Shiver כתב:
beatla כתב:
לא ברור לי למה שמכבי מחתימה שחקן ל-3 שנים והוא לא משחק דקה ואחרי יומיים מושאל ואחרי שנה מתירים את החוזה שלו תמורת פיצוי זה בסדר.
וכאשר לשחקן יש אופציית יציאה (אם אכן יש ליוגב) והוא מנצל את זה כדי לשפר עמדה במו"מ זה לא בסדר והוא חוצפן שעלה לו השתן.
יוגב נתן עונה מדהימה , הוא רוצה למקסם אותה במכבי כי הוא יודע שלא תהיה לו במה כזאת במקום אחר והוא עושה שריר.
סופו של דבר מכבי תפתח את החוזה יוגב יקבל 250 במקום 200 וכולם מרוצים.
מכבי לא תרצה שחקן לא מרוצה בסגל מצד אחד ולא תרצה לוותר על יוגב בעידן החוק הרוסי מהצד השני.
בין המיליון להנדריקס למיליון ללנגפורד ימצאו עוד 50 אלף ליוגב.
אני רוצה קצת להתעכב על הנקודה הזו. יש תמיד איזו הפתעה ששחקן רוצה "לפתוח חוזה" או לקבל העלאה. הרי למה לקבוצה להסכים אם הוא חתום לעונה נוספת? המציאות היא בדרך כלל מורכבת בהרבה.
עם כמה סייגים והבדלים ניתן להקביל את המצב של יוגב לחיפוש עבודה בעולם ההיי טק הישראלי (שאני מתנסה בו לאחרונה): יוגב היה בשנה שעברה בוגר אוניברסיטה טרי במקצוע שנכנס לראשונה ל"חברה גדולה". הוא חתם על חוזה נמוך יחסית ובשנה החולפת הוא נהפך לאיש מקצוע משמעותי שהצוות תלוי בו. זה די ברור שכעובד מצטיין ובולט הוא מועמד טבעי להעלאת שכר משמעותית, למרות שלכאורה החברה יכולה להמשיך להעסיק אותו במשכורת הישנה או להעלות לו אותה בצורה סימלית. זה מאוד טבעי גם שאם הוא לא מקבל את אותה העלאה, הוא יפזול למקומות אחרים שיציעו לו את מה שהוא שווה ויותר מזה. עד גבול מסוים גם לחברה יש אינטרסים ברורים להשאיר אותו אצלה.
מוזר שדווקא בספורט עניין כזה של פתיחת חוזה נתקל בהרמות גבה בעוד שבעולם העסקים ובמקצועות חופשיים אחרים זה יותר מנהוג.
לא יודע על עולם העסקים, אבל גם במקצועות החופשיים זה לא ממש "יותר מנהוג". אם יש לך חוזה לזמן קצוב ובשכר מסויים - תאלץ למלא אותו אם זה מה שהמעביד רוצה, אלא אם כן יש סעיפי יציאה מוגדרים. חוזה זה חוזה.
אבל ההקבלה לא טובה, כי לפחות במקצוע שלי החוזים הם לא קצובים בזמן, אלא מאפשרים לכל צד להפסיק את העבודה בכל זמן שהוא (עם הודעה של זמן מסויים מראש). זה לא ישים בספורט. אם אתה מתנסה בהיי טק, אתה מן הסתם כבר יודע את זה. בהיי טק יש לך בחוזה בדרך כלל סעיף יציאה בכל זמן, בספורט לא.