סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 9:36 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 77 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 3:57 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שאפילו זקני צפת יוכלו להסכים איתך.

מילא הארדן, חושב על הרצל והתגשמות אגדות, אבל גריפין, בחיאת, קיאמקוגלו?? זה המודל שלך?

ובענין ההגנות, ההגנה של מיאמי, כיון שמבחינת מצ'אפ הגנתי היא לוקה מאוד בעמדות מסוימות, אז נכון שלברון הוא שחקן הגנה פנומנלי אבל או שהוא שומר על שחקן בעמדה שלו ואז היברט חופשי ומאושר או שהוא נועל את היברט (בהצלחה פנטסטית באתם פוזשנים) אבל שאר השחקנים מרויחים הגנה רכה יותר. האסון של מיאמי באיבוד של בוש הוא גם בריתוק של לברון כשחקן להגנה מיוחדת.
לכן מיאמי מתמקדת בהמון לחץ על הכדור ומניעה שלו, מחד היא גרמה לא פעם לאינדיאנה לאיבודים בניסיונות מסירה מתוחכמות למדי, אך מאידך היא הימור גדול כי ברגע שהשחקן מצליח להשתחרר או לקבל כדור בעמדה הנוחה לו, העסק אבוד פחות או יותר.

נערך לאחרונה על ידי גינות מיכאל בתאריך ו' מאי 18, 2012 4:05 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 4:01 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
על איזה חיזוי אתה מדבר? נדב לקח מצב נתון, הצלחה של גרין בסן אנטוניו וסיפר לנו שהיה ברור שגרין יהיה רול פלייר. זה חיזוי בדיעבד. בחיזוי שהוא נתן בזמן אמת, כשגרין היה בליובליאנה הוא רשם שברור שאין לגרין יותר מדי למכור ברמת האן.בי.איי וצפה שהוא לא ימצא את מקומו באן.בי.איי. לא שזאת איזו תחזית מופרכת, אבל זה מה שנדב חשב עליו לפני ההצלחה.

לגבי השאלה מה היה קורה בקבוצה אחרת, גם זה נענה. הוא היה בקאבס, שיחק 20 משחקים בלבד, לא שותף ב-62 ונתן 2 נק' באחוזים מזוויעים. בעונה שעברה הוא גם לא היה הצלחה כבירה. בחודש נובמבר הוא שיחק מעט מאד ואז לא היה רשום למשחקים עד מרץ, לא יודע אם הוא שוחרר והוחתם מחדש או היה ברשימת הפצועים. בכל מקרה גם במרץ הוא שותף מעט ורק בכחצי מהמשחקים. בפלייאוף הוא שיחק 7 דקות בסה"כ בשני משחקים בלבד (אחד בתבוסה, כנראה בגארבג'). בקיצר, בשתי העונות הקודמות שלו בליגה, כשאחת מהן הייתה בספארס לא ניתן היה לראות שום אינדיקציה לעונה היפה שהוא נותן העונה וגם לא ליד היפה שהוא מראה מהשלוש.

לא אמרתי שהיה ברור שהוא יהיה רול פלייר מצוין, אלא שניתן היה לצפות. אולי הניסוחים שלי היו קצת חדים מדי, אבל הכוונה היתה שברור שגרין לא יכל ולא היה לו את הפוטנציאל להיות סטאר או סקורר מוביל. לזה התכוונתי כשאמרתי "אין לו יותר מדי מה למכור". כשהוא הגיע לאירופה בלוק-אאוט, באמת חשבתי שהוא ישאר בסביבה ולא יחזור לליגה. גם אחרי ההצלחה אני לא חושב שהוא מה שהוא לא, אבל הויכוח היה על היד שלו לשלוש. אני אמרתי שתמיד היתה לו יד, גם במכללה, אתה אמרת שלא. הוא מוכיח כרגע כמה היד שלו גרועה, זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 4:02 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
רן כתב:
ראובן כתב:
שוב פעם אתה חוסך לעמוס לענות על הפרובוקציה, מתי תלמד?

בארקלי הוא אם-אמות-הלוזר, לא במובן המעליב נוסח הדרך שבה פלאש מבטא "צ'וקר" או נוסח הקריאות המפגרות של הקהל של הפועל אחרי החטאת עונשין. לא להגדיר כלוזר שחקן שהפסיד סידרת גמר נגד הביתיות (ועוד אחרי שהצליח לגנוב חזרה את הביתיות אחרי שזו אבדה), הפסיד עוד שתי סדרות פלייאוף קריטיות 4-3 עם הביתיות ואחרי יתרון 3-1, ואז כשבניסיון נואש לקחת אליפות אחרונה הצטרף לקבוצה שהרגע לקחה שתי אליפויות (תוך שהיא מפגינה וינריות מזהירה בשתי הסדרות ההן) והצליח להפסיד עוד הפסד סופר כואב בשניה האחרונה (והפעם כבונוס למתחרה העיקרית על תואר הלוזרית האולטימטיבית), זה בערך כמו הניסיונות (שאני אישית דוגל בהם בחום) לטעון שג'ורדן הוא לא השחקן הגדול בתולדות הכדורסל והשש אליפויות סתם באו לו במזל.

וואו אוסף של הנחות מופרכות כאלו מזמן לא קראתי.

להגיד שבארקלי לוזר בגלל שהוא הפסיד לקבוצה שעדיפה משמעותית על שלו מול שחקן שטוב ממנו זה פשוט פתטי.
הוא עשה כל מה ששחקן אנושי שלא קוראים לו מייקל יכל לעשות, קלע, מסר והוריד טונה של ריבאונדים, קלע בקלאץ' ואפילו נתן חסימה אחת שהכריעה משחק.
להגיד שהוא יוצא לוזר מהסדרה הזו זה פשוט קשקוש.
בדיוק כמו שבירד לא יצא לוזר באליפויות של הלייקרס או שמג'יק הוא לוזר באליפויות של הסלטיקס.
לוזר זה מי שנחנק ושלא מצליח ברגעים המכריעים, בארקלי תפקד פנומנלית ברגעים המכריעים ומולו עמד פשוט עילוי של אחת ל20 שנה אם לא יותר ועם צוות מסייע טוב יותר ומאמן עדיף.

ליוסטון הוא הגיע אחרי שהם כבר לא היו רעבים והוא היה עם גב גמור ותפקד חצי עונה על תקן של חצי נכה מרוב כאבים, אז לטעון שאובדן האליפות היא תוצאה של הלוזריות שלו זה להיות עיוור למה שקרה בפועל.

זו ההגדרה שלך ללוזר, לא ההגדרה שלי. ותאמין לי, אני מבין בלוזריות. ואגב, שני ההפסדים ליוסטון לא היו מול קבוצה עדיפה והיו כשג'ורדן שיחק בייסבול.

(וכל זה נאמר תחת העובדה שבארקלי הוא שחקן הNBA האהוב עלי בכל הזמנים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 4:06 pm 
Sophomore

אני חושב שזאת אכן ההגדרה (אם כבר) לצ'וקר...
לוזר זה טפירו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 4:08 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
קליפרס
לי אין ספק שפול גמור לפליי אוף, הסידרה מול ממפיס הייתה על הכתפיים שלו והיא שחקה אותו לגמרי, יותר מזה, אני לא בטוח שהקליפרס (אחרי שאבק הכוכבים מההייליטים של גריפין שוקע) טובה יותר מההורנטס של העונה שעברה, הוא משחק עם חצי פציעה, כמעט לא יורד מהפרקט ושועל כמו פופוביץ' יודע בדיוק איך לנצל את זה
בהתחשב באיך שהקליפרס נראו בבית נגד ממפיס (רמז: לא משהו בכלל) הסדרה הולכת לסוויפ

http://www.grantland.com/blog/the-trian ... chris-paul
אחלה הסבר למה זה נראה כאילו כריס פול פצוע. האמת היא ש הספרס פשוט מפרקים לו את המשחק, והוא לא מצליח לעשות דברים שהוא רגיל או אוהב לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 4:11 pm 
Sophomore

למה זה נראה? כעובדה הוא פצוע, וגם לא קשה לראות אתזה.
אתה יכול להגיד שהסיבה לאי אפקטיביות שלו זה פופוביץ', אני חושב שלא.
שחקנים כמו פול א"א לעצור, אפשר להאט, מה שקורה לו במשחקים האחרונים (גם נגד ממפיס) זה ריצה אחורה ברוורס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 4:12 pm 
מנהל פורום

לא יודע למה דווקא טפירו, אם כבר טפירו כשהוא בהפועל ירושלים, אבל זה יותר קשור להפועל ירושלים.

הלוזרית האולטימטיבית זו נבחרת הולנד בכדורגל (למעט באליפות אירופה קסומה אחת, וזה הדבר היפה בלוזרים אמיתיים - שהתואר האחד שהם לוקחים פתאום נראה נוצץ ומרשים הרבה יותר). לא חושב ששום הפסד כואב שלהם (שלושת הגמרים במונדיאלים, רבע הגמר במונדיאל 94, חצי הגמר במונדיאל 98, חצי הגמר ביורו 92) ענה על ההגדרה של רן, אולי רק ההפסד לאיטליה ביורו 2000, וגם שם זה היה הפסד של קבוצה שעלתה בארבע רמות על היריבה שלה ועדיין הפסידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 4:14 pm 
Hall of Famer

ובחדשות אחרות לגמרי- ילד הושעה מבית הספר בגלל שהוא... מעריץ את מאט בונר?!?

http://espn.go.com/nba/playoffs/2012/st ... rs-tickets

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 4:25 pm 
Hall of Famer

זה מה שאני אמרתי בנושא של דני גרין

"לא מסוגל ליצור לעצמו באן.בי.איי, אתלט לא טוב ברמות הללו, יסודות לא משהו בכלל (קליעה וכדרור) לרמות אן.בי.איי, אבל שחקן מאד חכם ושחקן הגנה טוב מאד"

לא אמרתי אם הוא יכול לקלוע את השלשה החופשית או לא, רק הגבתי לטענה שלך שיש לו יסודות טובים. כמו שרשמת, אפשר לקלוע טוב גם ללא יסודות טובים. גרין גם אף פעם לא היה קלע שלשות מדהים, למעט עונת הסיניור שלו וכמובן העונה הנוכחית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 5:11 pm 
Junior

לאינדיאנה יש את ג'ורג' וגריינג'ר, שני שומרים גבוהים וארוכים, חזקים, עם ידיים ארוכות ורגליים זריזות. זה בנוסף להגנה קבוצתית וסנטר 2.18 שזז היטב וחוסם מצוין. זה בדיוק מה שצריך כדי למנוע מלברון ו-וייד (שניים שעושים עיקר הנזק שלהם בחדירות) לשלוט במשחק, ומה שצריך כדי לעצור את מיאמי. ג'יימס ו-וויד קולעים בסדרה 46.6 נק' באחוזים רעים. שאק וקובי היו קולעים באזור 55 נק' משותפות בפלייאופים שלהם. enough said.

עדיין הציפיה שג'יימס ווייד יהיו אגריסבים במשחק 4 ויתנו שניהם משחק טוב, זה צריך להגיע מתישהו. וזה מאסט ווין לשניהם. מאוד קריטי התגובה של קבוצה כ"כ חסרת ניסיון פלייאוף כמו אינדיאנה שגם אין לה כוכב יוצר-גריינג'ר לא יכול ליצור מול ג'יימס. איך הם יגיבו בהתקפה כשג'יימס ו-וויד יתפסו יום התקפי? ווסט וברבוסה גם צריכים לחזור לקלוע, כי אם אינדי יפסידו בגיים 4 סיכוי קלוש/אפסי שהם ינצחו שוב במיאמי במשחק ה5 מול קהל עוין והגנה חונקת כמו שמיאמי יודעים לתת בבית במשחק חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 5:28 pm 
Hall of Famer

אני מנסה להבין את הנק' שלך וכרגיל אני לא מבין את הזריקה של סטט' חסרת משמעות והסקת מסקנות ממנה. איך אתה יכול להשוות בין 3 משחקים בסדרה לבין היסטוריה של 60 משחקים לפחות.

ואם הייתי רושם אחרי המשחק השני שלברון ו-ווייד בסדרה הזאת הם כמו שאק וקובי כי הם קולעים בממוצע מעל 56 נק' למשחק יחדיו בסדרה זה היה משכנע אותך?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 5:50 pm 
Junior

עמוס, הוא רשם enough said והוסיף מספרים. מה עוד אתה צריך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 5:57 pm 
Junior

אני תוהה אם ראיתם את הפלייאופים האחרונים של ג'יימס ו-וייד ועדיין חושבים שהם שחקנים דומיננטים ברמה של שאק וקובי לפני עשור.

הרי המספרים בכל הפלייאוף של ג'יימס-וויד גם לא משהו, שנה שעברה: 48.2 נק' + 10.3 אסיסטים בפלייאוף של הצמד חמד. בפלייאוף השנה: 48 נק' + 8.7 אס'. לעומת זאת:

בפלייאוף 2000 שאק + קובי הצעיר עם 51.8 נק' + 7.5 אס'. בפלייאוף 2001 שאק + קובי רשמו 59.8 נק' + 9.3 אס' (!!!). בפלייאוף 2002: 55.1 נק'+ 7.6 אס'. פלייאוף 2003: 59.1 נק' + 8.9 אס'. ואני לא מביא מספרי ריבאונד כי זה לא יהיה הוגן מול שאקיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 6:51 pm 
Junior

אני לא חושב אבל שיש סיבה לחשוב שהצמד הזה יותר מתואם או יותר יעיל מקובי ושאקיל בשיאם. אלו שחקנים שברור מאוד שהם דורכים אחד לשני על האצבעות.
לתת כמה קובי ושאקיל קלעו (הצמד הכי דומיננטי ב15 שנים האחרונות לטעמי) ולהגיד שבגלל שהם קלעו 7 נקודות יותר אז וויד ולברון לא טובים זה טיעון לא מוצלח.
אתה טוען שלברון וויד בתור צמד פחות טובים משאקיל וקובי בעונות השיא ? אני חושב שכרגע זה די ברור.
להגיד שבגלל שהם פחות טובים משאקיל וקובי הם לא טובים נקודה זאת הגזמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 7:58 pm 
Hall of Famer

בהתחשב בכך שהארדן וספולושה עושים לקובי חיים מאוד קשים ואפשר לומר גוברים עליו בעמדה מס' 2, כל מה שנותר לקובאש הוא לרדת על לברון ועל פלאש. מעט עצוב :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 10:16 pm 
Hall of Famer

עם כל הכבוד לוייד ולברון (אגב, זה אמור להיות לברון וווייד אבל אני לא חסיד של 3 ווים ברצף, וגם לא של הפרדה עם מקף, יעני "ו-וייד". אני גם לא אוהב לקרוא לוייד "פלאש"), אין מה להשוות ביניהם לדומיננטיות של שאקיל באותן שנים. לא בכדי קראו לו הדיזל. הבנאדם היה דורס כל דבר בדרך שלו לסל ולא משנה אם קראו לזה דאנקן, רובינסון או מוטומבו. ברגע שהוא היה מקבל כדור בעמדה מספיק קרובה לסל ידעת שזה נגמר 99% מהמקרים בדאנק/לייאפ, וב-50% מהפעמים האלו היה אפשר להוסיף גם אנד וואן.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2012 11:08 pm 
Senior

לברון יכול להיות כמו שאק בשיאו. 113 ק''ג של שרירים שמתפרשים על 203 סנטימטרים. אתלטיות מטורפת. שליטה של גארד בכדור. והוא זורק פלוטרים ליד היברט במקום ללכת בכל הכוח עד הטבעת. זה אגב הדבר שהכי חירפן אותי בסדרה מול המאבס. אין באמת שומר בליגה היום שיכול לשמור עליו או לשבש לו את המשחק, זה לחלוטין הוא והיכולת שלו בערב נתון. אבל מבחינה פיזית הוא gifted בעיני ברמה של שאק ואולי אפילו יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 19, 2012 12:03 am 
Freshman

rony כתב:
ובחדשות אחרות לגמרי- ילד הושעה מבית הספר בגלל שהוא... מעריץ את מאט בונר?!?

http://espn.go.com/nba/playoffs/2012/st ... rs-tickets

אחד הגדולים :lol:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 19, 2012 3:44 am 
Hall of Famer

שחף - בין "יכול להיות" (=פוטנציאל) לבין מה שבפועל (=יכולת) יש, כידוע, הבדל. לא סתם קראו לו בזמנו The Most Dominant Center. הפערים בעמדת הסנטר היו פשוט 2-3 דרגות בינו לבין הטובים ביותר אחריו, וקבוצות שרצו להתמודד איתו היו חייבות דאבל טים אוטומטי.
העניין הוא שבניגוד לשאקיל, שפיל ג'קסון שינה לו את הדיסקט בלייקרס, אני לא רואה כ"כ את לברון הולך ומשתפר. הוא כבר 2-3 שנים באותה רמה. אולי קצת שיפר את היד מבחוץ, אבל מחצי מרחק נראה לי שזה פחות או יותר אותו דבר.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 19, 2012 6:30 pm 
Senior

אז יכול להיות שלברון צריך מאמן שיחליף לו את הדיסק. ג'קסון לפני הטקטיקות(המשולש זה לא שלו אלא של טקס ווינטר) הוא פסיכולוג גדול. אולי הוא ייקח את הכישרונות שלו לסאות' ביץ'? בכל מקרה קשה לי להאמין שהם ימצאו מאמן גרוע מספולסטרה, אלא אם כן VDN יחתום שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 19, 2012 8:36 pm 
מנהל פורום

צריך מאמן במיאמי לא בשביל שלברון יקלע חמישים נקודות למשחק. צריך מאמן שיצליח להפוך את השילוב של לברון ווייד להרבה יותר מוצלח, ושהכי חשוב, שיגרום לקבוצה שמסביב לשני אלה לא להיראות כמו אוסף נמושות מוחלט. עמוס נתן סקירה די מקיפה של התרומה העלובה של החבורה הזו, אבל אני חושב שהוא השמיט את האסלם, אולי מי שדעך בצורה הכי מרשימה.

האפשרות של לברון כשחקן פנים נוסתה מתישהו במהלך השנתיים האלה, אגב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 19, 2012 9:48 pm 
Sophomore

קודם כל עמוס כל הכבוד על הניתוח.
רציתי להוסיף רק דבר אחד ואני לא מאוהדי לברון, אבל במשחק הזה, למעט הבלחות של צלמייארס, זה היה לברון לבד נגד אינדיאנה. מיאמי נראו כמו כלום בהתקפה. לדעתי, הרגע שהמחיש את זה הכי טוב הגג שחטף באטייה אחרי החטיפה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 19, 2012 10:00 pm 
Senior

לברון משחק עכשיו כ-4 ובעיני זה שוחק אותו יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 20, 2012 12:21 am 
Junior

Att כתב:
בהתחשב בכך שהארדן וספולושה עושים לקובי חיים מאוד קשים ואפשר לומר גוברים עליו בעמדה מס' 2, כל מה שנותר לקובאש הוא לרדת על לברון ועל פלאש. מעט עצוב :)

תתפלא, יש כדורסל מעבר לאחוזים מהשדה. בסיום המשחק השני באוקלוהומה סקוט ברוקס (עוד מעריצה של קובי) דיבר על כך שדוראנט שמר בסיום על השחקן הכי טוב שיש בכדורסל.

ואם כבר ראיונות, אחרי משחק 3 קובי וגאסול התראיינו יחד, שאלו את פאו על כך שקובי קלע ברבע הרביעי כשפישר שמר עליו. קובי: "you are surprised? ...... fisher is like 5'2".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 20, 2012 1:38 am 
Sophomore

אמרתי טפירו? התכוונתי רובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 77 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר