סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 11:16 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 122 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

מה צריכה המנהלת להחליט
משחק חוזר 10%  10%  [ 3 ]
חוזרים כדי לשחק הארכה 33%  33%  [ 10 ]
רייניש טעה אבל אין להחזיר את הגלגל 33%  33%  [ 10 ]
רייניש צדק 23%  23%  [ 7 ]
סך הכל הצבעות : 30
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: נתניה מערערת
הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 3:42 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
http://sports.walla.co.il/?w=/151/2526760

תכלס מדובר בחתיכת תקדים ואבן בוחן לשינים של המנהלת.
ההחלטה לא לעשות כלום היא ההחלטה הקלה, מצד שני פתיחת התוצאה עלולה להיות תקדים שיביא לערעורים בבוקר שאחרי כל מחזור,ויפגע קשות ביציבות של הליגה.
דעתכם?

נערך לאחרונה על ידי אבימאל בתאריך א' אפריל 22, 2012 8:19 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: נתניה מערערת
הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 7:42 am 
Junior

ההחלטה לא לעשות כלום היא ההחלטה הקלה. יש סיכוי שהיא גם הנכונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 8:12 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לפי ערוץ הספורט כנראה שיוחלט על הארכה (כולל ה0.8 שניות שמגיעות לביקעה?). לדעתי ההחלטה הנכונה, כמובן בהנחה שמתלווית אליה השעיה ארוכה לרייניש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 8:37 am 
מנהל פורום

אתמול בערוץ 5 צביקה שרף אימת את מה שאמרתי (ומה שקוף ירוק טען שלא התרחש): הוא אמר שאחרי פריצת הקהל במשחק של אשקלון, היה דיון באיגוד השופטים ויצאה הוראה לכל השופטים לשרוק טכנית אם נכנסים אנשים מהספסל למגרש בסיום משחקים אם עוד נשאר זמן על השעון והמשחק 'חי'. ככה שרייניש פשוט קיים את ההוראה כלשונה ובסיטואציה הראשונה שנקלעה לפניו.

צר לי על כל אוהדי נתניה הזועמים, אבל אין שום סיכוי שיתקבל ערעור בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 8:47 am 
Hall of Famer

בעיני צריך להשאיר את ההחלטה, בסך הכל זה הגיוני שאם שחקני ספסל, צוות מקצועי ואוהדים פורצים למגרש בזמן שהמשחק חי הקבוצה תקבל טכנית, ושלא צריך להפיל על השופט את ההתלבטות האם הם הפריעו למהלך המשחק או לא, אבל בנוסף חייבים לוודא שמעכשיו והלאה תהיה אחידות בשיפוט בלי שיקול דעת לשופטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 9:25 am 
Junior

גם אם אף אחד מהקבוצה לא היה נכנס למגרש, אם הקהל נכנס למגרש, בשוויון, אז המשחק חי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 9:33 am 
Sophomore

Shiver כתב:
אתמול בערוץ 5 צביקה שרף אימת את מה שאמרתי (ומה שקוף ירוק טען שלא התרחש): הוא אמר שאחרי פריצת הקהל במשחק של אשקלון, היה דיון באיגוד השופטים ויצאה הוראה לכל השופטים לשרוק טכנית אם נכנסים אנשים מהספסל למגרש בסיום משחקים אם עוד נשאר זמן על השעון והמשחק 'חי'. ככה שרייניש פשוט קיים את ההוראה כלשונה ובסיטואציה הראשונה שנקלעה לפניו.

צר לי על כל אוהדי נתניה הזועמים, אבל אין שום סיכוי שיתקבל ערעור בנושא.

הבעיה היא השימוש של רייניש במצלמות כדי לבדוק אם נכנסו אנשים מהספסל למגרש, ולכן יש סיכוי שהערעור של נתניה יתקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 9:41 am 
מנהל פורום

ראי הביא את הציטוט הבא מהחוקה של פיב"א:
ציטוט:
The referee is authorized to identify situations when the use of technical equipment is appropriate, or, at the request of a coach, to verify if a last shot at the end of a period was released during playing time and/or whether that last shot counts for two (2) or three (3) points. The referee is the only one to decide whether such equipment shall or shall not be used.

לפי זה לשופט יש סמכות להשתמש בציוד טכני פחות או יותר כראות עיניו. זה די סוגר את הטיעון הבירוקרטי של נתניה. מילא אם הם היו מנסים קו של "לא אנחנו נכנסו", "לא הייתה לזה השפעה על המשחק" או משהו כזה. אבל לבוא ולנבור בציציות של התקנון כשהם יודעים שנשרקה שריקה נכונה זה קצת פאתטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 9:55 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ציטוט:
The referee is authorized to identify situations when the use of technical equipment is appropriate, or, at the request of a coach, to verify if a last shot at the end of a period was released during playing time and/or whether that last shot counts for two (2) or three (3) points. The referee is the only one to decide whether such equipment shall or shall not be used.

לפי זה לשופט יש סמכות להשתמש בציוד טכני פחות או יותר כראות עיניו. זה די סוגר את הטיעון הבירוקרטי של נתניה. מילא אם הם היו מנסים קו של "לא אנחנו נכנסו", "לא הייתה לזה השפעה על המשחק" או משהו כזה. אבל לבוא ולנבור בציציות של התקנון כשהם יודעים שנשרקה שריקה נכונה זה קצת פאתטי.

מה שמצחיק, כנראה ששופטים בעצמם לא ממש יודעים את זה. יצא לי לפגוש ברחוב ביום שישי שופט לאומית אוהד נתניה, והוא טען בלהט שאסור היה לשופט להסתכל במוניטור. שלפתי את הסמארטפון והראתי לו את הציטטה הנ"ל שהביא ראי, והוא בתגובה-באופן מאד אפייני לשופט ישראלי-המשיך לומר שלפי מה שהוא יודע, מותר לשופט להסתכל רק להכרעה לגבי זמן או סל שתיים/שלוש.

אז יכול להיות שלפי החוק היבש רייניש צדק, רק שאין לו מושג שהוא צדק.

(ואין בדברים הנ"ל שום הסכמה עם הגיון בשריקה הזו. היתה ונשארה אנטי-ספורטיבית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 10:00 am 
Hall of Famer

נדב, לפי התמונות ברשת מאיזור המזכירות כולנו יודעים שלדעתך אין הגיון בשריקה
:D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 10:10 am 
Hall of Famer

oren_80 כתב:

לא רק זה. אתמול, במחצית הקלאסיקו, שידרו שוב את התמונות מנתניה והיה קצת מביך לראות אותי מסמן תנועות מזרחיות וצועק עד לב השמיים. אבל רייניש אשם 8)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 10:16 am 
מנהל פורום

כשאני קורא את המשפט בעיון יותר, אז נראה לי שיש מצב שהחלק של "to verify if a last shot at the end of a period was released..." מתקשר ישירות לחלק הראשון. כלומר שאולי כן מותר רק במקרה של קביעה של זריקה ל-2 או ל-3 או אם נגמר הזמן להשתמש בציוד טכני, ואז רייניש טועה. כנראה שמומחי התחביר באנגלית באיגוד יצטרכו לנתח את המשפט הזה. כבוגר בגרות בתרגום אנגלית ודובר אותה שפת אם, באמת שהניסוח פה לוקה בפתלתלותו. מן הראוי היה במיוחד בסע' חשוב וחדש כזה, לבנות משפט עם יותר משמעות ולא משפט ארוך עם מלא פסיקים.

אבל - בכל מקרה מדובר בזוטא טכנית, כאשר כולם יודעים שהיה צריך להיות במהלך טכנית לפי החוק. קצת מזכיר לי עניין של פסילה של ראייה שהושגה לא כדין, למרות שהיא מפלילה את הנאשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 10:53 am 
Hall of Famer

אני מוכרח לציין שתוצאת הסקר מפתיעה אותי.
עם כל כך הרבה הגיון איך זה שיש כאן כל כך הרבה שמאלנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 12:41 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:

לינק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 1:11 pm 
Hall of Famer

רק באישור נדב. לא עושה לו אאוטינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 2:49 pm 
Senior

Shiver כתב:

רק ששרף לצערי טועה כי כבר היו מקרים (לפחות אחד באשקלון) כאלה אחרי ולא נשרק, אז כנראה שהחלטה כזאת לא התקבלה (או ששופטים עדיין החליטו לא לשרוק למרות ההחלטה). אחרי אותו משחק באשקלון כבר היה מקרה נוסף באשקלון (אני זוכר כי צפיתי במשחק ודיברו על זה) שזה קרה שוב ולא שרקו עבירה כזאת. יש מצב שגם היו עוד מקרים כאלה אחרי זה במגרשים אחרים (היו המון סלי ניצחון השנה יחסית) ופשוט לא שמנו לב. אח של וורן קארטר ג'וש כתב בטוויטר אחרי המשחק שהליגה צריכה להתבייש, שהיו לפחות 5 מקרים כאלה השנה ואף פעם לא נשרקה טכנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 2:50 pm 
Senior

nadav_hacohen כתב:
Shiver כתב:
ציטוט:

מה שמצחיק, כנראה ששופטים בעצמם לא ממש יודעים את זה. יצא לי לפגוש ברחוב ביום שישי שופט לאומית אוהד נתניה, והוא טען בלהט שאסור היה לשופט להסתכל במוניטור. שלפתי את הסמארטפון והראתי לו את הציטטה הנ"ל שהביא ראי, והוא בתגובה-באופן מאד אפייני לשופט ישראלי-המשיך לומר שלפי מה שהוא יודע, מותר לשופט להסתכל רק להכרעה לגבי זמן או סל שתיים/שלוש.

אז יכול להיות שלפי החוק היבש רייניש צדק, רק שאין לו מושג שהוא צדק.

(ואין בדברים הנ"ל שום הסכמה עם הגיון בשריקה הזו. היתה ונשארה אנטי-ספורטיבית).

אתם בטוחים שהחוק בארץ זהה לזה של פיב"א? אצלנו הכניסו בארץ את העניין של הטלוויזיה לפני 4 שנים, לא בטוח שזה לא היה לפני פיב"א ולא בטוח שנוסח החוק בעיברית הוא שונה. לא בטוח שלמנהלת\איגוד אין נוסח משלו לחוק שמאפשר להסתכל בטלוויזיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 3:04 pm 
Senior

סל ניצחון של יבזורי בדומה לאורלנד, גורדון פורץ למגרש לחבק אותו. כמובן לא הייתה טכנית
http://www.youtube.com/watch?v=-OlLoJoepac
סל ניצחון מיצ'ל, 0.8 שניות לסוף, הקהל פורץ למגרש (רואים את הרגליים בתקציר). כמובן גם לא הייתה טכנית.
http://www.youtube.com/watch?v=xoOZD3MJknU

אלו רק 2 מיקרים לדוגמאות שקרו אחרי המקרה הראשון באשקלון ולא נשרקה טכנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 3:28 pm 
Junior

החוק היבש לא נרטב אף פעם. אני לא מבין איך יצליחו להפוך החלטה נכונה... במיוחד אם זה דגש שניתן באמצע העונה וביקש מהשופטים שייאכף. אם שרף צודק כמובן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 6:25 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קוף ירוק כתב:
אתם בטוחים שהחוק בארץ זהה לזה של פיב"א? אצלנו הכניסו בארץ את העניין של הטלוויזיה לפני 4 שנים, לא בטוח שזה לא היה לפני פיב"א ולא בטוח שנוסח החוק בעיברית הוא שונה. לא בטוח שלמנהלת\איגוד אין נוסח משלו לחוק שמאפשר להסתכל בטלוויזיה.

בעקרון השימוש בציוד טכני זה דבר שמכוסה בחוקה, והאיגוד בארץ חבר בפיב"א וכפוף לחוקת פיב"א. כך שאני לא מאמין שיש פה שיקול דעת מבחינתם, כי זה דבר שקשור לניהול השוטף של המשחק.
מצד שני גם מידות המגרש כתובים בחוקה, והנה מסתבר שיש לאיגוד אפשרות לאשר מגרשים קטנים יותר, מן הסתם בהיתר של פיב"א. זה אמנם לא קשור לניהול שוטף של משחק, אבל בכל זאת.
בקיצור אני לא מאמין שיש לאיגוד סמכות בנושא, אבל לא מתיימר להיות סגור על זה. לא כל מסמך אני רואה.

לגבי הבדלים בין החוקה בעברית לחוקת פיב"א - תקנות איגוד הכדורסל קובעות שהחוקה בעברית קובעת, אבל כשאתר איגוד השופטים היה פעיל עיינתי בתרגום. פעם אחת מצאתי שם שגיאה גסה של תרגום, שתוקנה כעבור מספר חודשים, חוץ מזה הכל היה זהה. קשה לי להאמין שבחוקה בעברית יש משהו שונה מהחוקה המקורית.

אגב, בשני המקרים שהבאת הקבוצה שספגה את הסל לקחה טיים אאוט מיידי (שמן הסתם ביקשו עוד קודם למקרה שיספגו סל), ולכן הכדור לא היה חי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 6:41 pm 
Senior

ראי, לגביי 2 המקרים אתה טועה. הסתכלתי על המאמנים, אף אחד מהם לא לקח טיים אאוט אחרי הסל. המשחק נעצר ככה או ככה. יותר מזה, במשחק באשקלון רואים אפילו את השעון נעצר, כדור יוצא החוצה, והשעון מתחיל מחדש ונגמר.

יכול להיות שהמאמנים לקחו טיים אאוט לפני שהיה סל אבל לא בטוח (אין דרך לדעת הרי). מצד שני יכול להיות שהמשחק נעצר בגלל הכניסה למגרש וחודש לאחר מכן כשלמאמן היה טיים אאוט לקחת (אותו מצב שהיה לאשכנזי).

מה שבטוח שהייתה פריצה למגרש וטכנית לא נשרקה. יותר מזה, לפחות בNBA במקרים כאלה של סל קרוב לבאזר נוהגים אוטומטית לעצור (טיים אאוט או לא) בשביל לבדוק כמה זמן יש על השעון, יכול להיות שזה גם מה שקרה במשחקים האלה (לא יודע לא הייתי שם), ושאיפשר להם לקחת פסק זמן אחרי זה גם אם לא לקחו. זה גם היה מה שחשבו בשידור כשרייניש ניגש בהתחלה למוניטור, לבדוק כמה זמן יש עוד על השעון.

אני גם אם כל הכבוד לא מבדיל בין אם נלקח טיים אווט או לא. מה הקשר? הייתה פריצה למגרש, אמרו שנתנו הוראה שבכל פריצה למגרש לפני סיום המשחק זה טכנית, אז אם פרצו בין אם נלקח טיים אאוט או לא זה לא ממש משנה והיו צריכים לתת טכנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 7:33 pm 
Senior

דרך אגב, בניגוד למה שנאמר שהבקעה לא לקחה טיים אאוט, אז הרגע ראיתי את הקטע שוב בחדשות הספורט ורואים שם דווקא את סגלוביץ' מיד אחרי הסל מסמן לטיים אאוט עוד לפני שהכדור מוכנס למגרש.

לא שזה משנה, כי כאמור כמו שאמרתי לא אמור להיות הבדל אם ההוראה היא שבמקרה של פריצה נותנים טכנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 8:49 pm 
Hall of Famer

רק אותי שעשע לשמוע אתמול בשידור את צביקה שרף אומר (ותסלחו לי שהציטוט לא מדויק) "אני נגד יערי רייניש", ואז מודי בראון שואל אותו - "במקרה הזה אתה לא מסכים איתו?", ושרף כמובן עונה בחזרה - "לא, אני באופן כללי נגד רייניש".

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 9:11 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קוף, ממה שראיתי בשני המקרים הקבוצה השנייה התחילה את המהלך הבא מנקודת הכנסת הכדור בחצי של הקבוצה השנייה. זה יכול להיות רק במצב אחד - היא לקחה פסק זמן. משמע, כדור הופך למת ברגע שהסל נקלע.
אתה יכול כמובן להחליט שפסק הזמן נלקח כי המשחק הופסק, זכותך. הגיוני? אני חושב שהרבה יותר הגיוני שמאמן שיש לו פסק זמן ושיש לו סכנה להגיע לשוויון/פיגור קטן ייקח פסק זמן עוד קודם למקרה שהוא יחטוף סל. הוא לא צריך לחכות להפסקת המשחק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 10:14 pm 
Senior

זה גם מה שהיה קורה במשחק בנתניה אם רייניש היה מחליט שבגלל ההתפרצות של הקהל המשחק יחודש עם 0.8 שניות (והבקעה הייתה לוקחת את פסק הזמן שהיה לה, וכאמור סגלוביץ' גם ביקש).

לפחות במקרה של ראשון - גליל אני כמעט משוכנע שאפי לא לקח פסק זמן מראש (וכמו שרואים הוא לא לוקח אחרי הסל), זאת מכיוון שהמהלך היה כל כך מהיר שקשה לי להאמין שב7 שניות שעברו מהחטיפה של קיצ'ן לסל של יוטר אפי נזכר לקחת פסק זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 122 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.Grant44, Google [Bot], יואי ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה