות סבירה של 20-21 זריקות (כמו בשנים קודמות).

מה ז"א אתה חושב שאם היו עושים תרגילים בקלאץ' האחוזים לא היו עולים בהרבה? קראת את הכתבה על ה-heroball? קובי עושה בקלאץ' 0.5 נק' לפוזשן כשהוא הולך על מהלכי בידוד, זה אומר שבממוצע הוא משיג נקודות במהלכי בידוד בקלאץ' פחות מאשר פעם אחת ב-4 מהלכים (בהנחה שמהלכים שבהם הוא משיג 3 נק' נפוצים יותר מאשר מהלכים שבהם הוא משיג נקודה אחת). אז מה שאתה בעצם טוען כאן זה שאין שום דבר שההתקפה של הלייקרס יכולה לעשות שיגרום לה לקלוע ביותר מפעם ב-4 פוזשנים בקלאץ'?

ואני לא מדבר על כמות הזריקות של גארד לעומת גבוהים, אני מדבר על כמות הזריקות של שחקן אחד לעומת כל שאר הקבוצה, ושוב, אין עוד אף שחקן בליגה שמספר ההחטאות שלו פר משחק שווה או גדול ממספר הזריקות של הסקורר השני בקבוצה, אפילו לא קרוב, וזה כשברוב הקבוצות האופציה השנייה היא פחות טובה מגאסול והאופציה השלישית פחות טובה מביינום. הפערים כאן הם פשוט גדולים מדי, הפער בין קובי לגאסול הוא 10.4 זריקות למשחק, אין נתון שמדגדג את זה אפילו בשום קבוצה אחרת, הכי קרובה שמצאתי זו מינסוטה ששם ההפרש בין לאב לביסלי הוא 7.7 זריקות למשחק. הכי מצחיק זה שהלייקרס מקום שמיני בליגה באחוזי שדה, אבל מכל התשיעיה המובילה בדקות, היחידים שקולעים באחוז טוב יותר מהממוצע הם ביינום וגאסול, כל השאר, כולל קובי, מושכים את הממוצע הזה למטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 08, 2012 11:22 pm 
Junior

אני אף פעם לא מתיחס למספרי קלאץ' כהוכחה למשהו. הם אף פעם לא מספרים את כל הסיפור והתוצאות הם עניין נזיל, המדגם לא מספיק גדול, ותמיד אפשר לשנות את ההגדרות של "קלאץ'", הזמן על השעון, המשחקים שאתה מודד והזריקות שאתה מתיחס אליהם בהתאם למה שאתה רוצה לטעון, והתוצאה תתאים. ואני אומר את זה למרות ששנה שעברה קובי הוביל את הטבלה ב82games.

הנה, קח כתבה שמוציאה את קובי כשחקן הכי טוב בזריקה מנצחת ביי פאר, ואת לברון כלוזר מטורף (שים לב שהכתב בא מהבית עם אג'נדה הפוכה):
http://blogs.thescore.com/tbj/2012/03/0 ... ake-hands/
מצד שני אני בטוח שע"י שינוי ההגדרות והשנים הנמדדות אפשר להוציא את קובי על הפנים בקלאץ', אם ממש רוצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 12:29 am 
Hall of Famer

הזריקה של רוז הייתה לא משהו, למרות שהוא עושה את זה הרבה פעמים בסופי משחקים. לרוב זה יוצא קצר מדי. מי שעושה את הזריקה הזאת מעולה זה דויין וייד.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 12:38 am 
Hall of Famer

קראתי את הכתבה ונחלק את התגובה שלי לשניים.

קודם כל, מאחר וזאת לא הכתבה הראשונה של אבוט על מעללי קובי בסיום והפעם הראשונה בה הוא מנסה להוכיח שקובי לא רק שהוא לא שחקן הקלאץ' הטוב ביותר, אלא הרע ביותר, אז אני התחזקתי בדעתי שמדובר בכותב עם אג'נדה.

דבר שני, כמיטב הכתבות של אנשי הסטט', הם נותנים מידע חלקי, מנפחים מספרים ומנסים לטשטש את העובדה שלא מדובר בתמונה שלמה.

נתחיל ממשפטים שנשמעים יפה, אבל כרגיל הם מעוותים את המציאות.

John Wooden, Red Auerbach and Phil Jackson all preached: Going one-on-one, without the benefit of passing or other team actions, is seldom effective.

TNT analyst and former Suns GM Steve Kerr can hardly contain his glee when he hears Synergy's stats. "Well ... hello!" says Kerr, whose title-clinching 17-footer for the Bulls in 1997 is perhaps the signature anti-hero-ball moment. "I've never been a big fan of isolation."

Horry, not surprisingly, calls isolation "bad basketball," before adding that it's something the best coaches simply don't use

Or consider Jackson, owner of 12 NBA rings, writing in his book The Last Season of the many times Bryant broke plays to call his own number at the end of games
.
ארבעהמשפטים שכולם קשורים לפיל ג'קסון, בוודאי אחד המאמנים הגדולים בהיסטוריה. המשפט הראשון הוא בהחלט נכון לגבי ג'קסון והתקפת המשולש, כמובן כל עוד לא מדברים על רגעי הקלאץ', שם הקבוצות של ג'קסון החזיקו בגדולי ה"הירו בול", בראיינט וג'ורדן. למרבה הפלא הגישה הזאת בסיום איכשהו השיגה 12 תארי אליפות. האזכור של סטיב קר הוא גם מטעה. קודם כל בגלל שהוא שיחק עם מייקל ג'ורדן. דבר שני, איך אפשר להגיד על הזריקה של קר שהיא האנטי הירובול? הרי זה היה מהלך בידוד סטנדרטי שג'ורדן בפעם די נדירה החליט למסור מתוכו. קר אולי לא היה חסיד גדול של בידודים, אבל מהלך כזה הפך אותו משחקן שולי שאף אחד לא היה זוכר, לדמות היסטורית. לגבי הורי, סתם כי יש פה דקירה (גם אם לא במתכוון) כלפי ג'קסון, כי בידודים זה לא משהו שמאמנים גדולים משתמשים בו.

המשפט האחרון הוא פושט חצוף בהקשר של החלטות שחקנים ברגעים האחרונים. כאמור, ג'קסון הוא מלך מאמני ההירובול, אז להביא ציטוטים שלו כנגד השיטה?

Although Thunder coach Scott Brooks coaches one of the league's top hero-ball scorers in Kevin Durant -- with a 1.07 ppp in clutch-time isolations -- Brooks still disavows it all, telling his players, "If the right play is for you to shoot it, shoot it. If the right play is for you to pass it out of a double-team, I don't care who you pass it to, you just have to pass it."

שוב משפט שנשמע טוב, חבל שהדברים ההגיוניים שברוקס אומר לא ממש נכנסים לאוזן של אחד ראסל ווסטברוק, האיש שמקבל את החלטות הקלאץ' בקבוצה של אותו סקוטי ברוקס.

מבחינת מספרים, שוב, יש עיוות תמונה. זה נחמד שפוטבקס וסלים במעבר הם יעילים יותר, זה גם ברור. ואפילו די ברור שמהלכים שמערבים חיתוכים לסל וגבוהים שמקבלים את הכדור אחרי החסימה והסבסוב מניבים סלים בתדירות גבוהה. מה שאדון אבוט לא מספר לנו זה את האחוז בהם ההתקפות משתמשות במהלכים הללו. מה שהוא כן מספר זה ש-12% מהמהלכים ההתקפיים הם בידודים. אז קודם כל 12% מהמהלכים ההתקפיים זה לא אחוז גבוה, בוודאי אם חושבים על כך שחלק מאותם בידודים מתרחשים כשההתקפה נתקעת והשעון מתקתק לכיוון ה-24. מן הסתם בסיטואציות האלו גם אחוז ההצלחה יורד. איכשהו נראה לי שאם תוריד את אותם מהלכים שבהם התרגיל נשבר והשעון מכריח זריקה, אז נראה שיעילות הבידודים עולה. לא במקרה אבוט גם לא נתן את אחוז השימוש במהלכים היעילים. הסיבה היא פשוטה, יותר קשה להשיג מצבי זריקה במהלכים כאלו. את האחוז של ריב' ההתקפה אנחנו יודעים ולא כל ריב' התקפה מסתיים בזריקה מתחת לסל, כך שהסיכוי להשיג פוטבק בהתקפה הוא נמוך. גם האפשרות להשיג סלים במעבר לא תדירה, למרות שבהחלט זה משהו שצריך לשאוף אליו והקלטות של מכבי הגדולה מראות בדיוק למה. אם תראו משחק כדורסל, מספר המהלכים בהם הגבוה החוסם גם יכול לקבל את הכדור, הוא לא גבוה ובמקרים רבים זה יקרה כתוצאה מהגנה רעה. פיק אנד רול הוא מהלך בסיסי בהתקפה, אבל האופציה הראשונה של מסירה לגבוה המתגלגל בדר"כ לא שם. מה שהכתב עוד לא סיפר לנו זה מהם המהלכים הכי נפוצים בהתקפה, ומה היעילות שלהם. מחוסר המידע הזה, אני איכשהו מסיק שההבדל בינם לבין הבידודים הוא לא שמים וארץ.

דבר נוסף, חייבים לפרק את המושג בידוד. יש את האופן, שזהו הבידוד הפרימיטיבי ביותר והוא גם בדרך כלל המהלך בסוף המשחקים. לעומת זאת יש בידודים אחרי תנועת כדור, אחרי ששחקן מקבל את הכדור עם יתרון על השומר שלו, אחרי שההגנה זזה. אני חושב שמהלכים כאלו יכולים להיות מאד יעילים, בעיקר באן.בי.איי שם היכולת האישית היא בשיאה.

ועכשיו לחלק השני. אחרי שטרחתי רבות להראות את עיוותי הכתבה, אני שוב אחזור על הדיעה הבסיסית שלי בנוגע להירובול בזריקות האחרונות, או בשם המקצועי יותר, אופן

עמוס לב כתב:
בעיני אופן זה הדבר הכי פחדני שיש בכדורסל. המאמן לא לוקח אחריות, שם את הכדור בידיים של השחקן שלו. ניצחנו? כולם גדולים, הפסיד? מה אתם רוצים, נתתי ל-X הזדמנות לנצח והוא החטיא.

במהלך כל המשחק, אנחנו כמעט לא רואים אופן במהלך ההתקפה, כנראה בגלל סיבה, זה לא המהלך ההתקפי המבריק במיוחד ובעל הסיכויים הגבוהים. אבל ככל שהשניות מתקרבות לסוף המשחק, קבוצות מזיזות 4 שחקנים לפינות ונותנות לכוכב את הכדור לבד. אם אופן היה מהלך כל כך בטוח, שעליו אתה הולך כשאתה חייב לנצח משחק, למה בדיוק זה לא תרגיל רוטיני בספר התרגילים של ההתקפה?

במצב כזה אני לא אומר שצריך ללכת על איזה תרגיל סופר מתוחכם שמביא אותך לאליהופ או שלשה מהפינה, אבל כן צריך ללכת על תרגיל שאתה מיומן בו. פיק אנד רול זאת אופציה סבירה. באן.בי.איי רואים הרבה יותר פעמים תרגילים בסיום מאשר בארץ. דרך אגב, גם בידוד לשחקן אחרי תרגיל, כשהשחקן במקום שבו הוא רוצה את הכדור וביתרון על המגן, זה אופציה מצויינת וממש ממש לא אופן.

בגדול אני האחרון שיגיד שמהלכי גיבורים בסיומי משחקים הם הדרך הנכונה ללכת בה, אני רק מתלונן על הכתבה.

רוני, אתה באמת צריך לבדוק את עצמך לגבי היחס שלך לבראיינט. הנה מה שהיה לך לומר בנושא על הכדור האחרון.

rony כתב:
בעיני זה תלוי מאוד בקבוצה שלך, אבל בגדול, תמיד לנסות ללכת לנקודות החזקות שלה. אם יש לך איזה קובי, ווייד, לברון או דוראנט, אז אופן זו בבירור האופציה העדיפה

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 1:01 am 
Hall of Famer

הכתבה של HeroBall לא ממש מחדשת, סתם לטבוע ביטוי. דוסקס מספיק בפורום הזה מה עדיף לעשות - אופן או תרגיל קבוצתי. אם לעזוב רגע את הטיעונים האגואיסטיים, אני חושב שזה מאוד תלוי בסיטואציה במגרש. בסופו של דבר, במקרים של זריקה אחרונה, אלא אם כן זה פיגור 3 הפרש (שם לרוב יש יותר ניסיונות לסדר חסימה לקלעי), הקבוצות מעדיפות לעשות את זה פשוט. לדעתי חלק גדול מזה קשור לזה שבאופן יש פחות סיכון מאשר מהלך קבוצתי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: stavs, כינוי2, נביא בעירו ו 38 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה