כן, אבל אני מניח שלכולנו ברור שבמחשכים קורים דברים נוראיים בסיטואציות שכאלה, אני לא אזעזע אף אחד עם מה שיש לי לספר, ומה שיש לי לספר זה כאין ואפס לעומת מה שיש לאחרים, שחוו פי כמה, לספר. בשבילך - לפני חודשיים בערך הגיע גדוד חדש להתנחלות חלמיש, שכוללת בתוכה בחיים הרמוניים את המתנחלים והחיילים, ההתנחלות שסמוכה לכפר נאבי סלאח, גנבה את אדמותיה ואת המעיין ששימש את התושבים במשך שנים גם לאחר ההתנחלות ונאסר השימוש בו, רק לערבים כמובן, לפני שנתיים וחצי בערך. שם נרצח המפגין מוסטפא טמימי, שזרק אבן על ג׳יפ ממוגן ירי שיושבו בתגובה ירה בפניו. הגדוד החדש הוצב כנראה על סמך הבטחתו לחיסול המחאה. מאז שהגיע הכל שם השתנה, הם כבר התרגלו במשך השנים לחיות בלי חשמל ומים, אבל מאז הם צריכים גם להתרגל לשלושה ארבעה לילות בשבוע, כל שבוע, של פשיטת הצבא על הכפר, בליווי ירי פצצות תאורה וגז מדמיע והרמתו של כל הכפר על הרגליים, כשזה נועד אך ורק למען הטרדה, הם כמעט אף פעם לא תופסים את הילדים המצולמים שהם מחפשים כי אלה יודעים שיבואו ויוצאים מהבית. בן דוד של מוסטפא טמימי, בן 15, נעצר לפני כמה שבועות, הושם בעמדת השמירה כפות ומכוסה, ושוחרר לאחר מספר שעות, באמצע הלילה, באותו המצב, כפות ואזוק ללכת ברגל מההתנחלות לביתו. גם לירי הגז והגומי, בכינון ישיר כמובן ובכמויות מאסיביות, התרגלו שם בהפגנות, אבל מאז שהגיע הגדוד, התרגלו למשהו אחר לגמרי, אגרסיביות והשתלטות על כל הכפר במהלך ההפגנות שלא נראתה קודם. הסברה היא שבגלל שנאבי סלאח מייצגת את יציאת ההפגנות מהעמדה הספציפית של הגדר אל משהו רחב יותר נגד מפעל ההתנחלות והכיבוש הצבאי בכללותו, הצבא החליט לשבור את המחאה בנאבי סלאח ולמנוע התפשטות. ההיילייט מבחינתי האישית, המייצג נאמנה את כל מה שקרה בשבועות הקודמים לכך, היה בהפגנה האחרונה שלי שם, לפני חמישה שבועות, כשבזמן מסויים עמדנו 4 אנשים באמצע הגבעה, מבודדים לגמרי, ושלושה חיילי מג״ב התאמנו עלינו בהשלכת רימונים, רגע אחרי מג״בניק אחר כיוון לראשי וירה 3 רימונים זה אחר זה ממרחק של כחמישים מטרים, וכמה רגעים אחרי, בערך כשעה, עמדנו 5-6 אנשים, בצד, בולטים לגמרי שלא כחלק מההתנגדות של זריקת האבנים, לאור מצלמות, תיקים וחוסר בכיסויי פנים, וחטפנו מטח רימונים משלושים מטרים או פחות, כשהתכופפתי מאחד שנורה לראש, חטפתי אחר ברגל שנשברה. בזמן שסחבו אותי משם ראיתי עוד 2 רימונים שטסים סנטימטרים מראשו של אחד מסוחביי.. יום לפני זה, הפגנה בקלנדיה לרגל יום האישה, 200 נשים צועדות וחוטפות זרנוק בואש ישיר. שתיים קמות וממשיכות לצעוד לבד עם הכרזה, חוטפות מטח מחמישה מטרים לפניהן, אחת נפגעת בפנים ישירות, נופלת ונחבטת על הקרקע ומאבדת הכרה כמובן. אפשר להמשיך עם סיפורים כאלה עד מחר. יש גם סיפורים למכביר על התעללות ביחידים שנעצרו, חברים שראיתי ושסיפרו על שוטרי יס״מ בתוך הגבולות שמתאספים בפינה על עצור שלהם ומכלים את זעמם, וחיילים שמתעללים בפלשתינאים בדרכים, בבתים, במעצרים, שם כמובן גם מפגינים ישראלים חוטפים, פי כמה מעצם היותם ישראלים, מהילדים הירוקים שאוזקים אותם לפני שמתחילים במסכת, אבל עזוב את העדויות שלי, ארגון שוברים שתיקה מספר את זה יפה, בחוברת חשובה בין היתר, ללא עריכה ובצורה ישירה את דבריהם המקוריים של מאות חיילים שיצאו להכות על חטא ולחשוף את שחוו ועשו, דרך העיניים שלהם זה מזעזע פי כמה מכל מה שאוכל לספר בנושא. אולי נמשיך אחר כך עוד קצת.
_________________ אלון: 5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.
|