תוצאות האמת, לפני כל הטריידים שעוד בטח יהיו:
1. אנת'וני דיוויס, ניו אורלינס. צפוי, ברור, שיהיה בהצלחה.
2. מייקל קיד-גילכריסט, שארלוט. בהחלט הפתעה מסוימת, אמנם היה מדורג גבוה אבל היה צפוי יותר למקומות 5-3. אני דווקא די אוהב את הבחירה הזאת. לשארלוט יהיו השנה כלים התקפיים בקו האחורי, ושחקן צעיר, אתלטי, שומר וקבוצתי לא יזיק להם.
3. ברדלי ביל, וושינגטון. בחירה צפויה. הויזארדס נואשים לסקנד גארד איכותי ליד ג'ון וול, ומקווים שהשיגו אותו בבחירה הזו.
4. דיון וויטרס, קליבלנד. אחח, אני מרגיש כמו אב מאושר לילד שהביא ציון טוב. היה צפוי להבחר מחוץ ללוטרי, דפק קפיצה סופר-מרשימה למקום הרביעי, יען כי הקליבלנד פשוט חייבים סקנד גארד אגרסיבי שיודע לשים נקודות על הלוח. אני אוהב אותו ומבסוט מהבחירה.
5. תומאס רובינסון, סקרמנטו. הקינגס הולכים על קו קדמי צעיר ומעניין, קאזינס עם האורינטציה ההתקפית יותר ורובינסון שיהיה שם גם כדי לשמור. ריבאונד כנראה לא יהווה בעיה בסקרמנטו בעונה הקרובה.
6. דמיאן לילארד, פורטלנד. בחירה שהיתה סגורה די הרבה לפני הדראפט. רכז עם המון פוטנציאל לקבוצה שרוצה לבנות את עצמה מחדש.
7. האריסון בארנס, גולדן סטייט. גניבה מצוינת של הווריורס, שחקן התקפי מוכשר בעמדה בעייתית שלהם.
8. טרנס רוס, טורונטו. קפיצה מרשימה לעומת התחזית במוקים, שגרסה סוף לוטרי. סווינגמן אתלטי, אוהב לזרוק מבחוץ, ריבאונדר טוב לעמדה ברמת המכללות.
9. אנדרה דראמונד, דטרויט. גבעוני אמר, גבעוני צדק. הפרוספקט המעט גולמי אך מלא הפוטנציאל יחבור לגרג מונרו בפיסטונס, קו קדמי צעיר וארוך בקבוצה שמסתכלת יותר מהכל על הקיץ של 2013.
10. אוסטין ריברס, ניו אורלינס. גם כאן היה מי שצפה, הפעם דראפטנט. יושב על העמדה של אריק גורדון, אומר מה שזה אומר.
11. מאיירס לאונרד, פורטלנד. בחירה לפי צורך של הבלייזרס, שפשוט אין להם סנטר.
12. ג'רמי לאמב, יוסטון. סקנד גארד, ולרוקטס יש את קוו-מארט ואופציה על קורטני לי. אולי יועבר בטרייד.
13. קנדל מארשל, פיניקס. הסאנס מסתכלים על היום שאחרי נאש (שאולי יעבור לטורונטו). הרכז הטהור של הדראפט, אבן פינה לא רעה להתחיל איתה בנייה מחדש.
14. ג'ון הנסון, מילווקי. הבאקס מעדיפים לבסוף את הנסון על חברו לצפון קרוליינה זלר, ולדעתי בצדק.
עד כאן הלוטרי. דברים מעניינים נוספים: הסלטיקס גונבים את סאלינג'ר (בהנחה שהמצב הבריאותי העדין שלו יאפשר לו לשחק בכושר) בבחירה ה21, ומיד אחרי זה מביאים גם את פאב מלו מסיראקיוז. אחלה בחירות, גבוהים צעירים שהאחד הוא גם כשרון התקפי טוב והשני סבן פוטר חוסם. בחירות שהן גם לפי צרכים, אבל גם טובות כשלעצמן. אני אוהב את הבחירה של אורלנדו באנדרו ניקולסון, וכמובן-פרי ג'ונס באוקלהומה אחלה של גניבה. לכל מי שחשש-יש אירופאי בסיבוב הראשון, איוון פורנייה נשלף מהליגה הצרפתית ע"י דנבר נאגטס במקום ה20.
אירופאים נוספים, כולם בסיבוב השני:
תומאס סאטורנסקי נבחר ע"י הויזארדס במקום ה32 (מישהו שם רוצה לעזור לוסלי עם הגעגועים?), קוסטאס פפאניקולאו ע"י הניקס במקום ה48, 3 טורקים גבוהים: איזט טורקילמז הסבן פוטר 50 ע"י דנבר, פורקאן אלדמיר שהראה פוטנציאל במדי גלטאסריי ביורוליג 53 ע"י הקליפרס, הפאוור אילקן קארמן 57 ע"י ברוקלין. חוץ מהם גולדן סטייט לוקחת את הענק הבוסני אוגניין קוזמיץ ששיחק בעונה שעברה בליגה השנייה בספרד, פילי בוחרת את טורניקה שנגליה שלא בדיוק הבריק עם שרלרואה נגד אלקטרה, וטורונטו כמובן חייבת את שלה עם טומי זובצ'יץ' הקרואטי.
_________________ "לגבי הפועל תל אביב, קבע בית הדין כי התנהגות האוהדים כלפי רגב פנאן והקריאות לעבר שמעון מזרחי מהוות עבירה של התנהגות בלתי ספורטיבית של קהל אוהדים, למרות שהן בגדר המותר".
|