סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 8:32 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 126 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

סלניוזיסט! את מי אתה אוהד?
1. מכבי ת"א 34%  34%  [ 34 ]
2. הפועל ירושלים 30%  30%  [ 30 ]
3. הפועל ת"א 10%  10%  [ 10 ]
4. הפועל חולון 3%  3%  [ 3 ]
5. מכבי חיפה 5%  5%  [ 5 ]
6. בני השרון 3%  3%  [ 3 ]
7. ברק נתניה 2%  2%  [ 2 ]
8. גליל/גלבוע 2%  2%  [ 2 ]
9. אשדוד 1%  1%  [ 1 ]
10. כל קבוצה אחרת שאינה מופיעה לעיל 10%  10%  [ 10 ]
סך הכל הצבעות : 100
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 11:40 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
בדיוק בגלל זה כתבתי אוהדים אחרים שהפכו להיות אוהדי מקקי ולא להיפך (אגב לאוהדי הפועל ירושלים אין בעיה לכתוב מכבי?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 11:43 am 
מנהל פורום

למה שתהיה לנו בעיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 11:48 am 
Sophomore

אל תחליף נושא.
לא יודע, לאוהדי הפועל יש עמזה בעיה, כאילו מדובר באיזה וולדמורט (לי אין בעיה, אני סתם משנה לכיף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 11:53 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
השטויות הפסיכולוגיסטיות שהולכות כאן פשוט הורגות אותי. לדעתי כל מי שמרגיש צורך לנתח ולבקר את מתכונות האהדה של אנשים אחרים סובל מרגשי נחיתות שנובעים מזה שהכריחו אותו לראות כדורגל בגיל צעיר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 12:00 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
עמוס לאהוד בכיתה ב' את מכבי בימי חמישי זה לא באמת לאהוד, אלא זה לנסות להשתייך למה שהיה (פעם לפחות, לא יודע) סוג של מכנה משותף לכולם...

העניין הוא שזה נמשך בדרך כלל הרבה מעבר לכיתה ב', ושהעובדה שזה סוג של מכנה משותף לא הופכת את האהדה לפחות משמעותית. ידועים פה הספורים של ראובן על העצב אחרי הפסד כזה אחר שהיה לאלקטרה, ובגמר הסופרו-ליג של 2001 אפילו אני עשנתי בשרשרת במתח רב ביד אליהו, כשהמשחק הוקרן על מסך ענק, ואחר כך הלכתי כל הדרך לכיכר רבין וחגגתי בתופים ובמחולות. מה לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 12:00 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
השטויות הפסיכולוגיסטיות שהולכות כאן פשוט הורגות אותי. לדעתי כל מי שמרגיש צורך לנתח ולבקר את מתכונות האהדה של אנשים אחרים סובל מרגשי נחיתות שנובעים מזה שהכריחו אותו לראות כדורגל בגיל צעיר מדי.

תוכל להסביר? ומה הבעיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 2:02 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:
sheky כתב:
עמוס לאהוד בכיתה ב' את מכבי בימי חמישי זה לא באמת לאהוד, אלא זה לנסות להשתייך למה שהיה (פעם לפחות, לא יודע) סוג של מכנה משותף לכולם...

העניין הוא שזה נמשך בדרך כלל הרבה מעבר לכיתה ב', ושהעובדה שזה סוג של מכנה משותף לא הופכת את האהדה לפחות משמעותית. ידועים פה הספורים של ראובן על העצב אחרי הפסד כזה אחר שהיה לאלקטרה, ובגמר הסופרו-ליג של 2001 אפילו אני עשנתי בשרשרת במתח רב ביד אליהו, כשהמשחק הוקרן על מסך ענק, ואחר כך הלכתי כל הדרך לכיכר רבין וחגגתי בתופים ובמחולות. מה לעשות.

טוב אז פה כבר נכנסים לשאלה עמוקה יותר של מה אתה מגדיר בתור אהדה?
אני חושב שאחרי ההפסד של סקרמנטו ללייקרס בתחילת שנות ה2000 מיליונים התבעסו מזה באמת, האם זה אומר שהם אוהדי סקרמנטו?
האם האהדה לקבוצה היא יחידה? כלומר גרירת אהבה להפועל גוררת בהכרח אי רצון בהצלחה של יריבותיה?
אלו שאלות שעוסקות בכיצד מגדירים אהדה, וזו באמת שאלה מעניינת...

אני חושב שקשה להגדיר מה אומר לאהוד, זה משהו מאוד אינדיבידואלי... אני לא חושב שיש ספק שראובן אוהד מגדל, אבל אתה עדיין אומר שהוא לקח קשה כמה הפסדים של אלקטרה - האם זה מעמיד את ה"אהדה" שלו במבחן?

בכל מקרה יש הבדל לדעתי בין לעקוב אחרי קבוצה, או אפילו לרצות לראות אותה מצליחה (פרט לנגד הקבוצה שלך) לבין אהדה... אחד גורר את השני, אבל לא להיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 2:14 pm 
מנהל פורום

chaiel49 כתב:
ראובן כתב:

תוכל להסביר? ומה הבעיה?

אני לא אוהב שמסווגים החלטה לאהוד כקבוצה כ"רצון להיות חלק ממכנה משותף", או רצון להיות מוזר או מעשה שמונע משינאה או כל ניתוח פסיכולוגיסטי אחר. אם היה הסבר רציונלי לאהדה אז כולם היו אוהדים את אותה הקבוצה ולא כל בחירה לאהוד או לא לאהוד קבוצה (בטח כזו טבעית והגיונית כמו לאהוד את מכבי בימי חמישי) צריכה הנמקה או צידוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 2:15 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
nadav_hacohen כתב:
sheky כתב:

טוב אז פה כבר נכנסים לשאלה עמוקה יותר של מה אתה מגדיר בתור אהדה?
אני חושב שאחרי ההפסד של סקרמנטו ללייקרס בתחילת שנות ה2000 מיליונים התבעסו מזה באמת, האם זה אומר שהם אוהדי סקרמנטו?
האם האהדה לקבוצה היא יחידה? כלומר גרירת אהבה להפועל גוררת בהכרח אי רצון בהצלחה של יריבותיה?
אלו שאלות שעוסקות בכיצד מגדירים אהדה, וזו באמת שאלה מעניינת...

אני חושב שקשה להגדיר מה אומר לאהוד, זה משהו מאוד אינדיבידואלי... אני לא חושב שיש ספק שראובן אוהד מגדל, אבל אתה עדיין אומר שהוא לקח קשה כמה הפסדים של אלקטרה - האם זה מעמיד את ה"אהדה" שלו במבחן?

בכל מקרה יש הבדל לדעתי בין לעקוב אחרי קבוצה, או אפילו לרצות לראות אותה מצליחה (פרט לנגד הקבוצה שלך) לבין אהדה... אחד גורר את השני, אבל לא להיפך.

ישראל זו באמת תופעה הזויה שבה כל הכדורסל המקומי למעשה מתבטל בפני אלקטרה באירופה. בשנים האחרונות אנחנו רואים קצת יותר אוהדים של קבוצות ליגה שמייחלים לכשלון של אלקטרה בכל אשר תלך, אבל בעקרון הענף כאן בנוי על מה שעושה אלקטרה באירופה, כך שרוב האנשים שמתעניינים בכדורסל בעצם מתעניינים באלקטרה, גם אם יש איזו קבוצה מקומית שהם מסתכלים לכיוונה מדי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 2:19 pm 
מנהל פורום

אני לא חושב שזו תופעה הזויה ואני גם לא חושב שהיא חריגה (אני כמובן חושב שהיא לא רצויה). אולי במערב אירופה אף אוהד של קבוצה אחת לא יעודד את היריבה שלה באירופה, אבל אני בספק אם זה הכלל.

בכל אופן, היתה התקופה הנחמדה של אוהדי ריטאס שנכנסו לצ'ה וניהלו כמה דיונים מאוד מעניינים לקראת המפגש מולם (זו שייצרה גם את הLEKABEL BARUSH MEACHORA), ושאלתי שם אותם מה הם עושים כשז'לגיריס משחקת באירופה, והם אמרו שהם בעדה כי זו קבוצה ליטאית. וכאן מדובר על אוהדים שרופים ויריבות הרבה יותר שיוויונית ממה שקורה בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 2:33 pm 
Junior

ראובן - אתה לא יכול להפריד אהדה של קבוצה משיוך חברתי בעיקר בשנות הילדות... אותו דבר אפשר גם לטעון לגבי טעם מוזיקלי ועוד דברים אחרים. אני בניגוד אליך חושב שאלו דווקא שאלות מעניינות לניתוח. ברור שאין מסקנה חותכת ולכל אחד יש סיבה אחרת לאהדה שלו, אבל זה כן מעניין לשמוע, במידה וקיים, הסבר מדוע אדם מסוים אוהד קבוצה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 2:43 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אני לא חושב שזו תופעה הזויה ואני גם לא חושב שהיא חריגה (אני כמובן חושב שהיא לא רצויה). אולי במערב אירופה אף אוהד של קבוצה אחת לא יעודד את היריבה שלה באירופה, אבל אני בספק אם זה הכלל.

בכל אופן, היתה התקופה הנחמדה של אוהדי ריטאס שנכנסו לצ'ה וניהלו כמה דיונים מאוד מעניינים לקראת המפגש מולם (זו שייצרה גם את הLEKABEL BARUSH MEACHORA), ושאלתי שם אותם מה הם עושים כשז'לגיריס משחקת באירופה, והם אמרו שהם בעדה כי זו קבוצה ליטאית. וכאן מדובר על אוהדים שרופים ויריבות הרבה יותר שיוויונית ממה שקורה בארץ.

הממ...תקרא שוב על מה כתבתי "תופעה הזויה", ותחשוב שוב אם אתה לא מסכים עם זה.

לגבי הליטאים, ידוע שאהדה כזו מאפיינת מדינות קטנות ו/או מאוד לאומניות. הליטאים מאד פטריוטים ולכן זה הגיוני, אבל אני זוכר שפעם-אולי תחילת שנות ה2000-היתה ב"שם המשחק" זצ"ל כתבה אדירה על הכדורגל הטורקי ובה עתונאים טורקים הסבירו לאורי שרצקי איך בשנות ה80 כל הטורקים היו מעודדים כל קבוצה טורקית ששיחקה באירופה, תהליך שהשתנה עם הזמן והיום כמובן אוהד פנרבחצ'ה שמכבד את עצמו ייחל ל0-8 שגלאטסריי תחטוף בכל משחק באירופה, וליהפך.

עם זאת, היום יש תופעה של מפעלים שמדורגים לפי הישגים (בכדורגל יותר, בכדורסל פשוט שימון יושב עם ג'ורדי וסוגר איתו בלחיצת יד על שריונים או זריונים), אז יכול להיות הגיוני שאוהד של קבוצה X ירצה שיריבתו המושבעת תנצח באירופה, כדי שבהמשך יהיה לקבוצה שלו קל יותר להגיע למפעלים.

אבל כאמור, התופעה ההזויה כאן היא שכל הכדורסל מתבטל בפני אלקטרה באירופה, כך שאין יריבות מקומית אמיתית ובעצם אין ממש שאיפות ותקוות, כך שזה שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 3:03 pm 
מנהל פורום

השלכתי מהמשפט השני לראשון, ולא הבנתי שהוא רק סימפטום ולא התופעה עצמה.

בכל אופן, לא הייתי מגדיר את התופעה הזו כהזויה. נניח, תופעה עגומה אבל שהיא תוצאה טבעית של מי שחושב ששילוב של חשיבה קפיטליסטית עם שחיתות שלטונית יכול להביא לתועלת כלשהי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 3:11 pm 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
הכרתי שלושה אוהדי מכבי מעל גיל 20 (שניים מהם עם מנוי לליגה, השלישי סתם אהב לצעוק "שאראס!!!!" מול ה-TV בימי חמישי) שעברו לאהוד את הפועל אחרי הגמר שלא היה.

מה זה "מנוי לליגה"? יש מנוי, וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 3:34 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:
sheky כתב:

גם אני חגגתי בכיכר רבין באותה עונה,עונה אחר כך כבר חגגתי את הניצחון של פאו בחצי הגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 3:37 pm 
מנהל פורום

אצלי הרגע שבו פתאום שמתי לב שאני נגד מכבי היה המשחק מול ציבונה, זה עם השלשה משלושת רבעי מגרש של ג'מצ'י.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 3:38 pm 
Junior

אצלי זה נגד אולימפיאקוס ב2002 (הם הפסידו בהארכה ואני הרווחתי שווארמה ורגע מכונן בחיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 3:39 pm 
Hall of Famer

זה ממש כמו סיפורי יציאה מהארון.
:D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 4:29 pm 
Sophomore

חולון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 4:44 pm 
מנהל פורום

אורן, זה ממש לא יציאה מהארון - ביציאה מהארון אתה יודע מי אתה הרבה זמן אבל מפחד להגיד. אצלי לפחות זה היה ממש רגע של שינוי תודעה (ועל המפחד להגיד בכלל אין מה לדבר - ראית פעם שונא מכבי שמתבייש בזה?). אולי צריך להשוות את זה לסיפורי חזרה בתשובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 5:05 pm 
Junior

דווקא מרגיש יותר כמו חזרה בשאלה ,כי פה אתה מפקפק בעליונותה של הישות האלוהית של הכדורסל הישראלי שבלעדיה היינו ברמת העניין של הכדוריד והכדורעף(כך לפחות לפי חלק ממאמיניה).

נערך לאחרונה על ידי THE G1 בתאריך ב' יולי 16, 2012 5:20 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 5:09 pm 
Sophomore

אצלי הענייין באירופה ירד בעונת הזכיה בסופרוליג
קיץ 2003 וקשקושי המשימה הלאומית של אברהם פורז זה כבר הפך להיות ממש אנטי

בליגה לא כזה עניין אותי. קצת אחרי שהתחלתי להתעניין בכדורסל ישראלי, שזה שנתיים-שלוש אחרי שהתחלתי לראות ימי חמישי, הקבוצה המקומית משכה את תשומת ליבי.

נערך לאחרונה על ידי פאנוש בתאריך ב' יולי 16, 2012 5:15 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 5:15 pm 
מנהל פורום

בחרת חתיכת זמן גרוע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 5:21 pm 
Sophomore

מה אני אעשה. ליובין היה הדבר האחרון שאהבתי בקבוצה של 2003 וגם אותו לקחו, פלאס שמתי לב להתנהגות שנראתה לי אז לא יפה (בעיני תיכוניסט, כן?). אני מדבר על היחס לבלאט, על המשימה הלאומית שהרגשתי שמזלזלים בנו. היה לי גם מאוד חשוב הנושא של ישראלים וזה נראה היה משהו שלא הולך לקבל משקל. אז התפתח אנטי.

והרבה אכזבות באותה עונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 16, 2012 5:23 pm 
Sophomore

אההההההההה, ובאותה עונה הצטרפתי לצוות סל ניוז, אז בכלל הדרך לאנטי הייתה קצרה. :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 126 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], idpwf1 ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: