עמוס, אתה צודק חלקית. אמנם היו שתי דקות מצויינות, בהן בוזר קלע 8 נק' (מארבעה אס' של לוקאס, אגב), אבל חוץ מזה כל הנקודות שלו (18) היו עם שחקני החמישייה. רוז מסר לו ארבעה אסיסטים, וזה היה יותר אלמלא כמה החטאות ממצבים טובים (דווקא את המסובכות הוא צלף). אגב, גם במשחק הקודם מול ראיין אנדרסון בוזר היה טוב. כנראה יש לו מצ'-אפ טוב מול אנדרסון. אתה צודק בהערה שלך לגבי הסטט' של בוזר מהספסל, אבל מה לעשות - זו העדות היחידה לעלייה שלו מהספסל, וזה נתון בעל משמעות בפני עצמו. לא כל שחקן עולה טוב מהספסל - מה גורם לך לחשוב שבוזר יעשה את זה? אני הייתי חושש ששחקן כמוהו ייעלב מהחלטה כזו ויפגע בתלכיד הקבוצתי ובדבק המדהים שמאחד את הקבוצה הזו. שיקגו זו קבוצה לא מוכשרת. היא אובראצ'יברית בזכות תיאום נהדר ופרגון במשחק ההגנה וההתקפה. יש לא מעט דברים רגישים שאתה מעמיד בסכנה בבחירה הזו, ואני לא חושב שהסיכוי שווה את הסיכון במקרה הזה.
לגבי הקליעה של גיבסון: זו התחושה שלי. הוא לא קולע ביציבות את הזריקות מחצי מרחק. למעשה, הנקודה היחידה שממנה אפשר לומר שהוא קולע סביר היא ליד הבייסליין, אבל גם שם הוא צריך להיות לבד (ושוב - לא יציב). בוזר קולע גם עם לחץ של שומר ועם יד בפרצוף. בוזר גם מסוגל להוריד כדרור ולקלוע בחצי פייד-אוואי. הוא עושה דברים שגיבסון לא יכול, וזה תמיד הכרחי כדי לרווח את ההגנות ולאפשר לרוז לחדור יותר בקלות לסל. אגב, בדקתי את הנתונים כדי לבדוק אם התחושה שלי מדויקת: טאג' גיבסון זורק כ-6 פעמים בממוצע למשחק. 2.5 מאזור הטבעת (מדייק ב-67.4%), 1.2 זר' מ3-9 פיט (47.7%), 0.6 זר' ב10-15 פיט (34.8%) ו-1.7 מ16-23 פיט (29%). אגב, כמעט כל הסלים שלו מהטווחים הרחוקים נולדים כתוצאה ממשחק קבוצתי (כל הסלים שלו מטווח 10-15 פיט באו אחרי אסיסט). קרלוס בוזר, לצורך ההשוואה, זורק הכי הרבה מטווח 16-23 פיט (4.7 פעמים במשחק). הוא קולע משם ב-44%. הוא גם פחות תלוי בחברים לידו, למרות שהוא אולי נמען האסיסטים מספר אחת של דריק רוז. נתוני חלוקת הזריקות והקליעות של גיבסון ובוזר מראים כמה דברים משמעותיים: 1. בוזר חי רחוק מהטבעת, גיבסון חי קרוב לטבעת / 2. בוזר יוצר לעצמו מצבים, ולכן הלחץ מרוז יורד בהתקפות מסוימות / 3. גם בהתקפות שבהן גיבסון מתרחק מה"צבע", ההגנות מתכווצות מולו בגלל קליעה לא טובה. בניגוד אליו, לבוזר יוצאים.
אני חושב שטום ת'יבודו עושה שימוש נפלא בחברי הסגל כדי להתאים אותו ליכולות של דריק רוז. מצד שני, רוז מראה העונה קבלת החלטות מצויינת, ניהול משחק חכם וראיית משחק טובה. אין לו דרך לנצל את זה אם הוא משחק ליד צמד נגרים כמו נואה וגיבסון. אני אוהב את כיוון החשיבה הזה, אבל חושב שההצעה הנקודתית תפגע בשיקגו.
_________________ http://youtu.be/q8G2PBRKqq8 - ארבע דקות מהמשחטה הכי גדולה בישראל
|