סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 3:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 1:26 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
האמת, לא חושב שיש מקום ליותר מדי ביקורת על ברייאנט העונה - בסופו של יום הוא כוכב סקורר שמשחק בתוך השיטה הידועה של המאמן שלו (תעשוהגנהותנולכוכבלהתחרעוינעלהעולם). לאליפות הדבר לא יספיק - זה לא עבד לבראון עם קבוצת הגנה יותר טובה וכוכב הרבה יותר קרוב לשיאו, ולא עבד לקובי כשהוא היה בשיאו האישי - אבל בתכלס בינתיים הלייקרס אובראצ'יברים (לפחות מעבר לציפיות שלי) העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 8:29 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס, קודם כל, נקודה אחת שהתעלמת ממנה היא שמאני טיים אחוז השימוש במהלכים בידוד עולה ב-12% ל-19%, זו עלייה די משמעותית, בעיקר כשהמהלך הזה מוכיח את עצמו כלא יעיל. שנית, לגבי מה שכתבתי, אני ממש לא רואה כאן את הסתירה, זה שאתה הולך אל הקלעי הכי טוב שלך לא אומר שאתה צריך לשחק heroball וללכת אליו בבידוד, אפשר להריץ אותו על חסימה, אפשר לסדר פיק אנד רול, אפשר לעשות הרבה מאוד דברים אחרים חוץ מאשר לתקוע אותו באחד על אחד מול המגן הכי טוב של היריבה ועם סיכוי גדול מאוד לדאבל טים (ואם כבר דאבל טים, לפחות שיקבל את ההחלטה הנכונה וימסור).

לגבי הזריקה של קר, היא בהחלט אנטי הירובול, המהות של הירובול היא שהכוכב שלך לוקח את הזריקה האחרונה אחרי מהלך של בידוד, כאן אולי היה מהלך של בידוד, אבל ג'ורדן לא התעקש ללכת עם הראש בקיר אלא עשה מהלך קבוצתי, מנוגד לכל הקונספט של הירובול שבו הכוכב צריך להציל את המולדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 10:04 am 
מנהל פורום

עמוס, כמו שרוני כבר קצת אמר, אתה דיי פיספסת את הפואנטה של הכתבה. הקטע ב-hero ball זה שלא מדובר סתם בעוד מהלך open אלא בניסיון של שחקנים לקחת לבד זריקות ניצחון קשות כדי לצאת גיבורים ולא כדי באמת לנסות לנצח משחקים. האם הוא צודק או לא לגבי קובי זה כבר משהו אחר, אבל ככה אני הבנתי את הכוונה שלו.

ההבדל בין סל הניצחון של איירווינג לבין זה של רוז דיי קצת מדגים את זה. שניהם הלכו לבד, שניהם ויתרו על הזדמנות למסור לשחקן פנוי (במקרה של קליבלנד אבל יש את ג'יימסון ממש פנוי מתחת לסל אחרי שקיירי מקפיץ את ננה ומעדיף ללכת לליאפ קשה) אבל אירווינג ניסה להגיע לזריקה כמה שיותק קלה בעוד שאצל רוז זה נראה כאילו הוא מנסה להגיע לזריקה כמה שיותר קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 11:06 am 
Hall of Famer

למעט זריקות העונשין שרוז החטיא (אני לא זוכר בדיוק מתי), הוא שחקן קלאץ' מצוין והזריקות ה"קשות" עבורו הן זריקות שהוא בהחלט מסוגל לקלוע באחוזים סבירים. במקרה הזה הוא הצליח להפריד את עצמו לגמרי מג'נינגס. הרבה פעמים הוא נכנס לסל והולך על כל מיני פלואוטרים שאיכשהו נכנסים לו.
גואטה - למה אתה חושב שהלייקרס מתעלים על עצמם? הקו הקדמי שלהם הוא אולי הטוב בליגה עם שיפור ניכר מביינום, יש להם מאמן הגנה טוב (ואת שלום עולמי שהוא עדיין שומר טוב) ויש עדיין את קובי. אם הוא לא היה זורק 3-18 במחצית ומשתף יותר אחרים כשהם במשחק טוב, הם היו יכולים להשיג יותר. אני כן מצפה ליותר מקובי (מבחינת חכמת משחק, מבחינת כושר הוא ברמה גבוהה ומרשימה לקילומטרז' שלו). הוא אמור לדעת היטב בשלב הזה של הקריירה שלו שצורת המשחק הזו לא תוביל אותו רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 11:09 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
במשחק החוץ מול מיאמי - ואאז"נ היתה לו גם הזדמנות די נוחה לקלוע סל ניצחון והוא פיספס גם אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 11:10 am 
מנהל פורום

Att כתב:
למעט זריקות העונשין שרוז החטיא (אני לא זוכר בדיוק מתי), הוא שחקן קלאץ' מצוין והזריקות ה"קשות" עבורו הן זריקות שהוא בהחלט מסוגל לקלוע באחוזים סבירים. במקרה הזה הוא הצליח להפריד את עצמו לגמרי מג'נינגס. הרבה פעמים הוא נכנס לסל והולך על כל מיני פלואוטרים שאיכשהו נכנסים לו.

לא אמרתי שהוא לא שחקן קלאץ' טוב, אבל כפי שאבוט מראה בכתבה שלו, זריקות כאלה נראות לנו כמו זריקות טובות כי הרי רוז הוא שחקן קלאץ' מצויין וכי תמיד נזכור את הזריקות שהוא קלע הרבה יותר טוב מאת אלה שהוא החטיא, אבל סטטיסטית אפשר היה ללכת על מהלך עם יותר סיכויי הצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 12:01 pm 
Hall of Famer

רוני, לא מתאים. תקרא שוב את מה שכתבת. כתבת בוודאות שאתה הולך על אופן, לא להריץ את הכוכב על חסימה, לא לסדר פיק אנד רול ולא שום דבר, אלא אופן, פשוט.

rony כתב:
בעיני זה תלוי מאוד בקבוצה שלך, אבל בגדול, תמיד לנסות ללכת לנקודות החזקות שלה. אם יש לך איזה קובי, ווייד, לברון או דוראנט, אז אופן זו בבירור האופציה העדיפה

ברור שבסיום השימוש בבידודים עולה ב-19%. מאמנים פחדנים, שמים את הכדור ביד של הכוכב שלהם, מפחדים שמה שחקני ה"קטסל" שלהם לא יצליחו להריץ תרגיל פשוט, כפי שכמה בנושא שנפתח פה תירצו וגם יש סיבה יותר הגיונית של תזמון הזריקה וכאמור לדאוג בוודאות שהכוכב יקבל את ההחלטה ולא מישהו אחר.

אפשר להתווכח על מה זה הירובול, אבל הכתבה מדברת על בידודים, בעיקר ברגעי הקלאץ'. אז נכון שג'ורדן בסוף מסר, אבל המהלך היה בפירוש בידוד קלאסי לג'ורדן, זה שבפעם השניה בקריירה שלו ג'ורדן החליט למסור לשחקן פנוי, לא עושה את המהלך הזה לאנטי הירובול. אתה יודע, אתה יכול להיות הגיבור גם אם אתה מוסר לשחקן חופשי והוא קולע. למען האמת אם האסלם היה קולע את הסל הזה, אף אחד לא היה מתפעל מהאסלם, אלא מהגיבור לברון איך הוא מצא את האסלם חופשי. אתה יכול להגיד שגם פה מעורב אגו והרצון להיות גיבור.

שוב, אני האחרון שיגן על משחק של בידודים טפשיים, בטח בדקות הסיום, אני גם האחרון שיטיף למשחק של אחד על אחד ולא משחק קבוצתי. אני רק לא אוהב את הכתבה שהובאה, כי לדעתי הייתה לה מטרה אחת, לרדת על קובי, והאמצעים במקרה הזה כללו משחקי מספרים ואי מסירת כל המידע. למה למשל לא ניתן לנו המהלך שכן כדאי להריץ בסוף משחקים עם האחוז היעיל הגבוה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 2:48 pm 
Senior

Att כתב:
גואטה - למה אתה חושב שהלייקרס מתעלים על עצמם? הקו הקדמי שלהם הוא אולי הטוב בליגה עם שיפור ניכר מביינום, יש להם מאמן הגנה טוב (ואת שלום עולמי שהוא עדיין שומר טוב) ויש עדיין את קובי. אם הוא לא היה זורק 3-18 במחצית ומשתף יותר אחרים כשהם במשחק טוב, הם היו יכולים להשיג יותר. אני כן מצפה ליותר מקובי (מבחינת חכמת משחק, מבחינת כושר הוא ברמה גבוהה ומרשימה לקילומטרז' שלו). הוא אמור לדעת היטב בשלב הזה של הקריירה שלו שצורת המשחק הזו לא תוביל אותו רחוק.

קודם כל, יש לי ספק שהקו הקדמי של הלייקרס הוא הטוב בליגה. הוא היה הטוב בליגה, אבל בלי אודום זה פשוט לא זה. ביינום השתפר, אבל גאסול ירד כמעט בכל פארמטר ואודום לא שם. גאסול, מה לעשות, תיפקד בלייקרס הכי טוב כסנטר ליד אודום, והעונה בפעם הראשונה מאז ממפיס (וגם, לא העונה האחרונה בממפיס!) הוא נדרש לשחק 4 רוב הזמן. הוא וביינום לא משלימים אחד את השני באופן אידיאלי ויש מעט מאד משחקים ששניהם מפציצים. MWP אכן שומר טוב שהוא רוצה, אבל נניח גם קית' בוגאנס היה שומר טוב בשיקגו, וראינו מה יצא מזה. שלא לדבר על עמדת הרכז בלייקרס שפשוט לא קיימת, אני לא יכול לחשוב על אף קבוצה בליגה עם רכז פותח יותר גרוע מפישר.

קובי היה יכול לשחק אחרת ? אולי. אבל עם המאמן הנוכחי אין לי בכלל ספק שככה הוא פשוט נדרש לשחק. מה לעשות שהוא כבר מזדקן, כבר לא שחקן טופ 5 בליגה ולא יכול לתת 40 כל משחק. ועדיין - זה עובד. אני חשבתי שהלייקרס ילחמו על מקום בפלייאוף. כרגע הם נלחמים על ביתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 4:12 pm 
Senior

זה נכון ולא נכון. הלייקרס רחוקים חצי משחק מהקליפרס במקום הרביעי אבל 3 משחקים ממינסוטה ויוסטון שנמצאת במקום התשיעי. מהמקום השלישי הם רחוקים ארבעה משחקים. הפסד לוולבס בחוץ הערב, נניח, והפער מהמקום השמיני יצומצם לשני משחקים. כלומר יש סיכוי שהלייקרס עדיין ימצאו את עצמם מחוץ לפלייאוף, בטח אם תקרה איזו פציעה של שחקן מפתח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 4:30 pm 
Junior

shachaf78 כתב:
הלייקרס רחוקים חצי משחק מהקליפרס במקום הרביעי אבל 3 משחקים ממינסוטה ויוסטון שנמצאת במקום התשיעי. מהמקום השלישי הם רחוקים ארבעה משחקים.

לא לא, הלייקרס רחוקים 0 משחקים מהקליפרס במקום הרביעי (הם מתחתם בגלל אחוזי נצחונות) וחצי משחק מהמקום השלישי, ו2.5 משחקים מהמקום התשיעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 5:26 pm 
Hall of Famer

Amos Gueta כתב:
Att כתב:

קודם כל, יש לי ספק שהקו הקדמי של הלייקרס הוא הטוב בליגה. הוא היה הטוב בליגה, אבל בלי אודום זה פשוט לא זה. ביינום השתפר, אבל גאסול ירד כמעט בכל פארמטר ואודום לא שם. גאסול, מה לעשות, תיפקד בלייקרס הכי טוב כסנטר ליד אודום, והעונה בפעם הראשונה מאז ממפיס (וגם, לא העונה האחרונה בממפיס!) הוא נדרש לשחק 4 רוב הזמן. הוא וביינום לא משלימים אחד את השני באופן אידיאלי ויש מעט מאד משחקים ששניהם מפציצים. MWP אכן שומר טוב שהוא רוצה, אבל נניח גם קית' בוגאנס היה שומר טוב בשיקגו, וראינו מה יצא מזה. שלא לדבר על עמדת הרכז בלייקרס שפשוט לא קיימת, אני לא יכול לחשוב על אף קבוצה בליגה עם רכז פותח יותר גרוע מפישר.

קובי היה יכול לשחק אחרת ? אולי. אבל עם המאמן הנוכחי אין לי בכלל ספק שככה הוא פשוט נדרש לשחק. מה לעשות שהוא כבר מזדקן, כבר לא שחקן טופ 5 בליגה ולא יכול לתת 40 כל משחק. ועדיין - זה עובד. אני חשבתי שהלייקרס ילחמו על מקום בפלייאוף. כרגע הם נלחמים על ביתיות.

מי הקו הקדמי הטוב בליגה אם כך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 5:30 pm 
Senior

קצת פיספסת פלאש. לספרס יש 12 הפסדים, ללייקרס 16.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 9:41 pm 
Senior

Att כתב:
מי הקו הקדמי הטוב בליגה אם כך?

לטעמי אורלנדו. הווארד ומישלאיהיה. (אנדרסון כרגע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 9:45 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
רוני, לא מתאים. תקרא שוב את מה שכתבת. כתבת בוודאות שאתה הולך על אופן, לא להריץ את הכוכב על חסימה, לא לסדר פיק אנד רול ולא שום דבר, אלא אופן, פשוט.

rony כתב:
בעיני זה תלוי מאוד בקבוצה שלך, אבל בגדול, תמיד לנסות ללכת לנקודות החזקות שלה. אם יש לך איזה קובי, ווייד, לברון או דוראנט, אז אופן זו בבירור האופציה העדיפה

ברור שבסיום השימוש בבידודים עולה ב-19%. מאמנים פחדנים, שמים את הכדור ביד של הכוכב שלהם, מפחדים שמה שחקני ה"קטסל" שלהם לא יצליחו להריץ תרגיל פשוט, כפי שכמה בנושא שנפתח פה תירצו וגם יש סיבה יותר הגיונית של תזמון הזריקה וכאמור לדאוג בוודאות שהכוכב יקבל את ההחלטה ולא מישהו אחר.

אפשר להתווכח על מה זה הירובול, אבל הכתבה מדברת על בידודים, בעיקר ברגעי הקלאץ'. אז נכון שג'ורדן בסוף מסר, אבל המהלך היה בפירוש בידוד קלאסי לג'ורדן, זה שבפעם השניה בקריירה שלו ג'ורדן החליט למסור לשחקן פנוי, לא עושה את המהלך הזה לאנטי הירובול. אתה יודע, אתה יכול להיות הגיבור גם אם אתה מוסר לשחקן חופשי והוא קולע. למען האמת אם האסלם היה קולע את הסל הזה, אף אחד לא היה מתפעל מהאסלם, אלא מהגיבור לברון איך הוא מצא את האסלם חופשי. אתה יכול להגיד שגם פה מעורב אגו והרצון להיות גיבור.

שוב, אני האחרון שיגן על משחק של בידודים טפשיים, בטח בדקות הסיום, אני גם האחרון שיטיף למשחק של אחד על אחד ולא משחק קבוצתי. אני רק לא אוהב את הכתבה שהובאה, כי לדעתי הייתה לה מטרה אחת, לרדת על קובי, והאמצעים במקרה הזה כללו משחקי מספרים ואי מסירת כל המידע. למה למשל לא ניתן לנו המהלך שכן כדאי להריץ בסוף משחקים עם האחוז היעיל הגבוה?

קודם כל, אם אמרתי אופן אז כנראה שטעיתי, כי לפחות לפי הכתבה, זה לא עובד וגם אם הנתונים מוצגים בצורה מסויימת כדי להגיע למסקנה מסויימת, עדיין יש בהם היגיון מסויים בעיני ואי אפשר לשלול אותם לגמרי. האם עשיתי את זה מתוך איזו אג'נדה אנטי קובי? חלקית, כי אני לא אוהב את סגנון המשחק שלו, שהעונה הקצין שוב לכיוון האגואיסטי, אבל באותה מידה אין לי שום בעייה להגיד את אותו דבר גם על דרק רוז נניח, שאמנם קלע את סל הניצחון השבוע, אבל עשה את זה בזריקה נוראית שאם הוא יקח אותה 100 פעם, אני אופתע אם היא תיכנס ביותר מ-30.

בכל מקרה, מהלכי בידוד שמסתיימים בכך שהכוכב זורק מחצי מרחק ומעלה עם יד (או כמה ידיים) בפרצוף, או שהוא חודר לתוך 3 שומרים הם לא האופציה האידיאלית, בלשון המעטה. אם כוכב הולך לבידוד מתוך כוונה למסור ברגע שמגיע הדאבל טים, כאן כבר יש הגיון מסויים, כי הזריקה בסופו של דבר תהיה חופשית יחסית, השאלה היא מה המוכנות שלו למסור.

אגב, סתם כאנקדוטה, יצא לי לעבור על נתוני הקלאץ' העונתיים של 82games, אז אחרי כמה שנים פנטסטיות שבהן הוא כל הזמן היה או בטופ או קרוב מאוד לשם, נכון לעכשיו השנה קובי כבר די רחוק מהטופ, גם בנק' פר 48 דקות (32 לעומת יותר מ-50 בשנים שעברו) אבל בעיקר באחוזי הקליעה, 28% מהשדה, 20% מהשלוש והכי מפתיע-רק 71% מהקו. מצד שני, איפה שהוא מציג עלייה יפה זה בכמות האסיסטים פר 48 דקות בקלאץ' עם כמעט 9 וגם מדד ה-+/- שלו פר 48 דקות מרשים עם +22 אחרי שנתיים של +13 ו-+7. אז כמובן שגם כאן אפשר להתווכח האם ההגדרה של 82games לקלאץ' היא נכונה או לא ולשחק עם המספרים לכל מיני כיוונים, אבל בהחלט יש כאן איזו מגמה לדעתי.

אגב, ההרגשה שלי שקובי פחות טוב העונה בקלאץ' גם די מגובה במספרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 10:18 pm 
Hall of Famer

רוני, קודם כל דבר ראשון טוב שאתה מודה שטעית. גם זה משהו חדש בפורום. חבל רק שסייגת את זה ב"אם", אחרי שקיבלת את הציטוט הישיר שלך, אין פה שום אם, זה מה כתבת.

יש הגיון בכך שמהלכי אופן בסיום משחקים זה לא המהלכים הרצויים ביותר ולאו דווקא הכתבה הזאת מראה זאת, אלא אותם מאמנים שמשתמשים באופן קבוע באופן בסיומי משחקים, אך במשך המשחק אותו מהלך חשוב שאליו הם הולכים כשהקבוצה חייבת להשיג סל לא קיים בספר התרגילים כמעט. הכתבה הזאת הרגיזה אותי, כי אני שונא כתבים שבאים עם אג'נדה, כתבים שבאים עם העובדות מהבית ואז אונסים את המציאות שתתאים וכתבים שמעוותים דברים בכדי לחדד את הדברים שלהם.

דבר אחרון, אתה קצת סותר את עצמך. מצד אחד אתה טוען שקובי פחות טוב העונה בקלאץ' ומציג מספרים שמספרים סיפור מסויים, אבל מיד מציג מספרים אחרים שמספרים סיפור שונה. האם מה שחשוב ביכולת הקלאץ' של שחקן היא ממוצע נק' פר 48 דקות? האם אחוזים? או שאולי מספרי אס' בקלאץ' מצביעים דווקא על משחק קבוצתי ואולי הנתון הכי חשוב בכלל זה מדד +/-. אני לא ממש יודע להגיד והדיעה שלי שכל הנתונים ש-82games זורקים לא מספרים את הסיפור השלם, אבל מהמספרים שהבאת בהחלט אי אפשר להוציא שום תובנה על האם קובי השתפר או ירד בקלאץ' העונה.

גואטה, אין לי ספק שבסגל הנוכחי הלייקרס יגיעו לפלייאוף בכל עונה גם אם אתה תאמן אותם (במקרה הטוב) או אפילו עבדך הנאמן (קטסטרופה). לפני תחילת העונה גם אני לא הייתי בטוח שהלייקרס יגיעו לפלייאוף (למרות שאם הייתי צריך להמר, בהחלט הייתי שם אותם בפלייאוף, אפילו עם יתרון ביתיות בסיבוב הראשון), אבל הסיבה היא לא היכולת של הסגל העכשווי, אלא השאלה האם ביינום יכול לסיים עונה שלמה ללא פציעות. כל עוד הסגל הנוכחי בריא ושלם הלייקרס קבוצה חזקה מאד ואתה יודע מה, אני אפילו לא אפול מהכיסא אם הם יזכו בתואר, עד כדי כך אני מעריך את השלישיה המובילה. מצד שני, מספיק שביינום לא מגיע לפלייאוף ואפשר לנשק לעונה הזאת ביי ביי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 09, 2012 11:37 pm 
Senior

אני לא רואה קבוצה עם שלושה שחקני כדורסל וגווית מסביבם(שלום עולמי, פישר) מנצחת את מיאמי או את שיקאגו בלי ביתיות. גם מול הת'אנדר אני לא הייתי שם את הכסף שלי על הלייקרס, למרות שפה זה סיפור קצת שונה ודי בדומה ללייקרס, יש שלושה שחקנים שיכולים לשים את הכדור בסל ומעט מאוד כישרון מסביב(אלא אם מחשיבים את היכולת של סרג' איבאקה לחסום שהיא בהחלט נאה). מול שאר הקבוצות הסיכויים זהים אבל שוב, הטענה כאילו קבוצה יכולה לעבור אוטומאטית מקבוצה בינונית לקבוצה מצויינת היא די קלושה בעיני. קודם כל, אתה לא לוקח אליפות וכנראה לא מגיע לגמר בלי ספסל(ואין ללייקרס ספסל השנה בכלל), דבר שני כי המאבס היו קבוצה שונה לחלוטין של שחקנים שלרובם זה היה כנראה צ'אנס אחרון לאליפות ראשונה(קיד, מריון וכנראה גם דירק, אלא אם האוורד או דרון ינחתו בדאלאס בסוף) שזה ממש לא המצב בלייקרס, ודבר שני כי מייק בראון הוא מאמן בינוני שאין לו כלים בעיני להפתיע קבוצות עם כישרון עדיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 12:08 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
דבר אחרון, אתה קצת סותר את עצמך. מצד אחד אתה טוען שקובי פחות טוב העונה בקלאץ' ומציג מספרים שמספרים סיפור מסויים, אבל מיד מציג מספרים אחרים שמספרים סיפור שונה. האם מה שחשוב ביכולת הקלאץ' של שחקן היא ממוצע נק' פר 48 דקות? האם אחוזים? או שאולי מספרי אס' בקלאץ' מצביעים דווקא על משחק קבוצתי ואולי הנתון הכי חשוב בכלל זה מדד +/-. אני לא ממש יודע להגיד והדיעה שלי שכל הנתונים ש-82games זורקים לא מספרים את הסיפור השלם, אבל מהמספרים שהבאת בהחלט אי אפשר להוציא שום תובנה על האם קובי השתפר או ירד בקלאץ' העונה.

אני לא סותר את עצמי כי אני חושב שהתמונה, מה לעשות, היא מורכבת, אם התמונה הייתה פשוטה לקריאה לא היינו מנהלים את הדיון הזה. אני גם מסכים לגמרי שהנתונים הסטטיסטיים הם לא התמונה השלמה, אבל בהנחה שאף אחד מאיתנו לא רואה כל משחק של כל קבוצה ורובנו לא רואים אפילו לא את כל או רוב המשחקים המלאים של קבוצה אחת ספציפית, אנחנו חייבים להסתמך במידה כזו או אחרת על הסטטיסטיקה. אם להתייחס לנתונים של 82games (שבאופן מעורר תמיהה לא מופיע בהם אף שחקן של שיקגו), אני חושב שכן אפשר לדלות מהם איזושהי מגמה שמתאימה למה שראיתי מקובי השנה, והמגמה הזו היא שהוא פחות טוב בקלאץ' משנים קודמות, זה לא היה בולט כל כך בתחילת העונה, אבל אני חושב שזה נהיה משמעותי יותר בשבועות האחרונים, אולי סתם תקופה פחות טובה, אולי גם למשחק עם המסיכה יש השפעה, לא יודע, אבל יש משהו.. גם אם יש עלייה באסיסטים, הוא זורק בערך את אותה כמות של זריקות פר 48 דקות, אבל במקום לקלע ביותר מ-40%, הוא קולע בפחות מ-30%, ובמקום לקלוע 85-90% מהקו, הוא קולע רק 70%, זה יותר משמעותי מעלייה לא גדולה מאוד באסיסטים ושיפור במדד ה-+/-. זה לא אומר שהתמונה כולה שחורה מבחינתו וזה לא אומר שהוא לא יכול לקלוע סל ניצחון בכל משחק נתון, אבל בעיני זה כן מצביע על בעיה מסויימת שמסתדרת לי עם מה שאני רואה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 12:12 am 
Freshman

אני חושב שקצת מגזימים בכל עניין האין ספסל של הלייקרס, ונדמה לי שזה כבר נאמר. לא חושב שספסל של בארנס, בלייק, גודלוק, מרפי, ומקרוברטס זה כזה ספסל נורא, בטח לא "אין ספסל בכלל".

לגבי סיכויי אליפות, האמת שגם אני משחק עם הרעיון הזה בראשי מזה זמן (אבל אני אוהד לייקרס, כך שזו לא חוכמה). אני לא חושב שזה לגמרי בלתי סביר, למרות שאני בהחלט יכול לראות את הלייקרס עפים בסיבוב הראשון באותה מידה. אני מרגיש שלא מעט שחקנים השנה בלייקרס רוצים להוכיח שהם עדיין רלוונטיים, ושלא נותנים להם מספיק קרדיט (וקובי בראשם).

ולכו תדעו, אולי אם קובי יבין שאם יהיו לו 25 משחקי פלייאוף בהם הוא יקלע 25, זה יקדם אותו מהר יותר לראשות הטבלה מ10 משחקים בהם הוא יקלע 40, ואז הוא יתחיל למסור.
אבל כנראה שלא.

אגב רוני, סתם כאנקדוטה לגבי הזריקה של רוז - אני זוכר שאחרי הזכיה בגביע של חולון בדקו באחד העיתונים עם טולברט באימון כמה פעמים הוא קולע את אותה זריקה מטורפת. שחזרו אותה(אני חושב שתחת שמירה, אחרת אפילו המשמעות האנקדוטלית נעלמת) והוא קלע 8 מתוך 10 פעמים (למיטב זכרוני). כמובן שאימון ומשחק אינם אותו דבר וכו' וכו', אבל לך תדע, אולי אם רוז יקח אותה מאה פעמים, היא תיכנס יותר פעמים משאתה חושב. (וכאמור, זה באמת לא מתיימר לקחת חלק בוויכוח, אלא לגמרי לשם האנקדוטה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 12:29 am 
מנהל פורום

אני לא יודע מה ההגדרה המדוייקת של מהלך "open" והאם זה אותו דבר בדיוק כמו מהלך "בידוד", אבל ה-hero-ball של אבוט זה בפירוש לא מהלך של בידוד!
מהלך של בידוד זה... בידוד. כלומר להצליח לבודד שחקן התקפה טוב מול שומר אחד בלבד, שזה יחסית דיי טוב להתקפה, בכל הרמות. אם זה מהלך שבו שחקן ההתקפה הולך על שניים או אפילו שלושה שומרים אז זה כבר לא מהלך של בידוד.

bill_tipesh כתב:
אגב רוני, סתם כאנקדוטה לגבי הזריקה של רוז - אני זוכר שאחרי הזכיה בגביע של חולון בדקו באחד העיתונים עם טולברט באימון כמה פעמים הוא קולע את אותה זריקה מטורפת. שחזרו אותה(אני חושב שתחת שמירה, אחרת אפילו המשמעות האנקדוטלית נעלמת) והוא קלע 8 מתוך 10 פעמים (למיטב זכרוני). כמובן שאימון ומשחק אינם אותו דבר וכו' וכו', אבל לך תדע, אולי אם רוז יקח אותה מאה פעמים, היא תיכנס יותר פעמים משאתה חושב. (וכאמור, זה באמת לא מתיימר לקחת חלק בוויכוח, אלא לגמרי לשם האנקדוטה)

אני דווקא זוכר שהוא קלע פחות וששיחזרו בלי שום הגנה, אבל זה לא רלוונטי, כי תמיד השאלה היא מה האופציות האחרות שיש. אם זהיתי נכון מהסרטון אז באותו מהלך של רוז היה לו את דנג פנוי לגמרי מחוץ לשלשה בצד שמאל. דנג הוא קלעי של 42% מהשלוש במשחקים, שזה אומר בערך שבאימון הוא יקלע 85-90 שלשות חופשיות מתוך 100 זריקות. אז אולי רוז יקלע זריקה כזו (שאגב, מדובר יחסית בזריקה סבירה להירו-בול) יותר מ-30 פעם אבל לא יותר ממה שדנג מסוגל לקלוע שלשה חופשית לגמרי כמו שהייתה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 12:46 am 
Hall of Famer

ודים, דנג ממש לא היה "פנוי לשלשה". הוא עמד 2 מטר מאחורי קו השלוש. וגם אם לשבריר שנייה הוא כן היה, המשחק האמיתי הוא לא NBA2K. יש הרבה דברים שמשפיעים על השחקנים, ויכול להיות שרוז לא חשב שדנג מספיק פנוי כדי למסור לו שהוא יקלע.

אגב, אנשים כבר כנראה שכחו את הסל הזה:

אז מה, שנה שעברה רוז לא שיחק "הירובול" והשנה כן? תעשו טובה...

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

נערך לאחרונה על ידי התותח המפוברק בתאריך ש' מרץ 10, 2012 12:48 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 12:46 am 
Hall of Famer

סתם כי זה הנושא בו נכנסים בקובי, בלי קשר להירובול אבל עם קשר להיותו גיבור. האם כל דבר אצל קובי חייב להיות דרמה סוחפת של התגברות הרוח האנושית על המגבלות הפיזיות? כולם יודעים שקובי משחק עם מסיכה, אבל כולם יודעים כמה המסיכה נוראית, כמה הוא מזיע, ולכן כמובן גם ההופעות שלו כל כך מדהימות עם כל הזיעה והמסיכה המגבילה הזאת, שאף שחקן לא יכול לשחזר אותן, בטח לא ריפ המילטון שבסה"כ משחק עם מסיכה מעל 6 עונות. אני לא קובע שכל הפציעות וסיפורי הגבורה של קובי הם צ'יזבאטים, אבל איכשהו תמיד אצל קובי יש דרמות והתמודדיות שאף שחקן לא עובר. איכשהו יש לי הרגשה חמצמצה של יח"צ.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 12:56 am 
מנהל פורום

התותח המפוברק כתב:
ודים, דנג ממש לא היה "פנוי לשלשה". הוא עמד 2 מטר מאחורי קו השלוש. וגם אם לשבריר שנייה הוא כן היה, המשחק האמיתי הוא לא NBA2K. יש הרבה דברים שמשפיעים על השחקנים, ויכול להיות שרוז לא חשב שדנג מספיק פנוי כדי למסור לו שהוא יקלע.

אגב, אנשים כבר כנראה שכחו את הסל הזה:

אז מה, שנה שעברה רוז לא שיחק "הירובול" והשנה כן? תעשו טובה...

בטח שדנג היה פנוי לשלשה. כבר מהשנייה ה-4-5 לסוף ההתקפה בערך דנג נמצא במרחק סביר שהוא בקלות יכול להתקדם בחצי שנייה לקשת, לקבל את המסירה ולשחרר זריקה טובה לפני שהשומר שעומד באזור העונשין יספיק להגיע אליו. זה ממש לא "שבריר שנייה". אני לא בא להיכנס לראש של רוז ומה הוא באמת חשב. אולי הוא לא חשב שדנג פנוי (למרות שזה תפקיד של הרכז, לא?) ואולי הוא לא סתם ניסה לצאת גיבור ואין פה שום עניין של אגו. אולי.
הסרטון, למי שאין לו כוח לחזור אחורה בדפים: http://www.youtube.com/watch?v=3vyJcov0nf8

לגבי המהלך השני - התשובה היא... כן. זאת אומרת זה ששנה שעברה הוא לא ניסה לצאת הגיבור הגדול, זה לא אומר שגם השנה הוא לא מנסה (ואני שוב לא אומר שהוא בטוח כן ניסה). ובכלל, לכל שחקן שכביכול חוטא בהירו-בול יש פה ושם מהלכים שבהם הם מסרו. אבוט לא ניסה לטעון שלא. את המהלך של רוז סתם לקחנו כדוגמא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 1:02 am 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
סתם כי זה הנושא בו נכנסים בקובי, בלי קשר להירובול אבל עם קשר להיותו גיבור. האם כל דבר אצל קובי חייב להיות דרמה סוחפת של התגברות הרוח האנושית על המגבלות הפיזיות? כולם יודעים שקובי משחק עם מסיכה, אבל כולם יודעים כמה המסיכה נוראית, כמה הוא מזיע, ולכן כמובן גם ההופעות שלו כל כך מדהימות עם כל הזיעה והמסיכה המגבילה הזאת, שאף שחקן לא יכול לשחזר אותן, בטח לא ריפ המילטון שבסה"כ משחק עם מסיכה מעל 6 עונות. אני לא קובע שכל הפציעות וסיפורי הגבורה של קובי הם צ'יזבאטים, אבל איכשהו תמיד אצל קובי יש דרמות והתמודדיות שאף שחקן לא עובר. איכשהו יש לי הרגשה חמצמצה של יח"צ.

האם המילטון שיחק עם אף שבור או שהוא שם את המסיכה בשביל למנוע פציעות עתידיות, וכשהאף היה שבור הוא ישב בצד ונח? זה מה שחשבתי.

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 1:04 am 
Hall of Famer

לא חושב שהוא ניסה ללכת על זריקה קשה. שים לב שבסופו של דבר הוא יצר לעצמו מרווח של סביבות 2 מטר בינו לבין ג'נינגס. אני חושב שפשוט רוז לא מזוהה עם הסטפ בק כמו ששחקנים כמו כרמלו ודויין וייד מזוהים איתו ולכן זה נראה יותר קשה לו. לא חושב שזה קשור ל"הירובול".
הדוגמא הכי טובה שלי אגב לעניין זה הסלים של קובי מאחורי הקרש. כמה שאלו סלים מדהימים, אין משהו יותר מגוחך מזה להוציא את עצמך גבר-גבר ולהכניס את עצמך להיילייטס השבועיים של קדפמ.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 1:08 am 
Hall of Famer

אההה, אבל אף אחד לא דיבר על כך שלקובי קשה לשחק עם המסיכה כי האף שלו שבור. אני שמעתי סיפורים קורעי לב על הזיעה שמקשה עד אין קץ על קובי. אלא אם כן אתה מספר לי שאף שבור מייצר יותר זיעה, אז נראה לי שהתגובה שלך קצת לא קשורה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, B.Grant44, Google [Bot], uriel17 ו 109 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: