Super Mario כתב:
חוקי האמנסטי הם כאלו (למיטב הבנתי, מאוד מקווה שאני לא מטעה פה):
אני אשתמש בצ'ונסי בילופס בתור דוגמא - צ'ונסי בילופס נחתך מהניקס על ידי חוק האמנסטי, לאחר שנחתך כל קבוצות הליגה רשאיות להציע לו חוזה במה שנקרא silent auction, כשהקבוצה שתציע לו הכי הרבה תזכה בו (כל קבוצה רשאית להציע לו כמה שהיא רוצה תחת חוקי הליגה הרגילים לפרי אייג'נטס, כלומר אסור לעבור את תקרת השכר, אבל אלה שעברו יכולים להציע מיד לוול וכו'...).
מה שהיה מעניין עם בילפוס הוא שלפני הסיילנט-אוקשין הוא דאג להבהיר באמצעות סוכנו שאין שום סיכוי שישחק עבור קבוצה שהיא לא קבוצת פלייאוף בכירה, ויעדיף לשבת שנה בצד או אפילו לפרוש. בזמנו אפילו הקליפרס (למרות שהיה להם כבר את פול) לקחו סיכון בהחתמה שלו, ולא היה בטוח איך הוא יגיב.
כך שיוצא שלמרות שהובקאטס לדוגמא יכולים להציע לסקולה חוזה של 8 מיליון ולזכות בו בוודאות, סביר מאוד להניח שמאחורי הקלעים נעשית עבודה אינטנסיבית של לחצים והפחדות של סוכניו של סקולה כדי שקבוצות חלשות לא יזכו בו. (זה סתם דוגמא כמובן, אין לי מושג איפה סקולה רוצה לשחק...)
זה ממש לא נכון.
אחרי ששחקן משתחרר דרך האמנסטי, הוא עובר לשלושה ימים לרשימת הוייברס.
בשלב הזה מתבצע תהליך שנקרא פרטיאל וייבר (וייבר חלקי למתקשים), כשבשלב הראשון רק קבוצות שמתחת לתקרה יכולות להציע הצעה על השחקן, וההצעה יכולה להגיע עד לתקרת השכר שלהם, ז"א אם הם על 50 מיליון פיי רול כרגע, הם יכולות להציע עד 8 מיליון. בהליך הזה לשחקן אין שום זכות בחירה, ומי שתציע עליו את הסכום הגבוה ביותר, לשם הוא מחוייב ללכת (למיטב זכרוני גם אין אפשרות לעשות עליו טרייד במהלך אותה עונה).
אם אף קבוצה לא הציעה לו חוזה בהליך הראשון, הוא הופך להיות פרי-אייג'נט רגיל לחלוטין, כשכל קבוצה בליגה יכולה להציע עליו כל סכום שהיא מעוניינת, וכאן אפשר כמובן להשתמש בחוקי הליגה הרגילים.
בכל מקרה, הקבוצה ששיחררה את השחקן תשלים את התוספת שבין השכר שהוא יקבל לבין כמה שהיה צריך לקבל אצלה, אבל ההשלמה לא תחשב לה כנגד התקרה וכנגד מס המותרות
מצד שני, שחקן ששוחרר כן נחשב לצורך התקרה המינימלית, כך שפילי לדוגמא יכולה להחתים שחקנים עד לסכום של 32 מיליון בלבד, ועדיין לעמוד בתקרה המינימלית שהיא 85% מתקרה השכר בליגה - 49.3, כי מצרפים לחוזים בפועל גם את החוזה של האמנסטי.