ציפה דריפה - ריברס זה עניין של טעם ושל ריח. כמו למשל MKG שוואלה קטלו את ג'ורדן על הבחירה בו, בזמן שאני ואחרים מהללים. איך אמר ודים "אף פעם לא כל כך הבנתי את הקטע של לתת ציונים לדראפט מיד אחרי הדראפט." לדעת אי אפשר, אפשר רק לשער.
ממה שאני קראתי וראיתי מריברס, הוא חושב רק בכיוון אחד, הוא מנסה לקחת את המשחק על עצמו, והוא חייב כדור ביד. לדעתי הוא לא רכז, ולא יהיה. לא ברור לי איך השילוב הזה יעבוד עם גורדון, ויותר מזה, עם דייויס. עם כל הכבוד למה שעשה במכללות, הציפיה מדייויס היא שהוא יהיה השחקן המרכזי בשני צדי המגרש, אם הוא היה שחקן הגנה בלבד, הוא לא היה הולך ראשון.
ריברס זה לא ווסטברוק, ואין מה להשוות בינהם. זה מה שאמרו על ווסטברוק לפני הדראפט : יש לו פוטנציאל כמו כל גארד אחר בNCAA שלא קוראים לו דרק רוז. מרשים מאוד פיזית, אקספלוסיבי, שליטה מוגבלת בכדור, ומתקשה ליצור לעצמו מצבי זריקה. שחקן של קאטצ' אנד שוט. שחקן חכם, מודע למגבלות שלו, ואין לו שום בעיה להתאים את עצמו לקבוצה, כשהוא לעיתים רחוקות כופה את עצמו על ההתקפה.שומר מעולה. אז נכון שהוא הרבה פחות מודע למגבלות שלו היום (כנראה שיש לו פשוט יותר יכולות), והוא לפעמים כופה את עצמו על המשחק, אבל תראה מאיפה הוא הגיע. ריברס כבר היום לא מודע למגבלות שלו, וכופה את עצמו על המשחק. אין לו את הפיזיות והאתלטיות של ווסטברוק, אז לא חושב שיש מה להשוות בינהם.
לגבי יוסטון - שים לב שלא התייחסתי כמעט לבחירות, רק לניהול הכולל של הקבוצה. החל מהשמועות והציפיות שהם פיתחו, פספוס ההזדמנויות, עוד פורוורדים בפקק ענקי, וזה פשוט לא נראה כאילו יש לקבוצה כיוון. יכול להיות שהמרכיבים שהם מוסיפים משובחים, אבל התבשיל בסופו של דבר לא מתגבש.
ודים - זה קטע אמריקאי יותר ללא ספק, אבל זה הברגים הלא מסובבים אצלי בראש. ציפיתי לדראפט יותר מלגמר הפלייאוף, אני חולה דראפטים. משחק ב8 ליגות פאנטזי רק בשביל הדראפט, ובמשחקי הNBA השונים שאני קונה, אני לרוב עושה דראפט, משחק פעם או פעמיים עם הקבוצה, לפני שאני עושה עוד אחד, ועוד אחד. ברור לי לגמרי שזה לא שפוי.
התותח - תגדיר משתלם. אם הכוונה במשתלם זה קיבלו נכסים ועדיין מצאו את השחקן שרצו על הלוח, אז מילווקי היא דוגמא טובה השנה, וסקרמנטו בשנה שעברה. אם הכוונה קיבלו נכסים טובים ובחרו שחקן טוב, הדוגמא של סקרמנטו הולכת לפח (קיבלו חרא נכסים, וחרא שחקן).אם בכל זאת נחפש דוגמאות קצת יותר בולטות: 2008 מינסוטה בוחרת שלישית באו ג'י מאיו, ומחליפה אותו בקווין לאב שנבחר חמישי (יש ויכוח מי הרוויח כאן)? 1998 טורנטו בוחרת את אנטואן ג'יימסון ומחליפה אותו בוינס קארטר שנבחר מייד אחריו. נראה לי שטורנטו הרוויחו קצת יותר מגולדן סטייט (לא מתייחס לקריירות המלאות של השחקנים, רק לערך שלהם עבור הקבוצות). 1996 מילווקי בוחרת את מרבורי ומחליפה אותו בריי אלן שנבחר מייד אחריו. ולדעתי הדוגמא הבולטת היא כריס וובר ופני הארדאווי. אורלנדו קיבלו 3 בחירות לוטרי עתידיות, את השחקן שרצו, ויחד איתו ועם שאקיל הגיעו לגמר הNBA.
_________________ אתר הNBA שלי: http://www.orangeball.co.il
|