סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 1:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 130 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 11:55 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
רוברט וואייט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 1:15 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
Red Sumo1 כתב:

פרט הסבר ונמק. כי כשאני פותח חדשות, רוב הפושעים שמובלים לבתי המשפט חובשי כיפות הם...

אוף סומו אתה כל כך קשה. אתה באמת מאמין במה שאתה כותב או מקדיש שנייה של מחשבה לפני?
באמת לא ברור לך למה הפושעים שאתה רואה בטלוויזיה לובשים לפתע כיפות ? באמת לא ברור לך מה האינטרס שלהם?

מי שכותב שאנשים דתיים הם יותר ערכיים ממי שלא מאמין בקדוש ברוך הוא, הוא הבעייתי. ברור לי למה עבריינים חובשים כיפה. קצב לא יובש כיפה והוא עדיין איש דתי. ולמרות כל זה, עדיין הדרך הקלה ביותר להבחין בין X ל-Y בשאלות כגון אלא, היא חבישת כיפה.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 1:35 pm 
Junior

Red Sumo1 כתב:
שוויק1 כתב:
Red Sumo1 כתב:

פרט הסבר ונמק. כי כשאני פותח חדשות, רוב הפושעים שמובלים לבתי המשפט חובשי כיפות הם...

אוף סומו אתה כל כך קשה. אתה באמת מאמין במה שאתה כותב או מקדיש שנייה של מחשבה לפני?
באמת לא ברור לך למה הפושעים שאתה רואה בטלוויזיה לובשים לפתע כיפות ? באמת לא ברור לך מה האינטרס שלהם?

מי שכותב שאנשים דתיים הם יותר ערכיים ממי שלא מאמין בקדוש ברוך הוא, הוא הבעייתי. ברור לי למה עבריינים חובשים כיפה. קצב לא יובש כיפה והוא עדיין איש דתי. ולמרות כל זה, עדיין הדרך הקלה ביותר להבחין בין X ל-Y בשאלות כגון אלא, היא חבישת כיפה.

דבר ראשון אל תכניס לי מילים לפה, מעולם לא רשמתי את מה שכתבת.
דבר שני אם אני נדרש לעניין אני חושב באופן אישי שעדיף שכל ציבור או אדם פרטי ינסה לתקן את עצמו לפני שהוא בא לשפוט אחרים.
דבר שלישי בלי להיכנס לכל מיני שאלות פילוסופיות אני חושב שיש הרבה מאחורי האמירה שבאופן ממוצע אדם דתי יהיה "ערכי" מאדם לא דתי. מצד שני יש המון אנשים ערכיים לא דתיים והמון דתיים לא ערכיים בכלל כך שאני לא יודע מה זה משנה בכלל.
דבר אחרון מודיע בהכנעה שאני פשוט לא מבין את מה שאתה מנסה להגיד לגבי עבריינים חובשי כיפה. לגבי קצב הוא דתי (נכון, גם דרעי ובניזרי ולא יודע מי שכחתי עוד), אבל בני סלע לא וגם לא רוני לייבוביץ' ועוד מיליון אחרים אז אני לא מבין מה הפואנטה שלך מלבד זריקת שמות סתמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 1:36 pm 
Sophomore

Red Sumo1 כתב:
שוויק1 כתב:
Red Sumo1 כתב:

לא יודע למה שיוויק התכוון אבל אני התכוונתי לחינוך דתי, לא מי שדתי. אבל אתה יודע מה? כפועל יוצא מזה בדר"כ ב-מ-מ-ו-צ-ע אנשים דתיים יותר ערכיים מאלה שלא. יש סיבה שהרבה אנשים לא דתיים שולחים את הילדים שלהם לחינוך דתי.

* בפעם האלף, אני לא דתי. ואגב בגלל שאתה מפורום שדים אז אני חש צורך לכתוב פה גם שכשאני אומר דתיים אז זה אלה עם הכיפה סרוגה לא אלה ה"פינגווינים".

*כמובן שצריך לקחת בחשבון את ההיסתייגות של ציפה לגבי ערכים.

נערך לאחרונה על ידי chaiel49 בתאריך ו' אפריל 27, 2012 1:50 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 1:37 pm 
Sophomore

אגב שיוויק, החתימה שלך די מצחיקה עכשיו כשפתאום הסתכלתי עליה ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 1:52 pm 
Junior

מה מצחיק בה?
עריכה: נפל האסימון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 2:01 pm 
Junior

1. לא מקבל את האכסיומה שלך, שמי שלומד בחינוך דתי (אני מקווה שאני מבין נכון ואתה מדבר על חינוך ממלכתי דתי על צורותיה שנות), ערכי יותר ממי שלומד במערכת החינוך הממלכתית על צורותיה השנות.
2. כחבר בקהילה ליהדות מתקדמת במקום מגורי, וכמי שאביו שלח אותו בגיל 12.5 פעמים בשבוע ללמוד לבר-מצווה שלו אצל בן דודו בפונובז' בבני ברק (2 אוטובוסים לכל כיוון), תפסיק להתנשא עלי.

הדבר הכי לא ערכי בחינוך הדתי ממלכתי הוא העלות שמושתת על ההורים בניגוד לחוק חינוך חינם. לכן חינוך "ערכי" שממומנת ע"י גביה שחורה, לא יכולה להיות "ערכית" נקודה!
רוב ההורים החילונים" ששולחים את ילדיהם לחינוך דתי, עושים זאת בגלל הסבסוד שמקבלים מוסדות ש"ס וחב"ד.

אבל כמו שנאמר כאן קודם, עד שלא נסכים מהם אותם "ערכים" יהיה זה דו-שיח של חרשים...

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 2:24 pm 
Sophomore

Red Sumo1 כתב:
1. לא מקבל את האכסיומה שלך, שמי שלומד בחינוך דתי (אני מקווה שאני מבין נכון ואתה מדבר על חינוך ממלכתי דתי על צורותיה שנות), ערכי יותר ממי שלומד במערכת החינוך הממלכתית על צורותיה השנות.
2. כחבר בקהילה ליהדות מתקדמת במקום מגורי, וכמי שאביו שלח אותו בגיל 12.5 פעמים בשבוע ללמוד לבר-מצווה שלו אצל בן דודו בפונובז' בבני ברק (2 אוטובוסים לכל כיוון), תפסיק להתנשא עלי.

הדבר הכי לא ערכי בחינוך הדתי ממלכתי הוא העלות שמושתת על ההורים בניגוד לחוק חינוך חינם. לכן חינוך "ערכי" שממומנת ע"י גביה שחורה, לא יכולה להיות "ערכית" נקודה!
רוב ההורים החילונים" ששולחים את ילדיהם לחינוך דתי, עושים זאת בגלל הסבסוד שמקבלים מוסדות ש"ס וחב"ד.

אבל כמו שנאמר כאן קודם, עד שלא נסכים מהם אותם "ערכים" יהיה זה דו-שיח של חרשים...

זכותך לא לקבל...רק לא הבנתי איפה ההיתנשאות? ודבר אחרון, אני די בטוח שאני ואתה מסכימים לגבי הערכים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 2:33 pm 
Junior

לא יודע למה שיוויק התכוון אבל אני התכוונתי לחינוך דתי, לא מי שדתי. אבל אתה יודע מה? כפועל יוצא מזה בדר"כ ב-מ-מ-ו-צ-ע אנשים דתיים יותר ערכיים מאלה שלא. יש סיבה שהרבה אנשים לא דתיים שולחים את הילדים שלהם לחינוך דתי.

זו לא רק התנשאות, זה פשוט לא נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 2:42 pm 
Sophomore

כמו הרבה דברים שאתה כותב ;)
בכל מקרה, מצטער, לא התכוונתי להתנשא עליך ולא חושב שיש לי במה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 4:18 pm 
Hall of Famer

Red Sumo1 כתב:

1. רגע, רגע, רגע. בגיל 12.5 (לפני כמה? 25 שנה? יותר?) למדת לדרשת בר מצווה מעבר להררי החושך, ומשם אתה שואב סמכויות? אתה רציני?
2. מתנשאים עליך כי זה נורא קל. וגם מוצדק כמעט תמיד.
3. אין לי איך להסביר את הפסקה השניה שלך "הדבר הכי.." חוץ מאשר כפסקה של אוטיסט. אתה לקחת נושא, פירקת אותו לחלוטין מהמשמעות שלו, והפכת אותו לסמנטי באופן מובהק.
4. רק אבהיר שאין לי דבר או חצי דבר נגד אוטיסטים. זה שאתה אוטיסט לא הופך אותך לטועה (זה שאתה אנטישמי קטן ומטומטם, דווקא כן). אבל כן הופך את הפסקה ההיא שלך ל... ובכן, אוטיסטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 4:20 pm 
Hall of Famer

chaiel49 כתב:
כמו הרבה דברים שאתה כותב ;)
בכל מקרה, מצטער, לא התכוונתי להתנשא עליך ולא חושב שיש לי במה.

אין לי שום ספק ,שדווקא יש לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 5:02 pm 
Hall of Famer

נורטון, בקשה ממי שנמצא, מסתמא, בצד שלך בעניין הזה:

הטון הזה עושה שירות לא כ"כ טוב לטיעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 6:34 pm 
Junior

אורן:
נורטון יכול לכתוב, ככל שיחפוץ על ליבו. מבחנתי, לאחר שקרא להרג ילדי הוא לא קיים ביקום שלי. לא מגיב לו, לא קיים. גורנישט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 6:59 pm 
Hall of Famer

כיף לעשות דה-לגיטימציה.
אבל:
א. מתי לעזאזל עשיתי את זה? ברור לי לחלוטין שלא קראתי להרג ילדיך, ואם כתבתי משהו שיתכן ואתה הבנת ממנו שקראתי להרג ילדיך, זו לא הוכחה - כי מה לעשות, אתה לא מאד חכם. (מה שאתה כן, זה שקרן).
ב. העובדה היא שאתה כן מגיב לי לפעמים.

אורן, אני לא יודע איך להגיב. אני יודע שיש אנשים אחרים בפורום שדווקא מבסוטים מהדרך שבה אני מתייחס לסומו. בסופו של דבר, אני משוכנע בזה שהוא תת אדם, בתוך או מחוץ לפורום, והייתי מאד שמח לו הנזק הזה לא היה כותב כאן יותר. אם כשאני כותב אני עושה משהו בשביל להניא אותו מלכתוב בפורום (למרות שכבר שנים, הוא לא ממש מבין וממשיך לכתוב שטויות), אז עשיתי את שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 8:16 pm 
Junior

נורטון אתה גועל נפש.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 8:24 pm 
Hall of Famer

טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 8:32 pm 
Junior

מקווה שמישהו יזכיר לך, בדרך הראויה, מהי צורת התבטאות ראויה כלפי אדם אחר, גם כזה שאתה לא מחבב. חבל שאף אחד לא חינך אותך עד שהגעת לצורת התבטאות מבזה שכזו כשניסית לבזות אחר. גועל נפש. 

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 8:34 pm 
Hall of Famer

סומו כותב פה כבר שנים דעות מגעילות, דוחות ומלאות רפש כנגד ציבורים שלמים, אני בסך הכל כותב אותן כנגדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 8:41 pm 
Hall of Famer

בעצם, עוד שני דברים.

א. הרפש שהוא מטיל הוא לא רק כלפי ציבורים, אלא גם כלפי ציבורים שלי יש קשר אליהם. הוא כבר שנים מטיח אשמות, טענות, שקרים וחצאי אמיתות כנגד המון דברים שלפחות חלקם, חשובים לי - מבחינתי הוא מזמן עבר את גבול הלגיטימציה הציבורית, ונכנס כפי שכתבתי כאן לא מעט לתחום האנטישמיות הצרה והמובהקת. גועל נפש מרוכז - בפורום שאני שייך אליו, אני אלחם בביטויים כל כך חריפים, כל כך לא לגיטימיים של גועל.

בעצם, בינתיים בלי ב'. אולי אח"כ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 8:44 pm 
Junior

ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 10:11 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
תראה, גם לי יש בעיות עם סומו, בעיקר עם החוסר מוחלט של אתיקת פורומים אצלו שגולשת לפעמים לעבירות לכאורה על החוק ממש, ולקרוא לו למשל אידיוט זה לגיטימי לחלוטין, אבל בין זה ובין ביטויים כמו "תת אדם", "אנטישמי" ו"אוטיסט" יש מרחק גדול. העובדה שהוא מטיל רפש לא הופכת הטלת רפש עליו ללגיטימית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 10:59 pm 
Hall of Famer

אבל גם את הביטוי "אנטישמי" וגם את הביטוי "אוטיסט*" נימקתי פה בפורום (ואת הראשון אף הרבה יותר מפעם אחת). ומבחינתי מספיק אף התנאי הראשון כשהוא מתקיים באופן מובהק (אנטישמי), בשביל שהוא יהיה תת אדם בעיניי.

* אני כמובן לרגע לא אומר שיש לי משהו כנגד אוטיסטים, פרט לצער ואמפתיה. וגם מודע לעובדה שסומו לא אוטיסט אמיתי (אם כי בלי שום ספק בעל מאפיינים כאלה). למעשה, לו הוא היה אוטיסט אמיתי, לא היה לי דבר כלפיו, פרט לאותו צער. מכיוון שהוא רק בוחר במאפיינים אוטיסטיים בויכוחים שלו, ומכיוון שבניגוד לאוטיסטים אמיתיים, יש לו את יכולת הבחירה (גם אם באופן מוגבל משהו, לאור האינטליגנציה הלוקה בספק, שלא לומר בחסר שלו), הרי שגם מאפיין זה, כשהוא מתייחס אליו, הופך אותו לתת אדם, בעיניי. בטח ובטח כשהוא מצטרף לנימוק הראשון.

נ.ב. - מצטער שוב, אבל אני פשוט לא יכול לתת למישהו עם דעות כל כך פסולות, כל כך רעות, כנגד כל כך הרבה אנשים וציבורים, ליהנות משום אמפתיה, סימפטיה או רחמים. פשוט לא.
נ.ב.ב. - יצוין שבויכוחים הראשונים שלי איתו, לפני שנים, עוד נתתי לו ליהנות מהספק, ואף ניהלתי איתו דו שיח קצר (ותמוה) בפרטי - מבחינתי, הוא עבר את כל גבולות הטעם הטוב מזמן. ואני כמובן, לא האיש שייתן למישהו להתחמק מזה.
נ.ב.ב.ב - כאמור, לא ברור לי מקור העוז והחוצפה לומר שאיחלתי למות מי מילדיו. מה שכן, לבי בהחלט איתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 11:24 pm 
Junior

אם זה לא היה אתה אלא הטחנופת השניה, אז סליחה על אשמת השווא. אני כבר כל כך לא שם לב אליכם, אני אפילו לא מבדיל מי זה מי.

אורן יודע על מה אני מדבר כי הוא דרש מזה שכתב זאת למחוק את זה.

עדיין אתה יכול להגג כטוב בעיניך. לא אגיב לך. אני אמשיך בדרכי.

* בדיקה העלתה שנורטון צדק והיה זה נדב. סליחה על אשמת השווא. ואם כל זאת, אתה עדיין לא ראוי להתיחסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 27, 2012 11:45 pm 
Hall of Famer

Red Sumo1 כתב:
אם זה לא היה אתה אלא הטחנופת השניה, אז סליחה על אשמת השווא. אני כבר כל כך לא שם לב אליכם, אני אפילו לא מבדיל מי זה מי.

אורן יודע על מה אני מדבר כי הוא דרש מזה שכתב זאת למחוק את זה.

עדיין אתה יכול להגג כטוב בעיניך. לא אגיב לך. אני אמשיך בדרכי.

* בדיקה העלתה שנורטון צדק והיה זה נדב. סליחה על אשמת השווא. ואם כל זאת, אתה עדיין לא ראוי להתיחסות.

נו, ברור, כי אני זה שהאשמתי אחר בטענות שווא.

חוץ מזה - כמה כיף להכליל. אתה אמנם רגיל וידוע בכך, אבל זאת הפעם הראשונה שהכלילו אותי ואת נדב כגוף אחד. (אני לא בטוח אם אני צריך להיות מוחמא או לא, אבל שיהיה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 130 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: ראי שעל הקיר ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: