סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 23, 2024 11:13 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 277 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דראפט 2012
הודעהפורסם: ג' יוני 19, 2012 9:47 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
DJ עדיין לא שם, אף פעם לא אמרתי שלא. הוא יכול להיות שם? אין לי ספק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 19, 2012 10:56 pm 
Hall of Famer

טוב, אני רק אגיד כמה דברים לגבי דיוויס, ואאז"נ גם עמוס לב גיבה אותי בעניין - הוא הגבוה עם האימפקט ההגנתי הכי טוב שראיתי במכללות מאז שאני עוקב אחרי המכללות, שזה אומר 10 שנים.
גם בגמר מכללות שהוא היה בבלקאאוט טוטאלי בהתקפה (1/10 מהשדה) הבחור סיים עם 16 ריב', 5 אס' ו-6 חס' ונבחר למצטיין של המשחק/טורניר. בחצי גמר מול לואיוויל 18 נק' 14 ריב' ו-5 חס' וברבע גמר מול ביילור נתן 18 נק' 11 ריב' ו-6 חס'.
אם להוסיף עוד, הבחור מבין את המשחק, שליטה בכדור די טובה לשחקן של 6-10 (שעדיין לא סיים לצמוח...), מוטת ידיים מפלצתית, קליעה לא רעה מחצי מרחק שעוד תשתפר וניתור מעולה. כשרון ויכולת קיימים שמשולבים עם אפסייד בשחקים הם לרוב מתכון לבחירה ראשונה.

בזמן שאתם התווכחתם על דאנדרה ג'ורדן, ג'ארד סלינג'ר חטף מכה קלה בכנף. מכה קלה? כנראה שיותר דומה למנוע בוער. רופאים מה-NBA שבדקו אותו הביעו חשש כבד (Red Flag קוראים לזה)לגבי בעיות הגב שלו , טענו שהקריירה שלו עלולה להתקצר כתוצאה מהבעיות הללו, והמליצו לקבוצות לא לבחור אותו. אם סלינג'ר רוצה לשאוב השראה ממישהו זה דחואן בלייר, שגם כן הוכרז לגביו Red Flag. התגובה באתרי הדראפט לא איחרה לבוא. סלינג'ר ירד למקום 19 בדראפטנט, ב-DX טרם עדכנו... אגב, בעדכון האחרון של דראפטנט, בארנס מטפס חזרה למקום השני. כמו שכתבתי (נדמה לי בת'רד הלוטרי), לטעמי בארנס הוא הבחירה הכי טובה בשביל הקבוצה של MJ.

ולקליפ היומי - מאלוף מכללות אחד לשני - מייקל קיד גילכריסט.
קצת בוסרי לטעמי, אבל הראה אופי נהדר והתבגר לאורך העונה ותפס בטחון. המון כוח מתפרץ, משחק פיזי, ריבאונדר טוב, עושה הגנה. יצטרך לשפר את הקליעה באן בי איי, לדעתי בתחילת דרכו יתבסס יותר על מתפרצות, שלשות פנויות והגנה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 19, 2012 11:07 pm 
Junior

shachaf78 כתב:
לא מבין מה המתקפה על ג'ורדן. הוא כנראה לא יהיה אחד הסנטרים הטכניים בליגה אבל לטעון שהרפרטואר ההתקפי של צ'אנדלר הוא הרבה יותר מגוון משלו זה בדיחה(ועוד להשוות אותו לג'ואל אנתוני שזה בדיחה עוד יותר גדולה). צ'אנדלר חי רוב הקריירה שלו על דאנקים פנויים.

הצחקת אותי. אתה ראית אותו משחק?צ'נדלר בהחלט יותר מגוון ממנו בהתקפה. חוץ מזה מי הישווה אותו לאנתוני? למרות שגם זה לא כזה מופרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 20, 2012 10:34 am 
Hall of Famer

King Chauncey כתב:
ג׳ורדן לא יעיל התקפית כי את ה 6-7 נק׳ שלו הוא עושה מכדורי זבל, לא כחלק מהמשחק, לא משותף בהתקפה (כי הוא לא יעיל) ולא יכול לגעת בכדור ברבע אחרון כי הוא זורק העונשין בין הגרועים בליגה. איזה יעיל ואיזה נעליים... אתה עצמך נדב רשמת מספר פעמים ( אם זכרוני אינו מטעני) נגד אותם אנשים ששואבים את המסקנות שלהם מבהייה בבוקס סקור, אז תסלח לי, אבל לכתוב על דאנדרה ג׳ורדן שהוא יעיל התקפית זה בדיוק זה, בהייה בסטטיסטיקה שצפייה במשחק או שניים של הקליפרס תבטל מיידית.  

אז אני רואה את דאנדרה בערך מאז שהוא רוקי, כולל בליגת הקיץ. לא אמרתי שהוא הביאה של האקים אולג'וואן, לא אמרתי שיש לו סט יכולות התקפי מרשים. הוא כן אתלט מטורף שיכול להטביע ברמה גבוהה, ועם כל הכבוד לירידות עליו-הבנאדם כבר שתי עונות רצוף מעל 7 נקודות ביותר מ60% (בעונה שעברה היה קרוב ל70%!). גם זה מצרך נדיר בליגה, ואני לא רואה סיבה לזלזל במה שיש לו. אפשר לומר לזכותו שהוא לא מתעקש לעשות דברים שהוא לא יודע, ואחרי הכל לקליפרס כבר יש נשק התקפי חזק בפנים, אז אין סיבה שהוא ישתולל. הוא מביא בראש ובראשונה את יכולת החסימה והריבאונד, אבל בחור בן 23, 2.11 שקופץ ככה ומטביע ככה הוא כן משהו שעוזר לך גם בהתקפה. אנשים יכולים להעיף מבט, לדוגמא, בסרטון הבא: http://www.youtube.com/watch?v=sOnSE4-eqlg כמה שחקנים בליגה מסוגלים להטביע ככה? אתה רוצה לספר לי שזה לא יכול להיות יתרון התקפי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 20, 2012 11:22 am 
Sophomore

http://www.clipsnation.com/2012/6/12/30 ... dre-jordan
תקראו זה אחלה סיכום עונה על DJ בקליפס ניישן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 20, 2012 12:18 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בארנס שחקן שיקלע הרבה כנראה בכל קבוצת פח שתבחר בו (שרלוט, קליבלנד). קיד גילקריסט לעומתו יהיה בחירה מצויינת לקבוצה שלא חסרה קלעים כי הוא שחקן דבק ולא סקורר (וושינגטון, סקרמנטו). אני חושב שאם נשים את בארנס בסקרמנטו ואת קיד-גילקריסט בשארלוט הם יצליחו הרבה פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 20, 2012 6:16 pm 
Junior

נדב, לי אתה לא צריך למכור את דאנדרה ג׳ורדן. אני מאוד מאוד אוהב אותו, וההודעה האחרונה שלך כבר תואמת למציאות, כי הפסקת להשתמש במילה יעיל. בשלב הזה של הקריירה שלו הוא חוסם מצויין, שומר לא רע, ריבאונדר טוב, אתלט נהדר ויכול לדפוק דאנקים מהדהדים. הכל נכון. שחקן התקפה יעיל, או טוב, הוא פשוט לא, בגלל כל מה שרשמתי קודם.
אגב, אם כבר אנחנו בתר׳ד דראפט, השחקן שסט היכולות שלו הכי דומה לדאנדרה זה פאב מלו, ותראו איפה הוא ממוקם במוקים.  

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 20, 2012 7:56 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
אז אני רואה את דאנדרה בערך מאז שהוא רוקי, כולל בליגת הקיץ. לא אמרתי שהוא הביאה של האקים אולג'וואן, לא אמרתי שיש לו סט יכולות התקפי מרשים. הוא כן אתלט מטורף שיכול להטביע ברמה גבוהה, ועם כל הכבוד לירידות עליו-הבנאדם כבר שתי עונות רצוף מעל 7 נקודות ביותר מ60% (בעונה שעברה היה קרוב ל70%!). גם זה מצרך נדיר בליגה, ואני לא רואה סיבה לזלזל במה שיש לו. אפשר לומר לזכותו שהוא לא מתעקש לעשות דברים שהוא לא יודע, ואחרי הכל לקליפרס כבר יש נשק התקפי חזק בפנים, אז אין סיבה שהוא ישתולל. הוא מביא בראש ובראשונה את יכולת החסימה והריבאונד, אבל בחור בן 23, 2.11 שקופץ ככה ומטביע ככה הוא כן משהו שעוזר לך גם בהתקפה. אנשים יכולים להעיף מבט, לדוגמא, בסרטון הבא: http://www.youtube.com/watch?v=sOnSE4-eqlg כמה שחקנים בליגה מסוגלים להטביע ככה? אתה רוצה לספר לי שזה לא יכול להיות יתרון התקפי?

כל הדאנקים האלה, הכל טוב ויפה לעונה הרגילה, אבל ראית מה זה היה שווה בפליאוף האחרון . . .
4.5 נקודות למשחק בחוזה של למעלה מ 40 מיליון. וזה עוד שכל ההגנות מתמקדות בגריפין.
אין פלא שאצל הקליפרס בדקות המכריעות של הפליאוף ראינו כמה שיותר את אוונס ומרטין.
אני לא אומר שג'ורדן הוא בחירה רעה בשביל הקליפרס (או כל קבוצה אחרת) השאלה היא רק באיזה מחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 20, 2012 8:16 pm 
Junior

הדרג הראשון זה אנתוני דיוויס.
הדרג השני זה כאילו רובינסון, בארנס, מק"ג, בייל ודראמונד.
זה לא אומר הרבה כי אני למשל מקווה שפורטלנד יבחרו את לילארד ב-6.
דראמונד נראה לי כמו שחקן שלפחות בהתחלה מאוד יאכזב. בייל הוא שוטינג גארד טוב אבל לא כזה טוב, מק"ג יהיה סוג של באטייה אולי, בארנס כאילו איכזב קצת במכללות ואומרים שהוא יותר טוב מהמספרים שלו, רובינסון הייתי לוקח 2 למרות שגם הוא לא בהכרח יותר מקווין לאב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 20, 2012 11:14 pm 
Hall of Famer

מק"ג לא יהיה באטייה. אם כבר יותר בסגנון איגואדלה/רודי גיי.
רובינסון יכול לחלום להיות קווין לאב.
בארנס השתפר בעונה השנייה שלו, ובשיאו יכול להיות סקורר מצוין, אבל לא יעזור - לבחור אין הרבה שכל בקודקוד לדעתי.
בראד בייל חזק מאוד בתמונה לעמדת הסקנד גארד בוושינגטון בעקבות הטרייד שלהם על אריזה ואוקאפור.
DX שומרים את סלינג'ר במקום 7 וטוענים שהמלצות הרופאים לא ישפיעו על המיקום שלו. מסתמכים בין השאר על מקרה נוסף, ג'יי ג'יי רדיק שגם לגביו הונף דגל אדום. רדיק נבחר במקום ה-11 המקולל...

לקליפ היומי - תומאס רובינסון:

אני חושב שזה די מסכם את ההתלבטויות שלי לגביו. ההיילייטס האלה לא ממש מרשימים. הוא יודע לסיים טוב בצבע, יש לו קליעה מחצי מרחק, כדרור לא רע, נותן פה ושם הגנה, תופס ריבאונדים. אבל... איך אומרים בפרסומת? אין לו גלנץ. לא ברור לי לגמרי מה אחד כזה יעשה באן בי איי. אני חושב שהבסט קייס סנאריו שלו הוא משהו בסגנון שון מריון (מינוס סגנון הקליעה המכוער) קצת יותר גבוה. נחיה ונראה.

ההשוואות בדראפטנט הן לדרק ויליאמס ופאט פאטרסון - שניהם אנדרסייזד פאוור פורוורד שהיו שחקני קולג'ים טובים יותר מאשר שחקני אן בי איי טובים (ניתן לויליאמס את הספק שהוא עוד ישתפר אולי באן בי איי). ב-DX הלכו על אל הורפורד כבסט קייס סנאריו (לדעתי אין קשר בין השניים), רג'י אוונס כוורסט קייס סנאריו (גם כן אין קשר לדעתי).

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 20, 2012 11:59 pm 
Sophomore

מהזוית האירופאית הדראפט הזה מאוד מאוד חלש. יכול להיות שרק שחקן אחד או שניים ייבחרו בסיבוב הראשון, ואפילו זה לא בטוח. אלה השחקנים הרלוונטיים:

פורקאן אלדמיר (91, פ.פורוורד - סנטר, 2.07, גלאטאסאריי) - שחקן שהתקדם המון השנה, ובעיני גם האירופאי הטוב ביותר בדראפט הקרוב. כמו כל הטורקים הגדולים של השנים האחרונות, ריב' טוב, מתקיף לא רע בפוסט וגם קצת פיקנרול. עדיין רך ומאוד לא מלוטש, אבל לפחות יש פוטנציאל. נתן כמה משחקים יפים מאוד ביורוליג העונה, כולל הופעת MVP אחת מול לובליאנה, עם 18 נק' ו-11 ריב', ו28 נק' מדד. לא ברור איפה הוא ייבחר, חלק כותבים שבסיבוב הראשון וחלק בסיבוב השני.

איוון פורנייר (92, גארד, 1.99, פואטייה) - שחקן מוכשר, הצרפתים מקווים שהוא הטוני פארקר הבא, למרות שקשה לי להאמין. גארד מהיר, חצוף, שחודר טוב לסל ומייצר לאחרים. עדיין לא קולע מספיק טוב מבחוץ ובתכלס לא עמד בשום מבחן רציני, שיחק רק בליגה הצרפתית הבינונית ומטה בקבוצה בינונית מאוד. לא היה הכוכב של הקבוצה, אבל הבריק פה ושם וקלע 14 נק' ב26 דק' משחק. מאבד בדיוק כמו שהוא מוסר, וזאת עוד בעיה. גם הוא, אמור להיבחר ממקום 20 ומטה, כנראה יותר קרוב לסוף הסיבוב הראשון עפ"י ההערכות.

טורניקה שנגאליה (91, פורוורד, 2.05, שרלרואה) - הפורוורד הגיאורגי שיחק העונה נגד מכבי אבל לא בלט בלשון המעטה. נחשב לכישרון גדול מאוד אבל כמה פציעות קצת עיכבו אותו. יש לו נתונים פיזיים טובים מאוד והוא יודע להוריד כדור לרצפה, אבל הקליעה עדיין לא מה שהיא צריכה להיות. סה"כ קלע 8 נק' ב20 דק' משחק ביורוליג העונה. אמור להיבחר בסיבוב השני.

תומאס סאטורנסקי (91, גארד, 1.99, קאחה סול סביליה) - היה מועמד למכבי העונה לפי התקשורת, אבל הוא ממש בוסר ובאמת לא רלוונטי למכבי בשום צורה כמו שהוא נראה העונה (כמו שנדב, אם אני זוכר נכון, טען אז). בכל מקרה, מבחינת נתונים פיזיים הוא בסדר, אבל עשה הרבה בלאגן השנה ולא ממש הראה יכולת להיות רכז אמיתי (לא אחראי מספיק) או סקנד גארד (קליעה בינונית) ברמה הבינונית של אירופה. צפוי להיבחר עמוק בסיבוב השני. עשה 5 נק' ב17 דק' בACB, אבל יחס אס' - איב' של 1.

קוסטאס פפאניקולאו (90, ס. פורוורד, 2.05, אולימפיאקוס) - האריך השבוע את החוזה שלו בעוד שתי עונות, ולדעתי אחד הפרוספקטים (האירופאים) הגדולים ביותר שיש לדראפט הזה להציע. הראה בגרות ויכולת מדהימה בפיינל פור כשהוא קלע במשך כל הפיינל פור 100% מהשדה ולמעשה החטיא רק 4 זריקות עונשין לאורך הפיינל פור. סה"כ, מכל הטווחים, 14/18. מה זה אומר עליו באמת - מצד אחד, שהוא עוד לא ממש זה שלוקח זריקות חשובות, וזה ברור, אבל מצד שני, שהוא שחקן אחראי מאוד לגילו, לא לוקח זריקות רעות ועומד בלחץ במעמדים החשובים. אתלט גדול, קולע מכל הטווחים, קצת לוקה בחסר בכדרור ואין לו שום משחק פוסט, אבל עדיין שחקן שעוד יהיה ענק, אם לא בNBA אז באירופה. הקטע ההזוי זה שהוא אמור להיבחר רק לקראת סוף הסיבוב השני, לפי רוב ההערכות.

שמות נוספים, שספק ייבחרו וספק לא:

ג'וזף פראנץ' (91, גארד, 1.90, מורסיה) - גארד אתלטי מאוד, אבל ממש לא בשל לרמות האלה
ליאון ראדוסביץ' (90, סנטר, 2.08, מילאנו) - סנטר שבקושי שיחק העונה במילאנו ביורוליג (רק 2 משחקים), אבל ככל שהתקדמה העונה שיחק קצת יותר בליגה האיטלקית. חלש מאוד פיזית, אבל פוטנציאל גדול ולכן הוא אולי יכנס בסוף הסיבוב השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 12:17 pm 
Hall of Famer

נתחיל מההשוואה ההתקפית של צ'נדלר וג'ורדן. לא הייתי קורא לאף אחד מהם שחקן התקפה יעיל, כי יעילות זה לא רק אחוזי שדה, זה גם השפעה על ההתקפה. ג'ורדן קלע בממוצע למשחק 3 סלי שדה. הוא גם הוריד 3.2 ריב' התקפה. בקיצר מדובר באתלט נדיר שמשחק בקבוצה עם אחד המוסרים הכי טובים בליגה, מוריד ריב' התקפה (מקום 14 בליגה לעומת מקום 22 בריב' כללי) שכמעט לא זורק לסל. אישית לא הייתי מתייחס להתקפה שלו. גם על צ'נדלר נאמרו מספר משפטים לא מדוייקים. לא זכור לי שאי פעם דיברו על צ'נדלר כשחקן עם קליעה טובה מאד מחצי מרחק שיכול להפוך לכוח התקפי. הדיבורים על הבייבי בולז היו על אחד סופר מוכשר התקפית, אבל עצלן ואילו השני מוגבל התקפית, אבל יכול להתפתח לשחקן הגנה נהדר וכמובן בעל אופי מצויין. אני חושב שהעונות שלו בניו אורלינס עם כריס פול מאד שידרגו אותו התקפית. עדיין מדובר בשחקן התקפה מוגבל שהנשק העיקרי שלו היא סיומת חופשית ליד הטבעת. הוא למד לזוז טוב יותר, הוא למד לתפוס ולסיים יותר טוב, אבל עדיין הוא פינישר נטו ולא שחקן פנים שאתה יכול להוריד לו כדור ולצפות בעקביות שתצא מהסיפור עם 2 נק'.

לגבי הדראפט אז היוינבראו הוא כמובן רמה בפני עצמה ואני חושב שהוא באמת יכול להפוך לשחקן מיוחד במינו, אפילו ביאה שניה של גארנט.

ההשוואות לרובינסון מוזרות. אם נניח שאפשר עוד איכשהו להשוות אותו לפטריק פטרסון מבחינת הסקיל ההתקפי (אבל לא מבחינת אתלטיות) אז דרק וויליאמס, שהוא 4 קליעה מעולה מבחוץ לא קשור בכלל לרובינסון. אני גם לא רואה קשר גדול בין הורפורד לרובינסון ושום קשר בינו לבין רג'י אוונס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 2:35 pm 
Junior

עמוס היקר, זה שלא זכור לך ( בכל זאת עברו לא מעט שנים) לא אומר שזה לא מדוייק..

http://www.nbadraft.net/players/tyson-chandler

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 3:17 pm 
Hall of Famer

בסדר, אתה שולח אותי לפרופיל שהשוואת האן.בי.איי שלו היא ראשיד וואלאס. שהג'אמפ שוט שלו מזכה ציון 9, אבל יכולות הפוסט שלו מקבלות ציון 8. בקיצר, עם כל הכבוד לדראפטנט, לא הייתי יותר מדי מתרגש מהפרופיל הזה.

אני לא זוכר מה נאמר על טייסון צ'נדלר בתיכון לפני הדראפט. אני זוכר את השחקן ומה שנאמר עליו כשהוא דרך בליגה. כבר בתור רוקי הוא הראה משחק התקפה לא קיים ויכולת לסיים בדאנק בלבד. לאורך כל העונות שלו באן.בי.איי אני לא זוכר את צ'נדלר קולע בעקביות ג'אמפים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 3:58 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
http://www.grantland.com/story/_/id/788 ... n-chandler

במאמר ה(מאד ארוך אבל שווה קריאה) הזה בגרנטלנד על צ'אנדלר וקארי נטען שהשוו אותו במקור לגארנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 4:28 pm 
Sophomore

so?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 4:29 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
סליחה שלא נכנסתי, אבל מה זה במקור, לפני שהוא נבחר? לפני שהוא נבחר משווים כל מיני שחקנים לכל מיני שחקנים. מיליצ'יץ' הושווה לנוביצקי (אאל"ט) ואלון שטיין למיקי ברקוביץ'. אני מניח שעמוס התכוון לאיך התייחסו אליו בשנים הראשונות בליגה (התקופה המקבילה ליחס הנוכחי לג'ורדן) ולא לתחזיות הראשוניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 4:32 pm 
Hall of Famer

לזה בדיוק התכוונתי. מעונת הרוקי, ששם סט היכולות שלו כבר ניתן להערכה והלאה. את התיכוניסטים בזמנו היה קשה מאד להעריך והיו לא מעט הערכות מופרכות. צ'נדלר למשל, אני למד מהנושא הזה, הושווה בהתחלה לגארנט ואח"כ היה מי שהשווה אותו לראשיד וואלאס, שני שחקנים שלא ממש ולמעשה בכלל לא דומים אחד לשני.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 4:37 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
לזה בדיוק התכוונתי. מעונת הרוקי, ששם סט היכולות שלו כבר ניתן להערכה והלאה. את התיכוניסטים בזמנו היה קשה מאד להעריך והיו לא מעט הערכות מופרכות. צ'נדלר למשל, אני למד מהנושא הזה, הושווה בהתחלה לגארנט ואח"כ היה מי שהשווה אותו לראשיד וואלאס, שני שחקנים שלא ממש ולמעשה בכלל לא דומים אחד לשני.

ועוד יותר לא דומים לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 5:12 pm 
Junior

ההשוואות לגארנט וראשיד אכן מופרכות לאור כך שצ׳נדלר התפתח לשחקן אחר לגמרי, ואכן בכלל לא היה פשוט להעריך את התיכוניסטים האלה, אבל ג׳אמפ שוט זה כנראה הדבר הקל ביותר לדעת אם יש או אין (וגם האתלטיות שהייתה לו) והעובדה שהאנדרלמוסיה בשנים ההן בשיקאגו והפציעות הפכו אותו לשחקן אחר זה כבר לא הנושא. בכל מקרה אני עומד מאחורי כל מילה שרשמתי בנושא צ׳נדלר וג׳ורדן. מה שצ׳נדלר שכח ג׳ורדן לא יודע וספק אם יידע, מה שצ׳נדלר יכול לעשות עם הכדור בהתקפה ג׳ורדן פשוט לא בשלב הזה בקריירה שלו, ולא שצ׳נדלר הוא עילוי התקפי כמובן.
אחזור על ההשוואה שבכלל התחילה את הדיון הזה - ההבדל במשחק ההתקפה בין צ׳נדלר לג׳ורדן גדול הרבה יותר מההבדל בין ג׳ורדן לג׳ואל אנטוני. 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 5:26 pm 
Hall of Famer

למשפט האחרון שלך אני ממש לא מסכים.

יש הבדל עצום בין ג'ואל אנתוני לג'ורדן. בוא נגיד שמהמצבים שג'ורדן הופך לנק' אנתוני לא היה עושה כלום. אם אנתוני היה לוקח את הזריקות (סליחה, הדאנקים) של ג'ורדן הוא היה מסיים עם 2.3 נק' ו-42% מהשדה. ההבדל הוא לא בגלל יכולות כדורסל, אלא בגלל יכולות פיזיות ואתלטיות כמובן. אל תשכח שממוצע הקריירה של צ'נדלר הוא סה"כ 8.6 נק' ורק ב-3 עונות הוא קלע בדאבל פיגרז.

ואתה צודק שג'אמפ שוט זה הדבר הקל ביותר לדעת אם יש או אין. מאחר ולאורך 11 עונות אן.בי.איי טייסון צ'נדלר מעולם לא הראה שיש לו ג'אמפ שוט או יכולת כלשהי לעשות סל מעבר לטווח של מטר מהטבעת, אז כנראה שהפרופיל של דראפט היה אפעס לא משהו.

ההשוואות לגארנט ולראשיד היו מופרכות לא בגלל שצ'נדלר התפתח לשחקן אחר, אלא כי מעולם לא היו לו את היכולות להתפתח לגארנט או ראשיד. צ'נדלר פשוט לא מוכשר עד כדי כך ולא קואורדינטיבי מספיק. עד היום טייסון צ'נדלר הוא שחקן התקפה מוגבל שמסוגל במקרה הטוב לסיים ליד הטבעת מצבים שמכינים לו.

ורק כדי להשלים את התמונה - נחש על מי נאמר המשפט הבא?

strong, fundamentally sound and blessed with a playmaker's mentality that is rare among big men

אז אני אחסוך ממך את הניחושים - זה לא טים דאנקן, גם לא יאו מינג או אפילו אנדרו בוגוט. האיש הגדול עם היסודות המוצקים ויכולת ניהול המשחק המדובר הוא לא אחר מאשר תיאור של דווייט הווארד בתום התיכון שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 5:56 pm 
Sophomore

לא חושב שהיתה תגובה פה בפורום שכ"כ הסכמתי איתה, סחטיין עמוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 7:38 pm 
Junior

רק שזה לא רק הדראפטנט שפספס, כולם ראו את זה ככה.
שוב, אם אנחנו מסכימים על נושא האתלטיות וג׳אמפ שוט, אז את זה כולם ראו שיש לצ׳נדלר. קצת (הרבה) שונה מיכולות ״ניהול המשחק״ של דוויט מול התיכוניסטים ששמרו עליו, שאלה בדיוק הדברים שאפשר לפספס איתם. הקריירה של צ׳נדלר הלכה מאז לכיוונים אחרים, כאמור. לכתוב שלא היה לו את הסיכוי להתפתח לשחקן שקולע מחוץ לבקבוק ונעזר ביכולות אתלטיות זה סבבה בדיעבד, אבל זה אומר שאתה מבטל את כל מה שחשבו עליו כל אלה שעקבו אחריו אז, ועזוב את ההשוואות לשחקנים ספציפיים שבכל מחזור ומחזור רבות מהן הזויות. את העובדה שהוא היה שחקן אתלטי עם קליעה מבחוץ אי אפשר להפריך כי זה מה שכולם שם ראו בעיניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 10:07 pm 
Junior

מישהו יכול לספר מעט על המדידות של קנדל מארשל ביחס מה שהוא עתיד להביא לליגה וביחס לרכזים אחרים שעל פניו, דומים לו(פאלטון למשל)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 21, 2012 10:27 pm 
Hall of Famer

אז זהו, שאני לא זוכר שתיארו את צ'נדלר כשחקן עם קליעה מבחוץ, או לפחות לא על זה היה הדגש. אני זוכר שהוא היה אמור להיות הגבוה האתלטי והיותר בוסרי מבין שני הבייבי בולז. בפירוש היה ברור שיש לו עוד הרבה לאן ללכת, אבל גם דיברו על פוטנציאל גדול יותר מקארי.

אם לצ'אנדלר הייתה קליעה טובה מבחוץ (מה שאני בספק), אז אין לי שום ספק שזה היה בא לידי ביטוי גם באן.בי.איי.

אתה צריך לזכור שאנחנו מדברים על 2001, תחילת כל אתרי הדראפט וכל הייפ הדראפט ברשת. בדיוק בשנים הללו היית יכול למצוא את כל הכתבות המשתפכות על כל המועמדים הצעירים לדראפט. לך תחפש את השם איוון חראייב ותגלה תיאורים על רכז מדהים בגובה 2.13 שהולך לשנות את הכדורסל. אני זוכר את צ'אד פורד מספר בהתרגשות על הקרוס אוברים של מרטינס אנדרסקבצ'יוס הענק הליטאי במחנה האירופאים של ריבוק. הייתה התלהבות אובר ממה שהמועמדים עשו ואם צ'נדלר קלע באימונים לא רע מול אוויר מחצי מרחק, אז הוא כבר הפך בפרופיל לקלע אוטומטי, בדיוק כמו שסקיטה היה פרוייקט מדהים מאירופה, למרות שהוא כמעט לא שיחק דקה בבנטון וההתלהבות הגיעה מאימון שנעשה בעת הפיינל פור שבו מול כיסאות סקיטה שרף רשתות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 277 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אבימאל ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: