סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 8:02 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 8:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא הבנתי לחלוטין את הכתבה של וואללה. נכון להיום (בכדורסל הישראלי אפשר להתחייב רק על היום, ואם אורן80 זמין אז גם על אתמול ושלשום) מותר לשתף במשחק 4 זרים ולרשום באיגוד מותר בו זמנית שישה זרים, כשמותר לעשות רוטציה בין הזרים בכל מחזור (תקנו אותי אם אני טועה).

לא הבנתי מה המצב בליגות האירופאיות. כשבכתבה מדברים על שחקנים לא מקומיים, מדובר גם על שחקנים מהאיחוד האירופאי? האם מותר לעשות מכסות על אזרחי האיחוד האירופאי?

בכל מקרה, ההבדל בין טורקיה וצרפת לישראל הוא באמת לא גדול. אני לא רואה בשיטה הנוכחית בעיה להחזיק 5 זרים ולג'נגל ביניהם, כך שאתה לא מחזיק 2 סגלים דה פאקטו. באיטליה, יוון וספרד מותר יותר זרים בצורה מהותית, אבל מותר פחות זרים אמריקאים וזה משהו משמעותי. מכבי אמנם יכולה להחזיק פחות שחקנים לא ישראלים, אבל היא יכולה להחזיק יותר אמריקאים וזאת נק' חוזק בקבוצות האתלטיות שמכבי כמעט תמיד מציגה באירופה. אפשר להגיד שהחוק הישראלי נותן למכבי יתרון על קבוצות שמחזיקות בתקציב דומה לשלה ממדינות אחרות. ברוסיה החוקים אפילו יותר גרועים מישראל. דבר ראשון קיים החוק הרוסי עם כל העיוותים וההגבלות שלו (אני פחות נחרץ נגד החוק הזה, אבל הוא לא חוק חביב על קבוצות שמשתתפות במסגרות אירופאיות נוספות) ובנוסף הגבלה על לא יותר מרבע זרים מהסגל. כלומר אם קבוצה מחזיקה עד 15 שחקנים, היא לא יכולה להחזיק יותר משלושה זרים. מצד שני החוק ברוסיה נשמע לי קשוח מדי ולא רואה סיבה איך קבוצות שמשתתפות במפעלים אירופים יסכימו לכך.

אפילו בגרמניה ובבלגיה מתכננים הגבלות יותר משמעותיות.

בקיצר, לא רואה איך המסקנה מהכתבה הזאת שהמצב הנוכחי בארץ מעמיד את מכבי בחיסרון מול שאר הליגות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 8:54 pm 
Sophomore

אני חושב שהכתבה לא מציגה הבדל מהותי, אבל היא מראה שאפילו במדינות בהן החוק לא שונה במיוחד מהחוק בישראל, הוא עדיין "מתירני" יותר.
חוצמזה, כל עניין הזרים לא אמריקאים אמנם נותן למכבי יתרון כלשהו, אבל הספרדים למשל עוקפים אותו יפה עם כל מיני דרכונים למיניהם (סי ג'יי וואלאס הקונגלוזי, ניקולה מירוטיץ' הספרדי, ג'ייסי קארול האזרי וכו').

ובכלל, צריך לקחת בחשבון שבדור הנוכחי של הכדורסל הישראלי אין מספיק איכות כדי לחיות עם 4 זרים בשלום. תראה לאן הגיעו הקבוצות הישראליות באירופה בשנים האחרונות, כולל את הפועל ירושלים שמסורתית מחתימה יותר זרים מהכמות שאפשר לשחק איתה בישראל. ולא, הליגה הבלקנית לא נחשבת.

אני לא טוען שכמות הזרים צריכה להיקבע ישירות לפי רמת הישראלים, אבל חייבת להיות לזה השפעה. להגיד שהחוקים של הרוסים קשים יותר זה קצת (קצת) כמו להגיד "תראה, בNBA אין הגבלות בכלל על זרים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 9:10 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מה פתאום הפועל מחתימה מסורתית יותר זרים מהמותר? יש דבר כזה מסורת של שנה אחת?

למעט העונה, שאני מקווה שלמדו ממנה את הלקח, בעונות קודמות הפועל החתימה הרבה זרים כי היה חוק רוסי שאיפשר את זה. לפני כן היתה בסה"כ עונה אחת שבה הונהג חוק קומאטוס (אולי עוד עונה אחריה, לא בטוח) והיחידה שניצלה אותו היתה מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 9:26 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
מה פתאום הפועל מחתימה מסורתית יותר זרים מהמותר? יש דבר כזה מסורת של שנה אחת?

למעט העונה, שאני מקווה שלמדו ממנה את הלקח, בעונות קודמות הפועל החתימה הרבה זרים כי היה חוק רוסי שאיפשר את זה. לפני כן היתה בסה"כ עונה אחת שבה הונהג חוק קומאטוס (אולי עוד עונה אחריה, לא בטוח) והיחידה שניצלה אותו היתה מכבי.

מודה שלא בדקתי. אבל גם בחוק הרוסי שמאפשר את זה לא קרה שירושלים החתימה יותר שחקנים זרים מהכמות שמותר לרשום בטופס בישראל?

בכל מקרה, זה לא משנה את העובדה שאין כאן מספיק ישראלים איכותיים כמו שהיו לפני עשור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 10:07 pm 
Junior

הסיפא של הכתבה זה כל מה שחשוב. כל היתר אנקדוטלי לחלוטין (אם כי, ממחיש שוב עד כמה לחוקי הזרים כאן אין באמת אח ורע בליגות אחרות באירופה).

אותו "בכיר במנהלת" (זאת המקבילה הספורטיבית של קצין בכיר, רוצה לומר בדרגת רב אלוף?) מסביר בפירוש מה ההבדל ברציונאל הישראלי לכל שאר הליגות. להן אין מכבי על הראש.

אז אין בעיה, גם חוק של שני זרים ופיליפינית הוא (כנראה) לגיטימי, רק תודיעו מראש שהמטרה היא פגיעה במכבי ותפסיקו לבלבל את המוח על מעמד השחקן הישראלי. מעמדו, נכון להיום טוב בהרבה מכל שחקן מקומי אחר באירופה בכל פריזמה שהיא. למעט יכולות כדורסל, ככל הנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 03, 2012 10:32 pm 
Sophomore

א. נפלא- מה שחשוב הוא הבעת דעתו של הכתב והפירוש של העובדות הלא חשובות.
ב. המטרה היא לייצר ליגה רווחית=תחרותית=ספורטיבית=השלם את החסר.
ג. כמכשול לב' ישנם כמה פרמטרים כמו כמות נמוכה של שחקנים ישראלים איכותיים, חוסר תקציבים, אולמות שבחלקם מצ'וקמקים, חוסר הזדהות של הקהל במקומות מסוימים. וגם חוסר תחרותיות כמעט מוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 2:27 pm 
Senior

ראובן, במיוחד בשבילך פרי חזר לראשון והציע היום את ההצעה שאתה כל כך אוהב. שמכבי תשחק עם יותר זרים עד שתגמור לשחק באירופה ואז תשחק עם אותה כמות זרים כמו השאר :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 2:48 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
פרי חוזר לראשון אלה חדשות כל כך גרועות, בעיקר לראשון, שהסוכריה הזו בשבילי לא תשנה הרבה.

וצריך להגיד על ההצעה ההיא שזו לא היתה סתם הצעה של איזה יושב ראש מטומטם, אלא הצעה מוסכמת שהתקבלה על ידי כל ראשי קבוצות הליגה (אני רוצה לקוות שדני קליין היה עם פתק מהרופא באותו היום) וששמעון מזרחי הלך איתה לאירגון השחקנים. ככה שעוד לא הגענו לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 3:36 pm 
Senior

שמישהו יסביר לי איך בדיוק פחות זרים תורם לאטרקטיביות של הליגה. כל האוהדים ינהרו פתאום לראות את דרור חג'ג', אייל שולמן וניב ברקוביץ'? רמת הכדורסל תעלה פלאים פתאום? מעניין שאפי הוא החלוץ של זה, למרות שהוא בדרך כלל העדיף להחתים זרים יחד עם ישראלים זולים\מתאזרחים. הצביעות חוגגת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 3:37 pm 
Hall of Famer

בטח. אם יהיו ישראלים רוב המשחקים יהיו "סולד אאוט".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 3:47 pm 
Senior

וואו, כשקראתי את הנאום של יהוא אורלנד הזלתי דמעה. אולי שמישהו יספר לו שבשום ליגה באירופה לא משחקים היום עם פחות מ-5 זרים. ממש רחמים על השחקן הישראלי. אולי שיתעסקו בלהתאמן ולשפר את עצמם במקום לבלבל את המוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 4:11 pm 
Senior

shachaf78 כתב:
שמישהו יסביר לי איך בדיוק פחות זרים תורם לאטרקטיביות של הליגה. כל האוהדים ינהרו פתאום לראות את דרור חג'ג', אייל שולמן וניב ברקוביץ'? רמת הכדורסל תעלה פלאים פתאום? מעניין שאפי הוא החלוץ של זה, למרות שהוא בדרך כלל העדיף להחתים זרים יחד עם ישראלים זולים\מתאזרחים. הצביעות חוגגת.

זה לא יתרום לשום אטרקטיביות. זה יוריד את הרמה, ירחיק את הקהל, וייקח את הכדורסל עוד קצת אחורה. גם ככה אנחנו הולכים אחורה כל שנה אז זה לא ממש משנה.

זה בעיקר פופוליסטי לדבר עם ישראלים. זה מצחיק לראות מאמנים כמו אפי שייבש את שולמן השנה לחלוטין או אלפסי שלמרות זרים כושלים יוני ניר בקושי רואה אצלו פרקט. אבל למה שנתן לעובדות לבלבל אותם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 4:15 pm 
Senior

אפשר לחשוב מי זה שולמן. כאילו שאם הוא יראה 30 דקות במשחק הוא יהפוך לגארד יורוליג מוביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 5:00 pm 
Sophomore

http://sports.walla.co.il/?w=/196/2530305
גרינוולד במסכת טמטום חדשה, מצליח לדחוף כל כך הרבה קלישאות וחנופות שלא מבינים בכלל מה הוא רוצה. משווה את חיים אוחיון למרטין לות'ר קינג (אוחיון הוא לא זה שפירק את הפועל גליל עליון??) ואת מכבי לגוליית. משתמש בציטוטים של ווילט צ'מברליין ודן שמיר, ובעיקר, מעורר בחילה.

מציטוטיו המובחרים:
- "הוא יזם יוצא דופן, שמתעסק במגוון רחב של תחומים: החל מנדל"ן, דרך מלונאות ועד לסטארט-אפים למכשור רפואי מתקדם, על גבול העתידני". (על חיים אוחיון, "על גבול העתידני")

- "אם יזמים הם מטבעם אנשים חולמים, פנטזיונרים, אוחיון הוא פנטזיה מהלכת." (על חיים אוחיון)

מישהו פה עף על עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 5:59 pm 
Hall of Famer

לקראת סוף יוני תהיה ישיבת מנהלת בקשר לפורמט סופי של הליגה
כבר נקבע שתהיה יורדת אחת ועולה אחת(אחריי שנתיים של הקפאה,נזכיר שיהיו בעונה הבאה 12 קבוצות בליגת העל)
כרגע לא מתכוונים לשנות את שיטת הפיינלפור והסדרות לפני כן(הטוב מ-5)
מה שהולך להשתנות כנראה הוא עניין 4 הזרים. כגרע יש רוב להצעה של חזרה לחוק רוסי אבל עם הגבלה של 5 זרים בטופס בליגה המקומית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 6:15 pm 
Senior

גרינוולד מזכיר לי את אופירה אסייג ברמת האינטילגנציה שלו, הוא פשוט יודע להתנסח יותר טוב. הוא בטח יושב מול המחשב ומרגיש שהוא מתניע מהפכה חדשה במלחמה שלו בגוליית הצהוב. מרטין לותר דה לה שמאטה. מפליץ באמבטיה וחושב שהוא בסירת מירוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 6:22 pm 
Junior

יש לי מה להגיב על כמעט כל הודעה פה, אבל מעט מאד זמן ובטריה.
הציבור הצמא למוצא פי בסוגיה חשובה זו ובסוגיות אחרות יאלץ להמתין.
מה שכן, הרציונל מאחורי ההצעה של מכבי נשמע לי כלכלי נטו.
השלט ״בכדורסל מוחקים עונה שלמה״ עלה 17 אלף ש״ח על פי ההערכות.
זה יהיה בזבוז להשתמש בו עונה אחת בלבד.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 6:47 pm 
Hall of Famer

ביוני כאמור יתקבלו ההחלטות הסופיות אבל בינתיים ישיבה סוערת מאוד במנהלת

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 20125.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]