האיש שחתום על הניצחון היה ווייד, לא לברון. לא בגלל שהוא היה יותר טוב מלברון, הוא לא היה יותר טוב במשחק כולו ואפילו לא בחצי השני, אלא בגלל שבנק' השינוי של המשחק הוא היה האיש שהוביל את מיאמי לא לברון. לברון נתן משחק עצום, אין ספק, אבל המשחק שלו היה עקבי פחות או יותר לכל אורכו. הוא סיים עם 40 נק', 21 במחצית השניה, 19 בראשונה. גם בשאר התחומים הוא נתן תפוקה מדהימה במחצית הראשונה שלא נופלת בהרבה ממה שהוא נתן בשניה. אבל במחצית הראשונה לברון היה היחידי שהופיע וזה לא עזר להיט שנראו זוועה ובדרך לעוד הפסד.
לקראת סוף המחצית משהו נדלק בווייד וזה הפך לתבערה שכילתה את הפייסרס ברבע השלישי. ברבע השלישי זאת הייתה מיאמי של ווייד, כשלברון מתווסף לווייד ומשמש יותר כאיש שמכין לווייד את המצבים בשביל שהוא יסיים. בשלושת המשחקים האחרונים הרבע השלישי היה רבע המפתח. בשני המשחקים הקודמים הפייסרס ניצחו את הרבע השלישי בהפרש דו ספרתי ורצו לניצחון, במשחק הלילה ההיט מצאו את ההתקפה שלהם ברבע הזה וניצחו אותו 30-16.
המפתח שוב היה תקיפת הטבעת. ווייד לאחר מכן הוסיף כמה ג'אמפרים מוצלחים מבחוץ, אבל זה היה אחרי שהוא כבר היה לגמרי בזון שלו. את הנזק הראשוני הוא עשה בחדירות לסל. במשחק הלילה ההיט גם הצליחו סוף סוף לסבך את 2 הגבוהים של אינדיאנה בבעיית עבירות כבר ברבע השלישי וזה מה שנתן להם לשמור מרחק ברבע הרביעי וכשווסט והיברט חזרו לשחק הפייסרס היו בפיגור לא קטן ובמוד של רדיפה, שמקשה מאד על קבוצה כמו אינדי. אפשר לראות כמה המשחק של ווייד היום היה גדול לא רק בעמודת הנק', אלא בשאר העמודות. ווייד נתן משחק של 9 ריב' ו-6 אס'. בפלייאוף זאת הפעם הראשונה שבה הוא חצה את גבול ה-6 ריב', הפעם האחרונה שהוא נתן תרומת אול אראונד דומה הייתה אי שם באמצע מרץ מול פילי. ווייד תמיד היה שחקן וורסטילי עם מספרי אס' וריב' גבוהים, העונה הוא הוריד מהלך (אולי פציעות). ווייד במוד של החצי השני, לאו דווקא בזון המדהים שהוא היה בו, בצוותא עם לברון זה מספיק לטעמי בשביל להגיע לגמר האן.בי.איי.
הדבר המדהים במשחק של לברון, שזה לא היה משחק שבו הוא השתלט עליו. במחצית הראשונה הוא סחב לבד את ההיט, כולל כמה סלים מאד קשים שאלמלא הוא היה שם אותם, אז ההפרש היה עולה לדו ספרתי, אבל בחצי השני זה היה בפירוש לברון שמתנהל לו בתוך המשחק הקבוצתי ולא מכריח שום דבר במיוחד.
קצת לגבי אינדי. אני חושב שאחרי משחק מספר 3 קצת ניפחו יותר מדי את הבלון. התגובה הראשונית אחרי המשחק הזה הייתה להתעסק במיאמי ומה קרה לה. ואז 48 שעות אח"כ זה כבר נהיה משעמם וכמובן גם היה את הבקלאש שהובילו אנשי הפייסרס שהייתה עוד קבוצה במעמד והחלו לדבר על כמה הפייסרס טובים ולקראת המשחק הדיבור כבר לא היה רק על זה שמיאמי הפסידה את המשחקים האחרונים, אלא על זה שהפייסרס ניצחו אותם. בעיני הסיפור הוא עדיין מיאמי ולא אינדי, שהיא קבוצה מאד חביבה ונותנת את המקס' מבחינת הכדורסל שיש לה, אבל המקס' הזה לא אמור להספיק נגד מיאמי גם ללא כריס בוש.
מדברים על כך שווסט והיברט הם היתרון הגדול של אינדי על פני ההיט וזה נכון בעיקר אחרי הפציעה של בוש, אבל אסור לשכוח שמדובר בשני שחקנים שלא קלעו העונה 13 נק' למשחק אפילו. ווסט בבירור הוא לא השחקן שהיה לפני הפציעה (או לפחות לא העונה) והיברט מעולם לא יהיה סקורר גדול באופן עקבי, משחק פה משחק שם הוא מסוגל לתת, אבל הוא לא השחקן שינצח לך סדרות בהתקפה.
הבעיה של הפייסרס היא כמובן הסטאר פאוור. הטהרנים ידברו על כדורסל של קבוצה, על הנעת כדור, על קליעות חופשיות ושיתוף ואז הם יוסיפו אנחה על הניקס של שנות השבעים כמה מדהימים הם היו. אבל בכדורסל היום (אין לי מושג מה היה בשנות השבעים, היום מבחינתי זה שנות השמונים והלאה) אתה חייב את השחקן הגדול שיחלץ אותך ממצבים קשים, שייקח את המושכות כשהמשחק נהיה צמוד, הלחץ מדבר, השופטים מפסיקים לשרוק הרבה והקבוצה שלך צריכה סל. באינידאינה היחידי שקרוב לכך הוא דני גריינג'ר והוא פשוט לא מספיק טוב ביכולת האישית שלו, בוודאי כשהוא נשמר על ידי לברון ג'יימס, באמת אחד השומרים האישיים הכי טובים שיש. אינדי הגיעו למצב שברגעי לחץ במקרים רבים האיש שהם הולכים אליו הוא ליאנדרו ברבוסה ומספיק לציין שהוא קולע בסדרה ב-21% בשביל להבין כמה זה מוצלח או טוב.
אני יודע שאסור להגיד את זה, אבל משחק מספר 5 בעיני הוא המכריע, או כמו שהאמריקאים אוהבים להגיד - ה-pivotal. לטעמי מי שתנצח את המשחק הזה גם תיקח את הסדרה.
במערב נדמה שהקבוצה המרשימה ביותר היא הספארס ואני בפירוש אומר נדמה. הספארס עד כה קיבלו יריבות נוחות בפלייאוף, זאת התמורה כשאתה מסיים עם המאזן הטוב באיזור שלה. יוטה בפירוש לא הייתה קבוצה בקליבר של שאר קבוצות הפלייאוף במערב והקליפרס גם הם לא קבוצה גדולה ועם הפציעות לפול וגריפין הם פשוט לא יריב לספארס. בנוסף גם יוטה וגם הקליפרס לא קבוצות הגנה טובות. הספארס יכולים לקחת הרבה דברים טובים משתי הסוויפים שלהם, בעיקר את המנוחה ואת המשחק של דאנקן, אבל גם להיות מודאגים מאד מהצלע השלישית המסורתית שלהם (ולא, דני גרין זאת לא התשובה ובשביל חיאל, גם פופוביץ' לא מנפק סטט' על המגרש). מאנו ג'י נתן 2 משחקים טובים בפלייאוף ובשאר הזמן נע בין לא משהו לבין חלש מאד. אני ממש לא חושב שדאנקן לבדו יכול להתמודד עם הקו הקדמי של הת'אנדר או במקרה המפתיע שהם ינצחו, של הלייקרס. דני גרין, גרי ניל ושאר הג'מעה מהספסל לא יעזרו בסדרת גמר המערב. הם יצטרכו את השלישיה הגדולה בשיאה וכרגע המשולש הוא שווה שוקיים בלבד והצלע השלישית היא בדרך כלל גם הייתה הצלע שסוגרת עבורם את המשחקים.
_________________ "You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"
סטן ואן גנדי
|