סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 10:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דה וויס
הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2012 8:08 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מה עניין "מרגע שזכתה" ו"תימנע מהיכנס לחוזה דרקוני עם ההפקה"? יש סיבה להניח ש"רשת" לא החתימה את כל המתמודדים על חוזים דרקוניים לפני תחילת השידורים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2012 8:17 pm 
מנהל פורום

פירסמו את החוזים, ומסתבר שלפי כמה שאתה מתקדם בתוכנית הם יותר דרקוניים ומחייבים לשנים ארוכות יותר וליותר דיסקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 26, 2012 8:29 pm 
Sophomore

נו שױן. מתמודדים טמבלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 30, 2012 11:06 pm 
Sophomore

מחר ב21:00 הגמר של התוכנית. רז שמואלי לדעתי הכי טובה שם ממי שנשאר (הייתי בעד ליאונל אבל הוא הודח בחצי הגמר).

צביקה שרף: "Lavaron ג'יימס".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 30, 2012 11:06 pm 
Sophomore

דרך אגב, למישהו יצא לשמוע את הסינגלים שהמתמודדים הוציאו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 30, 2012 11:49 pm 
Sophomore

עדיין לא שמעתי את הסינגלים, אבל אני גם נוטה להיות בעד רז שמואלי. מצד שני, לפי שמועות על נתוני ההצבעה, נראה שההתלהבות מקטלין יותר גדולה ממה שאני מרגיש בסביבה הקרובה שלי, ואני חושב שהיא פייבוריטית לזכייה.

ובאמת חבל שליאונל לא בגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 31, 2012 11:34 pm 
Hall of Famer

קטלין לוקחת את הגמר. מבחינת ההופעות בגמר, נעשה עוול מסוים לצחי הלוי שלדעתי היה הכי טוב היום. קטלין הייתה טובה אבל לא במיטבה. רז סבלה משיבוץ גרוע (ראשונה בשיר הגמר ואחרונה בדואטים) וגם ממנטור שהוא הזמר הגרוע ביותר בין ה-4. והיה את חנן בן סימון שלדעתי הוא פשוט לא זמר טוב, והיה אפשר להיווכח בזה בקלות בדואט עם רמי (Goodbye Yellow Brick Road).

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 12:11 am 
Sophomore

ראיתי את הגמר רק משלב הדואטים, לא יצא לי לראות את הביצועים הראשונים. לקטלין יש קול גדול, אבל היא ממש ממש לא מרגשת. לפחות לא אותי. מה גם שמבחינת עבודה של מנטור אני חושב שהגיע יותר לאביב מאשר לשרית, הנבחרת שלו באמת היתה רמה מעל כולם וראו שהתוכנית הזאת חשובה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 12:12 am 
Sophomore

ואיזה עוול נעשה לצחי הלוי אם יורשה לי לשאול?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 12:26 am 
Hall of Famer

לא יודע אם נעשה עוול לצחי הלוי, אבל מבחינת מילוי הפוטנציאל שלו, או היכולת שהפגין יחסית למה שיש לו, הלוי היה הכי טוב היום. רק שהכי טוב שלו זה לא מספיק.

אני לא הבנתי בכלל בכלל את ההתלהבות מהנבחרת של אביב גפן. רז שמואלי היא זמרת חביבה מאד, את לאונל אני לא סובל, אבל יכול לראות מה אנשים מוצאים בו (למרות שאת ההשתפכויות על הכישרון העצום שלו ששמעתי בכל מני מקומות לא הבנתי, איפה ראיתם כישרון? אתם יכולים לדבר על כך שהוא שר נהדר, אבל שהוא אדם מוכשר? זה לא ראו בתוכנית). 2 החבר'ה אולי גימיק נחמד, אבל מוצלחים הם לא וסיון טלמור אותי בעיקר הרגיזה. על דנה דור אין באמת מה לדבר, נכון?

ולגבי יובל דיין, אם אפשר היה להתנתק מהציניות לקבל את הפרישה שלה כפשוטה ואפילו לכבד את הבחורה על כך שידעה לא להיבלע בתוך המערבולת של הריאליטי, הרי ההיעדרות מהתוכנית הערב הייתה מגעילה למדי בעיני ומחזירה אותי חזק למחוזות הציניות והקונספריציות מדוע היא פרשה מהתוכנית. חבל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 12:43 am 
Sophomore

רז זמרת מעולה בעיניי. ליאונל זמר ענק, הכי טוב שהיה בתוכנית. רואים שהבחור מוכשר, הגיטרה לא יוצאת ממנו והשליטה שלו בקול יוצאת מהכלל. לפי מה שהבנתי אביב כמעט לא התערב בביצועים של ליאונל ונתן לו יד חופשית בעיבודים (שלכת בוודאות ביצוע שלם של ליאונל, כלומר עיבוד שלו בלבד). מעניין אותי לראות לאיזה כיוון הוא ילך עכשיו ואם יש לו מה למכור גם בקטע של כתיבת מילים ולא רק בשירה ובנגינה.

דנה דור זוועת עולם. אבל סיוון שהיתה לפניה היא זמרת טובה גם כן. כשאני מסתכל על הנבחרת של שרית באמת שאין מה להשוות. קטלין זמרת טובה וחוץ ממנה כמה מסלסלים חביבים אבל לא יותר. גם אצל רמי - חנן ממש לא עושה לי את זה, אור כהן הוא חיקוי חיוור של עמיר בניון וגדי נחמד אבל לא יותר מזה. אצל שלומי, צחי הלוי רחוק מלהיות זמר גדול, למרות שאני דווקא חיבבתי אותו. את מה שאני חושב על יובל כבר כתבתי כמה תגובות מעל, וחוץ ממנה מה היה שם? גל בנימין? לא משהו מעיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 12:59 am 
Hall of Famer

עמוס - עד כמה שאני מבין, ההיעדרות של יובל דיין הייתה ידועה ובעצם היא פרשה מהתוכנית וניתקה את הקשר עם ההפקה. מה גם שבפרישה שלה היא הודתה בעצם שהעומס של החזרות היה גדול עליה. מן הסתם שאם הייתה מופיעה אפילו בתור מתחרה שהודחה מהתוכנית, זה היה מחייב אותה בהשתתפות אינטיסיבית בחזרות לגמר.

אם מסתכלים היום ובכלל לאורך התוכנית, צחי הלוי נתן הופעות נהדרות וכזמר יש לו איכויות קוליות טובות מאוד. הדבר העיקרי שחסר לו זה צ'ארם, קצת יותר נוכחות על הבמה. אגב, מבין השירים המקוריים שחיברו לגמר, התרשמתי שהשיר שלו היה הכי טוב.

לא נפלתי מליאונל. פלצני מדי, רציני מדי. הביצועים האחרונים שלו בתחרות (קריפ של רדיוהד ולוזינג מיי רליג'ן של אר.אי.אם) היו רעים למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 5:33 am 
Sophomore

הדברים הטובים:
* זמרים טובים.
* ליונל. אהבתי את העיבודים בשירים שלו, אהבתי את המוזיקליות שלו.
* פורמט דינמי ומעניין.
* השיפוט של אביב גפן ברוב העונה.
* התפאורה והתאורה.

הדברים הרעים:
* עריכה רעה.
* חנפנות אחד לשני (מתמודד למתמודד, מנטור למנטור, מנחה למנטור) ולתוכנית עצמה. חנפנות שיוצרת תחושה של גאוותנות מגעילה.
* עיבודים רעים.
* בחלק מהשלבים - בחירת שירים לא מתאימה לזמרים.
* אמנם היו כמה פורמטים, אבל זה כנראה הספיק להפקה שלא עבדה לעומק בכל פורמט ופורמט. יבש ורדוד.
* מנחה לא טוב.
* לא הצליחו לגרום לנו להתחבר לאנשים. לדעתי, כוכב נולד לוקחים אותם בלי תחרות בעניין הזה, ובגלל זה כוכב נולד היא תוכנית טלוויזיה יותר מוצלחת לטעמי.
* חוץ מאביב גפן, המנטורים לא היו רלוונטיים אחרי שנגמר שלב הכיסא המסתובב. גם נמאס לשמוע עשר פעמים בכל פרק "יו, כמה קשה להחליט".
* גם אביב גפן הרגיש מזויף בתוכניות האחרונות.
* תופעה תרבותית, לא קשורה לדה וויס, אבל זה היה גם כאן - זילות השפה. כבר באודישן שלומי שבת אמר לטופז שהוא יהיה לה כמו אבא ולמישהו אחר הוא אמר שהוא בחר בו כדי "שתהיה המנטור שלי". כמובן שבפעם הבא היה נוק אאוט בין השניים, ושבת היה צריך לבחור בין "הבת שלו" לבין "המנטור שלו". אז הוא בחר בביתו, ובפעם הבאה הוא כבר העיף אותה. לא רק שלומי שבת הגזים, כולם שם זרקו ביטויים מוקצנים כאילו אין מחר (ואין יוטיוב). שונא את התופעה הזו.
* יותר מדי שירים בשפות זרות. אני חושב שתוכנית מוזיקה בישראל צריכה לקבל גוון מקומי מאוד חזק. הזוכה בתחרות שרה יותר שירים בשפות זרות.
* דווקא התפאורה, שהייתה נקודת האור של התוכנית מבחינתי, אכזבה היום. לא הרגיש כמו גמר. זה היתרון הגדול של כוכב נולד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 10:12 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא ברור לי הטיעון על השירה בשפות זרות. מותר קצת גיוון, ואם כוכב נולד דורשת אך ורק שירה בעברית, אז אין שום בעיה בכך שהמתחרה הולכת לכיוון אחר. בודאי שזה לא צריך לשמש כשיקול לגבי הזוכה.

בכל אופן, ראיתי מעט מאוד ואין לי דעה טובה במיוחד על התכנית, אבל היום בגל"ץ שמו את קטלין איך-שלא-קוראים-לה לפני האייטם על התכנית (בלי להגיד כלום), והייתי בטוח שזה עומד להיות אייטם על איזושהי זמרת חשובה שבאה לביקור בארץ. אני קצת נשמע כמו שלומי שבת, אני יודע, אבל זה מה שחשבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 9:28 pm 
Hall of Famer

עריכה רעה - מסכים בהחלט. חוץ מתוכנית הגמר, ברוב התוכניות של השידורים החיים, בתקצירים של השירים העורכים היו מפספסים באופן עקבי את הפזמון, ומראים סתם בית מהשיר.

חנפנות - בהחלט מוגזם, וזה ברור שיש פה משהו שמסריח מהראש, על אף שהטקטיקה מובנת - מה שעבד עבור מאסטר שף ובית ספר למוזיקה (=לפרגן במקום לקטול) אולי גם יעבוד בשביל דה וויס.

עיבודים רעים - יש ויש. באופן כללי, בניגוד לכוכב נולד שנותנים הרבה במה וכבוד לנבחרת שלהם ולמעבד המוזיקלי, דה וויס ניסו לצמצם למינימום את הנוכחות של הלהקה וגם של המנחה.

בחירת שירים לא מתאימה - קרה הרבה יותר פעמים בכוכב נולד. באופן כללי, ברוב המקרים זה קורה כשזמר מחליט לשיר שיר שהוא אוהב למרות שהוא לא מתאים לו מבחינת היכולות הווקאליות. דוגמא מצוינת אתמול חנן בן סימון פשוט שר רע את Goodbye yellow brick road.

מנחה לא טוב - לא היה אמור להיות טוב. היה אמור להיות הכי nobody שבעולם, בכדי שיהיה אפשר עוד יותר להאדיר את המנטורים

חיבור לאנשים - כאן אני דווקא לא מסכים. המטרה של דה וויס היא שהזמרים שיתקדמו הלאה הם הכשרוניים והטובים ביותר, ולא כאלו עם סיפור חיים שאפשר ללוות עם רביעית מיתרים. פה ושם קיבלנו רקע על המתחרים, אבל זה היה סה"כ רקע, והמוזיקה הייתה במרכז.

המנטורים - מסכים שלא הורגש מספיק כמה הם עבדו עם המתמודדים.

שירים בלועזית - אהבתי דווקא את השילוב. מסכים שיש קצת טעם לפגם שקטלין, שאמורה להיות הקול הבא של ישראל, שרה בעיקר באנגלית. אבל בסה"כ, מה רע לשמוע גם קצת לועזית? ואם מישהו יודע לעשות את זה טוב, אז אין סיבה שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 01, 2012 10:48 pm 
מנהל פורום

דווקא למאסטר שף היו הרבה בעיות, אבל חנפנות יתר לא היתה אחת מהן. לא פעם הם קטלו מנות כולל בגמר עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 03, 2012 12:31 pm 
Junior

ABC כתב:
למה היא חיכתה עד שלב התוצאות כדי לפרוש? יכלה לעשות את זה לפני התוכנית עצמה ולחסוך לכולנו את הדרמה.

ברור לך שזו בדיוק הסיבה שהיא חיכתה עד שלב התוצאות כדי לפרוש, כן?

אגב, הביצוע הכי יפה של ליאונל בעיני הוא זה (בגרסת מסך מפוצל עם השוואה לביצוע המקורי):
http://www.youtube.com/watch?v=RFRhtWwn9T8

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 2:30 am 
Sophomore

לגבי השירה בלועזית - לא אמרתי שאסור, אבל זה היה בלט יותר מדי לטעמי בסדרה הזו. מבחינתי, לא יכול להיות שמתמודדת תזכה בתחרות כשהיא שרה יותר שירים בלוזעית מאשר בעברית. זה טעם לפגם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 05, 2012 7:50 am 
מנהל פורום

אז כן אמרת שאסור... (אלא אם התכוונת שהמצביעים מהבית היו אמורים להעניש אותה, מה שלמרבה המזל וההפתעה לא קרה)

מה שבטוח, תכנית שקוראת לעצמה "דה וויס" וקובעת חוקים מהסוג הזה היתה נכנסת ישר לראש מדורי הסאטירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2012 3:27 am 
Sophomore

צריך למצוא את האיזון. לא לאסור לחלוטין, אבל בהחלט כן לשים דגש על שירה עברית. יש הבדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 06, 2012 11:15 am 
Sophomore

כתבת "אני חושב שתכנית מוזיקה בישראל צריכה לקבל גוון מקומי מאוד חזק", ו"זה טעם לפגם", ושצריך "בהחלט כן לשים דגש על שירה עברית", אבל בשום מקום לא כתבת למה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2012 3:35 am 
Sophomore

כי תוכנית ישראלית שמשודרת בישראל צריכה לשים דגש על תרבות מקומית ושפה מקומית לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2012 12:55 pm 
Sophomore

אתה ממשיך לכתוב אותו דבר בווריאציות שונות. "דה־וויס בהחלט כן צריכה לשים דגש על שירה עברית כי תכנית ישראלית שמשודרת בישראל צריכה לשים דגש על שפה מקומית"? זה לא נימוק, זו כמעט טאוטולוגיה.
וזה בכלל בלי להיכנס לשאלה, מהי "תרבות מקומית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2012 7:00 pm 
Sophomore

אני רוצה לשמוע שירים בעברית, שנכתבו על-ידי יוצרים ישראליים ושומעים אותם בארץ. מה שליונל עשה העונה, גם באודישן הראשון, ובעיקר עם שלכת של עמיר בניון, עונה נהדר על זה. מה שקטלין עשתה ברוב השירים אולי נעים לאוזן, אבל אין לזה שום ערך מוסף לעומת דה וויס ארה"ב. כוכב נולד לקחו את הפורמט של אמריקן איידול, אבל הם התאימו את התוכנית לישראל, גם מבחינת הצורה, גם מבחינת התוכן. דה וויס לא עשו את זה, ולי זה קצת מפריע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 07, 2012 11:56 pm 
Sophomore

הרי אתה אומר שיש שם שירים בעברית. גם ה"מנטורים" (פפף) הם ישראלים. מה זה אם לא "ערך מוסף לעומת 'דה ווייס' ארה״ב"?
נניח שהבינותי למה חשוב לך שיהיו שם גם שירים בעברית. זה עדיין לא מסביר למה אתה מתעקש שתהיה להם דומיננטיות גדולה כל־כך. הרי ישראלים מאזינים גם לשירים בשפות זרות — ולא מעט, בכלל לא מעט. ילדים גדלים וחולמים להיות תום יורק לא פחות משהם חולמים להיות ברי סחרוף. והרבה גם מקליטים באנגלית: אטליז, אלקטרה, אומללה, אסף אבידן, לפט, לורנה בי, תמר אייזנמן, איתמר ציגלר, הדרה לוין־ארדי, גבע אלון, עמית ארז, שי נובלמן, אורן ברזילי. וגם נציגינו באירובֿיזיון הקרוב. כל זה מקצה ראשי, כפי שאומרים הגויים. כל זה לא "תרבות מקומית"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 81 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה