סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' ינואר 20, 2025 11:54 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מהמכללות לאירופה
הודעהפורסם: ש' יולי 07, 2012 9:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אחד הדברים הנחמדים שגורמים לי לעקוב אחרי כדורסל מכללות זה היכולת להעריך כישרון, היכולת לראות את שחקני העתיד עוד בחיתולים. בדר"כ נק' ההתייחסות היא לגבי האן.בי.איי, אבל משחק חביב זה למצוא את בוגרי הקולג' שלא יגיעו לאן.בי.איי, אבל עם סיכוי טוב להיות שחקנים אפקטיביים באירופה. הנה כמה פייבוריטים שלי מהמחזור האחרון.

1. קווין ג'ונס (ווסט וירג'יניה, לא נבחר בדראפט) - 2.03 סנטימטרים של שחקן פנים אמיתי. לאן.בי.איי הוא לא יגיע ככל הנראה, בגלל הסייז ובגלל אתלטיות בינונית מטה. בביג איסט ג'ונס היה חיה רעה עם 19 נק' ו-11 ריב'. ג'ונס מזכיר לי גבוה ביג איסט אחר, שחווה הצלחה חביבה באירופה, ג'ף אדריאן. במקרה הכי גרוע שהוא לא יצליח בליגות הטובות באירופה, הוא תמיד יכול להיות טרור בליגת הגמדים הישראלית, עליה הוא תפור.

2. מייק סקוט (וירג'יניה, בחירה 37 סיבוב שני) - הסיבה המרכזית בעיני שמייק סקוט לא יהיה בעילית השחקנים של אירופה היא פשוט שהוא יצליח להישאר באן.בי.איי. כמו ג'ונס גם הוא לא אתלט גדול, למרות סייז טיפה יותר מוצלח, 2.06, ויכולת משחק מחוץ לצבע משופרת. האיש נתן עונת ACC משובחת ברמות עם 18 נק' ו-8.3 ריב'. שיפר מאד את משחק ההתקפה שלו בעונה האחרונה ורשם 56.3% מהשדה. שחקן עם נשמה גדולה, נישה שבהחלט יכולה להתאים לאן.בי.איי

3. דריוס מילר (קנטאקי, 46 סיבוב שני) - לקנטאקי לא רק שהייתה חמישיה משובחת, אלא גם את אחד מהשחקנים השישיים הטובים העונה במכללות (למי ששכח, השחקן השישי הטוב ביותר העונה נבחר במקום הרביעי בדראפט). מילר הוא סמול פורוורד בגובה 2.03 עם יד קטלנית מהשלוש, ריב' טוב לעמדה ושחקן הגנה משקיע. הוא מזכיר לי קצת את פרסטון שומפרט, אבל משופר. יש לי הרגשה שמילר שנבחר ע"י הסיקסרס לא יצליח לקבל חוזה.

4. סקוט מצ'אדו (איונה, לא נבחר) - רכז ועוד איזה רכז. 9.9 אס' למשחק. פוינט גארד אמיתי, שני השנה במכללות רק לקנדל מרשל של צפון קרוליינה. בתקופה שבה עומר קוק המוגבל נחשב רכז מוביל באירופה, מצ'אדו יכול להפוך לכוכב אמיתי.

5. וויליאם ביופורד (אוהיו סטייט, לא נבחר) - עונה לא גדולה של הבחור כנראה עלתה לו בבחירה בדראפט. קלע את האחוזים הנמוכים בקריירה שלו מהשלוש, ובכל זאת מדובר באחוזים לא גרועים של 35.8%. אתלט טוב וקלע טוב שאפשר להגדיר אותו בשל הקשר של המכללה לרון לואיס משופר פלוס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מהמכללות לאירופה
הודעהפורסם: ש' יולי 07, 2012 9:22 pm 
Junior

עוד לפני שקראתי את התוכן ובהקשר ישר לכותרת עלה לי השם(שאותו גם ציינת בתחילה) - ג'ף אדיראן.
ראשית, ניתן קרדיט לנדב(אני דיי בטוח) שהביא את הבחור לתודעתנו. אדיראן כבר הוכיח, ברבע עונה שיצאה לו טרם נגמרה השביתה, שהוא יכול להיות יותר "מטרור בליגת הגמדים" עם 13.5 נקודות ו-9 ריב' בליגה האיטלקית.
בהתחשב בגיל שלו(26) ובחוסר קרדיט שקיבל ביוסטון(שותף ב-8 משחקים העונה), בהחלט רואה אותו ממצה את החלום האמריקאי ובא לעשות קצת כסף באירופה. הוא בהחלט מסוגל לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 07, 2012 9:37 pm 
Hall of Famer

ג'ף אדריאן היה שחקן קולג' ידוע מאד, נדמה לי אפילו אול אמריקן. מעמד הרבה יותר גבוה מכל השחקנים שציינתי. לדעתי מי שהרבה לדבר עליו היה דווקא גימל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 07, 2012 10:11 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מצ'אדו מצא חן בעיני. 13.6 נק', 5 ריב', 10 אס', 1.6 חט', יחס אס'/איב' 3:1.
אהבתי את ההתקדמות שעשה בקליעה בשנה האחרונה - לא הפך לסקורר מיוחד אבל שיפר מאוד את האחוזים -
קפץ מ-45, 32, 67 (%2, %3, %1) ל-54, 40, 81. אין לו סייז/אתלטיות למנש אבל לאירופה יכול להיות יופי של שחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 07, 2012 11:01 pm 
Hall of Famer

יו-אדריאן היה שלי! וגם שון ג'יימס וג'רוויס ורנאדו...

אם כבר קולג'ים, אז בעוף טופיק קטןטן, מרקוס ג'ורדן, הבן של, נעצר הלילה, אחרי ויכוח קולני עם שתי נשים במגרש חניה של מלון (סוג של הפרת סדר כלשהי, אני מניח). נדרשו מספר שוטרים לאזוק אותו ולקחת אותו לתחנה.

עמוס לב - רובי האמלשלג יצליח להשתחל לליגה של הגדולים?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 08, 2012 12:00 am 
Hall of Famer

קשה לי מאד מאד להאמין, למרות שנבחר בסוף הסיבוב השני. יותר מדי לבן, פחות מדי אתלטי והקליעה לא מהירה או אוטומטית. אבל גם באירופה אני לא חושב שרובי האמל יהיה הצלחה מסחררת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 08, 2012 11:54 am 
Sophomore

קווין ג'ונס חיית פוסט והוכיח את זה בטורניר המכללות. רק חבל שהוא מאוהב בזריקה שלו מבחוץ שלא ממש נופלת. והוא כנראה כבד מידי לשחק 4 באירופה מה שמקטלג אותו כסנטר גמדי שבאמת תפור לליגה שלנו. הוא לא באזור חיוג של אדריאן מבחינת כישרון. אדריאן לטעמי בטופ של אירופה וג'ונס רחוק משם.

אני מאמין שסקוט מצ'אדו עוד יקבל הזדמנות ב NBA. יש כמה קבוצות עם חורים בעמדת הרכז המחליף ואחת מהן תיקח אותו אלא אם הוא ממש יאכזב במחנות.

יש כמה גבוהים מעניינים שלא קיבלו חוזה וינסו את מזלם במחנות.

דרו גורדון. שיחק שנתיים ב UCLA ועבר לניו מקסיקו. גוף גדול, ריבאונדר טוב עם יכולות פוסט אפ מרשימות וגם שומר טוב. שום תכונה שמבליטה אותו כפרוספקט NBA אבל יש לו את כל הנתונים להצליח באירופה. אגב, אני תוהה אם זה קשור למעבר שלו מ UCAL לניו מקסיקו: http://www.youtube.com/watch?v=-aBDgTRbCyk

הרב פופ מסיטון הול. שחקן פיזי מאד עם חוש טוב לריבאונד ומרפקים מחודדים. מזכיר לי רג'י אוואנס. אין לו את ג'אמפ מחצי מרחק והוא גם לא ממש גבוה (2.03) אבל לדעתי הוא יכול לשחק סנטר בצורה אפקטיבית ולא רק בליגה שלנו. עניין של אופי (אוהב להרביץ) ונתונים (120 קילו עם מוטת ידיים ארוכה). והוא גם שומר וחוסם מעולה. יש Red Flags לגבי האופי שלו עם כמה הסתבכויות ואירוע לב שהוא עבר ב2010.

ויש גם את הנרי סימס שטל אמר שהוא מעומד לחיפה. סנטר עם סייז מרשים לאירופה (2.11) כולל ראיית משחק מהפוסט כיאה לסנטרים של georgetown מהשנים האחרונות. מה שמציק לי אצלו זה קצב ריבאונד די עלוב ואחוזים עוד יותר עלובים לסנטר (46%). נשמע לי כמו שחקן שבורח ממגע ומעדיף ג'אמפרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 08, 2012 12:05 pm 
Sophomore

שמו של מצ'אדו כבר עלה בפורום שלנו כמועמד להחליף את דמונטז. נראה שהוא מבין את המשחק טוב ממנו ובטח שומר על הכדור טוב ממנו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 09, 2012 1:23 am 
Hall of Famer

אקוניס
שומע ?
עבור

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 10, 2012 3:36 am 
Junior

התרד׳ הזה דווקא נראה פשוט מושלם לאילת שצריכה קבוצה חדשה לגמרי ולעודד קשט שלא כל כך אוהב לעבוד קשה ולחפש שחקנים.
נשמע כאילו אפשר פשוט להיכנס לתר׳ד הזה ולצאת ממנו עם קבוצה שתרוץ חזק למעלה בליגה המקומית, ונדמה לי שזה אפילו לא יעלה יותר מדי כסף.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 10, 2012 8:29 am 
Hall of Famer

אני חושב שקטש נוקט בגישה אחרת של להסתכל בסגל קבוצות ליגת העל ולצאת משם עם זרים, לא?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 22, 2012 6:18 pm 
Sophomore

אקוניס לא מאכזב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 22, 2012 8:53 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
אקוניס
שומע ?
עבור

עבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2012 6:49 pm 
Junior

אני דורש עידכונים על מצ'אדו.
ממה שנאמר כאן, נשמע פרוספקט מצוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2012 8:25 pm 
Sophomore

נראה שיהיה בNBA,הרשים מידי בליגת הקיץ.
ודווקא יש לו יכולת אישית בהתקפה בניגוד למרשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2012 9:00 pm 
Junior

יכול להיות שעל המגרש זה היה נראה טוב יותר, הסטט' לא מפילה מהכיסא:
5 מש', 25 דק', 38% מהשדה, 29% מהשלוש, 2 ריב, 5.6 אס', 2 חט' על 3 איב'. 8 נקודות.
http://www.nba.com/summer-league/2012/p ... t_machado/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2012 9:30 pm 
Sophomore

כן,סטטיסטיקה.
תחשב את הממוצעים של שלוש המשחקים האחרונים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: sheky, uriel17 ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה